Tina, jaz bi vsekakor v ponedeljek klicala Matkota v Topolšico in se poiskušala najavit za pregled v ponedeljek. Rečite mu, da je pes že slikan, da imate že slike, da šepa, da ga boli in da nihče ne ve, kaj mu je. Pa vas bo sprejel.
Jaz ne bi sprejela navodil: "pes mora počivat en mesec, potem pa ponovno slikanje." Ker pri displazičnih psi je GIBANJE pomebno. Pes ne sme ležat doma. In meni so nekateri veterinarji rekli, da v enem mesecu itak ni veliko sprememb in da ni smiselno tako pogosto slikanje.
In poznam primere, ko so nekateri veterinarji v Ljubljani psa že odpisal (ga skoraj pokopali in evtanizirali), Matko je pa rekel: ni panike. Pazite psa in bo vse v redu. In da sploh ni tako grozno kot so trdili.
Res vam svetujem, da se čimprej odpravite poo drugo mnenje. Škodovati vam ne more, edino koristi vam lahko.
Pa še nekaj: od moje kolegice psa je "ortoped" v Ljubljani hotel že evtanizirat, češ da pes invalid (šepal je fuuul na zadnjo taco). Na srečo so odšli do Matkota, ki je ugotovil "samo" potrgane vezi. Psa je operiral in pes sedaj veselo skače naprej. In divja in laufa in hodi v hribe. Pri tako hudih zadevah, je drugo mnenje zeloooo pomembno. Če bi moja kolegica poslušala veterinarja v Ljubljani, psa ne bi imela več...
Veliko sreče in glavo pokonci. Saj mogoče ni tako slabo!