-- Berni Taj --

Taj · 573246

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #750 : 06 September 2007, 20:11:38
Nina hvala za spodbudo in lepe želje! :-*

Ampak bojim se, da je displazija... :'( .... sem vprašala, če je to displazija, pa je rekel, da je možno in mi je potem kazal slike komolcev in sprednjih tačk-nogic, kako mora biti in kako je v primeru displazije oziroma kaj privede do tega. :(

Bom razmišljala pozitivno.

babsy_ka

• *
Odgovori #751 : 06 September 2007, 20:19:50
Tudi mi stiskamo šapke in pesti za Taja... in pričakujemo najboljše!

:-*

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #752 : 06 September 2007, 20:22:04
Babsy_ka - hvala za lepe želje! :-*

Res hvala vsem za podporo, lepe želje, pesti in tačke! :-* :-* :-* :-* :-*

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #753 : 06 September 2007, 20:49:28
Tina tudi jaz vedno najprej pomislim na najslabše, vendar me sestra vedno "potolaži", da naj počakam na rezultate...ker mogoče pa le vse ni tako slabo kot izgleda... :)
Tako, da Tina ne sekiraj se prav preveč in počakaj na jutri, ko boš videla kako in kaj. Pa naj še to rečem: tudi če ima displazijo (čeprav vem od prejšnjega bernija, da je to lahko precej nadležno) lahko berni (vsak pes) živi naprej!!!!!!! :) Samo poglej Monda kakšen lepotec in veseljak je!!!!! :-* :-* :-* :-*

Pa  :-* Tajčku in seveda tebi za pogum!!! :)

Lp,
Polona in banda (vsi stiskamo pesti in tačke!!!! :-* :-*)

:)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #754 : 06 September 2007, 20:55:36
Polona hvala za lepe želje in podporo! :-*
Bom probala pozitivno razmišljat in vem, da če ima displazijo, da ni konec sveta, ampak se mi bo zdelo skrajno krivično do Taja (pa seveda je krivično do vseh psov z displazijo), ki je tak hiperaktivc in tako rad nori naokoli, da bi imel razne omejitve. :'( 

Hvala še enkrat vsej vaši druščini! :-* :-* :-*

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #755 : 06 September 2007, 21:01:40
Polona hvala za lepe želje in podporo! :-*
Bom probala pozitivno razmišljat in vem, da če ima displazijo, da ni konec sveta, ampak se mi bo zdelo skrajno krivično do Taja (pa seveda je krivično do vseh psov z displazijo), ki je tak hiperaktivc in tako rad nori naokoli, da bi imel razne omejitve. :'( 

Hvala še enkrat vsej vaši druščini! :-* :-* :-*

S Tem pa se popolnoma strinjam! Tudi  mi smo govorili, da če bo imel še drugi berni (torej zdajšnji Runo) displazijo bo to res skrajno krivično do nas in do naših psov!! :-\ Ampak zaenkrat je vse vredu!! :) Ga pa stalno opazujemo, da ne bi slučajno začel šepati!!(upam, da ne :()

:)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #756 : 06 September 2007, 21:25:54
Oh Tina - tole prebiram in se mi Taj kar smili, revček. Ampak boš vse videla jutri, ko ga bodo slikali. Močno upam in vama želim da bi bilo vse v redu oz. čim manjša težava.

Trživa pesti in tačke in Taju pošiljava :-* :-* :-*.... ti pa jutri takoj sporoči kaj so ugotovili.

