Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1292579

Rikki

• *
Odgovori #2040 : 19 Maj 2008, 16:20:19
Rikki ne more..pojma nimam kdaj pridem kaj na gorenjsk.. :(

Carpe Diem!
Ljubi svojega psa kot sam sebe!

Katica

• *
Odgovori #2041 : 19 Maj 2008, 19:30:12
eeeeeeeeeej pocasi. Ne dohajam vas. ::)

Rikki brez zamere, samo sploh ne stekam tvojega pisanja.

Ce si kupila psa brez papirjev si kupila mesancka. Dvomim da bo kdorkoli tukaj na forumu to odobraval, ampak ok.. Pac tvoja odlocitev.

Katica pride v Slovenijo 27.6 in naslednji dan ze gre na morje. Pol pa v Slo spet okrog 11.7. Se tisti vikend lahko kaj vidimo.

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #2042 : 19 Maj 2008, 19:46:05
iris z venčkom iz marjetic  :P

najchy

• *
Odgovori #2043 : 19 Maj 2008, 19:47:39
Petra super slke :o.

LP Anja
Naj album

Kasiopeia

• *
Odgovori #2044 : 19 Maj 2008, 20:00:13
Ooooooo  :o :o :o

varja

• *
Odgovori #2045 : 19 Maj 2008, 20:15:04
Torej, Varja ne ve niti za agi tekmo niti za Hrušico.... mad world....   :-\

V soboto bom verjetno delala, samo se bom poskusila prej izmuznit, da grem vsaj pozdravit ALG in Iris.

V nedeljo imam prijavljeno Hrušico, pa sem jo potem pravočasno odjavila, samo sem vseeno dobila potrdilo prijave. tako da morda pridem v nedeljo, odvisno od prevoza...

jaz pa sem za vikend 14. in 15.6. odsotna... pa tudi odvisno, kje bo srečanje. Moj prevoz so namreč slovenske železnice.  ;D

ALG, super slikce. Pri nas ne bi pozirali z marjeticami, ampak bi jih pojedli.  :D

agility loving girl

• *

najchy

• *
Odgovori #2047 : 19 Maj 2008, 20:31:13
Petra res super filmček. :o

LP Anja
Naj album

anča

• *
  • Spike
Odgovori #2048 : 19 Maj 2008, 20:32:49
anča ti si vzela Spike-a iz Perle du Sahel ane? Stran imajo ful lepo, pa tudi kužki (kolkr se jih da vidt po slikcah) so vauu..

ja, Spike prihaja iz Perle du Sahel. Osebno sem ful zadovoljna z izbiro. Spike je sicer kuža z napako (nima enega jajčka) - oba kužka v tem leglu sta imela enak problem, medtem ko ima vzrediteljica punčke rezervirane že leto dni v naprej. No, kljub napaki sem se potem vseeno odločila za našega levčka  ::); glede na to da sem študentka in da trenutno ne v bližnji in ne v daljni prihodnosti nimam namena se ukvarjati z vzrejo.  :D :D

kar se tiče piknika..seveda bomo prišli, če nam bo le datum ustrezal  ::) ::) prej omenjeni 15.6. - takrat je sicer CACIB Portorož..Vi se odločite, pa bomo videli :P :P

ALG: super fotke in filemček :o :o :o :o

Kasiopeia

• *
Odgovori #2049 : 19 Maj 2008, 20:59:40
Anča, mi smo imeli isto težavo. A vam so že ob nakupu povedali za testis? Še nekaj - kdaj ga boste pa dali kastrirat?

ALG - kako dober posnetek!!! Pohvale! :D Pa tudi na koncu, ko Iris panča ob posodi, je super :D

anča

• *
  • Spike
Odgovori #2050 : 19 Maj 2008, 21:09:20
Ja, za testis sem vedela že od začetka stikov z vzrediteljico. Potem smo pa samo čakali ali se bo spustil ali ne.

Operacija zagotovo bo, a ne še tako kmalu. Spike namreč še nima niti 3. mesece.  ;D Ima pa tudi popkovno (umbilikalno) kilo - kar sem tudi vedela že od začetka. Tako da če se ne bo zaprla pred 7-8. mesecem, bo Spike na žalost moral na operacijsko mizo, da mu zaprejo kilo in da mu poiščejo izgubljeni testis. Najverjetneje ga bom dala hkrati tudi še kastrirat.

