Kala, Runo, Bella, Marshall FLN in vsi njihovi prijateljčki

kala,runo,bella · 977734

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #720 : 11 Oktober 2007, 21:03:53
hehehe pol imaš pa res lepo dobrodošlico  :P

(jaz mam tako kričečo ko se papagaj dere, pol pa še mahajoč rep prleti  ;D )

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/

kala,runo,bella

• *
Odgovori #721 : 11 Oktober 2007, 21:09:59
Aho!

Tudi jaz imam dva kričača doma, sam ponavadi se samo Jack dere, Kaja je odkar je Gaj poginil, taka tiha papagajka, da me kar malo skrbi zanjo. Ko sem pa odsotna kak dan, me pa najprej napadejo mačke ko stopim iz avta, nato me pa Še Kala in Runo, Kala ob tem da skače po meni, poje še take arije zraven da je groza, ko ji pa rečen če je huda ker me ni bilo cel dan, se začne pa še bolj dreti in jamrati  :D

Lp
Ana

kala,runo,bella

• *
Odgovori #722 : 13 Oktober 2007, 17:43:21
Aho!

Takole pa se moji mali kobacajčki spoznavajo z otroci  :)

Lp
Ana

kala,runo,bella

• *
Odgovori #723 : 14 Oktober 2007, 19:16:13
Aho!

Danes je bilo pri nas pa kar pestro, namreč italijanska televizija je snemala za eno odajo in je seveda snemala tudi naše ovčke in kot nalašč je so prišli h hlevu takrat ko sem imela tamale zunaj, in že tako je Bella letala okoli kot ena zmešana kura, pridejo še oni strašit s kamero. Vam povem da sem jo komaj držala, seveda se ob besnečem psu niso upali približati tamalim  ::). Ko pa je videla da leta s kamero za ovcami je pa bil itak cel hudič. Ni kaj čuvajka in pol. Bodo pa tamali tudi taki ker so se kar nekaj jezili nanje in bevskali. Sicer če ne bi imeli kamere bi bilo z Belline strani vse v redu, ker še vsakega obiskovalca pusti do tamalih, a s kamero  to pa ne.  :D

Če si želiš se vse da  :D

Saba

Ran

Nana

Azrael

Fibi

Kalisto

Nera

kjer se le da se Šerif prištuli zraven, Kala ga tolerira in se sprijazni da pač skupaj pozirata

Runo pa se iz protesta noče slikati

in še Markiz, Šerif in Kala  ::)

Lp
Ana

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #724 : 14 Oktober 2007, 21:05:40
hehehe, vam kr zavidam ko ste tak fotogenični  :D

a pol so do kraja posneli za tv??  :)

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

kala,runo,bella

• *
Odgovori #725 : 14 Oktober 2007, 21:13:46
Aho!

So posneli ja, (doma so snemali še tipične jedi, potem so prišli pa še k ovcam ) sam mene so na koncu prav fanj bolele roke  :D, ni kaj punca je močna. In kadar ima napad besnila ne sliši amaništa, takrat samo laja kot nora in renči, ko jo pa za silo umiriš, ma samo še v njenih prsih slišiš njeno deročo vodo, ki čaka da pride na plan  :D

Pa hvala za pohvale, fotogenični so samo takrat kadar imam kaj dobrega v rokah, čeprav na Runota to ne pali, kadar vidi fotič, se obnaša kot da je gluh  ::)

Lp
Ana

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #726 : 14 Oktober 2007, 22:43:43
hmmm a mačko tut prepričaš da obesedi tam ko ti hočeš?  :D

moj tery tut ne mara fotoaparata  ::)  pa mu lahk maham okrog glave s čemer hočem..  le tu in tam mi ga uspe prepričat da gleda kao u fotoaparat  ;D

kala,runo,bella

• *
Odgovori #727 : 15 Oktober 2007, 11:43:11
Aho!

Ja Šerifa pa Markiza ja, se zelo rada slikata, pa najbolj sta navezana name, Aslan bi se samo crkljal in moram paziti da če ga hočem ujeti v kaki fanj pozi, da se mu ne približam preveč, Fibi in Kalisto pa sta tudi taka fotogenična. Z Nero pa sva sedaj zopet vspostavile stik, ker mi je prej zamerila ker sem jo dala sterilizirat. Mika se zelo nerada slika, a se jo s pribolškom da prepričat, Žoki samo poležava in je tak dolgočasen pozer  :D Tamali pa šele  vspostavljajo stik s fotoaparatom  :)

V sredo pa gresta Mika in Fibi na sterilizacijo, držite pesti, pa mogoče gre skupaj z njima še sosedova muca

Lp
Ana

kala,runo,bella

• *
Odgovori #728 : 15 Oktober 2007, 22:15:15
Aho!

