?Cepljenje?

*nastja* · 121574

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #270 : 14 April 2011, 12:49:11
to je pa lepo slisat :)

battito animale

Tempera

• *
Odgovori #271 : 14 April 2011, 13:13:43
Mene pa zanima, če se pred cepljenjem proti steklini pri vetu pozanimate, katero cepivo je na voljo, oziroma poveste, s katerim cepivom bi želeli da je pes cepljen, ali vam je vseeno. Po tem članku sem se že veselila, da bom lahko vsaj eno cepljenje preskočila, pa sem ugotovila, da je bil prvič cepljen z Defensor 3, drugič pa z Rabisinom. Naslednje leto bom na to pozorna pred ceplenjem.
Pa če kdo ve - ali je za različno kilažo psa predvideno različno doziranje cepiva, ali vsi dobijo isto porcijo?

LP

Lojze

• *
Odgovori #272 : 14 April 2011, 13:16:59
Vsi dobijo isto dozo pa naj bo čivava ali pa krava.Dobesedno!Predpisana doza za žival je ne glede na kilažo 1ml vakcine.V njej je točno določena količina protiteles,ki jih mora organizem prejeti da vzpostavi imunost.Tudi doza za človeka je 1ml.
Tjaša

TibiQ

• *
Odgovori #273 : 14 April 2011, 13:42:54
Čakajte malo no,saj se dela na tem.Letos je VURS že v proračunu namenil,da se bo v letošnjem letu v Sloveniji cca 500 psom,ki bodo letos prišli drugič na cepljenje proti steklini( so bili v lanskem letu prvič cepljeni proti steklini)odvzela kri za FAVN test(titražo) na steklino.Stroški preiskave se krijejo iz proračuna.
Samo pri nas se počasi "žaba dere"!Bo še nekaj časa to trajalo.
Tjaša
Tjaša, a to se bere dobesedno, psi ki so bili lani prvič cepljeni in bodo letos drugič.. ali velja tudi za take, ki so bili cepljeni lani tretjih in bodo letos petič?

Pa še zanima me po kakšnem ključu bodo izbrali teh 500 psov?

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #274 : 14 April 2011, 13:54:45
http://www.osvoboditev-zivali.org/docs/MKGP_cepljenje_psov_predlog_(24-03-2011).doc

lahko pa kdo organizira zbiranje podpisov lastnikov psov - da se ne bo samo po forumih razburjalo. Akcija prinese rešitev.

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.

Lojze

• *
Odgovori #275 : 14 April 2011, 14:09:33
Tako kot sem napisala,samo za tiste,ki gredo v drugo cepljenje.Pa še to ne na vseh postajah.Je določeno kater koncesionar ima koliko vzorcev.Za našo postajo in območje so nam določili 3 vzorce.
Tjaša

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #276 : 14 April 2011, 14:15:28
Mene bi bilo v dno duše sram, če bi se podpisala pod takšno skrpucalo, kot je zgornji predlog.

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #277 : 14 April 2011, 14:19:45
ja zdaj bodo dokazovali na vzorcih enkrat cepljenih psov titre. Super, ker se lahko izkaže, da titri niso dovolj visoki.

Res super - da cepimo 8+ let stare pse še vedno vsako leto - ti psi so precepljeni do konca življenja  ::)

Kot sem rekla - zbirat podpise lastnikov psov in zahtevati pravico do "neogrožanja" zdravja.  Saj je ukinitev tetoviranja tudi kar nekaj časa trajala

Me prav zanima, če se bo kdo od glasnih organiziral.

Lojze

• *
Odgovori #278 : 14 April 2011, 14:24:18
Ja,pa nimajo ravno slabih titrov.Sem sprobala na mojemu mladiču.Mesec dni po prvi vakcinaciji proti steklini je bil titer protiteles 2,68 I.E/ml.Pa še ene par takšnih je bilo.
Tjaša

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #279 : 14 April 2011, 14:27:21
Ja,pa nimajo ravno slabih titrov.Sem sprobala na mojemu mladiču.Mesec dni po prvi vakcinaciji proti steklini je bil titer protiteles 2,68 I.E/ml.Pa še ene par takšnih je bilo.
Tjaša

Verjamem ampak lahko se zgodi.
Ker poznam primer maldiča, ki bi moral na Švedsko - saj veš, rabijo cepljenje stekline in kontrolo titrov - pa po prvem cepljenju niso bili dovolj visoki ( star ene 4 mesece) Pa še enkrat itd. Jaz enkrat v varianto Švedska nisem hotela.

tprose4

• *
Odgovori #280 : 14 April 2011, 14:59:04
Jaz se takoj strinjam z zbiranjem podpisov.

