Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1292922

iza123

• *
Odgovori #3360 : 23 November 2009, 17:26:48
Ja, zdej mu je spet ful dlaka zrasla.

_nnn_

• *
Odgovori #3361 : 23 November 2009, 18:35:20
Iii :o, kaki lepotec... Počohaj ga :-*

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #3362 : 25 November 2009, 16:07:52
Varja, Rosebury Ocean Drive bo mela tamale :o jooj kok je men ta psička lepaa :-[

varja

• *
Odgovori #3363 : 25 November 2009, 16:33:29
ful je lepa. Njej dedek je od Jeanie pradedek in dedek od bodočih mladičkov po očetovi strani je od Berry dedek. Hehe, vsi smo v sorodu.  ;D

Mai*The*Little

• *
Odgovori #3365 : 28 November 2009, 15:22:31
a to na tem filmčku je kavalir? ker sm vidla filmčke ko je že starejši pa je men res nenavaden...

agility loving girl

• *
Odgovori #3366 : 28 November 2009, 15:59:39
a to na tem filmčku je kavalir? ker sm vidla filmčke ko je že starejši pa je men res nenavaden...

Je ja, sam ga strižejo po ma pa tako dlako..

Mai*The*Little

• *
Odgovori #3367 : 29 November 2009, 12:14:20
uh groza... za moj okus... mi zgleda k en mešanc s pudlom pa tko lepo rejen povrh...  :-[ ::)

agility loving girl

• *
Odgovori #3368 : 29 November 2009, 17:25:51
Lepo je vidt, da se kdo briga za kavalirje iz puppy millov, zapuščene, shirane: http://www.cavalierrescueusa.org/Rescue/index.html

Sem malo premišljevala. Mogoče pa posvojim kakšnega, ko bom dovolj stara in imela redni dohodek dovolj velik za 'trip to America' :) . Njihove zgodbe so prav žalostne :( Psi pa verjamem, da po svoje čudoviti. :-* tale slikca me sploh spominja na Iris, kljub temu da je na njej eden izmed rešenih samčkov:

Lissa

• *
Odgovori #3369 : 29 November 2009, 17:43:01
Revčki  :(  Psi res zgledajo pravi cukri, jaz bi posvojila kar vse, če bi bilo možno  :-*

Ron**Kala

• *
Odgovori #3370 : 01 December 2009, 17:37:34
No jaz te pasme niamam doma in tudi ne poznam nobenega ki bi jo imel,ampak sem enostavno navdušana nad temi psi..V živo sem ga (logčno) že videla in morma reči da je zame kot ena igračka.Če bom kdaj živela v stanovanju bi zagotovo imela to pasmo. :P
Ja teli kavalirčki iz tega puppy millsa se mi pa res smilijo :(.Samo poglej te luštkane obrazke

A best friend is the one, who can look at you, with the biggest smile on your face and still know something is wrong!

varja

• *
Odgovori #3371 : 01 December 2009, 19:14:10
Zdravo.

Samo majhen popravek-kavalir ni igračka, nobeno živo bitje ni igračka! Kljub temu ,da so manjši in "luškani", še ne pomeni, da to niso psi z normalnimi pasjimi potrebami.

agility loving girl

• *
Odgovori #3372 : 01 December 2009, 21:36:47
+ ta pes zelo rad hodi tudi na dolge sprehode in aktivno preživlja dneve, ni samo 'za v stanovanje'.
Hehe, kar izvoli, igraj se z mojo 'igračko', ampak ne vem, koliko časa boš vztrajala z veselim izrazom na obrazu :P ni tako nedolžna kot zgleda..boš spoznala, da so tudi to pravi psi, ki znajo biti včasih tudi hudo resni ;) (ok no, mogoče imam samo jaz malo 'okvarjeno robo' in ne deluje tako kot piše v knjigah oz. kot daje prvi vizualni vtis ::)  :P)
Hočem reči, da vsak pes, pa če je to čivava ali ovčar, potrebuje pravilni pristop k njemu, prav nobenega se ne bi smelo šteti med 'modne dodatke' ali 'igralna sredstva', ampak so vsi živa bitja, ki imajo skupne prednike-volkove.

varja

• *
Odgovori #3373 : 01 December 2009, 21:48:43
hehe, ne, nimaš pokvarjene robe.

