-- Berni Taj --

Taj · 573953

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #900 : 11 September 2007, 10:26:02
Se mi je kar zdelo.... da čim manj priboljškov. Se pravi, če bova delala kakšne trikce ali vaje dobi za pridnost sem pa tja kakšen priboljšek, drugače pa nič. ;) Bom poskusila. :) Samo da se psihično pripravim na tole. :-[

Sem pa sedaj klicala v 300kosmatih in so rekli, da brez problema pridem na pogovor. Vendar je zdaj problem v tem, da je naš veterinar na dopustu in ga še 14 dni ne bo. :-\ Ampak me bo pa vseeno sprejel en drug veterinar, ki se prav tako spozna na te stvari in bomo šli skupaj čez slike in vse. Jutri popoldne pa dela.

gulu

• *
  • BC Lum, RR Dali in (z)mešanka Nija
Odgovori #901 : 11 September 2007, 10:40:26
Jaz sem mu dala čez dan (ker mi je bilo ga tako hudo gledat lačnega) kakšen košček sadja ali pa sva naredila 3 trikce da je dobil tri pribljške, vsaj toliko, da sem v sebi vedela da je nekaj pojedel vendar nisem pretiravala ker sem potem vedela da zvečer spet ne bo hotel jest ker bo že delno sit od priboljškov.
Če delaš "prehranjevalno kuro" jo naredi strogo. Je hudo, priznam, vendar se splača zdržat.

Se strinjam, res zaleže. Naju je tudi Lum poskusiil nekaj okoli prstov vrtet in ni pojedel briketov ... Potem pa tudi kozerve (ki jih sicer tako in tako ne mara preveč) niso bile več dobre, pa skuta, pa jogurt ... Pol sva ga mela pa enostavno dost - čeprav je bilo to kmalu po operaciji (jasno, med okrevanjem smo ga malo preveč cartali  ::)), pa še zelo malo kil ima - pa sva mu začela dajati samo birkete po zgornjem postopku. V dveh dneh mu je potegnilo, kaj je fora  ;).
Zdaj pa pač, če je lačen, poje polno skledo suhiih briketov, če pa ni, pa pač ne. Ugotovila sva, da ni med najbolj ješčimi psi (beri: je, ker se mu zdi, da to od njega pričakujemo, sicer pa raje kar ne bi  >:( ), zato ga pač ne siliva. Glavno, da mu je jasno, da če ne bo pojedel biketov, drugega ne bo dobil. Ko je lačen, je. Seveda briketi včasih dobijo še kaj zraven, da je bolje.  ;)
 Seveda pa paziva, da zaradi svoje neješčosti ne shujša preveč - če se mi zdi, da je le premalo pojedel (npr. poleti), ga malo nahecava, ali pa mu sklikam celo dozo - nagradi za trikec se pa ne odreče kar tako  ;). Lahko ga tudi najprej spodbudiš s kakšnim priboljškom, ko klikaš, da mu vzbudiš tek, v nadaljevanju pa mu daješ brikete.
Poskusi, mogoče bo kak dan težko, vendar ti bo v bodoče potem lažje  :)

LP

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #902 : 11 September 2007, 11:04:03
Pika* ta način hranjenja sem že jaz predlagala  ;) , pa sem dobila odgovor, da je Taj reveš s slabim imunskim sistemom in da od tega načina ne bo nič, kajne Tina?

Kristinca & Florinca

pika*

• Gost
Odgovori #903 : 11 September 2007, 11:36:29
Florinca jaz pa pčisto razumem Tino. Taja ima rada do sonca in nazaj (saj jih imamo mi tudi vendar imamo bolj trdno srce kot Tina) in bi zanj naredila vse, mogoče ima Taj res slabši imunski sistem in mu je treba pomagati pri ohranjanju le tega, vendar  pa mora Tina najprej sebe pripraviti in prepričati, da Taju ne bo hudega, če ga en dan pusti malo "stradati", da mulček ne bo tako izbirčen in je ne bo vrtel tako okoli prsta. Ona mora sama pri sebi si reči: "Taj se ne bo hecal z mano, seveda ga bom crkljala vendar v pravi meri, to kar je sedaj, je prehudo in je Taj preveč razvajen, malo je treba to omiliti". Dokler se sama ne bo prepričala v to in to tudi naredila, ves ta čas naše besede ne pomagajo dovolj.
Verjamem da bo Tina postala močna in bo Taju postavila določene meje in bo še vedno njen razvajenček  :D vendar v pravi meri.

