Cavalier King Charles Spaniel

*yure* · 1293111

varja

• *
Odgovori #3570 : 26 Marec 2010, 18:03:21
Tedomedo, informacije so tule:  http://skpp.si/novice.html  Za ceno pa ne vem... 

tedomedo

• *
Odgovori #3571 : 26 Marec 2010, 20:01:26
Sem slišal, da se ta pregled izvaja enkrat letno in to ali v Mariboru ali pa v Trbovljah. A je to res? Te dve lokaciji mi nista ravno blizu :) Pa še nekaj. A je res obvezno biti član KZS, da lahko dobi pes vzrejno dovoljenje?

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #3572 : 26 Marec 2010, 20:13:08
Izvaja se 2x letno in ja, na teh dveh lokacijah. Za ceno se več ne spomnim, ker je bilo že kar nekaj časa nazaj, ali je 2x20eur ali 2x40 eur.. (najprej telesna ocena, če še nisi bil na razstavi, nato pa še vzrejna)
Možno je, da moraš biti član društva, ampak spet ne vem. No, mene so spraševali, če sem kam včlanjena in sem tudi pokazala izkaznico. Najbolje, da jim kar pišeš. Meni so na vsa vprašanja odgovorili res hitro ;)

Tedomedo, koliko pa je tvoj CKCS zdaj star? Se mi zdi, da je še zelo mlad, ali pa se motim? :-[ ???

br

• *
Odgovori #3573 : 26 Marec 2010, 20:29:57
razlika je samo v tem, da ce si clan KZS placas vzrejno dovoljenje 50% manj.
Kolikor jaz vem je telesna ocena 17 eur (ce je pes ze bil na razstavi ni potrebna) in vzrejno dovoljenje 20 Eur
te cene so za clane. Na vzrejno gre lahko vsak samo da potem placa 34 eur za telesno oceno in 40 eur za vzrejno pregled.

Lissa

• *
Odgovori #3574 : 27 Marec 2010, 22:13:56
Kdo gre jutr na Repkov tek!?!  :o Mi, miii  ;D
Še kdo?  :P

Chilly je že čist zdrav sicer in blaazno uživa na agility-u. Kr leti čez tisto palisado, čeprav skor pleza gor  ::) :P
Pa tunelii, joj kok je to fajn use  :D
Kr skače mi u košari (se peljeva s kolesom tja in je privezan, tkoda ni panike ;) ) ko vidi da se približujeva vadbišču.

Sicer ga pa zdej mal ura in svetloba dajeta... Ni mu jasno zakaj neki se jezim če me zbudi ko je pač daan. Kaj pa on ve da je ura šele pol šestih  >:D
Tako, da sem si kar odahnila, ko sem slišala, da jutri uro premaknejo  ::)

Lp,
Ana&Chilly

vesna128

• *
Odgovori #3575 : 28 Marec 2010, 10:28:32
To je pa lucky

vesna128

• *
Odgovori #3576 : 28 Marec 2010, 10:55:18

To je pa lucky!

_nnn_

• *
Odgovori #3577 : 28 Marec 2010, 13:23:27
iiiii :o.
Od kod je, koliko je star?

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3578 : 28 Marec 2010, 14:12:31

ooooo srček je Lucky :-*
iza123, krasne fotke :-*
_nnn_ kako kaj Eos? :-*

lovepets

• *
  • pes bolše izkazuje ljubezen kot marsikateri človek
Odgovori #3579 : 28 Marec 2010, 14:25:13
ojla.
že dolgo časa se nisem nič oglasila. ampak žal šola zahteva svoje : /
kako so kaj vaši kavalirčki?
končno pomlad :)

imam eno vprašanje.
pred hišo imamo dvorišče in dovoz ki je zaprt z ograjo z vrati. in tam prihajajo avti.
živimo z babico in dedkom in k njim prihajajo gosti.
in jaz spustim roccota ven na dvorišče. večina časa sem z njim ampak je dovolj sekunda nepazljivosti, pa gdo odpre vrata in pride not avto.
in že 3x se je zgodilo, da je biu že čez vrata. pa sm ga komaj komaj ujela.
saj drugače v hiši uboga na PRIDI SEM. ampak v takih okoliščinah, ko se kaj zanimivega dogaja pa me niti ne pogleda.