LP
Helena

TYASHY

• *
Odgovori #757 : 07 September 2007, 07:44:30
Ojoj :( Bogi Tajček(in ti, seveda  ;) ) Upam, da ni displazija in da bo Taj kmalu spet strai dobri Taj, ki bo norel kot zmešan  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Lp,Tjaša

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
Odgovori #758 : 07 September 2007, 09:29:36
Tina...ne misli na najslabše. ;) Pomojem se je le poškodoval pri norenju. Sej vem, lahko je gooriti za druge. Jaz sem full pozitivka ko gre za nekoga drugega, ko gre pa zame in za mojega psa pa tudi vedno na najslabše pomislim. Ko je imel Bak vnetje ledcic, se je na krvi videlo, da je nekaj na ledvicah in je veterinarka začela takole: Ja, lahko gre za odpovedovanje ledvic, kakšno drugo okvaro na ledvicah...iz krvnih izvidov se ne vidi točno, prinesite v ponedeljek njegov urin in bomo videli. Jaz sem pa že komaj zadrževala jok ko sem z njo po telefonu govorila. Cel vikend sem mislila, da mi bo pes umru.

Držim pesti, da je vse OK!  8) :-*

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #759 : 07 September 2007, 09:39:58
Polonči - držim pesti, da bo Runo vedno zdrav kot riba in da nikoli ne bo imel displazije ali kakšnih drugih težav. :) Pa saj jih ne bo imel! ;)

Helena - hvala za pesti in tačke! :-* Bom takoj sporočila kaj je, ko se vrnemo od veterinarja. ;)

Tyashy - hvala tudi tebi! :-* Tudi jaz si želim, da bo Taj lahko norel, ker mu je to eno od večjih njegovih veselj. :)

Miša - hvala tudi tebi! :-* :-* Bom probala pozitivno razmišljat.  ;) Samo, če bi se poškodoval pri norenju, bi danes še tako močno šepal, je pa danes že v redu oziroma šepa bistveno manj.
Veterinar nama je včeraj rekel, da naj gremo ven pred kliniko in da Taja sprehajam gor in dol, da vidi kako šepa. Pa je bil Taj tam tako vznemirjen, da je še šepat skoraj pozabil in tam ni tako šepal kot doma. Je pa rekel, da to nima povezave z borelijo ali erlihijo, ker je tole Tajevo šepanje drugačno od tistega, ki so pojavi od klopnih bolezni, sicer nevem v kakšnem smislu, pa vseeno.
Bomo danes videli kako in kaj. Po eni strani komaj čakam, da zvem kaj mu je, po drugi strani me je pa strah izvidov in bi najraje kar "prelagala". :-\

Potem se pa zdaj sprašujem... če je res displazija... če sem kriva jaz, ker sem mu pustila, da je mogče preveč šibal z drugimi psmi ali sem napako naredila kje drugje. Je to mogoče dedna težava. Sto vprašanj mi gre čez glavo, pa pojma nimam kaj bi lahko bilo. :(

malena3

• Gost
Odgovori #760 : 07 September 2007, 09:48:35
Taj, tudi pri nas držimo tačke da bo vse ok.

Misli kar se da pozitivno in ne razmišljaj v smeri: kaj bi vse bilo...sama ne boš s tem nič pridobila, le še Taj bo občutil, da si nemirna.

Danes popoldne gresta, kajne?
Do takrat se igrajta,karkoli, da se oba zamotita.
Pa javi kako je šlo.

Počohaj Taja v mojem imenu in mu prenesi :-*

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #761 : 07 September 2007, 09:54:37
Malena hvala za pesti in tačke! :-* Sem mu prenesla enga velikega  :-* v tvojem imenu, sedaj pravkar počiva na mojih nogah. :)

To imaš prav, bova se probala malo zamotiti z igro. Kasneje bova šla še na sprehod - brez divjanja. Potem pa bo na vrsti spet igra - seveda tudi brez divjanja.  ;)

Bom sporočila kako je šlo. Takoj, ko se vrnemo. :-*

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
Odgovori #762 : 07 September 2007, 09:56:15
Jaz še vedno mislim, da ne gre za nič hujšega. Mogoče si jo je pa včeraj le zvil in je danes že bolje. ;)

Če bi pa imel slučajno displazijo, pa moraš vedeti, da ti nisi kriva za to! ::)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #763 : 07 September 2007, 10:04:23
Veš kaj me moti, ker se je to že parkrat ponovilo - šepanje. In to vedno po hudem norenju s psmi. Ampak je bilo šepanje tako, da si komaj razbral ali šepa ali ne in na katero tačko šepa. :-\ No tole včeraj je bilo pa ornk šepanje.