Dve meni super slikcin no tri :D

en več kot  polovička mačjega krdela

pa še sveta trojica na strehi  ::)

Lp
Ana

orange

• Gost
Odgovori #729 : 16 Oktober 2007, 12:29:53
Moram ti povedati kako so vsi tvoji cukri luštni.. še posebej malčki. :o  Kako pa obvladaš vso tole druščino??   ;)  A lastnike že imajo vsi malčki?  Na katere konce bojo šli?

:-* :-* za vse  ;D

kala,runo,bella

• *
Odgovori #730 : 16 Oktober 2007, 12:48:01
Aho!

Orange hvala, ah saj so tako pridni da sploh ne vem da jih imam  :D, samo takrat ko se spotikajo ob moje noge

Za malčke lastnikov še nimam, včeraj sem dala oglas ven, tri sem imela skoraj rezervirane a so odpovedali ker so videli kako so veliki, pa mogoče preveč težim s pogoji  :( . No upanje umre zadne, itak pa je še en mesec časa, tako da upam da vsi dobijo dobre lastnike

:-*  :-* vračamo
Lp
Ana

INES

• Vzreditelj
  • *
  • Tora
Odgovori #731 : 16 Oktober 2007, 13:03:52
Ana - boljše težit s pogoji kot pa, da potem srečaš svojega mladička tavati po cesti, prepuščenega samega sebi. Tisti, ki jih že tako ne more sprejet jih po vsej verjetnosti niti ne bo prakticiral. Zakaj bi jih dala nekam, kjer jim ne bo tako dobro kot pri tebi ???

Hvala za Cd s slikami ;)

..:::nemške doge By Dejan and Ines:::.

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Odgovori #732 : 16 Oktober 2007, 14:52:59
Držimo pesti za sterilizacijo in za mladičke da bojo našli dober dom  ;)  se jaz tudi strinjam  z Ines - bolje je zatežit s pogoji, tisti ki teh ne sprejmejo si lahko prepričana da ne vedo ravno o čem gre pri vzgoji, itd..  psa  ;)
 :-* :-* :-*

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #733 : 16 Oktober 2007, 14:54:55
INES ma prav! Če ne bo šlo, bomo pa še mi pomagali!

Ko sem pri svoji prejšnji razmišljala kaj bi bilo, če bi se mi zgodil ups, bi šli vsi mešančki od mene s pogodbo ;)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

kala,runo,bella

• *
Odgovori #734 : 16 Oktober 2007, 15:45:28
Aho!

Ja saj vem da če se ne morejo strinjati s pogoji da pač niso pravi, v bistvu sploh nimam nevem kakih pogojov, samo to da bodo dobro skrbeli zanje, in seveda kot prvo kastracija in sterilezacija. Saj vem da jaz mojih dveh nimam steriliziranih, ampak Bella gre itak zdaj ko bo to mimo in vsi veste da sem jo mislila peljat, a usoda se rada poigra z nami. Eden izmed pogojev pa je tudi da jih bom poskusila vsaj enkrat letno obiskat, lahko pa tudi večkrat. In pa seveda da če bodo videli da se z njim nikakor ne ujamejo, da pokličejo mene, in ali mi ga dajo nazaj ali pa počakajo toliko časa da s skupnimi močmi najdemo boljše lastnike ozi bolj primirne.
To je od pogojev več ali manj vse. V skrbi pa je itak vključeno vse od sprehodov, hrane, nege,..
Aja pa pogodbo tudi pripravljam, oziroma je že skoraj končana  ;)

Vsekakor pa hvala za vašo podporo  :-*

Ines ni za kaj, sem te ravno mislila vprašat če si ga dobila  ;)

Lp
Ana

INES

• Vzreditelj
  • *
  • Tora
Odgovori #735 : 16 Oktober 2007, 15:54:51
Pogodba je sicer lahko dvorezen meč. Če pač vidiš, da pes trpi se pogovoriš z lastnikom in če je normalno razumen človek se bo tudi sam strinjal, da je bolje, da gre pes drugam. Zato pa jaz pravim, da mora lastnik zaupati vzreditelju in seveda tudi obratno. Potem je lažje komunicirati in govoriti o problemih. To energijo pač začutiš. Sicer nimam izkušenj, vendar ne vem, koliko ti ta pogodba dejansko lahko pomaga, če je lastnik za... in ne razume smisla, da psu pri njemu ni fajn. Vlamljati pa tudi ne moreš v stanovanje in na  silo jemat psa ...