"Problem" kavalirjev je,da imajo morda malo previsok prag in prenašalo zoprnije dlje, kot kaka druga pasma.... pa tudi, če jim kaj ne paše, se večinoma umaknejo. Najbolj me  >:(/%$%&$% >:(, če mi kdo reče, oh, naš pa je tako fajn, kaj vse mu otroka delata, pa vse prenaša! Če PRENAŠA, še ne pomeni, da mu je to tudi FAJN.

Tako da lepo prosim, kupite otrokom PLIŠKOTA in ne psa, hrčka ali karkoli drugega s krvnim obtokom, samo zato, ker bi otrok rad imel igračko!

agility loving girl

• *
Odgovori #3374 : 01 December 2009, 22:01:09
no moja sploh nima visokega pragu, ona samo kolje :P vsaj ne zgubljamo časa pri družinah, ki hočejo tko luškanga kužka pobožat ::) ampak pol pa nastane druga zgodba: ''Otroci, pustite tega psa, pravi teta da grize!'' in grejo mimo v največjem radiju kolkr se da + gledajo mene z najbolj možno grdim pogledom, češ, kako sploh lahko imam takega 'groznega' psa.. :-X
No, mogoče pa delava uslugo pasmi, da si je ne omislijo družine, katere 5-letni otroci si želijo met takga luškanga kužka za crklt :)

Ron**Kala

• *
Odgovori #3375 : 02 December 2009, 13:19:39
Seveda se totalno strinjam z vami.Vem da kavalirček ni nobena igrača,hočem reči da samo izgleda kot kakšen plišk :Po,drugači pa vem da ima čisto enake potrebe kot ostali psi.Ja glede stanovnanja pa tako.Res da za tega psička ni obvezno da je vstanovanju,hočem reči samo da ta pes ne more živeti (samo) v pesjaku.Pri nas doma imamo dav psa (labladorko in bernardinca) in oba večinoma časa preživita v pesjaku (so pa zmeraj po nadzorom in hodijo tudi vsak dan na sprehod,pa tudi na dvoršču so kadaj spuščani),labladorka pa kdaj pride v hišo (spat)bernardinca pa ni možno da ga boš spravu v hišo ;D

A best friend is the one, who can look at you, with the biggest smile on your face and still know something is wrong!

_nnn_

• *
Odgovori #3376 : 03 December 2009, 09:17:41
Saj pomoje razumemo kaj hočeš povedati, samo je vse odvisno od tvojega pogleda na psa. Kavalirji pa žal pogosto skupaj z ostalimi manjšimi pasmami trpijo v haišah, stanovanjih, njihove tradicionalne pasje potrebe pa so zanemarjene. Tako, da noben nima nič proti tvoji pripombi, saj vsi vemo kako lepe face lahko pokajo, da dobijo kaj želijo :P, samo se pač take izjave preventivno "pojasni", da kdo ki to pravkar bere in se odloča za kavalirčka, ne bi narobe razumel.

Kar se pa tiče bernardinca in labradorca, me nihče ne prepriča, da ni vsak pes najraje ob lastniku, tako da je pomoje VSAK pes za stanovanje. Tudi če je v pesjaku, mu ob rednih sprehodih in zadostnem ukvarjanju nič ne manjka, ampak so (vsaj po mojem mnenju) srečnejši na kavču 8).
LP
Nina

kalsang

• *
Odgovori #3377 : 03 December 2009, 09:40:14
Kavalirji pa žal pogosto skupaj z ostalimi manjšimi pasmami trpijo v haišah, stanovanjih, njihove tradicionalne pasje potrebe pa so zanemarjene.