Pred 6. mesecem pa zagotovo ne gre na operacijo (tveganje z anestezijo), razen v primeru, da se mu kila vname (upam, da se ne bo). :-\

Kasiopeia

• *
Odgovori #2051 : 19 Maj 2008, 22:09:16
Ja miško bogi  :-* Upam, da bo vse v redu. Ymonn je bil kastriran v sedmem mesecu (če se prav spomnim), testis so pa brez težav našli. Pravzaprav sem ga že jaz zatipala (nekam tja proti anusu je zalutal). Upam, da se tudi Spikeov ni daleč skril... Res upam, da se mu kila ne vname.  :-\ Sicer je pa fino, da veste za njegove težave.

Naš pes sicer že cel dan spi  :D Nimam pojma, kaj mu je. Igrat se mu ni dalo, na sprehodu je bil zelo živahen, po vrnitvi domov pa spet mrk. Sem pomislila, da se slabo počuti, ampak čim je zaslišal cingljanje ovratnice, je 200/h pritekel k meni. Upam, da bo jutri boljše  ::)

uv

• *
Odgovori #2052 : 20 Maj 2008, 07:28:49
Živjo. Sem vedela, da sem se prekmalu hvalila....
Nekaj čudnega se dogaja z našim psičkom danes. Zjutraj sva šla normalno na sprehod, lulal, kakal zunaj, ko pa sva prišla v stanovanje, sem ugotovila, da je polulal svojo košaro. To se še nikoli ni zgodilo... Nato pa je v roku 10 minut (nisem mu nič rekla, da se razumemo, ne kregala...nič, samo dala zadevo prat) začel cviliti, se tresti, skoraj ne more hoditi... ??? Topel, suh smrček, žalostne oči.... Skratka, živa groza. Jaz sem morala žal v službo, ga bo pa mož peljal k vetu. Upajmo da ni kaj hujšega... Je bil pa včeraj še v šoli totalno razigran in živ in ves vesel....
Anča, saj veš kako se zaganja in bevska... Poskušam ga zamotit, preusmerit vedenje na kaj drugega, ampak mi bolj malokrat uspe... Upam, da ga mine, zdaj je še mlad ;)

uv

• *
Odgovori #2053 : 20 Maj 2008, 08:15:28
Baje ni panike. Vnete ima vratne in obušesne bezgavke (zakaj pride do tega, a kdo ve?), temperature nima... Skratka dobil antibiotik širokega spektra in dva dni počakat. Če ne bo bolje nazaj....  ???
lp

Bacek*

• *
Odgovori #2054 : 20 Maj 2008, 11:29:14
Joj, bogi Lupčka lupčka

vidim, da imajo tile samčki kar težave s testisi. A to pomeni, da ne dobi vzrejnega dovoljenja potem?
Naša ima pa škarjast ugriz. Bomo vidli, če se bo kaj popravilo do 3 leta.

Danes ponoči je imela spet proliv  :'( :( :'( :( Mislim, da bomo šli kar v nakup nove hrane .... Samo ne vem, kaj naj s to staro, ker jo je še kar nekaj kg ... mogoče jo bom uporabljala za trikce, kaj pa vem ....

AGL, za crknit dobr ... jaaa ... kolk sta dobre!  :-* :-* :-* :-* :-* Kaj ji pa govoriš, ko hodi po posodo? Dobra je, ni kaj. Joooojjjj

agility loving girl

• *
Odgovori #2055 : 20 Maj 2008, 14:11:13
Kaj ji pa govoriš, ko hodi po posodo? Dobra je, ni kaj. Joooojjjj

