Sudoku

scythe · 14033

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
: 21 September 2006, 16:19:05
Najbrž vas je že veliko slišalo za Sudoku - "križanko", ki je obnorela svet. Ker je med pred in med poletjem obnorela tudi mene in vse okoli mene (vključno z družino in prijatelji), me zanima koliko Sudoku obsedencev imamo kaj na PeSjanarju.  :P ;D

In za tiste, zaljubljene v številke....je tukaj koristen link za igranje sudokuja online ali pa si ga lepo sprintaš in rešuješ zunaj v senčki, medtem ko se ti tvoja mrcina valja pod nogami.  8)

http://www.websudoku.com/

Lp,
Mojca

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #1 : 21 September 2006, 17:17:31
Jaz sem že ena! :o
Tole je ponavadi bolj zanimivo, kot kakšna razlaga med poukom in včasih kar prav pride za dolgčas preganjat. :-[ ;D Pa ko čakaš na letalo prav pride... :P

Smo si pa kupili kar zvezek z ene 150 sudokuji. Je bolj praktično kot milijon enih listov. :)

Los je car!

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #2 : 21 September 2006, 17:21:57
Smo si pa kupili kar zvezek z ene 150 sudokuji. Je bolj praktično kot milijon enih listov. :)
E, tudi to je opcija!  ;D Meni ni uspelo iti nikamor na dopust, zato si nisem kupila cele "knjige".  ::) Sem pa imela v planu, da če slučajno odbrzim kam na dopust, da grem kupit tudi knjigico ali dve...  ;D

Na kateri težavnostni stopnji pa si Rina? Meni najbolj sede medium.... Hard rešim samo pol.  >:(

Sunshine_1

• *
Odgovori #3 : 21 September 2006, 17:40:25
jaz pa sploh ne zastopim, kaj moraš pri tej igri delat  :-[ :-[ :-[

Lp

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #4 : 21 September 2006, 17:47:56
Jaz igram tega:

www.rtvslo.si/sudoku

Je katera probala ze resevat tistega v Slovenskih Novicah? Meni je do sedaj uspelo resit celega samo 1x :-[

battito animale

Mašy

• *
Odgovori #5 : 21 September 2006, 18:28:30
No, tudi jaz sem navdušena nad sudokujem. Še ena oseba več torej.
Med počitnicami sem ga v novicah reševala skoraj vsak dan (in mi jih je ogromno uspelo rešiti :)), nekajkrat sem tudi poslala pa me žal niso izžrebali... :P Mi je pa tale na internetu zanimiv... sploh tisti na linku od scythe, ker si lahko vmes še preverim če delam prav. ;D

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #6 : 21 September 2006, 18:56:45
Jaz pa igram vedno tega na rtv-ju :).Suduku je zakon!

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

CowTarina

• *
Odgovori #7 : 21 September 2006, 19:24:08
Še ena odvisnica, ga mam celo na gsm-u  ;D

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #8 : 21 September 2006, 19:39:43
Lilit: v Slovenskih Novicah so ful težki!  >:( Sama ga še nisem reševala, ker nimamo slovenskih novic, ampak pravijo to vsi, ki so ga kdaj tam reševali. Sestrična običajno poskusi v službi rešit, ji ne uspe, si prepiše in potem doma čara dokler ne obupa.  :D  ::)

ella

• *
  • Lota
Odgovori #9 : 21 September 2006, 20:09:06
Evo meni so danes razložili kako se to igra. Smo pa reševali v Slovenskih novicah in res ni lahko. Morš res ful razmišljat...

Grem zdajle probat prvega rešit(v novicah smo samo toliko rešili, da vem zakaj se gre)...vam sporočim, če mi bo uspelo(sicer dvomim, da mi bo). 8)

lp

Od najstarejših dni človekove civilizacije in kulture je pes njegov prijatelj in sopotnik.

