-- Berni Taj --

Taj · 573371

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #630 : 25 Avgust 2007, 19:26:18
Ja zdaj bi se pa mogla Taj in Medo res enkrat skup dobit... to bi bila slikca... "kateri je kateri?" :o :D

Verjamem, da ga zelooo pogrešaš... :)

Mi je ravno včeraj sestra govorila, da se Medo nori z očetom vsak dan in da oče vsak dan postaja bolj otročji.  :D Sta res ful navezana drug na drugega.  :)
Aha... potem je pri vas enaka situacija kot pri nas... ;) moj oči je tudi čisto nor na Taja... kakšne to delata.. jao jao! :o :D

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #631 : 25 Avgust 2007, 19:29:46
Pri nas je po smrti prejšnjega Šarota se mami odločila kupiti bernca. Oče je bil fuuuul proti, je rekel da ne bo imel še enega psa. Ker mu je bilo ful hudo.
Ko je pa dobil Medota je bil pa spet najsrečnejši. :) Medo je čisto nor na očeta. To se valjata po travi, norita, laufata sem pa tja, potem pa Medo laja in nori. Če bi ju kdo videl bi rekel da sta malo nora.  :D :D :D

LP, Maja

SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #632 : 25 Avgust 2007, 19:35:20
Pri nas je po smrti prejšnjega Šarota se mami odločila kupiti bernca. Oče je bil fuuuul proti, je rekel da ne bo imel še enega psa. Ker mu je bilo ful hudo.
Evo pri nas je bilo enako! Po Ricku in Northu, je rekel oči, da nobenega psa več! No pa sem ga potem jaz prepričala za bernija - za Taja in sedaj sta ta boljš prijatelja, :) skoz mu nekaj kupuje, se z njim ukvarja na različne načine, rad ga ima da ni za opisat, najbolj sta mi pa smešna, ko imata onadva svoje debate... :o joj to je dobro poslušat... pa kako Taj sodeluje pri debatah! :D :D
No sej mami pa tudi ni nič boljša! :D

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #633 : 25 Avgust 2007, 19:38:19
najbolj sta mi pa smešna, ko imata onadva svoje debate... :o joj to je dobro poslušat... pa kako Taj sodeluje pri debatah! :D :D

Hahaha, pri nas je istooooo!  :o Sploh ko oče pride iz službe, ga najprej pozdravi Medo in se veselo pogovarjata in se ''izljubita''. Ali pa zvečer ko smo na vrtu.  :D :D :D

LP, Maja

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #634 : 25 Avgust 2007, 19:40:00
Sploh ko oče pride iz službe, ga najprej pozdravi Medo in se veselo pogovarjata in se ''izljubita''. Ali pa zvečer ko smo na vrtu.  :D :D :D
Hahaha.... :D pri nas je isto! Madona bi se dobro zastopila najina očeta, pa bernija! :o :D 8)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #635 : 25 Avgust 2007, 20:02:05
Evo pa še najnovejše ovratnice in povodci... ;D Rogzovo nalimam jutri... ;)

Povodec, ki paše k Rogzovi ovratnici... 8)

Ovratnica... ki tudi paše zraven zgornjega povodca... ;)

(samo jo je Tajček dobil med svoje zobke in jo malenkost demoliral, vendar je poceni in dobi drug teden novo...)

Pa še rdeče-oranžen kompletek s kostkami... 8)

PS: Danes naš Tajček praznuje 1 in 5 mesecev oziroma 17 mesecev! :-* Kako hitro gre čas! :o

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #636 : 25 Avgust 2007, 20:29:33
Čestitke za 17 :o mesecev :-* :-*

Ma pa Taj res lepe ovratnice in povodce!! :)

Lp,
Polona

:)

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #637 : 25 Avgust 2007, 20:31:15
Čestitke Tajčku!  :-* Res ima super lepo pasjo opremo.  :o

LP, Maja

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
Odgovori #638 : 25 Avgust 2007, 23:20:58
Čestitke Taju za 1 leto in 5 mesecev. :D

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #639 : 25 Avgust 2007, 23:22:14
Polonči - Hvala! :-* :-*

Majchy - Hvala! :-* :-*

Nutella - Hvala! :-* :-*

Super ste! :-*

Bela stella

• *
Odgovori #640 : 26 Avgust 2007, 13:00:45
Čestitam Taj ;)  :-*

Vidim, da je bla Tina v Kosezah  :D Kolk majo kej robe? ;D

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #641 : 26 Avgust 2007, 14:07:07
Bela Stella - Hvala! :-*

V Kosezah sem bila pa prejšni teden in tele povodce in ovratnice sem takrat kupila... zdaj pa čakam novo robo, ki naj bi prispela naslednji teden... upam, da bo kaj lepega! ;) 8) Tako, da grem ta teden še enkrat tja! ;D

