Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1292964

Kasiopeia

• *
Odgovori #2130 : 01 Junij 2008, 15:07:37
Ooooo kakšne nore slikice  :o :o Aisha raste kot konoplja, pa se mi zdi čisto malo nazaj, ko ste jo dobili... Tisti video s Spikeom je pa tudi prečudovit!

ALG, čestitke za agility!!!!! :D

Zlatolasska, Švedi itak nimajo pojma. Naslednjič bo boljše  :P

Kako sta pa kaj Annie in Lego?

Lenny

• *
Odgovori #2131 : 01 Junij 2008, 15:16:02
Petra, čestitam za včerajšnji uspeh  :o

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #2132 : 01 Junij 2008, 17:29:16
Čestitke zlatolasski in Elly, pa tudi Petri in Iris :-*

Bacek*

• *
Odgovori #2133 : 01 Junij 2008, 19:58:47
Danes smo na zgornjem delu ušesa našli enega, že kar velikega, klopa.  :-\ Bil je rjave barve, zato se je čist kamufliral.
Uspešno smo ga odstranili, ampak ko počutim uho ima kar eno tako bulico na mestu, kjer je bil klop. Kot en tak velik mozolj je čutiti. NA dotik je neboleče, ker nič ne trzne.

Ali bi me moralo kaj skrbeti in bi moral k vetu?  ??? :(

najchy

• *
Odgovori #2134 : 01 Junij 2008, 20:08:54
Petra in Iris razturata. :o

ČESTITKE!!

LP Anja
Naj album

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2135 : 01 Junij 2008, 21:12:05
@Bacek, po moje ni panike... Elly ma tudi take 'ostanke' od klopa, Lino pa sploh... Nimam pojma, kateri klopi so zastrupljeni, ali pa kdaj je panika, ampak pri Linotu ni bilo nikoli nic, pa je imel klopov malo morje v svojem zivljenju.. Tudi Elly jih je ze imela kar nekaj, pa sem veckrat tudi bulice otipala.. To je po moje samo od tega, ker se je klop dejansko velik napil pa bil dolgo casa prisesan, pa ostane bulica.. Saj bo izginila v kakem dnevu ali dveh, bos videla...
Ce ima pa kdo kake drugacne izkusnje, pa na dan z njimi..

Moje slike so na racunalniku, sam sem tako razocarana nad njimi, da je joj..  :( To pa je, ko imas v roki nekaj casa en profi fotoaparat, pol pa spet na trotla presaltas..  ::) Bom poskusala najti kako okay, pa jo prilepim...
@bacek, od tvojega so okay, tist kar sem jaz skusala slikat je bolj bogo..  :-\

@AGL, BRAVOOOO  :) :) Razturata!

Bacek*

• *
Odgovori #2136 : 01 Junij 2008, 21:17:02
Moje slike so na racunalniku, sam sem tako razocarana nad njimi, da je joj..  :( To pa je, ko imas v roki nekaj casa en profi fotoaparat, pol pa spet na trotla presaltas..  ::) Bom poskusala najti kako okay, pa jo prilepim...
@bacek, od tvojega so okay, tist kar sem jaz skusala slikat je bolj bogo..  :-\

glede na to, da jest popam tiste naše s telefona, mislim da bomo tud tvoje preživel.  :P ;) :o

Mi smo bili danes v Preddvoru, kjer je naša spet mal čofotala.
Pol se je pa zabavala s plastično žličko

Ostanki

Doma pa ...

Mamina maza  ;)  :-*

Katica

• *
Odgovori #2137 : 01 Junij 2008, 22:28:39
Iiii kak ste nekateri cute :o

Jaz sem danes cist po nakljucju nasla ene slike ko je bil Ray bebica. V bistvu sploh nisem vedela da te slike obstajajo oz. da so izprintane in sem bila lepo presenecena :)
Ja zdaj pa je dalec od bebice. Pravi ded je ;)

Bacek, Rayu ostane po vsakem klopu mala bulica. Odide ponavadi v nekaj dneh. Mislim da ni razloga za skrb. Sicer pa ce je bil klop zastrupljen se pokaze ful kasneje.

Aja za vse tiste ki greste na morje. Ne pozabite pse zascitit pred srcnimi glistami. Jaz sem ravno danes ugotovila da sem skoraj zamudila, ker gremo cez 1 mesec na morje in ga je treba 1 mesec prej zascitit. Tak da sibam jutri k vet po zascito.