Tina jaz verjamem vate, se pa strinjam, da je treba skrbeti za zdravje naših zverinic, vendar kot pravim, v pravi meri, ker če ne ga mi nasankamo, ko nas naši pesjani znajo tako lepo izkoriščati.  ;D

Lp

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #904 : 11 September 2007, 11:56:16
Florinca točno tako sem rekla! ;) In sem kasneje prišla do zaključka, da če tale "kura" traja dva do tri dni, ga ne bo konec, ker tako ali tako, se počasi že malo preveč zmišljuje in bolj malo poje.

Pika* - hvala za razumevanje... :-* bom se mogla nujno mal poštimat glede tega mojega popuščanja glede hrane pri Taju. :-[
Prvo kot prvo za njegovo dobro, pa tudi meni bo lažje, ko mi ne bo treba ob vsakem obroku študirati, kaj mu dati za zraven.

Gulu - mislim, da sta si Lum in Taj glede hrane kar malček podobna. ;) Pa hvala tudi tebi za nasvete! :-* :)

Bela stella

• *
Odgovori #905 : 11 September 2007, 14:01:22
Ko berem vse te možnosti in ideje kako in kaj narediti, da bo Taju bolje, se mi vedno bolj zdi, da je to dejansko preizkušnja človeka samega, najbrž še bolj kot psa. Najbrž si je Tina že 3x premislila kaj bi bilo bolje in kaj ne, ker je toliko enih stvari in dejavnikov ki vplivajo na celoto. Zato tudi jaz čist razumem enkrat tako drugič drugače. Se strinjam s piko* in želim Tini in Taju, da se čimprej poštimata ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #906 : 11 September 2007, 14:07:48
Bela stella - saj to je to... v enem momentu se ti zdi bolje eno, v drugem drugo. Potem spet nekaj novega slišiš, se pozanimaš in se ti prejšnje mišljenje spet malo spremeni. V glavnem jaz nočem nič delat na horuk in bom o vsem zelo zelo dobro premislila in se pozanimala preden se bom kakorkoli odločila, zdaj to govorim bolj splošno kar se tiče Taja, ne samo glede hrane.
Sem se pa glede hrane odločila. Ker po tehtnem premisleku, mu res ne more škodit, če recimo dan, dva iz trme ne bo hotel jesti. Bo pa potem nadoknadil. Ker kot pravim, že zdaj je kot en ptiček. Seveda ima tudi dneve, ko plane po posodi, ampak teh je bolj malo.

silence

• *
  • bernček :)
Odgovori #907 : 11 September 2007, 14:31:12

Zelo lepe fotke in lepa predstavitev. Lahko si ponosna na svojega bernčka :)

Lep pozdrav,Mateja

lep pozdrav!
Mateja in Zoro

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #908 : 11 September 2007, 14:35:24
Mateja hvala! :-*

Še enkrat - dobrodošla na forumu! ;D  8)

Lp
Tina in Taj

malena3

• Gost
Odgovori #909 : 11 September 2007, 14:43:28
Taj, naj te potolažim, nisi edina.

Tudi pri nas se je med boleznijo in po bolezni malo preveč dajalo potuhe in ko ni hotel jesti samih briketov, sem lepo vzela posodo in poizkusila čez nekaj časa.
Kmalu je poštekal, da bo moral ravno to pojesti kar ima v posodi.
In tudi on zelo malo je, komej 1x na dan, ampak sva se kmalu zmenila kako in kaj.
In ker je priden, dobi kakšno nedeljo kako meso namesto briketov, ni pa to sedaj vsak dan.

V bistvu ti ni treba skrbeti, da bi bil Taj lačen, tudi jaz sem mislila da bo revež skoraj umrl, če ne bo jedel, ampak trma naredi svoje, neko mišljenje, ampak kmalu poštekajo, da je konec zmišljevanja.

