Jaz sem mu dala čez dan (ker mi je bilo ga tako hudo gledat lačnega) kakšen košček sadja ali pa sva naredila 3 trikce da je dobil tri pribljške, vsaj toliko, da sem v sebi vedela da je nekaj pojedel vendar nisem pretiravala ker sem potem vedela da zvečer spet ne bo hotel jest ker bo že delno sit od priboljškov.
Če delaš "prehranjevalno kuro" jo naredi strogo. Je hudo, priznam, vendar se splača zdržat.
Se strinjam, res zaleže. Naju je tudi Lum poskusiil nekaj okoli prstov vrtet in ni pojedel briketov ... Potem pa tudi kozerve (ki jih sicer tako in tako ne mara preveč) niso bile več dobre, pa skuta, pa jogurt ... Pol sva ga mela pa enostavno dost - čeprav je bilo to kmalu po operaciji (jasno, med okrevanjem smo ga malo preveč cartali

), pa še zelo malo kil ima - pa sva mu začela dajati samo birkete po zgornjem postopku. V dveh dneh mu je potegnilo, kaj je fora

.
Zdaj pa pač, če je lačen, poje polno skledo suhiih briketov, če pa ni, pa pač ne. Ugotovila sva, da ni med najbolj ješčimi psi (beri: je, ker se mu zdi, da to od njega pričakujemo, sicer pa raje kar ne bi

), zato ga pač ne siliva. Glavno, da mu je jasno, da če ne bo pojedel biketov, drugega ne bo dobil. Ko je lačen, je. Seveda briketi včasih dobijo še kaj zraven, da je bolje.
Seveda pa paziva, da zaradi svoje neješčosti ne shujša preveč - če se mi zdi, da je le premalo pojedel (npr. poleti), ga malo nahecava, ali pa mu sklikam celo dozo - nagradi za trikec se pa ne odreče kar tako

. Lahko ga tudi najprej spodbudiš s kakšnim priboljškom, ko klikaš, da mu vzbudiš tek, v nadaljevanju pa mu daješ brikete.
Poskusi, mogoče bo kak dan težko, vendar ti bo v bodoče potem lažje

LP