Kala, Runo, Bella, Marshall FLN in vsi njihovi prijateljčki

kala,runo,bella · 977913

COSTA

• *
Odgovori #4800 : 03 Marec 2010, 12:09:43
Čaw,

no, Ana, kaj pa govoriš nemnosti  ??? ... da ni velik ? Madona, to je pa ja velik  :P ,

L.P.P. Špela

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4801 : 03 Marec 2010, 12:44:10
 :D ja men je majhen  :P :-[
Kolk ima pa Costa ?

COSTA

• *
Odgovori #4802 : 03 Marec 2010, 13:08:55
Čaw,

;D ja, sej men se tut Costa ne zdi nekaj ful velik  ;D . Ja, tut 90 cm,

L.P.P. Špela

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4803 : 03 Marec 2010, 14:31:15
 :D no vidiš  :P

Sva pa z Marškom pravkar doživela napad dveh utrganih samojedk, ki imata za seboj že zelo pestro zgodovino ( od poboja kokoši do poboja ovc  :-\>:( , psici sta nama izza hrbta prileteli in pičili direkt na Marškov vrat, presenečena sva bila tako jaz kot Marško, jaz sem k sreči imela s seboj plastenko vode, tako da sta dobili pošten curek vode po glavi, najbolj vztrajno psico sem pa morala s plastenko mahnit po glavi, da je šla potem stran. Marshall se je k sreči napadom z vseh strani, spretno umikal, kljub temu da je bil na povodcu in ni poskušal napasti nazaj ( kar me je bilo najbolj strah  :-[ ) in tudi odnesel jo je brez posledic, hvalabogu.

Višauska_terierka

• *
  • Miki
Odgovori #4804 : 03 Marec 2010, 14:35:46
Uh bogi Marško. Še sreča da ni nič hujšega. :-\

My best friend is a westie

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4805 : 03 Marec 2010, 14:38:49
Jah sreča ja, ampak mene sedaj bolj skrbi to, da bo ves najin trud, ki ga vlagava v to, da bi končno začel malo bolj sprejemati druge pse, da bo to se sedaj vse izničilo :( Sicer ne bo problem s tistimi, ki jih pozna, problem bo spet s tistimi, ki jih ne pozna, sedaj je končno občasno sprejemal tuje pse, dokaj ok, brez prehudega razburjenja, zdj bova pa verjetno spet morala vse od začetka  :-\

COSTA

• *
Odgovori #4806 : 03 Marec 2010, 14:51:34
Čaw,

JA F.....K  >:( !!!! Pa se ne da nič narest glede psic ? Jest bi tko mahala z plastenko, da bi se kr kadil,

L.P.P. Špela

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4807 : 03 Marec 2010, 14:57:09
Od kar je ženska mastno plačala vse kazni, je psicam naredila nekakšen pesjak, in smo že večkrat šli mimo pa ni bilo problemov ( cesta pelje spodaj pod njihovo parcelo ), očitno pa jima je danes nekako uspelo pobegnit al kaj. Verjemi, da jih je taglavna psica orenk dobila po buči, tamlajša je pa dala rep med noge že ob prvem plusku vode.
Jaz se drugače ne bojim psov, ampak tile dve sta pa obup, tako sta že izvežbani v ubijanu, da gledata samo kje je žrtvin vrat, drugo ju ne zanima, tko da če Marško ne bi bil tolk gibčen, bi se verjetno stvar slabše obnesla kot se je.
Sem pa vseeno ponosna nanj, ker se na napad ni odzval z napadom, vem pa, da se je sposoben pošteno zravsat.

