Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1768892

Tinkapletinka

• *
Odgovori #1140 : 08 Februar 2008, 20:54:06
Botticelli odgovor maš upisan u tvom citatu. Nekako se mi to tam uključilo zraven !

medo

• *
Odgovori #1141 : 08 Februar 2008, 21:10:59
Tinka ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Kdor ima v srcu ljubezen,ima zmeraj komu kaj dati!

http://medo1.moj-album.com/

arieta

• *
Odgovori #1142 : 09 Februar 2008, 12:18:01
Arieta, ta mala je predivna ! Baš tip pasa koji ja tražim !

Hvala Tinkapletinka.....nadam se da ces naci psa kakvog trazis i da cete zajedno provesti lijepih 15-20 godina .....
Inace ovaj tip psa cije sam slike postavila na forum je kanadski tip i iskreno moj omiljeni iako u Evropi suci ne vole bas ovakve pse jer previse odskacu od ostalih -taj tip psa je vrlo proporcionalan u tijelu ,skoro kvadratican ,ali i cvrsto graden pas .Meni vrlo lijepo je kratka njuska sa sirom glavom i vrlo malenim usima .
Ali to je pitanje ukusa i zato se ljudi i razlikuju.
Osim toga ta zenka kao i kanadski muzjak koji je od nedavno kod nas i su za Evropu vrlo maleni ,a zapravo su oni pravi yorkici jer su teskii 2,6- 2,8kg ...ali u ringu kraj njih stoje uglavnom gorostasi od yorkica pa sudac vrlo cesto u sudacku listu upisuje da su ovo manji primjerci yorkshira!!!!!
Ipak ima par sudaca koji znaju dizati yorkia u ruke da procijene tezinu psa ...a neki i mjere visinu u grebenu ...ali nazalost takvi su jos uvijek rijetki suci!

Svida li ti se i ovo malo bice?
Stara je 12 tjedana i prava mala divljakusa....ali u svemu sta radi uziva punim plucima i ja takve pse preferiram iako je sa njima teze jer su stalno aktivni i traze paznju ....

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #1143 : 09 Februar 2008, 12:30:37
joj cukerček, meni je všeč!!! joj bi imela še eno, tak za družbo moji Lou.Lou, pa da ima še moj dragi enega, ker je čisto nor na Lou! :) :) :) Kaj te lahko vprašam Arieta kakšne so cene tvojih kužkov?

medo

• *
Odgovori #1144 : 09 Februar 2008, 12:31:39
Vaauuu cuker mali!!!
Zakaj so ti yorkiji takšni sladkorčki?????

arieta

• *
Odgovori #1145 : 09 Februar 2008, 16:54:39
joj cukerček, meni je všeč!!! joj bi imela še eno, tak za družbo moji Lou.Lou, pa da ima še moj dragi enega, ker je čisto nor na Lou! :) :) :) Kaj te lahko vprašam Arieta kakšne so cene tvojih kužkov?

Nema problema,ja nista ne skrivam pa ni cijene -svi vec znaju da ja nemam uzgojne kuje i uzgajam kada planiram sebi ostaviti jedno stene ...a u leglu imam 1-3 bebe najvise jer su moje zenke malene.
Idem na parenja i cijena parenja niti udaljenost mi nisu bitni ....bitno je dobiti zdrave ,karakterno dobre i eksterijalno lijepe pse.
Ja ne prodajem stene mlade od 12-14 tjedana starosti  pa dp 7mj starosti i svi nasi stenci su socijalizirani i navikli na svoje ime ,na higijenu u stanu i ostalo .....
Cijena takvih stenaca se krece od 1000 ( sto je za kucnog ljubimca cijena) -2500€ ( to je cijena za izlozbenog psa starog 7-9mj koji je i mlijecne zube promijenio) ovisno o kvaliteti -sve vise ljudi zeli prvoklasnog psa a ne planiraju ga izlagati vec imati iskljucivo kao kucnog ljubimca.

arieta

• *
Odgovori #1146 : 09 Februar 2008, 17:08:40
Evo da pokazem i pse koje sam uzgojila ....i prodala kao kucnog ljubimca iako je kuja apsolutno izlozbeno perspektivna ....ipak ljudi ne mogu i ne zele na izlozbe ,ali zele lijepog psa ....i .....
Tily je slikana u setnji i nije bila pocesljana ...pa uzmite u obzir....ha,ha....sljedeci tjedan dolazi na kupanje i uredivanje pa cu ju pokusati slikati u stavu
Inace ova curica je sestra malene Tidi koju sam postavila na forum u prethodnom postu  .....