kaj mi predlagate?  ker zdaj prihajajo topli dnevi in bo vedno več zunaj. pa res nevem kaj nardit : /
morda kak nasvet kako naj ga naučim da pride sem tudi v takem ''živ žavu''

aja pa rocco bo 1.maja eno leto star  ;D

uživajte v pomladnih dneh . :)

_nnn_

• *
Odgovori #3580 : 28 Marec 2010, 17:17:17
Hello! Eos je vredu, čaka na začetek gonitve, ki je še kar ni... ampak mislim, da se bo počasi zganila, sploh če sklepam na odzive nasprotnega spola v zadnjih dneh :D.
Kako kaj Quido :-*? Btw - zelo luštna slikica
Lissa, kako je bilo na Repkovem teku :o? Aja, v kakšni košari ga prevažaš, ker iščem nekaj takega za Eos?
Varja, zdaj pa ress, sprehod, nujno! Povej, ko boš imela čas :).
Lovepets: poiskusi na ograjenem prostoru. Najprej ga kliči, ko praktično ne bo motenj. Ko pride sledi keksič 8). Nato pa stopnjuj zahtevnost, dodajaj moteče dejavnike-saj bo hitro pogruntal za kaj se gre. Glede na njegov roj. datum, mora biti zelo delaven :P.
Jaz Eos večinoma sprehajam po travniku, Kalvariji (en hrib v Mb), kjer je lahko odpeta. Na njen odpoklic sem kar ponosna :-[, ima pa tudi svoje vzpne in padce. Večinoma res pride, enkrat sva celo šli mimo človeka, ki ji je ponujal keks, v poleg, brez vrvice (drugače ga na vrvici ravno ne znava :-[), drugič je poskakala eno gospo in ni prišla (sem se mislila ugreznit v zemljo, hvala bogu, da je bilo res samo enkrat). Ampak po mojih izkušnjah so zelo učljivi (moja ima pač preleno gospodarico >:D).

PS: Pride kdo na razstavo v MB? Bi se lahko dobili kaj...

papillon

• *
Odgovori #3581 : 28 Marec 2010, 17:33:38

varja

• *
Odgovori #3582 : 28 Marec 2010, 19:09:15
Jooooj, keks ji je ponujal??? To mene precej dvigne, res... pa ljudem se ponavadi ne da tudi nič dopovedati, ampak to je že druga zgodba. ::) :-\

Jeanie je ravno zdaj prišla v puberteto in je grozna, če jo pokličem, bo šla v kontra smer, če hočem jaz levo, bi ona desno, trenutno deluje le, če se potem skrijem ali pa pridem po njo ( včasih pa še to ne )... ampak saj bo, sem dala to skozi pri Annie in Berry, pa bom še pri Jeanie.  ;D Če bi pa Berry ali Jeanie ignorirali nekoga, ki jim ponudi keksič, pa dvomim, tako da bravo.  :o Sem pa tudi jaz bila čez zimo precej lena s šolanjem, tako da je tudi moja krvida in moram zdaj nadoknaditi malo.  :-[

Čakava pa tudi midve še na prvo gonitev, sem upala, da bo potegnila z Berry, pa ni.  :-\

_nnn_

• *
Odgovori #3583 : 28 Marec 2010, 19:29:12
Ja, takega z marmelado ::). Sem bila tudi sama šokirana, da je zmogla mimo :D, pa ponosna tudi (je pol dobila pasji keks).
Ja, saj mi gredo na živce, čeprav me je ravno zadnjič pogrela neka babnica z majhnim otrokom, ki je lazila za nama čez cel travnik, ker je njen froc hotel pobožat Eos (za dovoljenje seveda ni vprašala). Pa greva midve naprej in se začneva igrati s palico (Eosina igra je...hm, zelo vokalna, je pa žal moje dete brez posluha :P). Ženska je čisto znorela, da imam popadljivega psa, kje ima nagobčnik, bla, bla, bla. Saj nisem vedela ali ji naj povem svoje, ali naj se samo smejem :-\. Ful mi je čuden folk, ki z dojenčki rine v psa! Eos jih ima sicer rada, samo niso vsi mali psi taki, poleg tega mi pa gre na živce, da se vsak vtakne vanjo, ker je luškana. Tako majhen otrok še ne zna ravnati s psom, kako se pes lahko odzove, če mu mali recimo potisne prst v oko pa tako ali tako vemo...

