Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1293127

Bernček

• *
  • Moj Din
Odgovori #3000 : 06 Junij 2009, 20:18:33
hmmm  :)
mama in tata sta rekla da je V MARINI,
kjer so tud čouni...  :D
sta 2 dvorani...
upam da veš kje je ?  :P
dunja

DINOVA, LEOTOVA in NAŠA SPLETNA STRAN !
http://www.bernidionis-cavalierleonardo.jimdo.com  -  novo !

lovepets

• *
  • pes bolše izkazuje ljubezen kot marsikateri človek
Odgovori #3001 : 06 Junij 2009, 21:53:37
aha, hvala..
vem vem .. :)
upam da se vidimo tam .. ;D

lp.

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3002 : 06 Junij 2009, 22:09:20
Ali je bila katera od vas danes z Bleinheim kavalirčkom/kavalirko na agilityju v Zagorju??

lp

Bernček

• *
  • Moj Din
Odgovori #3003 : 09 Junij 2009, 20:38:19
no jz pa sem bila u Portorožu.  ;D
z leo-tom sva zmagala med MALDIČI
( sicer ni imel konkurence... )  :D
dobil je ZELO PERSPEKTIVNO.
še slikice...  :P

v ringu

v best in show-u

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #3004 : 09 Junij 2009, 21:53:46
Bernček, sem malo gledala po tvojem albumu. Leo mi je res zelo zelo lep kavalirček :-* ravno prav bel, ravno prav črn, glavica pa tudi luštna..
(Din pa mi je fantastičen bernc..ga češete vsak dan? ima tako ravno, gosto in mehko dlako :-*)

tale fotka pa zmaga: (upam, da nisi huda, da sem jo pripopala)

Bernček

• *
  • Moj Din
Odgovori #3005 : 10 Junij 2009, 19:43:38
oi
ja Leo je zelo lepo obarvan so rekli tudi ostali...  ;D
ja, jo češemo vsak dan ( no moj tata še najbolj ... )
ne NISM jezna da si jo dala gor  :o
in hvala za komentar !
dunja  :D

agility loving girl

• *
Odgovori #3006 : 13 Junij 2009, 16:21:48
Mi smo prešaltali na surove kosti in meso. Tamala še bolj uživa v času kosila, ko se masti s surovim piščančjim hrbtom, perutničkam, govejimi kostmi, jetrcam itd. ;D

Vse zasluge grejo Backu*, ki me je razsvetlila z linkom: http://kuzki.povejnaprej.net/index.html

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3007 : 13 Junij 2009, 21:40:26
luštna slikca :o

jaja tudi mi smo razmišljali o tem da bi prenehali s konzervami, briketi... sam nevrjamem ker še noben pes ni živel tok doug niti v preteklosti k jih niso hranl z briketi.. (kokr jst vem)

drugače pa sva mi2 včeraj naredila bbh-poslušnost s kar 97%   :o :o :o
sem ful vesela 8)

lp

agility loving girl

• *
Odgovori #3008 : 13 Junij 2009, 22:07:48
ah, pa saj ni fora v dolžini življenja..

sicer je pa Iris tri dni že malo slaba (pa ne zaradi mesa-dobivat ga je začela šele včeraj)..težko diha skozi nos, kot da bi imela zamašenega..včasih dobi kar napad in potem par minut hrope in se 'duši'..vleče zrak skozi nos, pri tem pa se slišijo grozni zvoki..potem pa mene na sprehodih vsi postrani in grdo gledajo, zakaj nič ne ukrenem, ko mi pa pes 'umira' zraven mene..pa nič ne pomaga, kar koli naredim.. :-\ (zgleda tako, kot v primerih pri psih zaradi mehkega neba, ampak se dogaja precej pogosto (večkrat na dan, poleg tega pa ves čas pomalem 'smrči' oz. spušča take glasove kot pri smrčanju, samo da je budna) in dvomim, da bi se ji nebo omehčal kar naenkrat (?)..pa tudi življenja ima manj v sebi - nič se ji ne da, na sprehod jo komaj spraviš (na koncu igrače vžgejo da se sploh začne malo hitreje premikat, pa še to ne prideš daleč), samo spala bi.. ???

hmm očitno pa bo res to..po tem, ko sem to napisala, preberem tale stavek:
''Kavalirji lahko trpijo za mnogimi bolezni; syringomyelia, reverse sneezing , odpoved srčne zaklopke... ''
in se vprašam: Pa ne da smo fasali še to?  :-\