..:::nemške doge By Dejan and Ines:::.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #736 : 16 Oktober 2007, 15:59:52
Pogodba je ravno zato super zadeva, ker človeka ne moreš spoznat tako na hitro, če jemlje psa samo tako, da ga ima, se bo itak premislil, in če ne drugo, mu lahko rečeš da je podpisal in ma da se drži ali pa vrne psa.
Vseeno si malo bolj zaščiten.
Sigurno pa ni garancija, da zdaj bo pa z mladičkom vse OK.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

kala,runo,bella

• *
Odgovori #737 : 16 Oktober 2007, 16:52:04
Aho!

To itak da ti pogodba ne zagotavlja da bo z mladičem vse OK.
Saj ko bo pogodba končana vam jo prilepim tukaj, da še vi  preberete če je v redu, itak več glav več ve.
Meni se gre samo zato da dobim mladičkom lep dom. Ko bodo hodili na oglede bodo pa itak moji trije psi zadosti povedali o človeku, sploh Kala ima pravo intuicijo za ljudi  ;). V pogovoru z njimi se pa itak tako razve kaj človek misli, vsaj približno.

p.s.  Jana hvala za držanje pesti, gresta moji dve in še sosedova, vet pa je obljubil popust, torej če bo tako kot zadnjič mi bo računal samo eno  :)

Lp
Ana

kala,runo,bella

• *
Odgovori #738 : 23 Oktober 2007, 19:30:20
Aho!

Po dolgem računalniškem mrku se vam zopet oglašamo. Nekaj naših novičk. Mika in Fibi sta sterilizirani, tako da pri nas ne bo nič več mačjih mladičkov.  Nana je šla v nov dom, kjer uživa in se crklja.
Casey, Cody, Cupid, Cujo in Ciara rastejo in so z vsakim dnem živahnejši, že lajajo na ovce, na brata so jezni, kadar pride v hlev seveda samo prvih nekaj sekund, renčijo tudi na vse obiske, dokler jih ne spoznajo potem bi se pa samo crkljali. V glavem bodo pravi čuvaji. Žal še nobeden od njih nima novega lastnika, očitno so vsem potencijalnim lastnikom preveliki :( Ah bomo že kako, saj imamo še en mesec časa ;)
Kala in Runo se jim na veliko izogibata  :D, Saba bi jih z veseljem malo prevohala a ji Bella ne dovoli. Tolerira samo Kalo in Runota a še tadva stojita pet korakov stran od njih, ko pa se kak mali preveč približa pa zbežita stran.

Slikic žal še nekaj časa ne bo čeprav jih imam ogromno, a je rač. virus popapal program za obdelavo slik, tako da jih ne morem pomanjšati in dati na moj album. Če ima kdo kakšno idejo kje najhitrejše dobiti dober program za obdelavo slik kar povejte ;)

No to je približno vse, si še kaj tipkamo

Lp
Ana in banda

orange

• Gost
Odgovori #739 : 23 Oktober 2007, 21:43:46
Torej upam, da bosta Mika in Fibi hitro okrevali po sterilizaciji.  :-* :-*
Si kar predstavljam, kako mali lajajo na ovce  :D  in upam, da boste našli dobre lastnike zanje  ;D

Upam, da čimprej zrihtaš program, ker želimo nove slikce ;D

:-* :-* :-* za vse tvoje ljubljenčke

LP, Lucija

kala,runo,bella

• *
Odgovori #740 : 23 Oktober 2007, 22:09:59
Aho!

Lucija hvala, jutri bo en teden kar sta bili na sterilizaciji, tako da sta že čisto okey, najbolj mučno jima je bilo ker sta bili en dan pred in še na dan ko sta bili oprerirani zaprte v moji sobi, to jima je bila največja muka.

Ja mali se delajo pogumne, tudi jaz upam na dobre lastnike

Program pa že iščem upam da ga kmalu dobim  ;)

Banda vrača Štrolfiju in tebi  :-*  :-*

Lp
Ana

kala,runo,bella

• *
Odgovori #741 : 25 Oktober 2007, 20:46:53
Aho!

