Rottweiler

mary · 385592

Urška

• *
Odgovori #420 : 22 Oktober 2008, 09:45:46
Ker sem dobila nekaj vprašanj še dodajam, da ste toplo vabljeni vsi lastniki in ljubitelji pasme in da članstvo v klubu ni pogoj za udeležbo na pikniku. Na pikniku se boste lahko tudi včlanili v klub, če se boste seveda želeli.

Urška

• *
Odgovori #421 : 28 Oktober 2008, 23:24:54
Malce samohvale nikoli ne škoduje   ;)

S Paxom sva ta vikend (25. in 26. oktobra) na državnem prvenstvu, ki je potekalo v organizaciji KD Zreče dosegla naslov državnih prvakov med rottweilerji (po programu IPO-3 seveda).  :D  8)

Ker sem sem sama svoj največji kritik (kar sicer vedo tisti, ki me dobro poznajo) naj še zapišem, da sem zadovoljna samo s prikazanim delom v obrambi, s sledjo in poslušnostjo pa ne. 

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #422 : 29 Oktober 2008, 00:44:07
Bravo.  :)

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #423 : 29 Oktober 2008, 08:19:14
Super čestitke!!!  :D :o

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

ABBY LABRADOR

• *
Odgovori #424 : 29 Oktober 2008, 20:22:37
Bravo!! :o
Čestitam...

garni

• Gost
Odgovori #425 : 30 Oktober 2008, 17:51:34
Čestitam!!!

Upam, da bo tudi moja "bejba" primerna za tekmovanja.... ::)

Urška

• *
Odgovori #426 : 30 Oktober 2008, 22:16:49
Hvala vsem za čestitke.

Garni, pokaži nam kašno fotko tvoje bejbe.

blumina

• *
Odgovori #427 : 30 Oktober 2008, 22:27:40
CESTITKE!!!
 :o

Blumina

garni

• Gost
Odgovori #428 : 31 Oktober 2008, 17:52:59
evo je moje bejbe

garni

• Gost
Odgovori #429 : 31 Oktober 2008, 17:53:38
pa še mal.....

garni

• Gost
Odgovori #430 : 31 Oktober 2008, 17:54:11
...in čist še mal....

Urška

• *
Odgovori #431 : 31 Oktober 2008, 18:14:00
Če se ne motim je Dino njen oče. Na drugi fotki je mala izrezan fotr  :) Lepa bejba je.

garni

• Gost
Odgovori #432 : 31 Oktober 2008, 18:18:46
je tako.... mama pa je Inca Leomegi....

Urška

• *
Odgovori #433 : 31 Oktober 2008, 19:39:04
Ja, to pa vem  :) Samo za njo ne vem, kako izgleda, za njega pa ja.

garni

• Gost
Odgovori #434 : 31 Oktober 2008, 21:42:35
Aikin rodovnik.....

catjusa

• *
Odgovori #435 : 01 November 2008, 11:54:02
Lepa psička... tak mal "navihan" pogled  :o

Urška

• *
Odgovori #436 : 09 November 2008, 00:52:34
Danes je po končani razstavi v Vrtojbi potekal še vzrejni pregled, katerega se je udeležilo 5 rottweilerjev (2 psa in 3 psice). Vzrejni pregled je bil z vidika preverjanja značaja psa, nagonov in streloplahosti živa farsa. Vzejni pregled je naredila celo psica, ki se je bala klobase in bila streloplaha (ima pa sodnik seveda izgovor, da je bila tema in se preizkusa streloplahosti ni dalo dobro videti, ampak vsaj trije pa smo videli reakcijo, pa bi jo lahko tudi sodnik, če bi gledal). Samo to je njegov problem, pa naj organizirajo vzrejne preglede podnevi in v okolju, ki je za to primerno.

Prepričana pa sem, da bomo v roku pol leta zagotovo brali o vrhunskem leglu te psice. Nič čudnega, da vzreja rottweilerjev ostaja na psu.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #437 : 09 November 2008, 08:47:21
Škoda! :-\

Plašen rotvajler se mi zdi obupna in potencialno kar nevarna kombinacija...  :-X

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Urška

• *
Odgovori #438 : 09 November 2008, 17:16:09
Škoda je predvsem, ker lahko na vzrejni pregled pripelješ stabilnega psa, nagonsko super psa, plašnega psa, psa brez nagona ali celo agresivnega psa. In bodoči kupec mladičev na podlagi vzrejnega preizkusa in podane vzrejne ocene med zgornjimi ne more opaziti razlike. Pa čeprav je zgornje še kako pomembno, če moraš s takim značajem psa živeti 10-12 let v urbanem okolju. In na koncu bo prevladala ocena zunanjosti, za vsebino pa se vsem kratko malo fučka  :-X  :-X  :-X No ja, ne vsem, nas pa lahko pri nas take, ki nam je vsebina enako pomembna kot lupina, prešteješ na prste ene roke.