Lenny

• *
Odgovori #10 : 21 September 2006, 20:10:03
Še ena odvisnica, ga mam celo na gsm-u  ;D

Jaz tudi  :o pa ga res velikokrat igram....pa še sproti lahko preverjaš ;)
Preden sem dobila ta telefon sem ga pa igrala na linku, ki ga je dala scythe  :)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #11 : 21 September 2006, 20:38:12
Zadnjic sem mami razlozila, kako se igra Sudoku, in potem mi je malo gledala cez ramo, in kar zacela: ja, tukaj pride 4, ker je tam 5 in tam 9 - v glavnem, ona samo pogleda in pac vidi, kaj pride kam - jaz sem pa rabla par dni, da sem pogruntala sistem >:(

battito animale

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #12 : 21 September 2006, 21:01:51
Zadnjic sem mami razlozila, kako se igra Sudoku, in potem mi je malo gledala cez ramo, in kar zacela: ja, tukaj pride 4, ker je tam 5 in tam 9 - v glavnem, ona samo pogleda in pac vidi, kaj pride kam - jaz sem pa rabla par dni, da sem pogruntala sistem >:(
Nisi osamljen primer. ;) Pri meni je bilo isto.  ::)
Ampak mi je bilo zanimivo opazovati kako se "sudoku virus" širi.... Najprej jaz. Potem mami čez par dni opazi da nekaj rešujem...in takoj noter padla. Čez nekaj dni podležeta še brat in njegova punca.... sledi teta... In tako naprej.  ;D ;D

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #13 : 21 September 2006, 21:03:29
Na kateri težavnostni stopnji pa si Rina? Meni najbolj sede medium.... Hard rešim samo pol.  >:(

Har in challenger. ;D Easy pa medium rešim ful hitro, pol se pa zaposljujem raje z hard ali pa challenger, da je kaj več za mislit. :) Pa enega sprintanega mi je nekdo dal, pisalo pa je da je evil sudoku. Pa sem ga rešila. >:D Samo malo trme je potrebno pa gre. :P Pa tisti so tudi dobri, ko imaš številke do 16 (ok, lažje je s črkami).

Ko sem tole začela reševati doma, je oči rekel da je kr neki, pa da se takoj reši in je brez veze pa bla bla bla... Potem pa sem mu enkrat razložila kako se rešuje (ne moreš kar rečt "Tukaj je lahko 2 ali 3. No pa naj bo recimo 3.")... si lahko mislite da je potem dosti tega rešil. ;D

Nalezljivo je, ni kaj. :o

Los je car!

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #14 : 22 September 2006, 16:57:39
Danes mi je pa uspelo resit tistega v Novicah :o

Na websudoku drugace igram medium, na rtvslo pa easy.

battito animale

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #15 : 22 September 2006, 16:59:10
Lilit: čestitke! Ma to kliče po eni rundi!  ;D

rina: dobra si, ni kaj.  :o Pri Evil dobim mogoče 1 alo 2 številko, pol pa tema....  ::)

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #16 : 22 September 2006, 17:15:20
Zdaj sem pa še jaz zasvojena... ::)
Pravkar mi je uspelo rešit par Easy in grem sedaj na Medium.

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
Odgovori #17 : 22 September 2006, 18:49:50
Aaaaaaa....moram se pohvaliti!  :o Prvič sem rešila celotno Hard varianto!  8) Kakšen car sem.....  ;D ;D Ne, ampak res.... velik napredek zame, ker sem celo poletje poskušala rešiti hard, pa mi ni nikoli uspelo.  :'( Pa mi je dala rina misliti s svojim postom in da je treba bit vztrajen.... Taadaaaam - uspelo je!  8) Rina hvala za nasvet! ;)

Azu: welcome to the club! :)

