Lovske preizkušnje

rosa · 16692

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #30 : 12 Oktober 2006, 14:07:29
Deteljica kolikor jaz vem, ni problem plavanja v času gonitve mrzla voda in moker kožuh, ampak to, da voda pride v maternico in se tam zadrži, kar pa lahko povzroči vnetje. Tako da kompliciram zgolj iz tega vidika in ne zato, ker psico "zebe". Ker drugače je tudi pozimi na sprehodih ne bi pustila v vodo pa jo, če ji pač paše.

Koliko je pa izpit VP sploh "primeren" za prinašalce? Kolikor vem se s tem bolj ukvarjajo ptičarji pa ostale lovske pasme.

Meta a ti že veš, kdaj bo ime SKR PNZ?

Da bi voda prišla v meternico, se mi ne zdi možno- mogoče je kak veterinarske stroke  na forumu , ki bi lahko kaj več razjasnil  ???.

Ma ne vem, po moje ni omejitve za pasme. V pravilniku ni nikjer kakšna pasma omenjena. Res pa ptičarji največ dajo na tehniko in poslušnost, pa so zato najbolj pogosti "gosti ".
Jaz imam terierja npr.
Pa še pri enem terierju sem videla na spletu, da ima naveden ta izpit kot opravljen.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #31 : 12 Oktober 2006, 14:12:08
No v glavnemglede gonitve , lahko ti povem iz prve roke, da so 7.10.06 delale JPZ, ki vsebuje veliko vodnega dela (tudi šarenje tako in drugače, ter prinašanje iz globoke vode seveda) najmanj tri goneče ptičarke,različnih pasem, v dveh različnih LD jih, pa jih ni nihče odslovil ali strašil z vnetjem.

rosa

• Alenka
  • *
Odgovori #32 : 12 Oktober 2006, 14:48:14
Se opravičujem, ker bom zmotila debato...  ::)

A mogoče kdo ve za koga ki prodaja fazane? Rabim dva, ker jih pri nas ni.
Od enega gospoda imam telefonsko (je nekje iz okolice Lj; oglas je imel v Lovcu), pa me zanima če še vete za koga.

Hvala!  ;)

Pes je edini prijatelj ki ga lahko kupimo.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #33 : 12 Oktober 2006, 15:36:30
zmotila debato  :o
 ;) sej je to o PNZ ju a ne?
Fzani- jaz vem za isteg akot ti, sicer pa, če ti je vseeno , če so okrasni (sej cena je ista) jih je na bolhi polno.
Fazanarije pa so večinoma v prekmurskem koncu , kolikor mi je znano.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #34 : 12 Oktober 2006, 15:40:57
ena ideja -daj oglas, da iščeš fazane na :

http://lov.mojforum.si/

rosa

• Alenka
  • *
Odgovori #35 : 13 Oktober 2006, 09:21:53
Hočem takega, čim bolj bogega, ne lepega  ;D Se smešno sliši, samose mi smili, ker ga bom kar takoj obsodila na smrt.

Hvala Deteljica!  ;)

Pes je edini prijatelj ki ga lahko kupimo.

meta

• Pesjanar
Odgovori #36 : 13 Oktober 2006, 09:42:42
Hočem takega, čim bolj bogega, ne lepega  ;D Se smešno sliši, samose mi smili, ker ga bom kar takoj obsodila na smrt.

rosa poglej v Kinologa ali pa Moj pes. So vedno kakšni oglasi  ;) Drugače pa nič ne bogega jemat...naj bo kar pošten  ;) ker na naših vajah jih potem kar zmahajo in kaj hitro znucajo  ;)

Meta a ti že veš, kdaj bo ime SKR PNZ?

Tisti vikend po klubski (vsaj kolikor sem bila jaz informirana  ;)).

Da bi voda prišla v meternico, se mi ne zdi možno

je možno in so že bili taki primeri...

Lp, Meta & Atra

Flatcoated Retriever - once you are owned by one, you understand

http://www.freewebs.com/atra-flat-coated-retriever

meta

• Pesjanar
Odgovori #37 : 13 Oktober 2006, 09:57:49
Da se ne bomo tu pogovarjali o kopanju med gonitvijo sem tu odprla novo temo: KLIK

Lp, Meta & Atra

Flatcoated Retriever - once you are owned by one, you understand

http://www.freewebs.com/atra-flat-coated-retriever

LIZA

• *
  • Aaron
Odgovori #38 : 13 Oktober 2006, 20:04:50
Če koga mogoče zanima, 4. novembra bo v Dugem Selu organizirana lovska tekma, prijavi se menda lahko na licu mesta, imam pa podatek, da so zaenkrat prijavljeni 4 psi (tako da očitno se da tudi že zdaj prijavit, samo jaz še nisem uspela pogruntat na kateri naslov...).