Ojoj,Ana

Žal mi je za tako izkušnjo

Dobro, da si imela kuže sabo

Drugače pa ti lahko povem, da sem sama opazila, da ko postanem nervozna(ko se približuje kak sumljiv osebek ali pa kak pes šiba proti nam) psa takoj začutita in spremenita obnašanje.
Primer:
Veš, kako srce je Paxx,ane? No, zadnjič je en pes priletel k nama in začel Paxxa vohat po riti. Paxx tega ne mara in se je umikal, pa usedal in podobno-bilo mu je očitno nelagodno,ni več vedel kaj naj naredi.
Tistega psa sem hotela odgnat, zato sem ga začela naganjat stran. Ko sem se na glas zadrla BEJŽ STRAN!!! je Paxx samo skočil proti njemu

Ni ga šavsnil, niti ni zarenčal, je pa dobil greben in potegnila sem ga stran.
Tako, da sem ga dodobra spodbudila s svojim kričanjem in je reagiral tako kot pač je.
Drugače ne reagira sploh na nič na tak način.
Glede na to, da je Marši dobro socializiran, mislim, da te nima kaj skrbet, da bi bilo kaj hujšega-Paxx npr. je čisto normalen-samo jaz vem, da se ne smem preveč dret in da moram odreagirat umirjeno.
Je pa velik črn pes ponavadi dovolj zastrašujoč, da se večina ljudi pobere od tebe stran

Tudi, ko se se kje sprehajamo in prihaja proti nam kak glasen človek, ki je pijan, se Paxx postavi pred mene in otrpne. Ne renči, ne grbi se, samo pred mano stoji in gleda človeka.
Tako, da dosti takih človečkov naredi krog okoli nas in sem Paxxu neizmerno hvaležna