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3584 : 28 Marec 2010, 19:44:57
oooo tole glede božanja psa pa tudi mene razjezi. Zadnjič je prišla neka novopečena družinica mimo, s fantkom starim nekje okoli 2 leti. In pridejo od zadaj in nič ne vprašajo, komaj da so pozdravili, kar pobožajo Quida po hrbtu ???  itak se je takoj obrnu nazaj, ker ni vedeu kaj je ane. In potem vsi čudno gledajo zakaj je tako na hitro odreagiral na dotik in blablabla. In preden sem jaz razložila da se da psu roko za povohat in še prej vpraša če se ga lakho poboža, me že noben ni poslušal ::)
Pa saj Quido ne bi niiiič naredil, to je jasno, ampak za druge, večje, napadalne pse se gre  ;)
Je pa zadnjič prišla neka punčka, nekje 8 let stara, je pa vse naredila tako kot je prav. Pa še pasmo je poznala :D me je prav presenetila 8)

Drugače pa _nnn_ Quido je super, uživa, malo je bogi, ker se psičke gonijo.
In ko sem že pri tem....Ko hodimo tukaj pri nas po parku z našimi psi, pridejo nasproti z gonečo psičko in dovolijo da jo Quido (in ostali psi) ovohavajo, in ko vprašaš (ker začnejo naši mali že jokcat) če se goni, ooooo ja se ja, in se začnejo smejati kot "zadeti"  ::)

lp :-*

ps: kolikokrat smo se že menili za srečanje? Upam da se nam gdaj uspe zmenit in se dobimo vsi :o

varja

• *
Odgovori #3585 : 28 Marec 2010, 19:51:16
Ma ja, na to božanje sem že imuna, ponavadi grdo gledam in grem naprej.  :P  Tu ima pač vsak svoje poglede, ampak mene moti, da bi se morala ustavljati vsake tri metre, ker nekdo hoče božati psa, na sprehod grem ,da imam mir in sem sama s svojimi puncami.Niti več ne razlagam, zakaj je tako, tako je in pika. Kdo drug pa ima pač drugačen pogled in se tudi ne vtikujem v to. So pa kavalirji pač strašno lušni in večina misli, da so le za po rokah vlačit.

_nnn_

• *
Odgovori #3586 : 28 Marec 2010, 20:22:01
Ma božanje-božanje me niti ne gane toliko, ampak ko se gre za male otroke... tu pa potegnem mejo. Smo imeli s prejšnjim negativno izkušnjo, ko mu je moja sestrična, takrat stara 7 let, ko so bili na obisku, v oko potisnila svoj prst :-X. Ne samo, da je pes trpel za bv, še 10 let kasneje je ni mogel videti niti naslikane.

Gonečke pa so posebno poglavje. Meni je zanimivo, ker imamo doma samčka in samičko. Zagovarjam, da ima psička med gonitvijo možnost normalnega sprehoda. Bolj me motijo tisti, ki jih ne prej, ne kasneje ni na nekem območju, ko pa se psička prične gonit, pa si omislijo blazne ture (seveda tam kjer se zadržuje večje število psov, pri tem prečkajo več prometnih cest, itd.). Verjamem pa da fantje trpijo ;). Bogi Quido, saj bo kmalu bolje :-*.

agility loving girl

• *
Odgovori #3587 : 28 Marec 2010, 20:27:27
Pa saj Quido ne bi niiiič naredil, to je jasno, ampak za druge, večje, napadalne pse se gre  ;)

No, ne rabiš ravno velikih in napadalnih, da ne marajo fizičnih stikov s tujci :P

_nnn_ midve imava tole košaro in je super, ker je večja in se jo da na prtljažnik, tako da premore večjo kilažo: http://trgovina.mrpet.si/article.asp?ArticleID=16658
takole pa izgleda predelan:  :P

vesna128

• *
Odgovori #3588 : 28 Marec 2010, 20:35:05
Zdravo!