Poleg tega ne mara kakih priboljškov, pa se jaz niti ne sekiram, in mu dam rajši igračko, ko pa se znoriva in poigrava, je tudi tisti fuj priboljšek zelo dober. :)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #910 : 11 September 2007, 17:25:41
Malena - naša barabica bi pa priboljše non stop papcu, za to ima apetita ogromno,  ampak tisto kar je pa treba jest - a ne to pa ne!  ::)

Saj tako, kot vsi pravite, če bo lačen bo jedel. ;) Upam, da bo tako res držalo tudi pri Taju. Ma saj bo! ;)

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
Odgovori #911 : 11 September 2007, 22:24:23
Jaz verjamem, da bosta s Tajem našla eno sredninsko možnost, tako da bo obema prav!  ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #912 : 11 September 2007, 22:29:07
Miša - prav imaš! :)

Še par današnjih fotk... :)

Več pa v ALBUMU...

Lp
Tina in Taj

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
Odgovori #913 : 11 September 2007, 22:33:37
Rožica med rožicami! :o

:-* za Tajčka, da ga bo hitreje nehala boleti tačka!

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #914 : 11 September 2007, 22:34:48
Miša hvala! :-*

pika*

• Gost
Odgovori #915 : 12 September 2007, 07:11:02
Hahaha, kok je dober na teh zadnjih slikcah, sedi kot kraj ves "zarit" noter v blazine. Barve slik so kot vedno, čudovite.  :-* Taju.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #916 : 12 September 2007, 08:55:45
Pika* hvala! :-*
Med blazinami pa Taj naravnost uživa, več jih je raje se zrine med njih... samo mu ponavadi vse iz sedežne popadajo, ko se rine med njih. :D Potem jih pa z gobčkom nazaj na sedežno zlaga! :o :D

Evo še ene slike z lepimi barvami, :-[ :) če si jih slučajno sfalila, ker smo tisti dan zelo veliko pisali in so se te slikce kar zgubile, vsaj tak občutek imam... :-[

Taj

Boj s Tajevo novo rutko...

PS: A ima Tajči lepo rutko? ;D

Lp
Tina

malena3

• Gost
Odgovori #917 : 12 September 2007, 09:07:34
Taj, kje si kupila tako rutko? :o

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #918 : 12 September 2007, 09:09:51
Malena - v Aler-ju v BTC-ju v hali A.... stane pa 7€, tako, da se mi sploh ne zdi draga... glede na ostale, ki sem jih gledala, pa niso bile prav nič lepe. Imajo pa tole modro barvo, pa še bež z istim vzorcem.  :)

malena3

• Gost
Odgovori #919 : 12 September 2007, 09:27:06
Res je lepa, ker zmeraj ko sem jaz kaj iskala, so bile same take, da mi niso bile všeč.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #920 : 12 September 2007, 09:29:56
Tale bi tvojmu Kalu pasala, ker ima tako lepe modre okice... :-*

Je pa od Karlie.... tako, da če še kje prodajajo to firmo, bi se lahko še kje pogledalo - mogoče kje bližje tebi... :)

pika*

• Gost
Odgovori #921 : 12 September 2007, 09:36:02
Tina tudi te sliek sem videla, vendar nisem nič komentirala ekr bi tako ali tako potem imela same moje poste kjer bi pisalo, Uaaaaau kakšne barve, uaaaaau kako je lepo, jooooooj kako je čudovito itd.  ;D

malena3

• Gost
Odgovori #922 : 12 September 2007, 09:38:43
Tale bi tvojmu Kalu pasala, ker ima tako lepe modre okice... :-*

Je pa od Karlie.... tako, da če še kje prodajajo to firmo, bi se lahko še kje pogledalo - mogoče kje bližje tebi... :)

Bom malo pogledala, itak pa ponavadi vsaj 1x na mesec ali 2 naredim turo v Lj, da nabavim malo drobnarij in ostalega, tako da ni problema.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #923 : 12 September 2007, 09:55:54
Pika* .... a si jih videla... :D sem imela občutek, da so se kar izgubile... :-[ :)