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #1147 : 09 Februar 2008, 17:23:22
Arieta!

Čudovite yorkije vzrejaš! Res so lepi!:-* :-* :-*

arieta

• *
Odgovori #1148 : 09 Februar 2008, 17:28:54
Arieta!

Čudovite yorkije vzrejaš! Res so lepi!:-* :-* :-*

Hvala Tjaslav ....trudim se i puno ucim sa svakim novim leglom ...a prije  nego izaberem parnjaka genetika mi danima pred ocima....LOL....

medo

• *
Odgovori #1149 : 09 Februar 2008, 17:46:34
Ko se bomo odločli za novega člana,bo to sigurno Arietin!!! ;) ;)

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #1150 : 10 Februar 2008, 08:01:01
Ja arieta se strinjam z medotom, absolutno bom še kakšnega imela in se bomo šlišali!!! ;D ;D ;D

arieta

• *
Odgovori #1151 : 10 Februar 2008, 09:05:39
Drago mi je da vam se svidaju moje bebe ....evo jos malo slikica za uzivanje ....ti svi psi imaju svoj dom ili su ostali kod nas .....

ovo je muzjak star 3mj

ovo je drugi muzjak star nesto vise od 2mj

i ovo je Tina stara 3mj

ovdje je stara 5mj

lonyka

• *
Odgovori #1152 : 10 Februar 2008, 12:34:45
Jooooooooj kaki cukri :)..prelepi

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Odgovori #1153 : 10 Februar 2008, 13:37:19
lep pozdrav sem nova na forumo in sicer nimam Yorkija ampak čivavo ;D če bom kdaj še imela kakšnega kužeka bo to ziher ta pasma ker so res nekaj čudovitega ;D

vse imate zelo lepe kužeke najbolj pa so mi padli v oči od arieta, res se stopiš ko jih gledaš ;D
prebrala sem da boste imele piknik, a je možno da prideš tudi če nimaš yorkija :-[

lp, vanja :-*

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #1154 : 10 Februar 2008, 14:09:56
Jaz mislim da so vsi dobrodošli, tako da vanja komot lahko prideš, pripelješ čivavico in spoznaš kar nekaj yorkijev v živo.

medo

• *
Odgovori #1155 : 10 Februar 2008, 14:24:47
Več nas bo lepše bo!!!
Pa še mi bomo  pocartali nekaj malega!!!!

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Odgovori #1156 : 10 Februar 2008, 14:48:48
wiii kak fajn ;D upam da ne bodo mojega malega pohodli :P
nekaj bi vas vprašala?
kaj vaši kužki jejo?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #1157 : 10 Februar 2008, 14:59:15
Joj mislim da je bla ta tema že prakrat obdelana :)

No samo za info, mi trenutno testiramo surovo hrano po metodi RBM (raw bony meat), s tem da občasno dobita tudi brikete (trenutno Natures Variety Losos). Za Taro recimo na male koščke narežem piščančje vratove, meso in razne mehke kostke in hrustanec, ribe za enkrat iz konzerve, drobovina popečene na malo olivnega olja...pa razni koščki zelenjave vmes, pa oreščki, jajček, kisla smetana kakšna žlička na teden,...

medo

• *
Odgovori #1158 : 10 Februar 2008, 15:00:07
Koklo pa je tvoj Lin star?

