Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1292643

Bacek*

• *
Odgovori #2610 : 07 November 2008, 08:05:41
Neyka, najlepša hvala za tole izčrpno poročilo.

Aisha je stara 10 mesecev in kolikor jo gledam, jo tole prav nič ne moti. Ampak po pravici povedano, moti mene. Ker jo težko gledam z tisto rdečino v učku, zgleda prav grozna.  :( Zdaj imava neke kapljice, da jih 3x dnevno dajeva notri, da se zadeva ne vname oziroma, da se ne suši.
Sicer pa sva bile pri očesnem veterinarju, ne pri navadnem. Saj mi je rekel, naj premislim in da se ne mudi - lahko počakamo nekaj tednov. Toda jaz se sprašujem, kaj bom s tem dosegla? Se bo zadeva umaknila in izginila ali bo še slabše? Ne vem.

Saj tkole zjutraj je mala OK, potem čez dan in proti večeru je pa tista izboklina vse večja in vse bolj rdeča.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #2611 : 07 November 2008, 12:12:06
Bacek slabše načeloma ne more biti. Je pa tako - ali odrežejo del hrustanca (kot so ga Neonu in je ne enem očesu čisto ok na drugem pa se pojavlja v blažji obliki - torej niso odrezali dovolj hrustanca) ali hrustanec odstranijo v celoti. V prvem primeru ni nekih nevarnosti za oči, če pa odstranijo cel hrustanec, lahko pride do poškodbe solznega kanala (mislim da do tega, uglavnem posledica je:) in se oko potem suši kar je malce neugodno. Večinoma pač odrežejo del hrustanca, ki gleda iz očesa. Potem je pa dilema somo še ta, ali bo iz očesa pogledal še preostali hrustanec ali pa bo ostal skrit.

Je pa hrustanec skoraj vedno bolj opazen ko je pes utrujen ali so učke izpostavljene vetru in mrazu.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

Bacek*

• *
Odgovori #2612 : 07 November 2008, 13:28:46
Zakaj pa sploh pride do tega?

Ker Aisha se recimo nič kaj preveč ne drgne po tleh z glavo, da bi rekla, da je to zarad tega?
Jaz sem mislila, da ima vneto oko, da si ga je kje prehladila al pa da ma kako infekcijo, ker zadnje čase precej po vodi skače.

Torej psa načeloma to ne moti in ne boli?

Veterinar (ta očesni) mi je rekel, da se rado preseli tud na drugo oko in da bi on poskušal zadevo rešiti. Pa potem nisem ravno zastopla a to zdej misli na obeh očesih al samo na enem. Ker pa je omenjal 20 minutno operacijo preddvidevam, da gre smo za eno oko.

bom počakala še nekaj časa - itak samo 1 dan v tednu dela ta vet, tako da itak ne morem z danes na jutri it.
Mi je pa hudo jo gledat.  :'( :-\

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #2613 : 07 November 2008, 13:32:23
mate pa z 'malo' kar težave :-\ najprej repek (a je že ravn?), potem očki..

gre kdo na razstavo v Vrtojbo? (jutri)

Bacek*

• *
Odgovori #2614 : 07 November 2008, 13:37:38
Mislim, da repek ne bo nikoli čisto raven, ker so vretenca malo zamaknjena. Je pa sedaj vsekakor manj opazno, ko ima dolge dlake.

mi na razstavo ne gremo, ker še vedno rihtamo stanovanje in izkoristimo vsako minutko za to.

ALG, tvoja Iris ma men tko lepa in veliiika ušesa.  :-*  :-* si samo želim, da bi jih tudi Aisha nekoč imela.
Ja, problemov pa kar nekaj, no. AMpak, lahko bi bilo tudi huje, ne. Tko da ... če njo ne moti, se bom pač morala sprijaznit.

agility loving girl

• *
Odgovori #2615 : 07 November 2008, 13:43:53
oh ja ta njena ušesa bi bila še daljša, če jih petra nebi ostrigla  ::) (nekoč davno)...zdaj ji pa ni do konca dlaka zrasla in ima enega daljšega od drugega :) očitno nisem ravno nadarjena za frizersko delo :P

Bacek*

• *
Odgovori #2616 : 07 November 2008, 13:58:44
oh ja ta njena ušesa bi bila še daljša, če jih petra nebi ostrigla  ::) (nekoč davno)...zdaj ji pa ni do konca dlaka zrasla in ima enega daljšega od drugega :) očitno nisem ravno nadarjena za frizersko delo :P

Hudiča, tud jaz sem jo postrigla, k se ji tisti vozli naredijo in ga ne morem razčesat. Pol pa hop škarje v roko in strižemo. in zdej je ravno tu, spredaj ušesa, prav lepo videti, da je ostrižena.  ::) :-[