Končno mi je uspelo slikce pomanjšat, tako da vas bo zasula z njimi  :D

No pa da se moji mali predstavijo, na teh slikcah so en teden mlajši, ker so bili slikani prejšni teden ;)

Cody

Cujo

Cupid

Ciara

Casey

Tako pa so uživali danes

tako zelo vaju imam rad

mami, a ga lahko obdržim, prosim

zakaj ne, mami

Runček tolaži Evo, ker mami ne dovoli obdržati psička

daj igraj se z mano

uživamo, Saba si pa misli jaz bi tudi

se sprehajamo

:P

tako se navajamo na ovratnico

Ciari se obeta nova ovratnica
Kala pozira

in še Runo

več pa tukaj  http://www.moj-album.com/uredi/kalarunobella/9887168/
Lp
Ana

Corky

• *
Odgovori #742 : 25 Oktober 2007, 20:54:30
Oj!

Joooooooj koooooolk so luštni jaz bi tudi enega mami :P ::)
Komaj čakam da jih premučkam  8)

Tudi ostale fotke so lepe ;D

Lp

Jelena

"freedom is just another word for nothing else to lose!"

http://corina.moj-album.com

kala,runo,bella

• *
Odgovori #743 : 25 Oktober 2007, 20:58:05
Aho!

Hvala, hvala, saj mogoče uspe tvojo mami prepričat ko pridete za krst gor  :P, bove šle v akcijo za Cujota ;)
Aja če jih boš hotla crkljat si boš morala najprej pridobiti zaupanje Ciare in Codya tadva sta prava varuha male klape

p.s. nisem dobila slikce  :(

Lp
Ana

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #744 : 25 Oktober 2007, 21:06:55
III kako se oni sprehajajo!! Repki gor pa gremo! :D :-*
Pa saj ko sesajo se Belle sploh ne vidi! :o
Cukri! :-* :-* :-* :-* :-*

Jst pa če bi mela možnost bi vzela Cuja (ker ima najman beline) :-* ;D

:)

Alya

• Pesjanar
Odgovori #745 : 25 Oktober 2007, 21:26:02
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! :-* Ne moreš se jih nagledat!Jaz bi tudi enega! ;D ;D Škoda da so sami črnčki.(kakšen bi tud po mamicli lahko bil  ;D)

LP,Alja

orange

• Gost
Odgovori #746 : 25 Oktober 2007, 21:47:15
kaki mali srčki   :o  tk so luštni.. takšnega kužka bi si pa vsak želel..
to mi je najlepša slikca:

pošiljam vsem vašim kosmatincem čohce in  :-*

kala,runo,bella

• *
Odgovori #747 : 25 Oktober 2007, 22:39:49
Aho!

Polonči : ja so prav ponosni ker znajo hoditi, nimajo nič prevelikih nog, pa pravi čuvaji so tudi že  :D
ja čisto jo prekrijejo ::)
Casey  ima še manj beline kot Cujo, čisto tanko črtico, na slikcah se to ne vidi najbolje

Alya: Ja jaz  skoraj vsako prosto minutko ki jo imam skačem okoli njih in jih občudujem. Črni so pa vsi ker črna prevladuje nad belo, če bi bil očka Mik še kaj bel zraven, bi bilo več možnosti za več beline. Meni so tudi taki zelo všeč, na prvi pogled so pa sploh podobni dogicam  :P

Lucija: Iz tvojih ust v božja ušesa ;)
Saba bi se nonstop takole igrala in jih prevračala, a ji Bella ne pusti prav veliko, sploh kadar se jaz oglasim da naj dela bolj nežno, že leti pogledat kaj je naredila :D

Se zahvaljujemo za čohce in  :-*, pa še Štrolfija mal počohaj in mu prilimaj par  :-* iz naše bande, pa za Alyo in Polonči velja enako, Alya za Chappija in Linoja, Polonči ti pa za celotno bandico  :-*

Lp
Ana

orange

• Gost
Odgovori #748 : 25 Oktober 2007, 22:48:24
ja hvala za čohce.. kar se pa tiče Štrolfija, bo pa verjetno od  :-* že sladkorno dobil  ;D
on je moj srček pa ga morm lupčkat pa čohat non stop, tako da si vrjetno že misli da sem tečna in se tudi velikokrat naveliča in gre stran  :D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #749 : 26 Oktober 2007, 05:12:46
Uau kako so že veliki malčki :o