Sem prej prehitro poslala...se vidi da sem še nova na forumu  :-[

Papillon: Ne, moj Lucky ima rodovniško ime Amor Rotti Kingdom, vendar sem ga preimenovala v Lucky-ja  :) Star je 3 mesece in že pridno hodiva v malo šolo, res je super...Je pravi hiperaktivček in ga včasih še jaz komaj dohajam  :D Morem priznat da imava tudi midva otežene sprehode, kar se ljudi tiče...nekateri znajo biti res malo preveč...hmm nadležni! kar se pa hrane in keksov tiče je pa sploh višek  >:(

:-* vsem vašim Kavalirčkom, res so prekrasni!  ;)

Lp

varja

• *
Odgovori #3589 : 28 Marec 2010, 20:36:01
Iiiiii, kak je lepa!   :o

Od malih otrok pa ima Berry eno grdo traumo, pa tudi Annie jo je imela, ampak je na srečo pri njej bolje...   :-\ >:( :'(

Vesna128 in Lucky, dobrodošla!  ;D

_nnn_

• *
Odgovori #3590 : 28 Marec 2010, 21:59:37
Hello!
ALG, točno nekaj takega sem iskala! Hvala! Poleti se večino prevažam s kolesom, pa bi rada Eos tudi imela zraven ;). Moja miš bo pa žal brez avtoportreta (nekdo pa ima talent :)).

Lucky, čim več slikic tega srčkanega obrazka, prosim! ;D

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3591 : 28 Marec 2010, 22:22:02
alg - ja res je  :) samo vsi raje božajo majhne  kot pa neke velike (sploh sedaj zaradi te afere bulmastif ::) )
vesna128 - dobrodošla in ja,še več slikic Luckyja  :-*
_nnn_ - ja vem da bo bolje :) kako bo pa vaš pes prenašal gonečko v hiši? 8) ja seveda imajo gonečke možnost normalnega sprehoda in tekanja. Ravno zadnjič je prišla neka gospa s svojo yorkico zraven pa dobro ve da imamo psa, in ni nič rekla da se mala goni.  In potem so psi zeloo bogi, tudi ko pridejo domov. :-\ ;)  Če bi jaz imela psičko bi jo verjetno kasneje ven vozila (pri nas glemo "babe" -mlade in stare, no, pa tudi kakšen moški se najde) ven ob 19h. Da se ti pa skupina gonečk približa in potem lulajo in dišijo po celem parku, pa tudi ni ravno zabavno za nas, ki imamo pse. ;)

_nnn_

• *
Odgovori #3592 : 29 Marec 2010, 09:39:40
Ja, se bo že sprijaznil ;D. Sem se opremila s tabletkami Femme tabs, pa hlačke je dobila :o, hehe, upam, da bo pomagalo. Večinoma slišim, da se fantje kar hitro sprijaznijo in gnjavijo samo na najbolj plodne dneve (takrat bosta pač vsak v svoji sobi).
Kar se pa tiče sprehodov pa še išem pametno rešitev - Eos je navajena na vsaj 2, ponavadi 3 vsaj enourne sprehode. Tako, da varianta, da bi jo sprehajala samo zvečer odpade. Najbrž se bova držali poznanega ozemlja, malo skrajšali kak sprehod in to bo to. Saj vem, da so psi bogi, samo moje zato tudi ne morem imet zaprte. Smo prej imeli samca, sestra ima zdaj tudi samca, jaz pa sem se za samičko odločila med drugim tudi zaradi tega. Pri njih potrpiš 2-krat na mesec, pri psih je večji problem, ker se skoraj vedno kaka goni 8).
Drugače sem razmišljala o sterilizaciji, samo nisem navdušena, da bi jo za bv dajala pod narkozo. Sva imeli prej en srčni šum, ki so ji ga zaznali med operacijo kile - sem že bila čisto panična, pa je zdaj izginil (izgleda, da je bil tisti, ki izgine med odraščanjem - je po lastnici, sem tudi imela pa sem zdaj popolnoma ok). Z vsak primer, bova okrog 1. leta naredili še Dopplerja, ampak vseeno mi je težko jo izpostavljat narkozi.

