Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1292829

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3420 : 20 December 2009, 17:18:24
mi tudiiiiiiii... 8)

Ron**Kala

• *
Odgovori #3421 : 20 December 2009, 18:17:00
Res luštkane slikice.agility loving girl   predzadnja slikca je res zakon 8) :P
LittLe_sTaR*  tebi pa je 1 slika res dobro vspela.Srečni vi ki imaste toliko snega,pr nas ga je še zelo malo :(

A best friend is the one, who can look at you, with the biggest smile on your face and still know something is wrong!

iza123

• *
Odgovori #3422 : 20 December 2009, 20:46:31
Mi tudiiiiiiii... 8)

Več slik pa tukaj: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=9103.0

Ron**Kala

• *
Odgovori #3423 : 20 December 2009, 21:20:37
Koliko slikc kavalirjev na snegu :o.Itak JE EDEN BOLJ LUŠTKAN OD DRUGEGA.Med njim tremi zame ni najbolj luštkenega,saj itak tega ne moreš določiti ;)

A best friend is the one, who can look at you, with the biggest smile on your face and still know something is wrong!

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3424 : 20 December 2009, 22:38:22
LittLe_sTaR*  tebi pa je 1 slika res dobro vspela.Srečni vi ki imaste toliko snega,pr nas ga je še zelo malo :(
ja, 1 slikca je res uspela...to ni čisto pri nas, je malo višje, "v hribih" :P

iza in petra, super fotke :o

dobro bi bilo če bi se dobili, da bi naši kavalirji skupaj letali naokoli 8) samo se je pa vedno težko zmenit, vedno kdo manjka :-\ :)

lp

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #3425 : 20 December 2009, 22:46:06
moja se je danes začela gonit..ne bo šlo zdaj 2-3 tedne..joj kok bo rdeč sneg spet ::)

_nnn_

• *
Odgovori #3426 : 21 December 2009, 07:27:35
Iii so dobri. Za Lega, Quida in Iris  :-* :-* :-*. Zdaj še samo slikice kakšne/ga BH manjkajo, pa imamo celo lestvico :o.

PS: Lissa, žal ne vem znamke plaščka :-[, meni je fajn tudi ker ima odspodaj fajn pokrit trebuh.
Lp

iza123

• *
Odgovori #3427 : 21 December 2009, 13:52:50
Ja, zdej bi se lahko dobili, sploh ker so počitnice.

lany

• *
Odgovori #3428 : 21 December 2009, 16:10:28
Ja, zdej bi se lahko dobili, sploh ker so počitnice.
Se strinjam.

Lissa

• *
Odgovori #3429 : 21 December 2009, 20:34:09
Ja, super bi bilo če bi se dobili, lahko bi se tudi kaj večkrat. Meni je super gledat podeče se kavalirje  :P
Samo, ja treba se je uskladit. Vsakič kdo ne mora pridt, tako da pomoje najboljše takrat ko večina lahko, pa se potem lahko še kdaj dobimo pa še tisti ostali pridejo  :)
Zdaj ko so počitnice je malo več časa  ;D

damayanti

• *
Odgovori #3430 : 23 December 2009, 11:22:56
Imam eno vprašanje....
Ena moja stranka, mi non stop teži  ,da bi rada imela pomanšanega Damča :D
Sicer se na kavalirje ne spoznam niti ne poznam vzrediteljev pri nas, zato tukaj sprašujem... Kdo pozna kakšnega kvalitetnega vzreditelja, ali psarno... cena sicer ni pomembna. Pa tudi čez mejo bo šla ponj če ga pri nas ne bo....
 ...ker je pač to ena gospa ,ki bo sedaj - sedaj začela s penzijo, in bi rada enega malega crkljivca black& tan barve...  nasplošno glede na njen karakter se mi zdi ,da bi ji na moč odgovarjal kavalir. Bi bil ravno pravšnja "žverca" zanjo

A kdo pozna kakšno leglo ,ki bo v bodoče..... željo ima po črno rjavi barvi
( nisem jaz kriva , da je v našega " cigana" čist zaljubljena).... sicer je hotela gordona... ampak sem ji toplo odsvetovala :D :D
Se je sedaj ko sem ji pokazala slike kavalirčka totalno napalila, da je to pes ki si ga želi 8)

no... če kdo kaj ve....bom zelo vesela, da ji bom lahko posredovala kakšno informacijo... :)

