Muca ne opravlja več potrebe v wcju!!!

gulu · 34501

Fitzgerald

• *
Odgovori #60 : 10 Oktober 2008, 00:24:53
Jaz za psiho probleme vedno svetujem Feliway (feromoni, ki odpravljajo tesnobo) - morda se čutita tesnobno ali pa en maček nadvladuje drugega in si lasti vse wc-je  :-\

Verjetno je to začaran krog - onadva (ali en izmed njijue) se polulata, ti spucaš z agresivnim čistilom, onadva se spet polulata, da bi prekrila vonj in tako dalje.

Koliko časa imaš te probleme?

Si kaj spremenila v stanovanju, zamenjala prašek za perilo, postavila novo pohištvo - karkoli?

Felina

• *
Odgovori #61 : 11 Oktober 2008, 08:38:24
Pucam z urine off, ne s čistili. To traja že nekje 3 mesece. Sedaj sem si spet vzela čas in od torka dalje ju nosim na vsake toliko na wc in jima klikam. Ves ta čas sta bila čista. Sem tudi zanalašč nastavila deke in mehke stvari (takšne, ki sat jih že polulala), da vidim kaj bo, in je bilo vse nedotaknjeno. Kaj pa če hočeta več ukvarjanja? Sedaj si bova s fantom na koledar pisala, ko bova našla polulano in bova zraven napisala kakšpno spremembo, ki se je zgodila tisti dan, mogoče bova prišla stvari do dna. 

Ne vem, če en maček ne pusti do wc-ja drugemu, ker včasih se celo oba noter naguzita in istočasno lulata, pa en leži v enem pesku, ko drugi opravlja v drugem in se gledata. Edino, če se v moji prisotnosti obnašata drugače.  ???

Kje se pa dobi ta feromonska zadeva?

Hvala vam za vse.

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
Odgovori #62 : 11 Oktober 2008, 14:33:01

Kje dobiš te smeške? Povej pliss na ZS  ;D

...:::life is not about waiting for the storm to pass, its about learning to dance in the rain:::...

Fitzgerald

• *
Odgovori #63 : 11 Oktober 2008, 20:12:09
Pa si dala urin na pregled zaradi vnetja?
 Lahko ga "uloviš" na običajnem mestu, kjer najdeš lužico - daš kako posodo pa upaš, da bo šel not lulat, pol pa urin s čisto inekcijo ujameš in v roku 12 ur pelješ k vetu (ta čas pa hraniš urin v hladilniku).

Feliway sem jaz kupila pri vetu 300 kosmatih (Ljubljana). Kupi se pa nastavek in polnilo, potem pa samo dokupuješ polnilo.

Felina

• *
Odgovori #64 : 12 Oktober 2008, 12:47:30
Urin so tokrat punktirali iz mehurja direktno. Pregledali so z lističi in ga centrifugirali in pregledali sestavo, če bi lahko bilo kaj narobe in je vse b.p. Urin sem dala na predgled zato, da vidimo ali je vzrok  zdravstveni, predem začnem s psihiatričnim potezami  ;).

No, danes ponoči sta spet polulala odejo ( imam vse mehke stvari skrite v eni sobi in je pes odprl vrata in spustil mačka noter in sta opravila svoje...vsaj sumih jih  dejanj v tem zaporedju). Mačka sta bila okoli 12 ur sama (kolegica ju vmes je prišla nahranit in spucat wc), saj sva ob treh šla na poroko in se vrnila ponoči. Do sedaj je bilo od torka mir. Očitno vsaj eden od njiju (in enega imam na sumu) protestira, ko je sam doma. >:( Sva si zapisala na koledar kdaj in zakaj se je zgodilo, sedaj pa bomo vidli, če se bo čez nekaj časa dalo kaj razbrat  ???

Bom pa videla, če se te zadeve s feromoni dajo dobit kje na našem koncui. Pa to ne more bit nič škodljivo za nas ostale normalne? Da ne bomo celi zadeti po bajti hodli  ;)

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

Živa

• *
  • Živa & Grom
Odgovori #65 : 14 Oktober 2008, 12:31:19
Felina, TOLE sem našla. Fitzgerald, koliko pa to kaj stane? Pri nas smo sicer približno rešili problem lulanja, ampak se mi zdi, da bi ji še vseeno koristili tile pomiritveni feromoni.

LP Jasna, Živa, Grom in Rea

I’m trying to catch up with my dog…

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
Odgovori #66 : 14 Oktober 2008, 13:03:57
Jaz sem pa tole našla od Dorwest herbs, nimam pa pojma, če deluje.

Fitzgerald

• *
Odgovori #67 : 16 Oktober 2008, 21:58:35
Felina, TOLE sem našla. Fitzgerald, koliko pa to kaj stane? Pri nas smo sicer približno rešili problem lulanja, ampak se mi zdi, da bi ji še vseeno koristili tile pomiritveni feromoni.

Mislim, da stane 25 pa 30 eu oboje (nastavek in doza).  :-[ Nekje mam v spominu, da sem dala okrpg 50 evrov. Zgleda velik strošek, ampak pol pa smao dozice dokupuješ.

Nč bat, človek jih ne zaznava pa itak se šele po določenem času nabere zadostna koncentracija feromonov, da učinkuje. Ena doza je za 70 kvadratov.

Mačka se po njih počuti varno, domače, sprejeto. Gre za zgoščene feromone, ki jih mačka spušča, ko se drgne ob pohištva in ljudi in jih s tem "zaznamuje".

Luni_Lu

• *
  • I very miss you Luni
Odgovori #68 : 15 November 2009, 21:13:50
Naša mucka ko je vzunaj opravlja potrebe pod drevesom, notri pa ga seveda opravlja v pesku (če je). :)
Ko pa ni peska, gre ponavadi v kakšno rožo, če pa ni ničesar od tega pa seveda nima druge izbire in potrebo opravi kar na svojem ležišču.

Rada imam pse in mucke, in seveda tudi druge živali!