COSTA

• *
Odgovori #4808 : 03 Marec 2010, 15:10:02
Čaw,

aha, se je nekaj premknilo, potem je bil to nesrečen slučaj, da sta se izmuznili. Joj, kar pa se napada na pse tiče, opažam, da se Costa tudi odziva z napadom. Ampak ne iz prve takoj. Enkrat, ko sva srečala en par z enim mešančkom podobnim španjelu, je začnel jokati pa gledati za njim pa take pa sva stopila zraven in sta se povohala, nič agresivnega. Potem pa kar naenkrat BUM, zgmim jest po tleh, zgrmi punca po tleh, polno renčanja in puljenja. Dobro, da je fant še stal na nogah, da je zadržal Costa. Sploh nisem tega pričakovala. No, na srečo ni bilo nič hudega in resnega, razen tega, da sem si strgala tgrnerko in dobila prav fajn plavico na kolenu  :P . Pa to, da jokca pa čivka, dela še zdaj. Spremenilo se je samo to, da ga ne pustim več blizu psa, da se povohata.

L.P.P. Špela

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
Odgovori #4809 : 03 Marec 2010, 15:30:52
Citat:  
JA F.....K  >:( !!!! Pa se ne da nič narest glede psic ? Jest bi tko mahala z plastenko, da bi se kr kadil,
Se strinjam.  :(

Groza.Bogi Marško.Upam,da bo vse ok.Oz. sam,da je.

...:::life is not about waiting for the storm to pass, its about learning to dance in the rain:::...

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4810 : 03 Marec 2010, 15:41:40
Ja Marshall tudi ob srečanju s tujim psom, joče in gode, ker ima željo ga povohati, ampak žal ta njegov pristop zgleda bolj grozen kot v resnici je. Sicer res ne sprejme vseh psov, ampak se je stvar bistveno izboljšala, kaj bo sedaj pa tudi pomislit nočem. Mu pa tudi jaz ne dovolim, da povoha prav vsakega psa, posebno ne takrat ko se se tako noro obnaša ::)

Nika fizično je ok, o psihičnem stanju pa še ne morem govoriti, upam sicer da ga ni preveč iz tira vrglo. No pol ure po napadu se je že mal igral s sosedovo Lori, ki smo jo slučajno srečali, sicer je bil bolj previden, posebno ko se mu je začela obešat za vrat, kar zelo rada počne, takrat se je mal umaknil, ni bil čist ziher.

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4811 : 10 Marec 2010, 13:57:40
Tako odločitev je končno padla in jutri gre naš Marshall na kastracijo. Malo mislite na naju jutri  in držite pesti da bo vse potekalo v redu ;)

Blue Pearl

• *
  • The Pearl of my heart!
Odgovori #4812 : 10 Marec 2010, 15:44:09
O bogi Maršek, mene je tudi vedno strah da kakšen tuj pes napade...upam da ne bo pustilo kakšnih posledic!
kako pa da si se odločila za kastracijo?

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4813 : 10 Marec 2010, 15:50:41
Prvi razlog je ta, da je v vasi mal preveč nesteriliziranih psičk in se meni ne da več računat, kdaj se katera goni, ena od njih je posebno obupna, ker se goni 3 letno  ::)
Za tem glavnim razlogom pa so še, da Marši za vzrejo ni, tko da nekega bistvenega pomena da ostane nekastriran ni. Pa še kakšen % zdravstvenih problemov v zvezi s tem bomo zmanjšali, in ker je pač njegovo srce tako kot je, je bolje da to naredimo sedaj, kot čez par let, ko bi mogoče bilo nujno, pa zaradi srca ne bi mogli.
Če pa bo s kastracijo se njegov moški ego kaj zmanjšal, bo pa še bolje, definitivno pa to ni razlog za kastracijo.