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Ron**Kala

• *
Odgovori #3431 : 23 December 2009, 14:24:39
Jaz tudi ne najbolje poznam te pasme,ampak sem na internetu poiskala nekja slovenskih psarn
Kdaj pa misl vzeti kavalirja(prašm zato ker če ga potrebuje zdaj,bi blo malo prehitro)
pa še psarne (bom dala kr linke)
http://www.rotti-kingdom.com/cavalier-king-charles-spaniel.htm
http://www.colepeppers.net/slo/indexslo.html
http://cavalier.get.si/
(ta psarna je hrvaška)     http://www.royal-sweethearts.com/hr_glavna.htm
upam da je dovolj psarn.Ti pa bodo dtuga raje lastiki kavalirja svetovali psarne.

damayanti

• *
Odgovori #3432 : 23 December 2009, 16:06:39
Citiraj
Kdaj pa misl vzeti kavalirja(prašm zato ker če ga potrebuje zdaj,bi blo malo prehitro)
Misli ga vzeti ,ko bo dobila takega kot si želi ;)
Hvala za linke... sem jih pregledala in nima nihče napovedanega legla z black& tan

Pa za poznavalce pasme;
Sem našla veliko psarn na Češkem

In me znima ali morajo imeti kakšen pregled srca in oči kavalirji( nekateri imajo te rezultate napisane na spletnem rodovniku) In na kaj je potrebno biti pozoren....

_nnn_

• *
Odgovori #3433 : 23 December 2009, 20:09:22
http://www.cavalierhealth.org/
Če gospe angleščina ni prevelik problem, ji priporočam, da si prebere ta link. Kavalirji imajo precej genetsko pogojenih bolezni, največji problem je zagotovo MVD, zato je pomembno, da gospa najde psarne, ki testirajo starše vsaj za to. Če ji cena in razdalja nista problem, bi bilo morda fino pogledati v Nemčijo (tam imajo obvezna testiranja, cene pa so tudi omejene, večinoma se vrtijo okrog 1200 evrov). Letos je bilo že kar nekaj whole-colour legel (black&tan, ruby), pa bi se še zagotovo katero našlo.
Npr: http://www.top-cavalier.de/english.html
Pa ta psarna je tudi zelo fajn: http://www.rosebury.de/ - tu naj poglrda tudi na linke, je ogromno drugih psarn.

Edino nekaj še: Gospa naj si raje prebere malce več o karakterju kavalirjev in naj se ne odloča samo na podlagi videza, ker kavalir ni in nikoli ne bo pomanjšani gordon. Na Češkem se tudi najdejo dobre psarne, samo je treba biti pri nakupu bolj previden, zahtevati rezultate testov, itd. Tudi če so starši zdravi, lahko vseeno pride do bolezni(to je potrebno pri nakupu pač vzeti v zakup), možnost je pa seveda veliko manjša.
LP
Nina

varja

• *
Odgovori #3434 : 23 December 2009, 20:15:58
Se strinjam s tem, kar je napisala nnn.

Zelo fajn psarna je ta http://www.cavalier-freunde.de/, vzreja večinoma BT in RU kavalirje, je pa tudi skoraj vedno na CACIBu Ljubljana. Ona je prva, ki se je spomnim, ko kdo omeni wholecolourse.  ;D

Če sem prav razumela, bi gospa imela gordona, ampak ji ga je damayanti ravno zaradi karakterja odsvetovala in sta pristali pri kavalirju.  :) Karakterja gordona sploh ne poznam, je pa kavalir sicer izredno prijazen ( razen izjem, seveda ), amapk tudi precej aktiven pes, ki ima tudi še nekaj lovskega nagona ( pri meni ga imata 2 psički od treh ).

agility loving girl

• *
Odgovori #3435 : 23 December 2009, 20:28:15
Joj, jaz moram pa moji ptiče kazat, da jih sploh opazi ::) pa še to ponavadi samo pogleda proti njim in potem mene zakaj ji jih kažem :D razen enkrat se je pognala za eno čapljo (očitno je mislila da tak velik plen je pa vreden truda) in je letela čez polja in travnik daleč daleč, potem pa pritekla nazaj..jo je bilo prav fajn gledat :-* ::)

_nnn_

• *
Odgovori #3436 : 23 December 2009, 20:37:14
Hehe, moja Eos pa ga ima kar precej. Sploh je smešna, ko se zaganja v golobe in se ob tem ko odletijo počuti strašno pomembna. Me pa je, ko je bila stara približno 3 mesece zelo presenetila. Ob pogledu na osamljenega goloba, se je prav po lovko prihrulila k tlom in šla los na njega, golob pa je sploh ni opazil. Jo je pa zato pravočasno ustavil flexi :P.