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3009 : 13 Junij 2009, 22:14:11
to se tudi Quidotu dogaja kadar je fulll vesel ali pa nervozen.... temu se reče Reverse sneezing (ta podalšan nebo)...
hm...je mogoče zaradi vročine?

kalsang

• *
Odgovori #3010 : 14 Junij 2009, 00:02:02
Napad reverse sneezinga prekineš tako, da psu stisneš nosnici, da vdihne skozi usta. Namreč, do napada pride, ker mehko nebo prekrije dihalni nosni odprtini v žrelu. Pes avtomatično vleče še bolj skozi nos, mehko nebo pa je zato še bolj zalepljeno na odprtini. Ko vdihne skozi usta, pa se odlepi in pes lahko spet normalno diha.

Mehko nebo ni "zmehčano nebo", temveč se tako reče mehkemu tkivu v zadnjem delu ustne votline. Pri nekaterih psih (zlasti kratkogobčnih) je zaradi manjšega gobca nekoliko predolgo in lahko ponagaja. K temu včasih pripomorejo tudi prehlad ali vnetje grla.

kalsang

• *
Odgovori #3011 : 14 Junij 2009, 00:03:33
Sem pa pravkar prebrala, da psičko zdaj hraniš s surovo hrano in kostmi. Preveri, če se ji ni v grlu zataknila koščica. Tudi to bi lahko bil vzrok.

Gaja

• *
Odgovori #3012 : 14 Junij 2009, 09:03:40
ah, pa saj ni fora v dolžini življenja..

sicer je pa Iris tri dni že malo slaba (pa ne zaradi mesa-dobivat ga je začela šele včeraj)..težko diha skozi nos, kot da bi imela zamašenega..včasih dobi kar napad in potem par minut hrope in se 'duši'..vleče zrak skozi nos, pri tem pa se slišijo grozni zvoki..potem pa mene na sprehodih vsi postrani in grdo gledajo, zakaj nič ne ukrenem, ko mi pa pes 'umira' zraven mene..pa nič ne pomaga, kar koli naredim.. :-\ (zgleda tako, kot v primerih pri psih zaradi mehkega neba, ampak se dogaja precej pogosto (večkrat na dan, poleg tega pa ves čas pomalem 'smrči' oz. spušča take glasove kot pri smrčanju, samo da je budna) in dvomim, da bi se ji nebo omehčal kar naenkrat (?)..pa tudi življenja ima manj v sebi - nič se ji ne da, na sprehod jo komaj spraviš (na koncu igrače vžgejo da se sploh začne malo hitreje premikat, pa še to ne prideš daleč), samo spala bi.. ???

hmm očitno pa bo res to..po tem, ko sem to napisala, preberem tale stavek:
''Kavalirji lahko trpijo za mnogimi bolezni; syringomyelia, reverse sneezing , odpoved srčne zaklopke... ''
in se vprašam: Pa ne da smo fasali še to?  :-\

Sicer nimam kavalirčka, ampak čivavo pa bi vseeno povedala še mojo izkušnjo. Tudi nam se je to dogajalo zelo pogosto nekaj čas nazaj. Sicer je bila ta mala čist taka ponavadi, ni imela čisto nič manj živjenja v sebi, samo to hropenje je bilo na spisku skoraj non stop. Še v spanju, ko se je kaj premaknila se je to zgodilo. Vem, da je za čivave značilno, da se jim včasih to zgodi ampak ker se je mi je zdelo vse skupaj pretirano smo šli h veterinarju. So jo pogledali in nič našli. Je pa rekel, da je možno da zaradi vročine (ker takrat je bila res peklenska) in možno kakšna rahla alergija (takrat je vse cvetelo). No in če ne bo nehalo naj pridemo nazaj. In potem se je vse skupaj kmalu nehalo. Vse skupaj pa je trajalo kaka dva tedna. Je pa res nadležno, ker sem jo pol sprehoda mogla držat za nos in tud naju so vsi čudno gledali.  :-\

No, upam, da bo Iris kmalu bolje!!!

agility loving girl

• *
Odgovori #3013 : 14 Junij 2009, 10:08:38
Sem včeraj zvečer probala s tem, da sem ji nosnici zaprla, pa sem kmalu odnehala, ker jo je kar zvijat začelo..glavo je čist na stran začela obračat, še potem ko sem jo spustila, jo je nekaj časa postran držala..zgledala je malo defektna :-[ pa zdelo se mi je, da se je samo še bolj dušit začela ???
bom drugič dalj časa vztrajala..