zlatolasska

• *
  • Elly
Odgovori #3593 : 29 Marec 2010, 13:01:52
Uf, kok ste se razpisali..  :P

U, Luckyja sem pa vidla, ko je bil se pri mamici.. :) Lepo ga pocohaj.. :)

Katja, Quido ima CUDOVITO kosaro.. :) Me je kar prijelo, da bi se jaz eno tako imela za Elly. Samo se mi zdi, da bi mi ona kar ven usla..  :'( A Quido se pa rad vozi?

Pri nas pri zadnji gonitvi nismo imele tezav. Sem jo imela ves cas na vrvici, pa ce je prisel mimo kak samcek sem ze prej povedala, da se goni. Jaz se sprehodom pac zaradi tega ne bom odpovedovala. Pri nas so na sreco vsi zelo ok - sprehajalci s psi namrec - pa mi ni se nihce zatezil. Lani se pa je zgodilo na gradu, da mi je en clovek malo zamoril, samo je bil pa tudi pojava, ker je imel svojega psa spuscenega, oz. je pes imel tako ovratnico, da se mu je kar izpulil iz povodca. :-\

Drugace pa smo ok, Elly je vedno bolj okrogla, na srehode se vedno hodiva kot ponavadi zadnje case, ceprav se mi zdi zdaj po vsakem ze kar zmatrana - na sprehodu pa kar rine naprej. Pa vceraj je imela spet post. Ocitno caka piscancka, ki ga je dobila v soboto..  :P

lovepets

• *
  • pes bolše izkazuje ljubezen kot marsikateri človek
Odgovori #3594 : 29 Marec 2010, 13:35:38
ok to ga morem zdej naučit da bo ta nagajivec prišu vedno ko ga pokličem. hehe
sej je pameten samo ga preveč krat druge stvari zamotijo.
naprimer danes je potleh našel en kos kruha na dvorišču, pa me sploh ni poslušal, niti pogledal me ni in bežal od mene 100 na uro.

aja pa še neki me zanima. pravijo, da se pes do prvega leta  največ nauči.
 kaj po prvem letu se res manj nauči?
ker zdej je bla zima pa sm bla tudi js malo lena glede učenja.  :-\

lp :)

iza123

• *
Odgovori #3595 : 29 Marec 2010, 14:41:17
lovepets, ne to ne drži, psi se učijo celo življenje.

Mi2 pa sva bila včeraj na Repkovem teku, smo se imeli ful fino, sam kaj ko ga je en pes ful napadu, na srečo mu nič naredil.

agility loving girl

• *
Odgovori #3596 : 29 Marec 2010, 15:07:39
Katja, Quido ima CUDOVITO kosaro.. :) Me je kar prijelo, da bi se jaz eno tako imela za Elly. Samo se mi zdi, da bi mi ona kar ven usla..  :'( A Quido se pa rad vozi?

Tale košarca je najina ;) in ja, Iris obožuje vožnje s kolesom, ko vidi kolo s košaro začne kar gor skakat  ;D

Ima pa tudi na dnu zaponko in štrik, da se psa priveže (dolžino reguliraš).

hailey06

• *
Odgovori #3597 : 29 Marec 2010, 15:58:29
Živjo,

imam eno kratko vprašanje: kakšna velikost oprsnice (približno v cm) je primerna za kavalirje? Sprašujem za mladičke (2 meseca), ne za odrasle.

Hvala že vnaprej

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #3598 : 29 Marec 2010, 16:56:53
hehe, ja zlatolasska, tale košara in umetnina bosta Petrini ;D ;D ;D
 daj slikaj kroglico Elly :-* in nam jo pokaži ;D

Katja
Kaja drugače, ampak ni panike  ;)   :)

_nnn_

• *
Odgovori #3599 : 30 Marec 2010, 07:48:47
Upsa, sem mislila 2-krat na leto :-[ (hitri prsti).
Drugače pa ja, čakamo na slikice naše nosečke :P!