Je pa v petek dobil ovratnico od Rogz for Dogz... oranžno s tačkami, ki je čisto enaka kot oranžen povodec! 8)

Bela stella

• *
Odgovori #642 : 26 Avgust 2007, 14:26:58
Super, prosim sporoči ko boš šla tja da vidimo koliko je novega in kaj lepega imajo ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #643 : 26 Avgust 2007, 21:15:10
Bom sporočila in povedala, če je kaj lepega! ;) 8)

Drugače sem imela pa danes malo umetniški dan... sem Boju njegovo rezidenco - sobo pobarvala in narisala nekaj stvari gor! :D
Jutri dobite slikice! ;) Je pa kar lepo izpadlo! 8)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #644 : 26 Avgust 2007, 22:44:22
Evo par slikic Bojeve delno prenovljene sobe - nas še nekaj dela čaka... ;)

Jutri prilimam še kakšno lepšo slikco, kjer se bo videlo vse v celoti... ;) sem pa sedaj po slikah videla, da bo treba narisanega dogca malo zrediti! :D

A vam je všeč? :) :-[

Bela stella

• *
Odgovori #645 : 26 Avgust 2007, 23:23:15
Wae hudooo dobr. Tale Boj je pa ornk frajer, da ima tkole svojo sobo. Super je, res si hudo pobarvala, vse pohvale ;);)
Eno vpr-kaj ima Boj po tleh, ploščice ali linolej?

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #646 : 26 Avgust 2007, 23:28:56
Bela Stella - Hvala! :-* :) Sem kar cel dan pacala tole! ::) :D

Pa še par stvari imamo v načrtu, da bo imel lepo sobco! :D ;D

Bojček ima po tleh ploščice (je fajn za čistit), ampak aja pa na comfortu - bo treba novga kupit, ker ga je zgrizel - baraba! Ali bomo dali pa delat kakšno usnjeno ležiše po naročilu... ;)

Aja... pa Bojeva soba je v bistvu garaža, ampak je v notranjosti hiše, tako da je v bistvu kot soba. ;)

Bela stella

• *
Odgovori #647 : 26 Avgust 2007, 23:34:32
Res super se mi zdi, ker če bi jst imela tkole psa v hiši bi definitivno naredila tud nekaj v tem stilu. Se mi ful dobr zdi, da je tko res pasji motiv pa da se vidi čigav prostor je.

Sprašujem zato, ker bomo Nali v pesjaku (v notranjem delu) po tleh nekaj položili pa še ne vemo kaj. Nekaj kar se da dobro čistit, zdej pa ali so to ploščice ali morda linolej. Nekaj kar ne sme drseti, tko da bomo še mal razmislil.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #648 : 26 Avgust 2007, 23:37:30
Ja zdaj se res vidi, da je to Bojeva soba! :D :D :P

Jaz bi ti bolj priporočala linolej ker je toplejši... če je to v notranjosti boksa, se pravi, da ni vpliva vremena - dež, sneg... da se nebi vse skupaj uničilo. Če bi pa dali ploščice, pa definitvno nedrseče, saj se dobi take. ;)

Bela stella

• *
Odgovori #649 : 26 Avgust 2007, 23:46:00
Nala ima pesjak iz dveh delov, notranji je del ene hiše in je zaprt prostor z oknom, potem je pa izhod ven na zunanji del kjer so po tleh deske, pa pač zagrajeno z ograjo. Noter je po tleh beton, trenutno za poletje imamo po tleh tapison, ker pa se bliža jesen bomo vse skupaj zamenjali za nekaj kar se da bolje čistit. Itak pa bo pod čimerkoli še izolirano, tako da ne bo mrzlo. Hvala vseeno, mal sem zakomplicirala haha. Samo ni se vidlo dobro kaj je zato sem vprašala ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #650 : 26 Avgust 2007, 23:50:11
Verjamem, da karkoli boste naredili, bo izpadlo dobro in lepo! :)
Pa nič nisi zakomplicirala! ;)

Bela stella

• *
Odgovori #651 : 26 Avgust 2007, 23:52:03
A Boju je pravilno ime Boy (iz posode)?

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #652 : 26 Avgust 2007, 23:53:11
Ne... :D Tam sem napisala Boy zato, ker mi  lepše zgleda... pravilno je Boj... ;) 8)

Bela stella

• *
Odgovori #653 : 26 Avgust 2007, 23:55:28
Aja haha :D

Enkrat smo bili na morju in prideta v sosednji bungalov en gospod in gospa in pokličeta svojga psa tko Bojči, Bojči in prleti izza ovinka nemška doga da nas je vse skupaj skor kap zadela. Potem je pa un pes stražu naš vhod, da še ven nismo upali it iz hiške  :D Zato me ime Boj vedno spomni na ta dogodek :D No zdej pa dost OT ;)

Tina kaj Taj je, katere brikete?