Če ne dopustiš, da bi ti srce otrdelo, če izkazuješ soljudem kaj prijaznosti, ti bodo odgovorili z naklonjenostjo. Podarili ti bodo prijazne misli. Če pomagaš mnogim ljudem, te bo spremljalo mnogo dobrih misli. Naklonjenost ljudi je več vredna kakor bogastvo.

Henry Old Coyote

ČokoBina

• *
Odgovori #281 : 15 Marec 2012, 08:03:39
NOVO!

Joj, najina mala kavalirka je bila včeraj na svojem 2. cepljenju proti kužnim. Najprej je vse izgledalo povsem ok: pridno je čakala v čakalnici skupaj z enim muckom in 4 kužki, ko je bila na vrsti je spet vse prevohala, raziskala mizo, se lepo pustila pregledat in ob injekciji spustila samo kratek pisk, v naslednjem trenutku pa je že mahala z repkom in glodala pasji piškotek :o Čez kakšni 2 urci pa je jokala in pisknila vsakič, ko si se je dotaknil na tisti polovici telesa, kjer je bila cepljena :'( Boga revca se ni mogla nikakor udobno namestit, ampak je po pol urce vseeno zaspančkala (izgledalo pa je, kot da je zadnja tačka kar malo omrtvičena). No, čez par ur je še bruhala  :-\
Danes je sicerkot nova - mini pisk spusti samo, če se je malo močneje dotaknem na mestu, kjer je dobila pikico, tako da domnevam, da je bila reakcija povsem običajna.
Zanima pa me:
*mislite, da je z bruhanjem šla ven tudi tabletka proti glistam, ki jo je dobila 4 ure pred tem? Ali se je v tem času že absorbirala v telo?
*veterinarka je svetovala še 3. cepljenje proti kužnim boleznim, ker je bila tudi Binina mami cepljena (jaz pa povsod berem, da ravno v primeru cepljene mami, mladiček dobi to cepivo samo dvakrat) ???
*bega me tudi to, da je 3. cepljenje in cepljenje proti steklini svetovala kar v paketu pri 4 mesecih. Skeptična sem, ker je že tole cepljenje bilo mini šok za njeno telo, takšno cepljenje plus steklina se mi zdita pa še precej močnejša kombinacija, ki bi lahko prinesla še malo hujše reakcije.

Hvala za odgovore in pozdravček vsem vašim kosmatim prijateljem :)

Eva

Roxy

• *
Odgovori #282 : 15 Marec 2012, 09:41:56
Tako je, v primeru, da je cepljena mama, cepiš kužne samo 2x. In glede na njeno reakcijo, jaz ne bi nikoli delala dveh cepljenj hkrati. Pa pri naslednjem cepljenju tudi povej za reakcijo veterinarju. Moja ni imela nikoli nobene reakcije na cepljenje, kot, da ni nič... Mogoče bi naslednjič menjali proizvajalca cepiva.

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #283 : 15 Marec 2012, 09:48:28
Se strinjam z Roxy.
Dodajam samo se, da se je v 4ih urah tableta verjetno ze resorbirala. Ker bo cez mesec dni (sem prav razumela?) itak cepljena se proti steklini, razglistenje cez 3 tedne ponovite.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --

ČokoBina

• *
Odgovori #284 : 15 Marec 2012, 10:08:35
Hvala obema :)
Ja, maja01, prav si razumela, za steklino in 3. cepljenje nas je naročila čez en mesec. Torej vem, da se bom obema naenkrat uprla, povedala za tole reakcijo in opravila po vsej verjetnosti samo cepljenje proti steklini (čeprav glede na to, koliko berem zdaj o tem, da bi bilo fino za steklino cepiti še kasneje, resno razmišljam, da bi odpovedala prvomajski oddih na hrvaški obali in tako cepila pri 5 mesecih).