Vem, da se ne smem kriviti, če ima slučajno displazijo, ampak si ne morem pomagati, da ne razmišljam, kaj pa če bi ga bolj šparala in mu nebi vedno pustila, da nori s psmi. Ker za te stvari, ga pa res nisem skoraj nikoli nazaj držala. Ker Taj resnično uživa v družbi psov - vseh in se z njimi rad igra, pa ni važno kateri pes ali je velik, majhen, samec ali samička... njemu je važno, da je žur in igra. In tu se sekiram, da kaj pa če je bilo kdaj preveč, pa se nisem niti jaz tega zavedala in niti on ni tega občutil v danem trenutku. :-\

kala,runo,bella

• *
Odgovori #764 : 07 September 2007, 10:09:47
Aho!

Bogi Tajček, Tina misli pozitivno ker če misliš vse najslabše tudi Tajček to začuti da nekaj ni v redu, tako da držita se  :-*

Iz naše bande pa vsi pošiljamo koš  :-* zate in za Taja in držimo pesti, tačke, krempeljčke da bo vse v redu in bo Taj zopet tak kot je bil  :-*

Lp
Ana

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #765 : 07 September 2007, 10:14:44
Ana in banda hvala za pesti in tačke! :-*

Ok... bom se res probala malo k sebi spravit, samo saj razumete, ko te kaj takega "udari" je hudo.

Saj bo Taj še naprej tak kot je bil.... mora bit. :) In verjetno, tudi če ima slučajno displazijo ne bo nič drugače - mogoče bodo nove kakšne omejitve... :-\

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #766 : 07 September 2007, 10:17:00
Tina, res upam, da ne gre za displazijo.  :'( 

Glede na to, da se stvar ponavlja, je res zelo pametno, da boste slikali. Poročaj.

Kristinca & Florinca

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #767 : 07 September 2007, 10:19:48
Florinca - hvala! :-* Bom poročala!

Bodo pa slikali obe sprednje tačke... že zaradi primerjave in pa da se vidi, če je mogoče tudi z levo kaj narobe. Saj sem omenila, da je že parkarat takole šepal in da je bilo težko določit na katero tačko in da v spominu nimam čisto jasne slike, če je vedno samo na desno... mogče je bila kdaj tudi leva tačka tista na katero je šepal.

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #768 : 07 September 2007, 10:30:16
Upam na najboljše.

Tina, daj ga šparat. Malo ga nazaj drži. Pes še odrašča in se razvija, toliko divjanj vsak ali pa vsak drug dan, mu gotovo (za kolke, komolce) ne koristi. Vem, da ga je lepo gledat, kako se igra, ampak če mu češ dobro, malo omeji tole divjanje in igranje. Pri displaziji zelo veliko vlogo igra tudi okolje, ne samo geni.

Zdaj ga pa počohaj v mojem imenu in daj enega  :-*

Kristinca & Florinca

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #769 : 07 September 2007, 10:35:12
Florinca... Saj ne nori vsak dan, je pa res, da večkrat. In ravno zaradi tega me je strah, da sem ga jaz mogoče polomila. In imaš čisto prav vse kar si napisala - se strinjam s tabo in priznam, da ga bom mogla držat nazaj - v bistvu, če zdaj gledam za nazaj, bi ga mogla že prej držati nazaj, pa sem ga zgleda fejst polomila tukaj. :'(

Hvala. :-*

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #770 : 07 September 2007, 10:39:56
No, no, saj morda pa ni tako hudo. Držim pesti, da ni nič hujšega. Morda kaka odrgnina, ureznina na tački, ki jo je veterinar spregledal. Vsaj pri Flori je bilo tako. Pogum, vse bo še dobro! Upam....

Kristinca & Florinca

Kast

• *
Odgovori #771 : 07 September 2007, 10:48:37
Upam na najboljše.