danes ponoči pa sem mogla it v 'domačo lekarno' po čepke za ušesa, ker je tako naglas smrčala :-\ zdajle v naročju pa spet..čeprav samo leži in ima odprte oči..
ahja upam da se bo tole čimprej končalo..

sara

• *
Odgovori #3014 : 14 Junij 2009, 10:47:56
agility loving girl, tudi mi smo imeli enake težave kot vi. Ko sem mu zamašila nosnici, je postal še bolj paničen zato smo to opustili. Nam so svetovali, da ga masiramo pa vratu (tam, kjer je požiralnik), in čimprej mu moramo ponuditi vodo, da naredi vsaj nekaj požirkov.  Potem se pri nas stanje umiri. Lahko je tudi alergija na hrano...pri Ariju so ugotovili, da ima alergijo na piščanca, zato se je tudi dušil. Ko se je vse skupaj ponovilo, so ugotovili da ima podaljšano mehko nebo in je dobil antibiotike. Veterinar je rekel, da so ti psi bolj občutljivi in se vsaka bolezen še bolj agresivno razvije. Največrat je to "dušenje" vzrok podaljšanega neba, lahko pa je tudi kaj drugega. Tudi bronhitis je že imel, ko se je tako dušil. Ko smo prišli prvič s temi težavami, so najprej pomislili, da je nekaj narobe s srčkom pa k sreči ni bilo. Znaki so si med sabo zelo podobni, zato je bolje, če jo peljete k zdravniku, da jo dobro pregleda. Ponavadi dobiš antibiotike, če pa se stanje iz dneva v dan slabša pa je potrebna operacija-vsaj tako so mi rekli. Sem pa sama opazila, da pride največkrat do tega "dušenja" spomladi in poleti, tako da sumim da ima tudi alergijo na cvetni prah. Skoraj vedno, ko pridemo domov s kakšnega travnika, dobi rahel napad. Pri nas smo se tega že navadili, na začetku smo bili pa zelo panični, ker smo mislili da se bo zadušil. Hvalabogu ni tako hudo, kot se vidi. Upam, da bo pri vas vse ok!!

A dog's love and trust are among the greatest gifts in life!

http://sara-ari.moj-album.com

http://ari-beagle.blogspot.com/

varja

• *
Odgovori #3015 : 14 Junij 2009, 19:28:52
Annie tudi ima to in pomaga masiranje po grlu, vsaj pri njej. Včasih tudi pomaga, če ji malo gobček odprem.
Kako pa te ljudje gledajo, pa tudi že vem. In vse možne komentarje tudi poznam...  ;D

agility loving girl

• *
Odgovori #3016 : 17 Junij 2009, 16:18:17
danes sem iris seznanila s hrčkom, ki sem ga dobila v varstvo čez poletne počitnice (je iz šole)..
in kaj se je zgodilo?
.
..
...
....
.....
kmalu bi ostala brez hrčka :-[

uv

• *
Odgovori #3017 : 18 Junij 2009, 11:45:43
Ha ha ha...skoraj sem umrla od smeha...

Moja hči je dobila za roj.dan helikopter na daljinca... Skoraj je ostala brez njega, ko je misila, da je varno pristal na tleh. >:(

varja

• *
Odgovori #3018 : 18 Junij 2009, 12:14:38
Saj imamo španjele, četudi so v IX.FCI grupi.  ;D

Pri nas odpade vse pernato in kosmato in se ne more samo braniti.  ;D

agility loving girl

• *
Odgovori #3019 : 18 Junij 2009, 22:58:11
joj, jaz sem pa upala, da se bosta spoprijateljila :-[ :D

varja

• *
Odgovori #3020 : 19 Junij 2009, 07:34:55
Citiraj
joj, jaz sem pa upala, da se bosta spoprijateljila

:o ;D ;D ;D  Ziher, če je to kaka starodavna 5 kg težka pasma hrška, potem mogoče.  :)