Skratka mal preveč trpi tako on kot jaz zraven, kadar se psice v vasi gonijo, in ker ni za vzrejo, je to najboljša rešitev. Če bi bil za vzrejo, bi pač morali potrpeti, tko pa nima smisla ;)

A-Tsa-Rja

• *
Odgovori #4814 : 10 Marec 2010, 15:57:46
Ana bomo držali tačke in pesti!  :-*

Macika

• *
Odgovori #4815 : 10 Marec 2010, 16:04:49
Tudi mi bomo držali pesti in šapke za Marškota!  :-*

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4816 : 10 Marec 2010, 17:38:08
Ula in Barbara hvala  :-*

Višauska_terierka

• *
  • Miki
Odgovori #4818 : 10 Marec 2010, 19:38:36
Bomo držali tačke in pesti za Marškota. ;D

My best friend is a westie

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #4819 : 10 Marec 2010, 20:42:25
Srečno jutri!!! :-*

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4820 : 10 Marec 2010, 20:44:56
Hvala vsem  :-*

Tina tudi vama s Tajom srečno  :-*

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4821 : 11 Marec 2010, 12:01:18
Evo z Marškom sva nazaj, mala miš je kastrirana, vse je potekalo super.

Ob prihodu na veterino, se je dogajala cela scena, saj je mala miš točno vedelo kaj se dogaja in mi je zablokiral na celi črti, se usedel in se upiral z vsemi štirimi ( če je kdo gledal film Dr. Dolittle, ko se je nemški ovčar upiral kastraciji  :D ) . No ko je bil že napol zakomiran je on še vedno vztrajal, da gre z mano ven, tako da sem čakala skoraj do konca, oziroma tik preden so ga dali pod plinsko masko. Poseg je potekal brez problemov, Marši se je tudi zelo hitro zbudil, tako, da ko so me klicali, da lahko pridem po njega, je on že maširal po veterini in cvileče protestiral  :D

Sedaj pa doma počiva, punci sta že ugotovili, da nekaj ne štima pri Maršku in sta ga odzadi celega prevohali  ::)

COSTA

• *
Odgovori #4822 : 11 Marec 2010, 12:08:56
Čaw,

ooh bošček. Samo, da je vse O.K.  :) .

Drugač pa ja, sem gledala film in se spomnim tega kadra  ;D . Pa tudi iz lastnih izkušenj vem, kako zgleda, ko taka "mala" miš protestira. Smo se trije matral, da bi mu rit dvignil pa ni šans,

L.P.P. Špela

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4823 : 11 Marec 2010, 12:11:36
Ma on drugače nima problemov s prihodi na veterino, je vedno full vesel kadar greva k njim, ker včasih greva tudi samo tako na obisk, ampak danes je pa točno vedel za kaj je doli in mi je zablokiral na celi črti, tko da sem ga skoraj dobesedno morala zvlečt notr. Me je tako presenetil, da en čas sploh nisem vedela kaj bi  :D

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #4824 : 11 Marec 2010, 12:14:53
 :D Marško hitro okrevanje ti želimo!

COSTA

• *
Odgovori #4825 : 11 Marec 2010, 12:16:03
Čaw,

ma to res čutijo pa še zgleda, da si dobro zapomnijo. Ko sva bila mi2 nazadnje pri vetu, samo pred vhod sva prišla pa sva bila še zgodnja in sva še malo zunaj čakala, je že jokcu pa se neki upirov,

L.P.P. Špela

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4826 : 11 Marec 2010, 12:31:18
Nina hvala  :)

Jaz mislim, da Marši s ponovnim prihajanjem na veterino ne bo imel problemov, dokler bo vedel, da gre vseeno z mano nazaj domov. Danes se pač z mojo odločitvijo ni strinjal  :D

COSTA

• *
Odgovori #4827 : 11 Marec 2010, 13:09:01
Čaw,

:D

L.P.P. Špela

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #4828 : 11 Marec 2010, 15:49:34
Me veseli, da je slo vse bp.. Cimprej se zdaj pozdravite!  :-* :-*

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

kala,runo,bella

• *
Odgovori #4829 : 11 Marec 2010, 15:53:42
Maja hvala  :)

Za tiste, ki niste na FBju, evo eno fotko, mojga ''bolnika'' ( pred cca eno uro ) ;)