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #654 : 27 Avgust 2007, 00:00:13
Aha... potem je nekje še en veliki Bojči! :D :D

Tajček ima trenutno brikete Nutra Gold... sem pa ravno danes naročila na Pasji.net brikete Natures Variety okus Jagnjetina in ovsena moka. Če mu bodo te kaj bolj dišale. Sploh mi noče jesti briketov samih in mu moram vedno nekaj zraven skuhati ali spečti kakšen zrezek ali kaj podobnega. Same brikete poje edino z roke. In tako večkrat sediva na sedežni in ga futram z briketki - z enim po enim! :D :P

Kaj pa tvoja Nala je? :)

Bela stella

• *
Odgovori #655 : 27 Avgust 2007, 00:04:58
Tale zgodba z briketi mi je nekako znana. Nali tudi ne dišijo briketi sami po sebi najbolje. Sicer jih ponavadi poje, vendar traja kar nekaj časa da zmaže tist svoj odmerjen obrok. Potem pa se ponavadi igrava, da jih preko igre nekako poje same, ali pa jo tkole futram kot ti Taja. Sicer mi vsi pravjo da sm mal zmešana, pa da je pes čist razvajen samo pač tko je. Meni je tudi všeč če mi je z roke :D Sicer če bi bla res lačna bi jih tud sama lepo pojedla. Drugače ji pa dajem tudi jaz dodatke med brikete, takrat pa vedno čisto vse poje takoj. Dam ji pa kake makarone, riž, ribo, tud kak košček kruha, jogurt, pečen jajček, meso z vrečke itd. Ampak vedno samo eno stvar + briketi, pa še te dodatne stvari je zelo malo.
Sprašujem pa zato, ker Nala pač raste in vedno ne bo jedla briketov za mladiče. Tko da bomo zamenjal čez nekaj časa na hrano za odrasle. Ne vem pa še ali bomo ostal na Royal Caninu ali kaj drugega.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #656 : 27 Avgust 2007, 00:13:59
Ja jaz dajem Taju zraven iste stvari kot ti Nali! :o Najraje ima pa ribji file! Za to bi  pa vse naredil, kar hočeš, ti vse trikce, ki jih zna v šusu pokaže! :D :D

Ta vreča briketov, ki se sedaj izteka, je prva vreča, ki je adult... pa še to se mi zdi, da smo malo prehitro prešaltali na adult iz puppy oziroma junior.  :-\ Mogoče bi ga mogla še nekaj časa z puppy ali junior briketki hraniti, kaj pa vem, zato ker berniji zelo dolgo odraščajo in se razvijajo.

Mi smo imeli Royal Canin od začetka pa tja do 6-7 meseca starosti. Potem smo pa malo zamenjali, v upanju, da bi imel kakšne druge brikete raje... pa smo zaenkrat brez uspeha. Takoj, ko odpreš žakelj briketov jih poje same... potem pa nič več. Nikoli pa ni imel nobenih težav pri nobenih briketih in pri nobenem menjavanju. :)

Za Nalo boš pa videla, se boš sproti odločila, ali boš menjala brikete ali ne in kdaj boš uvedla adult varianto. Ti pa vsekakor priporočam, da jo še nekaj mesecev hraniš s puppy varianto. ;)

pika*

• Gost
Odgovori #657 : 27 Avgust 2007, 05:36:52
 Uaaaauuu  :o Boju se pa res gode, matr še jst nimam tako dobre sobe, sm mu kar fouš  :P

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #658 : 27 Avgust 2007, 09:56:14
Tudi Runo je Nutra Gold (sicer puppy), pa jih ima res rad! Sicer mu kar pogosto damo kaj zdraven, vendar ko so samo briketi jih tudi takoj poje :)

Je res priden, za pojest! ;D

Pa  :-* za Tajčka

Lp,
Polona in banda

:)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #659 : 27 Avgust 2007, 12:03:45
Uaaaauuu  :o Boju se pa res gode, matr še jst nimam tako dobre sobe, sm mu kar fouš  :P
:D :D Hvala! Nič čopič v roke pa veselo na delo! :P

Tudi Runo je Nutra Gold (sicer puppy), pa jih ima res rad! Sicer mu kar pogosto damo kaj zdraven, vendar ko so samo briketi jih tudi takoj poje :)

Je res priden, za pojest! ;D
Priden Runo! :-* :)
Naš Taj je pa zelo izbirčen in vem, da sem zato kriva sama, ker sem ga scrkljala, ampak kar je je. Mi ni žal. ;)

Pa  :-* za Tajčka
Vračamo Runčku... :-* :-* :-*