Kar se pa tiče bernardinca in labradorca, me nihče ne prepriča, da ni vsak pes najraje ob lastniku, tako da je pomoje VSAK pes za stanovanje. Tudi če je v pesjaku, mu ob rednih sprehodih in zadostnem ukvarjanju nič ne manjka, ampak so (vsaj po mojem mnenju) srečnejši na kavču 8).

Torej, če prav razumem, ti bi dala kavalirje in manjše pasme ven, v pesjake, ker v stanovanju trpijo, bernardince in labradorce pa noter na kavč, ker so tam bolj srečni? Mi pojasniš v čem je takšna razlika?

Felina

• *
Odgovori #3378 : 03 December 2009, 10:13:29
...po mojem je mislila, da jih imajo noter in jim ne zadostijo potrebe po gibanju, učenju, biti pes samo zato ker so mali in to je stvar, ki jo tudi jaz opažam in komaj prepričam lastnike recimo shih-tzujev, da tudi oni potrebujejo sprehod in ne samo stanovanja z mačjim wc-jem :)

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

varja

• *
Odgovori #3379 : 03 December 2009, 10:31:23
Jaz sem tudi tako razumela, kot je Felina napisala.  :) 

Poznam nekaj lastnikov kavalirjev, ki so bili čisto šokirani, da imajo doma "divjo zver", ki noče samo ležati na kavču. Mnogo vzrediteljev namreč prepričuje bodoče kupce, da so kavalirji salonski psi, ki ne potrebujejo gibanja. marsikdo se odloči za nakup tudi le po izgledu. Seveda so takšni in drugačni in se ne da posplošiti, a večina kavalirjev, ki jih poznam, je zelo živahnih, precej jih ima tudi lovski nagon ( seveda v mejah ). poznam pa tudi mirne, ampak teh ni dosti.

kalsang

• *
Odgovori #3380 : 03 December 2009, 10:48:43
Aha, OK. Seveda se strinjam z vama, varja in Felina, samo včasih se preveč posplošuje...

varja

• *
Odgovori #3381 : 03 December 2009, 10:52:14
jaja, to pa sigurno,(sem tudi napisala)... posploševati ne smemo, tako tudi niso vsi Španci vročekrvni in vsi Skandinavci hladni.  ;D

Felina

• *
Odgovori #3382 : 03 December 2009, 11:26:03
Jaz sem tudi tako razumela, kot je Felina napisala.  :) 

Poznam nekaj lastnikov kavalirjev, ki so bili čisto šokirani, da imajo doma "divjo zver", ki noče samo ležati na kavču. Mnogo vzrediteljev namreč prepričuje bodoče kupce, da so kavalirji salonski psi, ki ne potrebujejo gibanja. marsikdo se odloči za nakup tudi le po izgledu. Seveda so takšni in drugačni in se ne da posplošiti, a večina kavalirjev, ki jih poznam, je zelo živahnih, precej jih ima tudi lovski nagon ( seveda v mejah ). poznam pa tudi mirne, ampak teh ni dosti.

Amen!!!! in jaz jih nato srečujem na tečaju, na robu joka (slpoh lastniki samcev) in jim potem zelo nežno razložim, da to ni to, kar so mislili, da so kupili, da je to lovski kuža in da rabi ogromno "pasjih" zaposlitev  ;)   ja, to bi bilo res fajn, da bi vzreditelji imeli razčiščeno kaj prodajajo in to tudi povedali :)

Felina

• *
Odgovori #3383 : 03 December 2009, 11:26:40
jaja, to pa sigurno,(sem tudi napisala)... posploševati ne smemo, tako tudi niso vsi Španci vročekrvni in vsi Skandinavci hladni.  ;D

he he he....varja, kako pa to veš?  ;) :P

varja

• *
Odgovori #3384 : 03 December 2009, 11:27:42
 :P  pa to ne sodi h kavalirjem, nooo  ( ali pa tudi  :D  )