hvala vsem :-* umm nevem kar mi pride na pamet: išči, prinesi, aport, zloži, pospravi, ajde še... ::)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2056 : 20 Maj 2008, 14:31:48
Nasa buca je tudi boga.. :( Je zacela v soboto neki driskat pa bruhat pri mojih, pol je bila nedeljo celo ok, imela samo malo mehkejsi drekec. Ponoci mi je enkrat bruhala, vceraj driskala cel dan, samo ni bilo take krize, da bi naredila notri. Sem ji dala za jest samo brikete pa prepecenec. Ponoci pa sva mele zur, me je zbudila ob pol stirih pa ob petih pa pol sm se skoz zbujala, k se mi je zdelo, da cvili. In sva sle ven spet ob pol sedmih. Pol je bila okay doma do pol dveh, zunaj spet driska. In sem ji dala danes oglje, pa skuhala sem ji riz in piscancka, upam, da bo okay... Sem mami vprasala, kaj ji je dala za jest, ko se je to zgodilo. Pa je rekla, da kot obicajno (nepasjo hrano valda), ampak da je mogoce pojedla kuglico gnojila.  :'( :-\
Ker ni tako hudo, da bi kar teklo ves cas od nje, ne bom sla se k veterinarju. Ce bo huje bom sla. Oz. ce se bo nadaljevalo se jutri. Kriza cista, ker sem prav panicna, da ni kaj hujsega..  :'(

Drugace pa se pocuti cist okay. Edino vceraj zjutraj je bila tok sesuta, da ni niti prosila za piskota, ko sem sla od doma... Danes pa je ze skakala, pa sem ji dala samo polovicko. In tudi skace ves cas in se hoce igrat. Po moje cele dopoldneve prespi, pol pa akcija popoldne... Dans sem pa cist sesuta, k je bila tok kratka noc.. :(

anča

• *
  • Spike
Odgovori #2057 : 20 Maj 2008, 15:18:47
vidim, da imajo tile samčki kar težave s testisi. A to pomeni, da ne dobi vzrejnega dovoljenja potem? Naša ima pa škarjast ugriz. Bomo vidli, če se bo kaj popravilo do 3 leta.

Tako je. Pri nespuščenem testisu gre ponavadi za okvaro v genih (po domače rečeno), kar pomeni, da se lahko deduje. Zato taki psi ne dobijo vzrejnega dovoljenja in tudi na razstavah se to šteje za napako.

Baje ni panike. Vnete ima vratne in obušesne bezgavke (zakaj pride do tega, a kdo ve?), temperature nima...

Ponavadi so bezgavke vnete in povečane ob vdoru tujkov v telo. Največkrat so povečane ob bakterijski okužbi (ker se tam izdelujejo protitelesa proti bakterijam in tujkom), zato je kuža dobil antibiotike (širokospektralne pa zato, da pokrijejo več različnih vrst bakterij)..

Glede na vaša pisanja moram reči, da je izgleda obdobje infekcij za kužke. :-\

varja

• *
Odgovori #2058 : 20 Maj 2008, 15:25:39
Citiraj
vidim, da imajo tile samčki kar težave s testisi. A to pomeni, da ne dobi vzrejnega dovoljenja potem?

jp, to je dedna napaka in takšni samčki ne dobijo vzrejnega dovoljenja.

Bacek, verjetno nima škarjastega, škarjastega bi morala imeti.  :)

Ugriz se lahko popravi nekje do tretjega leta oziroma dokler se pes še razvija. je pa tudi odvisno, ali ima predugriz, podugriz, klešče.

od kolegice psica je imela doooolgooo podugriz, zdaj ima klešče. To sicer tudi ni zaželjeno, ampak v slo kavalirji s kleščami dobijo vzrejno dovoljenje.

Mi tudi driskamo in to groooznooo, da kar teče, že 2 dni. Zdaj mu dajem rižek, pa Linex je dobil, tako da je malo bolje.  :(  

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2059 : 20 Maj 2008, 15:42:45
Joj, pa kaj je to?? A je res obdobje tako al kaj? K Lino je tut mel drisko prejsnji teden ene dva dni, sam je zdaj ze okay.. Upam, da bo Elly tudi...
Je navalila na rizek in meso, kot da ni nic jedla ze dva dni (no, saj je jedla skoraj samo prepecenec pa malo briketov  :D)

Bacek*

• *
Odgovori #2060 : 20 Maj 2008, 15:43:10
jp, to je dedna napaka in takšni samčki ne dobijo vzrejnega dovoljenja.

Bacek, verjetno nima škarjastega, škarjastega bi morala imeti.  :)

Ugriz se lahko popravi nekje do tretjega leta oziroma dokler se pes še razvija. je pa tudi odvisno, ali ima predugriz, podugriz, klešče.

od kolegice psica je imela doooolgooo podugriz, zdaj ima klešče. To sicer tudi ni zaželjeno, ampak v slo kavalirji s kleščami dobijo vzrejno dovoljenje.