Malena - a potem pa super... ko boš kaj v Ljubljani pa pokliči in se oglasi na kakšni kavici... ti dam telefonsko preko ZS... ;)

pika*

• Gost
Odgovori #924 : 12 September 2007, 11:04:12
Hehe, Tina, seveda sem jih videla, kdor spremlja Tajevo temo in kdor hoče uživati v prelepih slikah in čudovitih barvah (tele kombinacije, svetlo modra, svetlo zelena, bela, črna, roza... to kar imate doma so zakon) ne bo spregledal nobenega posta v tej temi:D Sploh pa ker nas ti stalno zalagaš s Tajevimi slikami in smo skos na tekočem kako se ima. Tako je prav!  Ne se poslabšati, še vedno pridno fotkaj.  :D :-*

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #925 : 12 September 2007, 11:07:59
Sem zelo vesela, da spremljaš Tajevo temo! :-*

Glede barv pa - črna je samo še sedežna - se hudič noče in noče uničit... :D moramo še to zamenjati... pa bodo barve res skladne... zamenjala jo bo pa po vsej verjetnosti bela... potem ji sledi pa modra... :D

Ne bom se poslabšala in vas bom še naprej zalagala s slikicami! ;) 8)

pika*

• Gost
Odgovori #926 : 12 September 2007, 11:14:12
Tudi črna sedežna hudo dobro pride do izraza sploh pa te pisane blazine na njej, na beli se mi zdi da blazine ne bodo prišle toliko do izraza ker bo bela sedežna, svetlo modre blazine,s velo zeelne blazine, vse preveč svetlo. tole črno barvna kombinacija pa je prav huda (če gledaš samo kavč in blazine) verjetno pa glede na celotno  barvna kombinacijo stanovanja (ker praviš da je samo še to črno) pa res ne gre vanj.
Lp

malena3

• Gost
Odgovori #927 : 12 September 2007, 11:45:29
Pika* .... a si jih videla... :D sem imela občutek, da so se kar izgubile... :-[ :)

Malena - a potem pa super... ko boš kaj v Ljubljani pa pokliči in se oglasi na kakšni kavici... ti dam telefonsko preko ZS... ;)

Sevede se bom oglasila, da v miru Taja prečoham. :P

maya

• *
Odgovori #928 : 12 September 2007, 12:06:28
Tina spet lepe slikce!  :o ! ..Tako kot vedno  :) ! Pa kako Taj uživa na kavču!!

Boju pa res paše tista rutka tak frajrček  8) !

Počohcaj Taja & Boja !

Lp Maja

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #929 : 12 September 2007, 13:12:26
Tudi črna sedežna hudo dobro pride do izraza sploh pa te pisane blazine na njej, na beli se mi zdi da blazine ne bodo prišle toliko do izraza ker bo bela sedežna, svetlo modre blazine,s velo zeelne blazine, vse preveč svetlo. tole črno barvna kombinacija pa je prav huda (če gledaš samo kavč in blazine) verjetno pa glede na celotno  barvna kombinacijo stanovanja (ker praviš da je samo še to črno) pa res ne gre vanj.
Lp

Hvala! :-*
Ja saj gledano kot celoto stanovanja, bo bela ali svetlo modra sedežna lepše pasala vanj. Bomo pa takrat povštre prilagodili barvi sedežne, tako, da bo vse tako kot treba. :)
Veš to je pa tako, ko sva z mami čisto nore na opremljanje - k sreči imava zelo podben okus, če ne bi še do kakšnih fajtov prišlo! :o :D
Oči se mora pa pač z vsem strinjat! :P :D

Sevede se bom oglasila, da v miru Taja prečoham. :P
Ooooo to bo Tajček vesel! :D 8)

Tina spet lepe slikce!  :o ! ..Tako kot vedno  :) ! Pa kako Taj uživa na kavču!!

Boju pa res paše tista rutka tak frajrček  8) !

Počohcaj Taja & Boja !

Lp Maja

Maja - hvala! :-* :)
Tajček noro uživa na kavču, sploh med goro blazin! :D 8)
Je luškan Bojči z rutko a ne... jaz tudi pravim da mu paše... bom šla verjetno kar še eno za njega kupit! 8)

Bom počohcala naša dva srčka! Hvala! :-*

Lp
Tina in Taj