Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1770259

zoya

• *
  • Oliver

Alya

• Pesjanar
Odgovori #241 : 04 November 2007, 16:33:12
Iiiiii kok ste dobri! :-*

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #242 : 04 November 2007, 18:00:01
Uuuuu...res ste se imele fajn.  8)

Malo sem vas hotela prepoznavati, pa mislim, da sem uspela najti Lonyko, pa Sasenko, pa Tinko, Gala, Gigota...pri malih sem se pa izgubila... :D

Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #243 : 04 November 2007, 19:17:26
Zdaj če ga redno češete, potem se vidi že na glavniku, koliko dlake pusti. Načeloma je te dlake zelo malo. Čisto možno je, da se je povečalo izpadanje dlak zaradi hormonalnih sprememb ob kastraciji. Jaz bi vseeno dala kakšen preparat za kožo in dlako, da se dlaka hitreje obnovi. Škoditi ne more.
Pa boste videli kako bo, po mesecu dni bi morale biti že kakšne spremembe.
Koliko je stra zdaj kuža?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #244 : 04 November 2007, 19:18:33
Ful fajnse slikice, samo jaz bi pa rabila podnapise zraven:) Kdo je kdo ::)

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #245 : 04 November 2007, 19:24:28
za podnapise si moram pa orng čas vzet  :o ampak si ga bom no, kmal  :P

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #246 : 04 November 2007, 20:05:55
Gigosy!

Kako kaj oni gel za zobke? Še vedno razmišljam, če si ga naj kupim ali ne.  :-\

Tinka!

Ali imajo kaj dobrega za čiščenje zobkov (in enostavnega) ;) na Češkem?

Sašenka

• *
Odgovori #247 : 04 November 2007, 21:29:14
Hvala vsem za zelo lepo popoldne. :) Slikice so super luštne. Bom še jaz dala moje gor ampak si moram vzeti čas...saj veste, pri meni to malo traja.  :-[ Gal se je spočil in pravi, da je zelo vesel, da je lahko spoznal vse vaše yorkije in da bi bil zelo vesel, če bi se še kdaj videli.  ::) Tudi jaz sem vesela, da sem vas spoznala.

Tinka...z Galom sva bila danes zunaj in je bil oblečen v novo trenirko...vam povem, da je bil najbolj nobel yorki daleč naokoli.

Gigosy, se ti še tukaj zahvalim za prevoz in obljubim kavico ko boš v Ljubljani in priboljške za Oddy in Gigija.

Lonyka, moja mami pravi, da bolj pridne yorkice še ni videla in da jo je z veseljem malo popazila.

Super punce ste in in bile je veselje preživeti popoldne z vami.

Tjašav, lahko ti je žal :P

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #248 : 04 November 2007, 21:33:25
Ja mi smo bili tudi danes že oblečeni v novo jaknico  :D
Ja tjaša res ti je lahko žal  ;D da boš vedela za drugič  :P

honki

• *
  • [url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img19.g
Odgovori #249 : 04 November 2007, 21:53:22
mi pa nismo bili obleceni, ker sej veste, na obali je toplo ::)...smo pa ze na polno zalaufali novo postlco.... :P
in gumice oz krokodilce...najvecja dilema je katero uporabit, ko jih je toliko :o

Lp Anja, Elly in Zoom

lonyka

• *
Odgovori #250 : 04 November 2007, 22:18:26
Heeeeeeeeeeeeej! :D Zoya super slikice sooo..moje niso tok ratale :D...morem pa si tud jaz čas vzet in jih naložit hihi! Tud jaz se vam zahvaljujem oz obe z Lily za lep popoldan..sam se mormo drugič mal bližje meni dobit :D..Tud jaz se Gigosy zahvaljujem za prevoz...Sasenka tebi pa za čakanje hihih :D no mi2 sva prišle šele ob tričetrt na 12 domov :)...in je Lily bila koma na vlaku in v avtu...doma se najedla in potem dalje postelja :D...SUPERRR JE BLO! Mormo ponovit v kratkem...bomo pač meli bundice gor hihi..aja honki ti pa moraš nujno zrihtat ono klipsnico tako ko ma tvoja princeska ;)...zdaj pa morem tu jaz malo skočit po straneh in si fajn nagledat cotike še za mojo malo..dobro da sva dobile puloverček drugač bi ostale brez :D...k sta se Gigosy pa Sasenka zagrebli za bundico hehe ;)..ker so stvari neverjetneeee :D...počohajte male kosmatince v mojem imenu :) čaw iz za Honki prehladnega Maribora hihih ;)