Drugim je pomembno le število titul na razstavah. Pa četudi iz določene vzreje konstantno prihajajo agresivni psi.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #439 : 10 November 2008, 09:08:54
Moderna kinologija je kot moderni kapitalizem očitno. Fej in fuj...  :-X

Na koncu bodo pa pasmo prepovedali.  ::) :-\

Urška

• *
Odgovori #440 : 11 November 2008, 10:48:10
Klub ljubiteljev rottweilerjev Slovenije organizira piknik in srečanje za lastnike in ljubitelje pasme rottweiler.

KDAJ? Piknik bo 15.11. ob 10:00 uri.

KJE? Na poligonu Kinološkega društva Šmarna gora.

KAKO DO KD ŠMARNA GORA?
Na avtocesti iz Ljubljane proti Kranju pri izvozu Šmartno zapustite avtocesto. Na vrhu izvoza zavijete levo preko nadvoza. V drugem križišču zavijete spet levo, po cesti Cirila Kosmača do konca in nato spet levo po makadamu skozi podvoz avtoceste. Po edini cesti peljete do roba gozda in nato levo, po cca 400 m makadama je na desni strani tik ob poti v gozdu ograjen poligon - vadišče KD Šmarna gora.

Piknik bo tudi v slabšem vremenu, ker imajo na KD Šmarna gora prav prijetno zvetje. Tudi jedlo se bo in pilo. Kar se tiče samega dogajanja pa bo bolj živahno postalo šele med 11. in 12.uro.

Predstavilo se bo razstave, kjer se boste lahko pokazali tudi s svojim kosmatincem in prejeli kratek opis od sodnice. Prav tako se bo prikazalo tudi delo s psi in samo pasmo.

Tako, da bo kaj za videti in ste vsi skupaj toplo vabljeni v našo družbo.

Urška

• *
Odgovori #441 : 14 November 2008, 09:10:39
Vremenska napoved kaže dobro in dežja ne bo.

S svojimi kosmatinci pa se boste lahko preizkusili v vseh predstavljenih aktivnostih: razstave, poslušnost, obramba..., predviden pa je tudi zabavni program.

Uradno vabilo kluba najdete na http://www.rottweilerklub.si/

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #442 : 14 November 2008, 10:11:52
Upam, da boste kaj slikali!  :D

Urška

• *
Odgovori #443 : 14 November 2008, 15:02:17
Jaz bi, pa mam pokvarjen fotoaparat  ::) Tako, da upam, da bo kaj fotk.

Urška

• *
Odgovori #444 : 23 December 2008, 23:14:05
V novi številki revije Moj pes je objavljen tudi članek o našem pikniku. S Paxom sva se po preganjanju s frisbijem znašla celo na fotki  ;)

Urška

• *
Odgovori #445 : 09 Januar 2009, 02:05:25
Razmišljala sem, če to sploh sodi v to temo, pa sem se odločila, da vseeno napišem. Včeraj sem prejela klic Paxovega vzreditelja, ki me je resnično, resnično razžalostil. Resi vom Schwaiger Rathaus, Paxove polsestre, žal ni več. Bila je tisto, čemur se reče tipična predstavnica pasme, vizuelno in karakterno super psička, sonček. Imela je tisto nekaj, tisto neoprijemljivo, kar ima tudi Pax in kar je danes vedno težje najti v pasmi. Stabilen značaj, močne nagone, temperament in delovno sposobnost. Opravljen je imela najvišji delovni izpit in najvišjo vzrejno preizkušnjo - körung. Xaver, ki je med ljubitelji pasme pogosto poimenovan kot "boter rottweilerjev", nikoli ni želel vzrejati napol in nikoli ni želel imeti psov, s katerimi se ne da delati. To, da je bila Resi njegova ljubljenka, je bilo popolnoma jasno. In to, da vzreditelja po skoraj 40 letih vzreje izguba psa popolnoma pretrese, pove to, da je človek pri psih in v vzreji resnično s srcem. In da je navezan na vsakega psa posebej. Brez njega jaz nikoli ne bi imela mojega Paxa, ki je s svojo srčnostjo, stabilnostjo in značajem vame za vedno zapisal ljubezen do te pasme in mi odkril, da je pravi značaj in temperament te pasme tisto, za kar se je vredno boriti. Pravi rottweiler ni lenuh. In pravi rottweiler ni pes s slabo izraženimi nagoni in brez delovne etike.