damayanti

• *
Odgovori #3437 : 23 December 2009, 20:57:01
Citiraj
Edino nekaj še: Gospa naj si raje prebere malce več o karakterju kavalirjev in naj se ne odloča samo na podlagi videza, ker kavalir ni in nikoli ne bo pomanjšani gordon

Hvala bogu da ne bo :D :D :D
Ker gordon , kot je sprva želela je  definitivno  hudo prevelik zalogaj zanjo :D :D

Njej je všeč moj Damč...  mogoče zato ker je te barve, Ampak kakor koli ga obrneš je ptičar in lovec od glave do pete... po karakterju pa.... če mi najdete kavalirja s takim karakterjem dam za kišto pira in karton chivasa :D :D
Hecam se.....
Sem jo prepričala kaj je ptičar...in si je premislila... čeprav je bila na začetku hudo zagreta  edino velikost jo je motila :D
Ni pa ta gospa začetnica ... dolga leta so imeli dobermana... sicer šolal ga je sin in je bil uradno tudi sinov ..ona ga je zgolj razvajala pa tudi na sprehode vozila... je bila "rezervni igralec".
Sedaj, ko bo šla pa v penzijo bi imela pa psa , ki bi bil manjši... ker radi potujejo, mora biti ravno prav majhen ,da gre v hotel, ravno prav  velik za v naročje( sicer naš damč gre tudi v naročje ampak je velik za v naraočje :-[)
Rabi pa tudi psa ki  vseeno rabi neko šolanje ,ki je dovolj aktiven za sprehode  in dovolj učljiv da bosta našla kakšen nov hoby( npr Agility)
Barva jo pa premami v vsakem pogledu black& tan :D... ne more iz tega

Najprej  me je spraševala za kokeršpanjela...pa sem ji ga tudi odsvetovala, ker kakor koli korkuga obrneš je še vedno lovec :o.
Torej  lovca ne rabi... če ima pa  nekaj nagona  bo pa že obvladala..( če je dobrmana ;))
Sva pa vse preštudirali ... napisano o kavalirjih in  nekem splošnem karakterju... torej živahno žverco, nečuvaja, dere se lahko, mora imeti dovolj energije in mora biti pameten  da se bosta lahko pogovarjala.... če ji bo pa še kakšno ušpičil pa toliko boljše ji vsaj dolgčas ne bo v penziji
Se pa nagibam jaz tudi na Nemške psarne...oni so res zelo dosledni.... samo našla jih nisem kaj preveč.. ( no sedaj jih imam hvala ;D)

me pa še nekaj zanima....
zadnjič sva pri njej v pisarni že nekaj gledali... mene je zmotilo kolki  več ali manj so imeli kolke B ???.... ali je to pomembno...pri ptičarjih vem da si zaželjeni A kolki
Potem nisem vedela kaj pomenijo oznake... nekateri imajo nekaj navedeno v zvezi s srcem...in pa očmi.
Kaj naj sploh vprašam vzreditelje?

Angleščina ji je pa problem...pa nemščina tudi ...zato je pa mene zadolžila, da ga najdem ;D
  cena se pa ve ...  je pač kakršna je.... to je jasno. :)

_nnn_

• *
Odgovori #3438 : 23 December 2009, 21:48:23
Če ti razumeš angleško, bi bilo res zelo fajn, da si prebereš prvi link, ki sem ga pridala. Tam res piše praktično vse ;). Drugače pa MVD=bolezen srčnih zaklopk, te pričnejo popuščati, srce slabi, itd... Problem je, da pri kavalirjih ta bolezen teče veliko hitreje kot pri večini drugih pasem (je bila tudi ena solidna debata na sosednjem forumu), pes zato ne more več tako aktivno delati naporov (npr. skakati čez ovire pri agiju) oz. mu to pač škodi. Ta bolezen vodi tudi v smrt.
Oči... Je tudi nekaj problemov, npr. katarakt. Napaka je tudi če so oči izbuljene (sicer imajo že po naravi čudovite, velike, okrogle očke-niso pa izbuljene). To je bolj po standardu, poveča pa vsaj po moji logiki tudi občutljivost oči.
Za kolke se jaz ne bi ravno sekirala, B so solidni. Bolj pozorno glej za probleme s pogačico (patellar luxation), s katero ima več kavalirjev probleme.