BTW, katera pasma pa je res?  :)

agility loving girl

• *
Odgovori #3021 : 19 Junij 2009, 11:58:21
Ruski hrček. Se vidi, da prihaja iz gimnazije, ker je tako zblojen. 24 ur je zakopan v svojih rovih, ne zna gonit kolesa, ne je semen in sadja ampak mrtve muhe (je mesojed-hranili so ga namreč z mokarji), rit ima čisto sploščeno (je deformiran-se je prilagodil na kopanje rovov, ker drugega ni imel možnosti početi)  ::)
Naselili smo ga v bratovi sobi, kjer mu dela družbo med študiranjem medicine (upam, da bo do konca počitnic obdržal kosti in kožo skupaj). No, ubistvu se ima kar fajn. Še svoje ime si je pridobil: Mici  ;D ..večkrat na dan pa ima tudi možnost, da preteče mizo in posteljo (in pri tem opravi koristno delo- temeljito obriše prah med raznimi manjšimi predmeti). Včasih pa ga doleti tudi padec z mize (največkrat pristane v košu za smeti :D )

varja

• *
Odgovori #3022 : 19 Junij 2009, 13:50:48
Hrčki so meni super, sem imela tri pasme, ruski, kitajski pa roborovski. Na žalost ne živijo dolgo, pa še če zbolijo, ne moreš kaj dosti pomagati.  :-\

Zdaj pa hrčki odpadejo. Zaradi mic mac in psov. Šlo je sicer še pritlikavi ovnač in muce in Annie, ampak zdaj pa si ne bi upala mladička pripeljati mojim lovcem.  ;D

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #3023 : 20 Junij 2009, 09:51:59
Ojla.
Najprej en pozdravcek vsem po doooolgem casu.
Sem se odlocila, da moram spet mal pridet semle pogledat. Pa me je prav groza, k ste toliko napisale, da ni sans, da vse prebrem.. ;)
Pa cel kup novih kavalirckov je gor... Ufff.. :)

No, pa da napisem nekaj novick o naju.
Jaz mam zlomljeno nogo ze 3 mesece, tako da je Elly ves ta cas pri mojih starsih. Prva dva meseca sem ji delala druzbo, potem pa samo se sem in tja. Zdaj ze komaj cakam, da se spet postavim toliko na noge, da bom lahko z njo hodila na krajse sprehode, in da jo lahko vzamem domov. Itak bo cela kriza po moje, ker jo bom mogla spet naucit, da me mora ubogat.. ;) Me nic vec namrec, ker se nic ne ukvarjam z njo.. :(
Pa kar je se novega, je to, da sva se odpravile koncno na pregled srcka in je OK.. :) sem bila resnicno vesela.
Tako da se zdaj dogovarjam za parjenje.. :) Ko pa bom imela kaj vec novick, pa povem... :)

@AGL, prav hudo mi je za Iris, ko berem tvoje poste. :( Taka super punca je, pa toliko tezav.. :( Upam, da bosta uspele to smrcanje olajsat, pa da bo vse ok.

LP

Lissa

• *
Odgovori #3024 : 21 Junij 2009, 18:59:19
Živjo!
Sem se sedaj še tukaj registrirala ko sem videla da imate ene debate o kavalirčkih  ;D
Mi imamo rezerviranega kavalirčka v psarni Perle du Sahel iz Češke, ga gremo iskat naslednjo nedeljo   :P
Komaj čakam! Bo ruby barve, na glavi in po prsih ima belo barvo.
Tukaj se sme objavljati slike, kajne?
Evo to je naš bodoči štrukelj:

To sliko mi je poslala vzrediteljica, v živo ga žal še nisem videla.

varja

• *
Odgovori #3025 : 21 Junij 2009, 20:29:09
ZDravo,

sem ti na drugem forumu pisala, pa vidim, da sem uganila pravo psarno.  ;D

Res je luškan, želim ti veliko sreče z njim. Od kod pa ste, če lahko vprašam?  :)

Lissa

• *
Odgovori #3026 : 21 Junij 2009, 20:34:51
Iz Ljubljane  :)
Ima kdo kakšne izkušnje s to psarno? Je ok? Meni zveni vzrediteljica zelo uredu...

varja

• *
Odgovori #3027 : 21 Junij 2009, 20:43:47
Zdravo.

Čisto različno, eni so zadovoljni, eni pa niso.  :) Večino psov ima res kvalitetnih. Kdo sta pa starša od tvojega?

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3028 : 21 Junij 2009, 21:20:34
uuuoooou. :o kok je srčkan :-* :-* :-*

kaj ime ste mu že zbrali?

Lissa

• *
Odgovori #3029 : 21 Junij 2009, 22:14:32
Varja: Uh, starša... moram pogledati na mail sem pozabila  :-[
Little Star: Ne imena še ne vemo... imate kakšen predlog? Meni je ušeč Bailey, vendar ostalim ni  ::)
Na seznamu potencialnih imen so še Lys, Lorix, Chilly, Lee (Li), Lai, Lunnie, Lun. Ima kdo kako boljšo idejo ???