Tina, daj ga šparat. Malo ga nazaj drži. Pes še odrašča in se razvija, toliko divjanj vsak ali pa vsak drug dan, mu gotovo (za kolke, komolce) ne koristi. Vem, da ga je lepo gledat, kako se igra, ampak če mu češ dobro, malo omeji tole divjanje in igranje. Pri displaziji zelo veliko vlogo igra tudi okolje, ne samo geni.

Zdaj ga pa počohaj v mojem imenu in daj enega  :-*

Se popolnoma strinjam, za mladega oz. odraščajočega psa velikih pasem ni ravno priporočljivo vsakodnevno divjanje in dolgi sprehodi, predvsem ker hitreje raste in pridobiva na teži kot se razvijajo kosti. Upam, da ni displazija in tudi ne kakšna hujša poškodba ter da se bo z mirovanjem pocajtal.

lp

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #772 : 07 September 2007, 10:49:29
Upam enako...

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #773 : 07 September 2007, 10:53:37
Pa hrana v "otroštvu", pa .... Veliko je dejavnikov.
Upam, da ni displazija in držim pesti za Tajčija. Če pa slučajno je displazija, pa tudi ni konec sveta. Sicer je res grozno slišat takšno diagnozo, samo se da tudi s tem prav lepo živeti in shajati.
lp in čohce za Taja, Theba pa mu pošilja en woof!
T.

8)

Kast

• *
Odgovori #774 : 07 September 2007, 10:59:58
Btw, mnogim psom pomaga, če šepajo dodatek glukozamin, ki je na podlagi školjčin lupin in povsem naravno. Varuje sklepe.

Stranski učinek pa je le za tiste, ki so preobčutljivi na školjke (alergija).

Dobi se tudi v lekarni za ljudi in nekateri dajejo kar te kapsule psom. Večina hran za starejše pse pa ima to že v njeni sestavi. npr. pride prav za tiste, ki imajo kronično obrabo hrustanca, je treba pa stalno jemat ali pa dajat hrano, ki to vsebuje.

mogoče Taju ne bi škodilo ???

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #775 : 07 September 2007, 11:02:14
Tečka - hrana v "otroštvu" je bila vedno kvalitetna, od čistega začetka pa nekje do 7 meseca starosti je jedel Royal Canin - Giant. Pa tudi po tem so sledile same kvalitetne hrane. Smo pa menjali zaradi zbirčnosti.

Hvala za pesti, čohce in woof... pošiljamo nazaj... :-* :-*

Kast - najlepša hvala za nasvet... :-* se bom pozanimala o tem in mogoče res poskusimo.

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #776 : 07 September 2007, 11:07:59
Obstajajo tudi "piškotki" s tem dodatkom... Če ti bodo pa priporočali menjavo hrane v to z dodatkom ali Cosequin tablete pa priporočam nakup slednjih preko interneta. Približno 5x ceneje pride, ker pri nas ni direktnega uvoza in vsak nekaj zasluži,...
Vem, da je bila kvalitetna, saj te poznam ;). Gre za to, da je teh dejavnikov kar veliko in ni nujno, da so kriva norenja. Lahko bi bila kriva recimo hrana pri vzreditelju, saj se kosti najhitreje razvijajo v prvih mesecih,... S tem sem hotela rečt: ne obtožuj se vnaprej ;).
lp
T.

8)

Kast

• *
Odgovori #777 : 07 September 2007, 11:41:01
Obstajajo tudi "piškotki" s tem dodatkom...
Res! Kje se pa da dobit?
Hvala

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #778 : 07 September 2007, 12:08:43
Tečka - hvala za vse nasvete v temi in preko telefona.... :-* :-* se slišimo zvečer. ;)

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Odgovori #779 : 07 September 2007, 12:17:47
Res! Kje se pa da dobit?
Hvala
Jaz sem jih kupila v trgovini Smrček na Malem trgu v Ljubljani. Drugje jih pa še nisem iskala.
lp
T.

8)