AGL.. cestitamo!

lp, Katja

uv

• *
Odgovori #2138 : 02 Junij 2008, 07:25:13
1 mesec?? Meni so rekli par dni prej daš Stronghold, pa je. A potem to ne drži?

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
Odgovori #2139 : 02 Junij 2008, 09:28:13
Pri zaščiti za srčne gliste daš Stronghold do 30 dni po prihodu z morja !!! Če daš prej, ni nobene zaščite, saj Stronghold pobije kar je že v telesu. O tem je že odprta tema na tem forumu.
Paziti morate tudi, da ne kombinirate Strongholda z drugimi ampulami in date vsako v razmaku enega meseca.

uv

• *
Odgovori #2140 : 02 Junij 2008, 10:07:54
Petrca, hvala. Ah, vem da je odprta tema, prebrala vse živo, sem že mislila, da so mi stvari jasne, pa zgleda da mi niso. Grem pa itak danes na Veterinarsko fakulteto v Mestni log, pa se bom še tam malo pozanimala, kaj in kako. Ker tam sem pa dobila informacijo, da zaščitim psa s čisto tretjo zadevo (proti Sunfly??), katere imena se pa zdajle ne spomnim...mislim da nekaj na I. V glavnem....bomo videli kako in kaj.

petrca

• Pesjanar
Odgovori #2141 : 02 Junij 2008, 10:32:02
Zaščit za srčne gliste je več. Jaz sem na začetku uporabljala Stronghold, sedaj sem prešla na tabletke, ker ne želim kombinirati ampul. Stronghold namreč ne ščiti proti klopom. Sedaj raje uporabljam Advantix za klope, za srčne gliste pa tabletke Interceptor.

uv

• *
Odgovori #2142 : 02 Junij 2008, 10:58:17
Živ še enkrat. Ja saj potem je pa izgleda to to. Bom pa jaz naredila isto. Špica. Še enkrat hvala.

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #2143 : 02 Junij 2008, 14:24:16
a pa to je nujno, da psa zaščitiš proti srčnim glistam ??? prvič slišim :-[
a to je samo v času počitnic,ki jih preživiš izven države ali kar redno tako kot za klope?

petrca

• Pesjanar
Odgovori #2144 : 02 Junij 2008, 14:51:43
Okuženi komarji se že dlje časa pojavljajo na Primorskem. O tem so že opozarjali. Kako resno lastniki to jemljejo, je pa od njih odvisno. Jaz nisem reskirala in sem vedno po prihodu z morja psu dala Stronghold. Ker je sedaj tudi klopov vedno več, ne želim mešati ampul in zato po prihodu z morja dam tabletko Interceptor.

Tisti, ki živijo na primorskem menda začnejo že prej ščititi pse proti srčnim glistam. Ponavadi ko opazijo prve komarje.

Prvi post o srčnih glistah je bil na tem forumu napisan 2 leti nazaj: srčne gliste - filarioza

najchy

• *
Odgovori #2145 : 02 Junij 2008, 14:57:08
Mi Naju dajamo kapljice proti srčni glisti vsak mesec.

LP Anja
Naj album

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #2146 : 02 Junij 2008, 15:57:56
hvala petrca, sem si pogledala ;)
So Interceptor tablete samo za pasme z MDR1 defektom?

Katica

• *
Odgovori #2147 : 03 Junij 2008, 19:33:30
Ojla. Jaz dam Rayu ampulo advokate proti srcnim glistam in ex spot za klope. Na zalost(vsaj jaz ne poznam) ni nobenega preparata, ki bi scitil proti klopom in srcnim glistam obenem. Tak da jaz po priporocilu vet dajem v razmaku vsaj 1 tedna. Pa advokat samo takrat ko gremo na morje. Pa pol morju.
So pa svinjarija te gliste. Jaz sem pri vet videla enega srceka z glistami. Fuj in fej!

http://www.bayeranimal.com.au/default.aspx?Page=50&ItemId=38

pozdravcek

K.

varja

• *
Odgovori #2148 : 03 Junij 2008, 21:30:22
ja, zelo fuj in fej.  ;DJaz sem jih pa videla v šoli vložene v kozarec. Bljak. Tako da sem definitivno za karkoli, kar prepreči te ogabne hudiče.