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #18 : 22 September 2006, 21:27:22
mi smo v sluzbi imeli lani obdobje, ko smo kot nori resevali sudokuje ... Zdaj se je zadeva umirila in resim le se sem in tja kaksnega. Naceloma sem na medium nivoju, ko se pa "ogrejem" pa tudi kaksen hard ze pade.
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #19 : 22 September 2006, 21:30:59
Bravo scythe :D
Jaz sem se pa lotila enega evil, samo se mi hitro ni dalo vec (so mi skoraj oci ven padle, toliko sem buljila v monitor, da bi se boljse koncentrirala ;)).

battito animale

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #20 : 22 September 2006, 21:57:21

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

rina

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #21 : 23 September 2006, 11:26:54
Bravo scythe! Saj počasi gre... meni tudi na začetku ni šlo tako dobro. Potem pa čedalje hitreje opaziš kje je tista cifra, ki se jo da napisat...
Drugače pa sem včeraj probala te internet verzije (prej sem samo na papir reševala) in rešila eno hard na rtvslo. :) Je ful enostavno ko maš že vse napisan, samo klikaš..

Los je car!

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #22 : 24 September 2006, 09:44:19
Pri nas v službi obstaja par zasvojencev, mislim, da se jim bom počasi pridružila  :o.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
Odgovori #23 : 26 September 2006, 11:31:34
Jaz sem tudi letos poleti dobila 3 knjigce. In sem občasno na morju reševala. V službi sem pa samo 1x reševala preko interneta (24ur.com).

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #24 : 05 November 2006, 12:49:10
No jaz sem se ocitno zverzirala, ker rabim priblizno 10 minut za Sudoku v Slovenskih Novicah :o
(ali pa je lazji :-[)

Sem si ga pa tudi jaz dala na telefon... je super, ko moras cakat kaksno vrsto :D

battito animale

Marko

• *
  • Pasji Kot Hudič
Odgovori #25 : 05 November 2006, 13:08:46
Tudi jaz občasno rešim kakšen Sudoku. A je mogoče že kdo probal MAGIC sudoku.

še link : http://www.printsudoku.com/play-sudoku-online-468.html

Lep pozdrav, M  ;)

mero

• *
Odgovori #26 : 05 November 2006, 19:58:10
Tudi jaz sem odvisnica od sudokuja. Ne morem zaspati preden ne rešim vsaj enega. Rešila sem tudi že knjigo, pa z interneta si jih sprintam in neko serijo sem si kupila. Sedaj rešujem še samo višjo raven, ker sem "padla not" in mi je ostalo prelahko. Rada imam izziv.

mero

• *
Odgovori #27 : 05 November 2006, 20:02:03
Marko, tale Magic sudoku je pa nekaj! Kako se pa ta rešuje? Kaj pomenijo dvobarvna polja?

Marko

• *
  • Pasji Kot Hudič
Odgovori #28 : 06 November 2006, 10:08:14
Marko, tale Magic sudoku je pa nekaj! Kako se pa ta rešuje? Kaj pomenijo dvobarvna polja?

Haha!! Je malo za razmišljanje. Recimo, tam ko je številka 2 imaš zraven še eno obarvano polje. V tisto obarvano polje pride številka 1. Potem greš naprej in tam ko je št. 3 imaš zraven še dva obarvana polja. Tam pa prideta 1 in 2. in tamo naprej. In recimo tam ko imaš št. 8 je eno polje neobarvano. Tam pa pride št.9.

Upam, da sem razumno napisal. ;)

Pa veliko sreče!  :P :P ;D ;D

Marko

• *
  • Pasji Kot Hudič
Odgovori #29 : 06 November 2006, 10:10:19
Sem našel še njihovo obrazložitev.  ;)

Magic Sudoku is a variation of the original Sudoku. It's adds some new restrictions:

-Every main diagonal has the numbers 1 to 9 without repetition. (the same as original sudoku but applied to diagonals).
-Every Quadrant has only a number.
-There is some special rows (filled with blue color). The value of the numbers who are in this cells is lower or equal as the number of coloured cells in every quadrant.

This sudoku is more complicated, but... Want to try?.  :P :P