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #285 : 15 Marec 2012, 10:27:05
Če je bila mama cepljena, to pomeni, da je mladič lahko prvič cepljen kasneje ker mladič od cepljene mame dobi z mlekom protitelesa, ki izničijo cepivo. Ne vemo, kdaj ta protitelesa izginejo. Zato se mladiče cepi večkrat. Torej - pri cepljeni mami bi lahko z nekaj malega tveganja izpustili prvo cepljenje, zadnjega pri 4 mesecih pa ne.
Kar se tiče hkratnega cepljenja za vse - pri nas se je to cepivo sicer super obneslo,  vendar bi prvi dve leti cepila ločeno.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #286 : 15 Marec 2012, 12:17:16
Pokliči prej na veterino in jih vprašaj za Nobivac cepivo. Ne vem zakaj, ampak nekateri psi imajo na druga cepiva reakcije, na tole pa ne. V knjižici pa imaš tudi napisano s čim je bila cepljena, tako da, se izogni temu cepivu.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

ČokoBina

• *
Odgovori #287 : 15 Marec 2012, 12:42:27
Sem že prej poguglala prvo in drugo cepivo, ja. Prvič je dobila Vanguard Plus 7, zdaj pa ravno ta Nobivac (Lepto in DHPPi). Vzrediteljica je povedala, da so mladički po prvem bili samo malodušni in zaspani, reakcija na tole 2. pa me je malo prestrašila. Na srečo je danes že povsem ok, razen tega, da malo več pije - najbrž zaradi bruhanja včeraj.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #288 : 02 April 2012, 10:59:36
Tudi jaz imam vprašanje glede kužnih. Prvič je bila cepljenja z Nobivac Puppy Dp. (za parvo), drugič (16. 3.) pa z Nobivac DHPPi in Lepto. Glede na to, da je mama cepljena, me zanima kdaj in kolikokrat bi bilo pametno tole ponoviti? Danes jo gremo vpisat v centralni register (v sredo bo 12. tednov) in sem mislila, da bi jo lahko mogoče že danes, ampak je šele dobra dva tedna od zadnjega cepljenja (v knjižici piše ponovitev čez 3-4 tedne). Definitivno pa ne mislim za kužne in steklino hkrati cepit.

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #289 : 02 April 2012, 11:47:09
Tudi jaz imam vprašanje glede kužnih. Prvič je bila cepljenja z Nobivac Puppy Dp.

Kje ste dobili to cepivo? To je bila cepljena v Slo? V kateri ambulanti?

Z naslednjim cepljenjem pocakajtoliko, da bo razmaka 1 mesec med drugim in tretjim in vsaj 14 dni med kuznimi in steklino.

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #290 : 02 April 2012, 13:06:13
Kje ste dobili to cepivo? To je bila cepljena v Slo? V kateri ambulanti?

Z naslednjim cepljenjem pocakajtoliko, da bo razmaka 1 mesec med drugim in tretjim in vsaj 14 dni med kuznimi in steklino.
Na Nizozemskem.

Za drugo se šteje to, ki je bilo 16. 3.? Torej zadnjič cepim okrog 16. 4.? Steklino pa potem okrog 30. 4.

Lojze

• *
Odgovori #291 : 02 April 2012, 14:07:16
Ja,Sammy prav bo tako.Tudi jaz imam podoben paket pri našemu mušketirju.Prvič je bil cepljen samo DP,nato v začetku marca DHPPi2l,jutri moram pa ponoviti to drugo cepljenje.Ampak tokrat bo dobil Vanguard 7.Naj se "soji "malo mešajo. ;)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #292 : 02 April 2012, 14:41:30
Hvala vsem za odgovore! Mala je vpisana in od danes naprej uradno Slovenka. ;D Cepimo pa kasneje.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #293 : 03 April 2012, 16:03:21
Lojze (ali pa kdo drug) Bi se lahko na mestu cepljenja-vboda, ko se dan za tem pojavi ekcem (brez dlake, rdeče, vneto, malo srbeče) uporabi Cevaderm gel?