Katica

• *
Odgovori #2149 : 03 Junij 2008, 22:16:03
Eeee Varja. Ti se ziva :P Ja vet jih ma tudi vlozene.  ::) Res so grdi!

varja

• *
Odgovori #2150 : 04 Junij 2008, 07:33:01
hihi, še še.  ;D  Samo mam ful gužvo, ponavadi le preberem, kaj je kdo napisal in že šibam dalje.  ;D

uv

• *
Odgovori #2151 : 04 Junij 2008, 09:14:10
Pozdravljeni vsi skupaj.
Mi okrevamo po ponedeljkovi operaciji. Izdrli so mu vse štiri mlečne derače, operirali kilo in hkrati naredili še kastracijo... :'( Kuža se počuti presenetljivo dobro. Imam pa problemček kako mu odstraniti močno zalepljen obliž na rano. Naj bi odpadel sam včeraj, pa ni. Tako da ga moram odstranit sama. Groza je, ker se ga res močno drži. Ima kdo kakšno idejo kako gre to lepo dol?

petrca

• Pesjanar
Odgovori #2152 : 04 Junij 2008, 09:33:34
Se obliž drži dlake ali kože? Če se drži dlake in pes pusti, poskusi počasi stran odstrižt (tako sem jaz muci naredila).

uv

• *
Odgovori #2153 : 04 Junij 2008, 09:45:52
Petrca pozdravljena. Midve pa vidim, da kar podobno razmišljava... To sem že naredila. Ampak se kar precej še vedno drži in kože in dlake (tam kjer so mu jo tako na kratko pobrili, da ne morem odstriči). Študiram, da bi kar pustila (če ne bo nič narobe) in potem enkrat kasneje, ko ga bom lahko kopala (ker je itak ves oranžen od joda) odstranila z vodo...počasi

Katica

• *
Odgovori #2154 : 04 Junij 2008, 10:22:42
Uv, cimprejsnje okrevanje vam zelimo!  :-*

uv

• *
Odgovori #2155 : 04 Junij 2008, 10:55:43
Hvala! Upajmo, da bomo potem ok... ;)

Katica

• *
Odgovori #2156 : 04 Junij 2008, 11:32:24
Valda da bo ok. :) Zakaj so mu pa izdrli derače? A je to bil vzrok vasih tezav? Nisi nic pol vec napisala, ali sem pa mogoce jaz spregledala. Kakorkoli, drzte se!

uv

• *
Odgovori #2157 : 04 Junij 2008, 11:38:09
Baje da je bilo to, ja. Niso pa sigurni.... Upajmo. Vse štiri mlečne je imel trdno zasidrane v čeljusti, ravno tako stalne...in so rekli, da je treba dat ven.

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #2158 : 04 Junij 2008, 21:40:28
Mi smo ravno danes šli po to za srčno glisto, in moramo dati takoj ko pridemo iz morja.
pa tudi po tisto proti klopam smo šli....glavni razlog je bil pa ta, da smo mu mi pred kakšnim tednom dali vn klopa, ampak se mu je nekaj zagnojilo, pa ga je veterinarka pobrila po tistem delu (sej se nič ne vidi) in je naredu takšno paniko, kr skoču je gor na mene pa smo ga pol trije mogl držat :-\ ;D zdaj mu mormo pa 1 teden devat 2x na dan razkužilo na to "rano" ;) ;)

še 1 teden pa dva dni do 1 letaaaa :o
Ko smo pa bili ravno v Lj. smo se pa oglasili še v Mr.Peta in Zootic in mu kupli nov fleksi, ovratnico (Rogz), priboljške in kostke 8) 8)

lp

Kasiopeia

• *
Odgovori #2159 : 04 Junij 2008, 22:58:03
O, madona, uv, tole je pa kar bila ena oreng operacija!!  :( Sem vesela, da okrevate...

Joj, božec Quido! No, in kdaj bo fešta za RD??  ;) Joooj, moram reči, tista fotka, ki jo imaš na spletni strani, kjer Quido in njegov prijatelj beagle sedita ob tortici, je noooraaa  :D :o

Mi smo pa ugotovili, da je naš Ymonn pravi bajsi. Tako, da zdaj dobiva malček manjše obroke. Sva stehtala in ugotovila, da so bili prejšnji malo preobilni...  ??? Pa midva niti nisva opazila, potem pa smo se dobili z eno kavalirko, ki je bila mnogo bolj vitka od njega, pa smo šli stehtat količino hrane. Pa je bilo malo preveč.

Ima pa Ymonn zdaj novo kolegico v širši družini - čudovito malo zlato prinašalko  :P

Mi gremo tudi po ampulo proti srčnim glistam...

Lepo se imejte...