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
Odgovori #2617 : 07 November 2008, 14:07:46
Bacek naj bi bil vzrok v mišicah okrog oči. Natančno ti pa ne znam razložit, ampak naj bi se pri švohnejših mišicah dogajalo da se hrustanec pač pokaže, ker ga mišice ne držijo. Ampak tole nisem 100%

Kar se pa tiče drsanja po tleh (ok nekaj je igra, ponavadi je to samo drsanje z gobcem in premetavanje all over, nekaj je pa da se pes prav trudi, da bi se "popraskal" po očeh, velikokrat se tudi drgnejo s taco kadar je kaj narobe)) je pa to ponavadi znak da psa nekaj moti, boli ali ga pa srbi torej je to pokazatelj da je s psom nekaj narobe in ne vzrok za pojav. Si pa lahko ob tem verjetno še dodatno kaj poškoduje (Neon je enrat s krempljem zapel za veko  ::) ::))

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com

TalQec.

• *
  • Charlie je moj sonček, ki sije podnevi in ponoči..
Odgovori #2618 : 07 November 2008, 16:00:35
to je Charlie.

agility loving girl

• *
Odgovori #2619 : 07 November 2008, 22:29:28
mmmljask :D
lep je..s katerga konca pa sta?

vi svoje kužke kdaj s fenom sušite? moja naravnost uživa...sem sedela na tleh s fenom v roki, pa mi je prišla v naročje in se nastavljala proti fenu...na koncu je že ležala ::)

Katica

• *
Odgovori #2620 : 09 November 2008, 12:57:42
Bacek, Rayu se je lani okrog Bozica ta tretja veka tudi pokazala, ampak je pol po enem dnevu slo nazaj in nikol vec nismo imeli problemov s tem. Zgleda pa res grdo.

ALG mi Raya vedno susimo in ful uziva. Ce pa kdo drug uporablja fen in Ray sploh ni moker, pride kljub temu in prosi da ga fenamo:-)

pozdravcek vsem

Katja

TalQec.

• *
  • Charlie je moj sonček, ki sije podnevi in ponoči..
Odgovori #2621 : 10 November 2008, 21:16:23
mmmljask :D
lep je..s katerga konca pa sta?

vi svoje kužke kdaj s fenom sušite? moja naravnost uživa...sem sedela na tleh s fenom v roki, pa mi je prišla v naročje in se nastavljala proti fenu...na koncu je že ležala ::)

sva iz Ljubljane (Vič) .

Charlie pusti, da ga sušimo s fenom, ampak še bolj je vesel, ko je tega konec  :D .lp

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2622 : 11 November 2008, 18:59:59
Hej, pozdravcek po dolgem casu se od mene pa Elly.. :)

Joj, ko tole berem sem samo FUL vesela, da z Elly nimam nikakrsnih zdravstvenih tezav.. Pa upam, da jih tudi ne bom imela..  :-\ Ker to je cist gorzno.. :(
Imava pa probleme z LJUBOSUMJEM..  ::) Zlatolasska je noro na novo zaljubljena in ni vec skoz sama.. :) Elly pa zganja ljubosumje..  :( Za vsak lupcek pa objemcek skace na mojega ali name..  :-\ Kar motece.. Ampak, se bomo ze skusali odvadit.. Ji pol oba teziva, da jo imava itak oba rada, pa jo mal objemckava pa cohava.. :) hihi

MIdve pa hodiva k veterinarju na Vic, k Zaninovicu - Prva klinika se mi zdi. In mi je tudi ful vsec, sploh, ko dobiva eno super lustno veterinarko (no, pa ce dobiva kakega super lusnega veterinarja tudi ni nic narobe.. ;))... Se ji tudi posvecajo ful in ful, tako da je super. Tudi z Linotom hodimo tja, tako da.. :)

Ja, sm vedla, da morm se neki napisat.. :)
Zelo mi je znano naskakovanje.. ;) Elly je prvic zacela skakat po enmu tigrcku letos pozimi. Kar naenkrat in me je skoraj kap zadela. Zdaj pa pri meni ne dela dosti tega, mogoce kdaj pa kdaj malo poskusa s tigrom samo je malo premali zanjo ze.. Jaz sama ji tega ne pustim, pusti pa ji baje moj oci...  :-[ In ona valda veselo skace po njemu hehe...

Poljubcke vsem kavalirckom.. :)

P.S. Aja, ste vidli, da je Spela Mocnik tudi dobila kavalircka? ;)

Bacek*

• *
Odgovori #2623 : 14 November 2008, 15:10:07
Jaz pa z veseljem sporočam, da je naši buči veka izginila.  :o :o :-*
Sam zdej ne vem, a zaradi tega ker dama skoz spi al zaradi česa drugega.  >:D
Ko bi se le obdržalo.