Tokrat sem kar z jodom razkuževala, dlako še okoli postrigla, da ni prekrivalo rane oz. ekcema, pa da se ni zlepila dlaka. Bi bil Cevaderm bolje?

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

LacenS

• Gost
Odgovori #294 : 04 Julij 2012, 12:49:19
Pozdravljeni!
Danes sem psičko peljala k veterinarju in pozabila vprašat :-\.
Je to ok, če je bila proti kužnim cepljena pri 7 tednih leglu, danes (1 mesec po tem) in naslednjič čez 9 mesecev?-tak datum je označen v potnem listu..
Čez nekje 3 tedne bo pa cepljena proti steklini-zaradi razmaka med cepljenji
Kaj pa cepljenje proti boreliozi?-prakticirate ali ni učinkovito?
Hvala.
Lp

Lojze

• *
Odgovori #295 : 04 Julij 2012, 13:51:37
Čara,oprosti,sem šele sedaj videla.Jaz običajno ničesar ne dajem na mesto vboda.Sicer pri naših še nisem nikoli videla takšne reakcije po cepljenju,običajno pa je to najbolje pustiti na miru.Se hitreje umiri.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #296 : 04 Julij 2012, 15:34:08
pri večini mojih rata vedno velika bula premera 5 cm na mestu vboda in včasih ne izgine tudi en mesec po cepljenju. nikoli pa ni nič drugega.

glede datuma cepljenja, če je mladiček 2x cepljen bi ponovno cepila šele pri 1 letu in nikakor ne prej.

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
Odgovori #297 : 04 Julij 2012, 16:20:56
Pozdravljeni!
Danes sem psičko peljala k veterinarju in pozabila vprašat :-\.
Je to ok, če je bila proti kužnim cepljena pri 7 tednih leglu, danes (1 mesec po tem) in naslednjič čez 9 mesecev?-tak datum je označen v potnem listu..
ja, je povsem ok, sploh, ce je bila mama cepljena. Pri 7ih tednih ima se toliko maternalnih protiteles, da je prva doza sploh vprasljiva.
Sicer se booster dela nekje po 6-12ih mesecih po prvih dveh cepljenjih.

Citiraj
Kaj pa cepljenje proti boreliozi?-prakticirate ali ni učinkovito?
jaz ne in ne vidim smisla.

LacenS

• Gost
Odgovori #298 : 04 Julij 2012, 21:43:05
Super  :).
Res hvala za pomoč.
Torej proti klopnim ne bom cepila.
Če je datum čez 9 mesecev bo ravno nekje stara 1 leto, tako da je verjetno to potem ok.
Še enkrat hvala.
Sem imela toliko vprašanj, da sem ga to enostavno pozabila vprašat :D.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #299 : 09 Januar 2013, 12:03:31
hej

Sem malo v dilemi, pa bom kar tukaj povprasala za mnenje.. In sicer, kuzne bolezni redno cepim vsako leto decembra (ker je tako pac prvo leto naneslo in smo obdrzali datum). Lani decembra sem z veterinarjem govorila glede cepljenja in je rekel, da ker je bil pac ze 6 let zaporedoma cepljen, da lahko tudi kaksno leto izpustim in cepim na 2 leti. Sva pa prisla do dileme kaj glede leptospiroze, glede na to, da sem zasledila, da je zadnja leta ful vec pojava te bolezni.
Pa me zanima vase mnenje, ali cepit komplet kuzne, ali cepit samo proti lepto (saj ne vem, je se kaj drugega lahko nevarnega??) in ce ja, kdaj? Sedaj sem sla malo brat te teme tu na forumu o lepto in drugih kuznih (ker cepivo za lepto drzi itak samo pol leta in je boljse cepit spomladi), samo ne vem, a bi cepila komplet ali samo lepto recimo enkrat marca? Kaj vi mislite? Ker ze tako prevec cepimo boge reveze; se spomnim tiste tabele ki je krozila po FB nekaj casa nazaj, koliko let dejansko drzijo ta cepiva.. Kaj pa kuzni kaselj? Ali se kaj drugega, ki ne vem in nisem omenila?  :-[

Lp.. 

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album