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Odgovori #1159 : 10 Februar 2008, 15:02:13
hvala za odgovor ;D ker lin je nekot brikete na stran dal pa ga ne morem prepričati naj jih je :'(

Lin je pa star 4 mesece ;D

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #1160 : 10 Februar 2008, 16:26:31
katere brikete pa hraniš? No skratka, pazi samo na to, da ga ne hraniš z kakšnimi Cesar konzervami, ali hrenovkami in poli salamo, ker je vse to smrt za kužka - polno soli, maščobe in konzervansov...Tako da nikakor ne more biti to osnovna hrana psu.
Sicer pa pobrskaj malo v temah o prehrani, imaš ful koristnih nasvetov. no sicer pa če prideš na yorkijado, potem pa se lahko osebno pomenimo :)

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Odgovori #1161 : 10 Februar 2008, 17:31:50
hranim ga z royal  caniin ;D ja si bom malo prebrala pa pobrskala po literaturi..hvala za nasvet :-*

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #1162 : 10 Februar 2008, 18:39:39
Ciao Vanja. Tudi moja Lou je RC hrano. Na začetku je tudi ni hotela kaj preveč, pa čeprav so jo navajali na te briketke že od začetka, ko je bila še pri mami, to pa zato, ker sem jo jaz začela malo razvajat in ji kuhat :-[. Potem mi je pa svetoval veterinar naj kar vztrajam  na briketkih, ker je boljše za njo, izstradala pa se ne bo. Toraj če ni hotela samo brikete sem ji v njih kaj vmešala kar je dišalo, ampak tako, da je skapirala, da so briketi primarna hrana, ostalo pa so priboljški.

Ej punce, a bi katera imela tako bundico,kot je spodaj na sliki? Jaz si jo bom naročila, se mi zdi ful lepa, tista roza. Stane pa nekje okol 10 eur skupaj s poštnino.
Imajo XS in S številko

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Odgovori #1163 : 10 Februar 2008, 18:55:53
jaz sem že vse metode sprobala pa nekot ni uspelo :'( bom še poskušala.

jaz bi imela takšno bundico ;D sam bi rabila številko 18 ;D kje gledaš te oblekce? a imaš kako stran? ker jaz tud kopujem oblekce pa nekot ni malih številk ::)

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #1164 : 10 Februar 2008, 20:23:49
Koliko je to v cm?
Najboljše je izmerit kužka tako kot je na sliki prikazano, pa napiši. Ta bundica je v S velikosti okoli vrata 25,4cm, okoli prsnega koša 35,5cm in po dolžini 24,1cm, v XS pa okoli vrata 20,3 , okoli prsnega koša 29,2 in po dolžini 20,3

vanja

• *
  • <3 LiN <3
Odgovori #1165 : 10 Februar 2008, 20:42:43
ja lin ima 18 cm dolžino, okoli vratu 15, okoli prsnega koša pa 20 ;D tako da je taki čisto mali mali.. ;D

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #1166 : 10 Februar 2008, 21:13:36
Ja no saj ne more biti drugačen psi 4 mesecih :)

lonyka

• *
Odgovori #1167 : 11 Februar 2008, 11:52:09
Tudiiiiii jaz bi imela to roza bundico:)...ce se je mozno naročitttt :)....stevilko S ( upam da nama bo prav..nazadnje ko sem narocila 25 je bila ogromna, kljub temu da sem jo zmerla in da imama večino pulovrčkov 25...tako da je lastnik nato postal Gal :) )

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #1168 : 11 Februar 2008, 13:13:41
Tako se zmenimo, tista katera bi imela to bundico, naj mi v ZS pošlje svoj naslov in jaz vam jih pošljem po pošti in plačate po povzetju. Če pa kateri ni panike čakat do konc marca, ko se dobimo, pa ji lahko tud tam dam.

lonyka zaenkrat bom potem naročila za naju, če pa bo še katera hotela, pa ji bom naknadno.

Sašenka

• *
Odgovori #1169 : 11 Februar 2008, 14:27:46
Tudiiiiii jaz bi imela to roza bundico:)...ce se je mozno naročitttt :)....stevilko S ( upam da nama bo prav..nazadnje ko sem narocila 25 je bila ogromna, kljub temu da sem jo zmerla in da imama večino pulovrčkov 25...tako da je lastnik nato postal Gal :) )

A to misliš tisto plavo-rdečo? Če misliva isto, potem tudi Gal ni več lastnik, ker mu je bila že na začetku prevelika pa sem še optimistično računala s tem, da jo bom dala zmanjšati. Pa mi je moja šivilja razložila da se ne da zmanjšati, ker bi bilo treba sprednje in zadnje tačke krajšati in ožati, pa trup krajšati in ožati in bi bundica čisto izgubila obliko.

Petval, a imajo samo te dve barvi?