Pri nas pa buča pogreša sprehode, aktivnosti. Prav hlepi po tem, da se ji kaj dogaja in da sva z njo. Zadnje 2 noči je tudi spala na postelji ob nama.  :'(

agility loving girl

• *
Odgovori #2624 : 14 November 2008, 19:19:11
saj če je dež še ni konec sveta :P

super za očke! :-*

Bacek*

• *
Odgovori #2625 : 14 November 2008, 20:44:12
saj če je dež še ni konec sveta :P

super za očke! :-*
Če je dež namenjen meni ... to sploh ni problem. Problem je v tem, da naju ni nič doma.  :(

KAr se tiče očk ... danes ima spet veko zunaj. Sem vedla, da bi mogla bit tiho.  :( :'(

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #2626 : 16 November 2008, 19:19:25
Živjo!
Da se še jst malo javim...
Quidu se tretja veka vidi ko odpre oči ko se zbudi..drugače pa ne... (hvala bogu)
res ni ravno najlepša..čist rdeča...

Bacek* mogoči si pa med novoletnimi počitnicami vzemi malo več časa za njo ;)

Mi smo pa dobili nov plašček...da se ga zvečer vidi (zdaj ko je tema že kmalu) .... zgleda pa takole:

Zlatolasska: aja? katerega kavalirčka pa? no super..čedalje več ljudi ima kavalirje 8)

lp ;D

Bacek*

• *
Odgovori #2627 : 16 November 2008, 20:22:29
Bacek* mogoči si pa med novoletnimi počitnicami vzemi malo več časa za njo ;)

definitivno se bomo med Božičnimi počitnicami skupaj razvajali - na enem kmečkem turizmu v bližini Zreč.  :o :D
Je pa to še daaaleččč  :(

agility loving girl

• *
Odgovori #2628 : 17 November 2008, 17:38:57
mi pa smo danes že nakupovali ..za pod božično smrekico :P

in sicer 3 prašičje uhlje ter 3 prašičje sapnike pa še nekaj takega, da imamo zdaj malega flešerčka doma 8) fluorescentni roza štrikec ;D

agility loving girl

• *
Odgovori #2629 : 17 November 2008, 19:58:29
sicr pa...upam, da si boste lahko vzel en dan frej v vikendu aprila 2009 in prišli na kavalirsko in papilonsko obarvan piknik.. :) rojstni dnevi pa to 8) bo zunanji, na našem poligonu, tko da bo ogroomno prostora za tekanje, po želji prisotne tudi agility ovire, nekaj malega tudi za potešit lakoto in pa seveda žejo...je lep prostor, zraven ni ceste, temveč je na nekakšni jasi v gozdu..blizu tudi potok za osvežitev kužkov in lepe potke za sprehod ;)

wish*to*have*a*dog

• *
Odgovori #2630 : 18 November 2008, 13:27:19
Aja sj mislm da vas bo ALG to tud še takrat opomnla, sam nič pa ne škodi si zapisat v planerčke :D

pozdravček!

Kasiopeia

• *
Odgovori #2631 : 18 November 2008, 13:52:04
Hej!

Ymonn in moja malenkost sva po novem Ljubljančana. Ymonn je selitev pravzaprav odlično prestal, s tukajšnjo kužiko sta že buddies, zdajle pa se odpravljava raziskovat gozdove naokoli.

Sicer pa, zlatolasska, čudovite novičke, upam samo, da Elly ne bo preveč ljubosumna. Moj mali je tudi spoznal mojo novo boljšo polovico, pa ni nič ljubosumen. Mislim, da je še bolj zaljubljen kot jaz  :o Ampak on je itak poln ljubezni, to je že neverjetno.Najino novo cimro je takoj vzel za svojo, cel večer preždel v njenem naročju. Saj pravim, njega bi bilo čisto lahko ugrabit - nič se ne bi upiral, malo ga počohaš, pa je že prodan.

Sicer grem pa danes po novo posteljo - tokrat nameravam investirati v Rogz. A ga imajo samo v Zooticu ali še kje drugje? Mogoče katera ve?

A z našim kavalirskim izletom pa nič ne bo?  :(

Sicer pa LP iz sončne Ljubljane  8)

anča

• *
  • Spike
Odgovori #2632 : 18 November 2008, 14:24:55
Sicer grem pa danes po novo posteljo - tokrat nameravam investirati v Rogz. A ga imajo samo v Zooticu ali še kje drugje? Mogoče katera ve?

