Arieta, ta mala je predivna ! Baš tip pasa koji ja tražim !
Hvala Tinkapletinka.....nadam se da ces naci psa kakvog trazis i da cete zajedno provesti lijepih 15-20 godina .....
Inace ovaj tip psa cije sam slike postavila na forum je kanadski tip i iskreno moj omiljeni iako u Evropi suci ne vole bas ovakve pse jer previse odskacu od ostalih -taj tip psa je vrlo proporcionalan u tijelu ,skoro kvadratican ,ali i cvrsto graden pas .Meni vrlo lijepo je kratka njuska sa sirom glavom i vrlo malenim usima .
Ali to je pitanje ukusa i zato se ljudi i razlikuju.
Osim toga ta zenka kao i kanadski muzjak koji je od nedavno kod nas i su za Evropu vrlo maleni ,a zapravo su oni pravi yorkici jer su teskii 2,6- 2,8kg ...ali u ringu kraj njih stoje uglavnom gorostasi od yorkica pa sudac vrlo cesto u sudacku listu upisuje da su ovo manji primjerci yorkshira!!!!!
Ipak ima par sudaca koji znaju dizati yorkia u ruke da procijene tezinu psa ...a neki i mjere visinu u grebenu ...ali nazalost takvi su jos uvijek rijetki suci!
Svida li ti se i ovo malo bice?
Stara je 12 tjedana i prava mala divljakusa....ali u svemu sta radi uziva punim plucima i ja takve pse preferiram iako je sa njima teze jer su stalno aktivni i traze paznju ....