Ron**Kala

• *
Odgovori #3385 : 03 December 2009, 16:43:49
Ja sigurno je da tudi psi ki živijo v stanovanju rabijo veliko gibanja.Spomladi in poleti jih peljem na dva sprehoda (zjutraj ob 7.15 in nato še nekrat zvečer) zdaj pozimi pa (žal) samo enkrat akmpak je ta sprehod dolg sigrno daljši od enen ure.No bernardinca (njegovo ime je Ron) pa zdaj hodi na zelo kratke sprehode (samo da opravi glavne potrebe),potem pa takoj v pesjak,saj je pravkar bil kastriran in še neko bolezen na sklepih operiran (se ne spomnim natančno imene ::),bronzitis ali nekaj takega).Poznam pa tudi primere ki peljejo psa na sprehod samo enkrat na teden (bogi kuža :() in potem ta opravlja vse potrebe v stanovanju (mačji wc).Aja no še glede stanovanja neki.Zdaj labladorka (Kala) že cel teden spi pri meni (zaradi operacije Rona ,saj mu je že 2-x optrgala vse šive) in je blo cel tedenvse vredu,danes pa je Ron začel bevskati in potem ga je slišala Kala in (boga :P) jaz sem jo morala potem ob 1.30 zjutraj peljati v pesjak (imamo ločen pesjak,logično samo zdaj).Torej vidite kako so navezani.Sem mislila da bi še Rona pripeljala v hišo pa ga ne boš spravu noter (pa še mamam ne pusti)

Lissa

• *
Odgovori #3386 : 04 December 2009, 23:21:57
No, mi imamo doma tudi eno tistih "divjih zveri", ki ni po karakterju niti najmanj podobna tistemu, kar so nam vsi po vrsti flancali  :P
Ah, kje da bo cel dan ležal na kavču, na to niti pomisli ne. Zjutraj sicer spi dokler ga ne zbudim, ampak potem pa akcija!  ;D
Če je pet minut pri miru smo že vsi veseli. Sicer pa ves čas skače po stanovanju, prinaša igračke, če se ne zmeniš zanj pa svoj dolgčas izrazi na kakšnem kosu pohištva ali rožah.
Ali pa te opozori z lajanjem. Mislim da ima tudi malo nagona, saj na sprehodu ves čas vohlja po tleh in če ga odpnem ... ni šans da pride če ga pokličem.
No, saj malo bova povadila pa bo. Pač kavalirji res niso neki salonski psi, ki bi cel dan uglajeno ležali v svoji posteljici. Ok, nekaj jih mogoče je. Ampak po pravici povedano imam raje take razgrajače kot je naš Chilly. O njegovi vzrediteljici sicer same pohvale, a tudi ona nam je pasmo predstavila kot mirno, neproblematično itd. ...  Tako da sta bila starša kar malo začudena kakšno zverino imamo. Pa saj počasi se učimo... Noben pes se še ni skotil vzgojen in naučen vseh človeških manir.  ::) 
Uglavnem, ja kavalirji so povečini psi ki potrebujejo zaposlitev in gibanje.

iza123

• *
Odgovori #3387 : 05 December 2009, 12:30:16
Lego je notri zelo miren, veččino časa poležava, ko pa pride ven se začne akcija. Sposoben se je eno uro lovit s salukijem, pa ne bo utrujen. Ko pa pride na agility parkur se začne žur in se v trenutku spremeni v hiperaktivčka.

varja

• *
Odgovori #3388 : 05 December 2009, 12:41:49
Iii, saluki, ti so meni tako všeč.

Mislim, da je tudi pomembno, da jim nudimo dovolj gibanja, če ne, si iščejo zabavo drugje ( v stanovanju  ;) ). To pa velja sigurno za vse pasme, ne le kavalirje.

iza123

• *
Odgovori #3389 : 05 December 2009, 13:42:51
Ko smo doma Lego ne uničuje, ko pa je sam doma včasih ja, včasih pa ne.