Pogrešala bom to mrcino in izguba me je prizadela. Želela sem si njeno potomko in letos naj bi se mi želja uresničila. Kljub temu pa sem v zadnjem času pogosto razmišljala o tem, kaj pričakujem od svojega naslednjega delovnega psa. In pred kratkim sem sprejela odločitev o spremembi. Kljub temu se mi je v misli pogosto prikradla senca dvoma, predvsem, ko sem pomislila na Resi in na to, da si resnično želim psa te linije. Želim ta temperament, to želim tudi ohraniti v vzreji. Cikel sicer ni zaključen, Xaver ima simpatično Sofie (ja, ste uganili, Resi je bila njena mama). Kot kaže je podedovala vse prave lastnosti in je izjemno aktivno mlado pasje bitje. Bomo videli v kaj se bo razvila in kaj bo prinesla prihodnost. Kocka pa je padla. Moja naslednja mrcina ne bo rottweiler.

ABBY LABRADOR

• *
Odgovori #446 : 09 Januar 2009, 07:28:24
V novi številki revije Moj pes je objavljen tudi članek o našem pikniku. S Paxom sva se po preganjanju s frisbijem znašla celo na fotki  ;)
ja sem takoj ko sm prišla na tisto stran vidla da sta to vidva. ;D

ABBY LABRADOR

• *
Odgovori #447 : 09 Januar 2009, 07:31:18
Razmišljala sem, če to sploh sodi v to temo, pa sem se odločila, da vseeno napišem. Včeraj sem prejela klic Paxovega vzreditelja, ki me je resnično, resnično razžalostil. Resi vom Schwaiger Rathaus, Paxove polsestre, žal ni več. Bila je tisto, čemur se reče tipična predstavnica pasme, vizuelno in karakterno super psička, sonček. Imela je tisto nekaj, tisto neoprijemljivo, kar ima tudi Pax in kar je danes vedno težje najti v pasmi. Stabilen značaj, močne nagone, temperament in delovno sposobnost. Opravljen je imela najvišji delovni izpit in najvišjo vzrejno preizkušnjo - körung. Xaver, ki je med ljubitelji pasme pogosto poimenovan kot "boter rottweilerjev", nikoli ni želel vzrejati napol in nikoli ni želel imeti psov, s katerimi se ne da delati. To, da je bila Resi njegova ljubljenka, je bilo popolnoma jasno. In to, da vzreditelja po skoraj 40 letih vzreje izguba psa popolnoma pretrese, pove to, da je človek pri psih in v vzreji resnično s srcem. In da je navezan na vsakega psa posebej. Brez njega jaz nikoli ne bi imela mojega Paxa, ki je s svojo srčnostjo, stabilnostjo in značajem vame za vedno zapisal ljubezen do te pasme in mi odkril, da je pravi značaj in temperament te pasme tisto, za kar se je vredno boriti. Pravi rottweiler ni lenuh. In pravi rottweiler ni pes s slabo izraženimi nagoni in brez delovne etike.

Pogrešala bom to mrcino in izguba me je prizadela. Želela sem si njeno potomko in letos naj bi se mi želja uresničila. Kljub temu pa sem v zadnjem času pogosto razmišljala o tem, kaj pričakujem od svojega naslednjega delovnega psa. In pred kratkim sem sprejela odločitev o spremembi. Kljub temu se mi je v misli pogosto prikradla senca dvoma, predvsem, ko sem pomislila na Resi in na to, da si resnično želim psa te linije. Želim ta temperament, to želim tudi ohraniti v vzreji. Cikel sicer ni zaključen, Xaver ima simpatično Sofie (ja, ste uganili, Resi je bila njena mama). Kot kaže je podedovala vse prave lastnosti in je izjemno aktivno mlado pasje bitje. Bomo videli v kaj se bo razvila in kaj bo prinesla prihodnost. Kocka pa je padla. Moja naslednja mrcina ne bo rottweiler.

o boga :'(.
Resi R.I.P. počivej v miru. naj ti bo dobro na drugi strani mavrice. :'(

Urška

• *
Odgovori #448 : 11 Januar 2009, 21:02:57
ja sem takoj ko sm prišla na tisto stran vidla da sta to vidva. ;D

Hehe, ja, še dobro, da ni nihče vedel, da sva na pikniku po treningu, ker bi me po vsem letanju za frisbijem še kdo vprašal, če mu dajem Red Bull namesto vode.

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #449 : 25 Januar 2009, 15:45:13
Kdo bi bil tole?

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)