Hvala za odgovor!
Najprej glede sterilizacije. Če se odločiš, potem je definitivno fajn pred prvo gonitvijo, se pravi da nekje zdaj bi bil že skoraj čas. Pa ona itak nebo več rasla, kvečjemu dobi še malo forme in mišic. Jaz sem pri Tari itak tako dolgo čakala, da je sedaj že 4 leta stara skoraj in je nebom dala sterilizirati, razen če nebo nekih tehtnih zdravstvenih razlogov za to. Ker težav pri gonitvi nima, madežev sploh ne pušča, pa goni se nekje na 10 mesecev. Skratka ne vidim smisla, ker me še nobeden ni prepričal zakaj bi bilo sploh to dobro. Pa po pravici povedano, tudi če bi imela sedaj še eno yorkico, je tudi nebi sterilizirala, ampak ne mene poslušati, ker je to pač res samo moje mnenje, ki se je izoblikovalo zaradi nezaupanja v veterinarje, ko so dobesedno ubili našo prvo bernardinko....ampak nebi o tem. Skratka, sama presodi ali jo daš sterilizirati, če jo boš dala jo daj čim prej, pa seveda najdi fajnega veta ki je specializiran za take male kužmane.
Glede prdenja, meni je kitajčica ko je bila mladiček skoz spuščala take vonjave, potem pa je minilo, mislim da okoli prve gonitve, recimo nekej po 6 mesecu. Lahko je zaradi hrane, probaj menjati hrano če je ona skoz na tem. Jaz sicer nikoli nisem hranila z to hrano tako da je ne poznam. Ampak če ima vredu iztrebek potem ni panike. Ampak jaz bi menjala hrano, pa vidiš ali bo bolje.
Glede praskanja, zdaj če ima ona ostalo kožo vredu in če se drugje ne praska, je lahko to samo iz navade. Čeprav meni se je Tara skoz za ušesom praskala ko je fasala kakšno bolho:) Ampak to se takoj vidi, če ne drugo potem po iztrebku bolhe.
drugače pa se lahko praska zaradi ušeska. Ne vem ali čistiš ušesa, recimo 1x na mesec dajem jaz tekočino za čiščenje ušes pa malo dlakice popipa. Malo poglej ušeska, pa povohaj če je slučajno kakšen čudenj vonj ali pa pretiran izcedek ali karkoli nenavadnega.
Če nima drugače občutljive kože, potem zadeva nebi smela biti od hrane. Sicer pa pri tej starosti komot lahko greš na adult hrano, pa sprobaj kakšno drugo znamko, Arden grange, ali Canidae ali če bodo dobili Natures Varitey