Mi smo ga kupili kar v Zooticu v City parku. In lahko rečem, da se je investicija kar splačala. Imamo pa M velikost, tako da se Spike čisto razkomoti v njem in za družbo s sabo vzame še prijatelja  :D :D :D

LP

Bacek*

• *
Odgovori #2633 : 19 November 2008, 10:46:08
mi pa smo danes že nakupovali ..za pod božično smrekico :P

in sicer 3 prašičje uhlje ter 3 prašičje sapnike pa še nekaj takega, da imamo zdaj malega flešerčka doma 8) fluorescentni roza štrikec ;D
U, jest mam celo vrečo teh uhljev. Jih kdo rabi?  :-\

Bacek*

• *
Odgovori #2634 : 19 November 2008, 10:53:47
sicr pa...upam, da si boste lahko vzel en dan frej v vikendu aprila 2009 in prišli na kavalirsko in papilonsko obarvan piknik.. :) rojstni dnevi pa to 8) bo zunanji, na našem poligonu, tko da bo ogroomno prostora za tekanje, po želji prisotne tudi agility ovire, nekaj malega tudi za potešit lakoto in pa seveda žejo...je lep prostor, zraven ni ceste, temveč je na nekakšni jasi v gozdu..blizu tudi potok za osvežitev kužkov in lepe potke za sprehod ;)

O, super. To bo pa res fajn, ja. Lokacija je super, odmaknjena od ceste in vrveža.
Samo upam, da ne bodo mel glih kake strelske vaje pri sosedih.  ::)

Katica

• *
Odgovori #2635 : 19 November 2008, 20:04:10
Heeey. Kaj je to neka viroza na vidiku? Vse imate neke stare nove ljubezni ;)

Jaz sem vceraj poskusala neuspesno sodelovat v pogovoru na facebooku, pa mi ni uspelo. Sem ze poslala prosnjo moderatorju, da me doda, kljub temu da nisem na slo networku.

Drugace pa smo mi vredu. Tudi Ray nas precej pogresa, oz.bolje receno jaz njega. Ampak sem zdaj dobila boljsi urnik, tak da se ze veselim prihajajocih tednov. Sicer pa gremo naslednji teden na smucanje, tak da se bomo takrat nauzili en drugega.

Moram ga pohvalit. Je vedno bolj priden. Zdaj hodimo ze lulat brez lajne in ne vem kateri je bolj ponosen. Mislim pa da jaz. ::) Vem da sem ze ful krat obljubila slike, ampak tokrat vam jih res posljem. Upam da nam bo kaksna lepa uspela.

pozdravcek vsem.

Katja

agility loving girl

• *
Odgovori #2636 : 19 November 2008, 20:51:58
U, jest mam celo vrečo teh uhljev. Jih kdo rabi?  :-\

jih ne mara? za kolko jih pa daš?

Bacek*

• *
Odgovori #2637 : 20 November 2008, 08:31:50
Bom najprej preverila, če so preživeli selitev, potem jih pa dobiš. V zameno, da Iris Aisho kak hud trikec nauči. Recimo tist s palico in dvigovanjem noge okoli nje.  :o :D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #2638 : 20 November 2008, 19:22:42
Kasiopeia, ja cestitke tudi tebi za novo ljubezen.. :) Nekaj je definitivno v zraku.. :)
No, Elly se je MALO ze navadila... Ampak bo najbrz potrebno se fuuull dela.. Glavno pa je, da ga ima noro rada (sam ne bolj kot jaz.. ;))... Ostalo pa bomo ze preziveli.. :)

Kje pa si v Ljubljani? Kje blizu mene? Da se kdaj dobimo na kakem sprehodu...

Aja, Kaja, Spela ima BHja.. :) Karlota.. :)

Uuuuuuuuuu.. Kavalirski piknik? Noro!!! ITAK, da prideva, ce bo slo.. :) Nujno moras to objavit na FBju.. :) Da SLUCAJNO ne pozabimo!

Kasiopeia

• *
Odgovori #2639 : 26 November 2008, 10:19:33
Hej, jaz sem sicer na Podutiku, ampak sploh ni problema, lahko kdaj skočim do tebe na kak sprehod. Definitivno!

Kaj imate to na Facebooku? Nič ne vem!

Jaz pa sicer po novem delam v neki trgovini za male živali. Moj mali pa ves srečen, ker mu skos neke priboljške kupujem :D

Aha, sicer pa imamo tudi mi svojega Rogza, ampak žal mali noče spat na njem ... Any ideas? Jaz ga pač počasi poskušam navajati, igrava se na njem, ampak sam od sebe pa noče iti nanj in spi tudi drugje :(