Kaj vprašati vzreditelje? Kot pri drugih pasmah pa seveda za zdravstvene teste. Jaz sem se najprej predstavila, moj življenjski stil, pretekle izkušnje s psi in kaj sploh iščem (aktiven mladič, spol, barva). Nato sem jih povprašala po testih ali pa samo o zdravju kavalirjev na splošno. Tiste, ki so trdili, da gre za zelo zdravo pasmo, brez posebnosti sem takoj črtala, ostale pač pregledaš. Vprašala sem za višine staršev, karakter,... Kje imajo svoje pse (najdejo se vse sorte, tudi taki, ki jih gojijo v hlevih :-X), kako se socializira mladičke, kakšne so karakterne razlike med posamezniki...
Seznam je neskončen. Slej ko prej se z nekaterimi zaštekaš. Meni je pomembna podpora vzreditelja, skrb za tamale. Eosin vzreditelj je meni super, sva v kontaktu.
Lp

damayanti

• *
Odgovori #3439 : 24 December 2009, 08:02:00
Sem na hitro preletela tvoj zgornji link. Se bom sedaj čez praznike bolj poglobila :)
Vidim pa da  tole ne bo lahka naloga :-\... sploh glede na to ,da ima še željo po točni barvi...uffff :-X
Bom pa poročala kaj sem našla, in dala linke in opise ;D... mi bo vsekakor prišlo prav vaše mnenje.
Mogoče si bo premislila glede barve ::) in mu vsaj malo olajšala iskanje...
thanx za enkrat ;) :) :-*

p.s. Sem se malo zanašala na svojo lenobo in na vas če bi slučajno vedele za kakšno leglo ki je fajn . :-[..... :D
No ja bomo pa raziskavo naredile :)

_nnn_

• *
Odgovori #3440 : 24 December 2009, 08:14:20
Damayanti, nekaj sem našla :o
http://www.rabaukenhof-cavaliere.de/rabaukenhof_cavaliere.html
Psarne sicer osebno ne poznam, ampak ne izgleda slabo.

damayanti

• *
Odgovori #3441 : 24 December 2009, 08:20:24
 :o :o
WAW HVALA :-*
 jim še danes pošljem mail ;D

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3442 : 24 December 2009, 13:41:11
dobrodošla v tej temi :D
Mislim, da so punce pred mano že skoraj vse napisale, tako da bom prilimala nekaj linkov:

- http://www.kavalir-arininsen.cz/odchovy.html   (tu trenutno nimajo legla, ampak vzrejajo B&T in pa Ruby ckcsje)
- http://www.charmander.cz/puppies.htm
- http://zpanstvilomnice.naspes.cz/vrh_n.html  (tu bodo dobili mladičke)

evo to je to...vzrediteljev osebno ne poznam, zgledajo pa ok. ;)
malo povprašaj.

lp, Kaja & Quido

Ron**Kala

• *
Odgovori #3444 : 25 December 2009, 23:28:44
agility loving girl ''joj'' kaj vidve vse znata :o :o :o!
A veš koliko trikcev že vdive znata Stavim da čez 1000
Res same pohvale in nič drugega

agility loving girl

• *
Odgovori #3445 : 25 December 2009, 23:30:03
ne, čez 1000 ne..čez 150 pa :P

Lissa

• *
Odgovori #3446 : 25 December 2009, 23:32:04
Wauu super sta  :o ;D
Ful fajn trikci, Chillyu se je tut ful dobr učit nove trikce, tkoda mava zdej fajn ideje  8)
A hitr pogrunta za kaj se gre?  :)

agility loving girl

• *
Odgovori #3447 : 25 December 2009, 23:36:07
Odvisno od metode, ki jo vzamem (shaping, targeting, včasih luring), težavnosti, zehteve po natančnosti oz. verig (da je v končni izvedbi več medseboj povezanih elementov-npr. pri temu filmčku sta to njen 'govor' in pa tam ko mi vzame kapco..)
Načeloma hitro pogrunta ja..

Lissa

• *
Odgovori #3448 : 25 December 2009, 23:39:13
Men kakšen trikec čist takoj pogrunta, včasih pa po več dni ne ve zakaj se gre. Al pa tut glede na to kok mu je kkšn ušeč. Če mu ni všeč se kr uleže  ::) :P

iza123

• *
Odgovori #3449 : 26 December 2009, 10:21:23
Ful dober! :o :o
Lego včasih kakšnega trikca ne pogrunta po kakšen mesec, če mu pa trikec ni všeč, se pa kar uleže v košaro.