Mi tudi driskamo in to groooznooo, da kar teče, že 2 dni. Zdaj mu dajem rižek, pa Linex je dobil, tako da je malo bolje.  :(  

:-[ :-[ :-[ Ups, sej sm vedla, da me nekej moti pri tem škarjastem ... ampak meni je škarjasto da gre mimo... tako kot naši.  ::)

Varja, kako hrano ti daješ Legotu? Firmo mislim? A pol ji lahko rižeka dam, čeprav imamo prolive ponoči? Zdej ji skoraj nič, razen briketov, ne upam dat.

Ti ki bolj poznaš kavalirčke - so jim res v preteklosti rezali repe? Pri nas v KR imamo enega takega.

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2061 : 20 Maj 2008, 16:37:17
Moja se zdajle drzi... Nazadnje je kakala ob 13.30, prejle je tezila za ven, pa sva sle, ampak je samo lulala.. Tako da... Drzim pesti, da bo zdrzalo... Bova sle se enkrat ven okoli 18h, bomo vidli kako bo s kakanjem takrat... Pricakujem crn drekec.. ;)

varja

• *
Odgovori #2062 : 20 Maj 2008, 19:04:32
ja, kavalirjem se je lahko odstranilo do 1/3 repa...

Kaj Ajša ima torej zgornje zobke pred sprednjimi?

Da ne bom čisto zapostavila Annie, sta tu še 2 njeni slikici:

Annie sicer ni tako lepo počesana kot Iris, ji vedno nekaj štrli.  :P

Pa vseeno še eno od pomladka:

Kasiopeia

• *
Odgovori #2063 : 20 Maj 2008, 19:45:13
Vidim, da ste glede nespuščenih testisov že vse obrazložile, nimam kaj dodat :)

Kako pa veš, kakšen ugriz ima pes? To povejo pri veterinarju ali lahko sam ugotoviš?  ???

Joj, enega velikega  :-* bolnikom; upam, da se pozdravite čimprej oz. da sploh ne bo nič resnega...

Jeeee, meni bo pa končno uspelo uploadat nekaj novih fotk (oz. novih/starih)  :o

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #2064 : 20 Maj 2008, 20:04:58
Uf..komaj vas dohajam... 8)
Luškane fotke velike Annie in malega Legota :-*

lp

Kasiopeia

• *
Odgovori #2065 : 20 Maj 2008, 20:28:13

Dve babi, en pes. Ajoj...  :D

Zaenkrat imam samo nekaj fotk, ko pa pride naš majstore domov, pa naložim še njegove...

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2066 : 20 Maj 2008, 21:25:22
Kaj je doberrr.. :) A se samo meni zdi, ali ima malo Elly podobno glavico? Ja, meni se zdi, da je cist elly.. :)  ;)

Kasiopeia

• *
Odgovori #2067 : 20 Maj 2008, 21:45:13
Mhm, meni tudi  :o Samo, da ima ožjo belo črto med uhlji, pa nima pike :)

Katica

• *
Odgovori #2068 : 20 Maj 2008, 22:04:06
Oj bolniki. Enga  :-* vsem da se cimprej pozdravite.

Sicer pa ne vem ce sem vam povedala da smo pred kakima 2 tednoma mi tudi driskali? Ja je blo kr hudo, ampak je hitro minilo.

Varja lepo da limas tudi Ancine slikce.  ;)

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2069 : 20 Maj 2008, 22:13:50
Ja, res, uno crto mata lih kontra usmerjeno.. :) Jih morava skupaj na fotko dobit.. :) Bo prav zanimivo... :)

Hvala za vse poljubcke.. :) Mislim, da gre na bolje, samo ne bom prevec trdila, da ne bom spet celo noc pokonci. Zdajle sva bile skoraj pol ure zunaj, se je nalaufala z enim kolegom svojim, kakala pa ni NIC.. :) Tako da mogoce je zacelo oglje delovat...

Je pa naspidirana do amena.. skoz mi tezi tule zraven in mi nosi igracke.. like cel dan to pocne..  ::) Prav tecna je na trenutke hihi.. Pol pa potrpezljivo vcasih caka, da ji vrzem igraco..

Nic bo tole dost za danes... Ne vem kaj se tu pocnem, k bi mogla ze spat.. :-\

lahko noc