Sašenka

• *
Odgovori #251 : 04 November 2007, 22:45:03
Bundica gre jutri k šivilji na manjšanje. ;D Potem bo Gal popolno zimsko opremljen :P  in se lahko brez problema dobi pozimi z vami.

Lonkya hja, čakanje s tabo je bilo super, sem se tok najedla tiste pice, da sem bila še danes cel dan sita. Prav pasala je.

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #252 : 04 November 2007, 23:29:04
Hvala še za podnapise glede imen!  ;D

Lonyka!
Kako se je obnašalaa Lily na vlaku, ko sta se vozile tja? Za nazaj sem že prebrala!  :D
A ni bila nič nemirna?

Sašenka!
Tale bundica se mi zelo dopade. Daj malo ga pofotkaj, ko bo imel oblečeno.

Oh babe...res upam, da se vam uspem pridružiti naslednjič, ker ste se imele preveč lepo.  :P

Lp, Tjaša

Jutri greva z Ruby k dr. Senčarju na pipanje zobkov. Res, da me je manjša panika kot pri Rutu, ker zdaj približno vem kako stvar poteka, ampak vseeno se mi smili revica mala.  :-\

medo

• *
Odgovori #253 : 05 November 2007, 10:21:49
Zdaj je star 6 mesecev.Na glavniku je kar nekaj dlake ko se češeva,ni v ne vem kako velikih količinah ampak nekaj je je.Kakšen preparat naj mu kupim in hvala za odgovor.LP :( :-[ ???

Kdor ima v srcu ljubezen,ima zmeraj komu kaj dati!

http://medo1.moj-album.com/

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #254 : 05 November 2007, 11:29:28
medo...mogoče lahko probaš z kakšnim biotinskim dodatkom. Recimo Dermatin tablete ali K1 miracle coat tablete. V tekočini pa dobiš recimo Velcoat. Za te zadeve vem da so super.
Recimo Missing link je pa v prahu in je isto fenomenalna zadeva nasploh kot dodatek prehrani in ne more škoditi ker so same naravne zadeve not. Z prej naštetimi zadevami pa recimo narediš eno kuro, pač dokler ne porabiš,in potem bi se že moral pokazati razlika.

Glede gela za zobe, jaz ga tudi uporabljam, ampak sem bolj neredna glede uporabe, se mi pa zdi da pomaga. Samo namažem ali pa kuža poliže, ker naj bi se zadeva razporedila po zobeh in to je to. Za več info pa bo treba počakati še malo, saj moji dve trenutno nimata nekega kamna, kot preventiva pa se mi zdi za enkrat fajn.

Aja jaz sem zdaj čisto zmešana glede tega kdo je iz Lj. Ampak če bo kdo še zainteresiran se lahko zmenimo za kakšno srečanje kje v Lj.

Sašenka

• *
Odgovori #255 : 05 November 2007, 11:35:28
Tjašav, na slikice tele lepe bundice boš morala malo počakati, ker mi jo mora prvo šivilja zmanjšati. Je pa res lepa in topla bundica. Dobil je pa še eno sivo-belo trenirkico, ki mu full pase in mu je prav, pa še eno tako plišasto črno oblekico z nekim rdečim vzorčkem. Mislim, da jo je prvo Honki za Elly hotela pa ji je bila prevelika in ker je ravno črna je primerna tudi za Gala, a ne?

Botticelli, Gal je iz Ljubljane.  ;)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #256 : 05 November 2007, 11:41:02
Aja točno sem čisto pozabila glede gela. Jaz ga uporabljam, ampak tudi nisem preveč dosledna pri uporabi  :-[ No meni se zdi učinkovit, še posebej sedaj ko ga uporabljam kot zobno pasto. Absolutno učinkuje  ;D

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #257 : 05 November 2007, 12:12:06
No fajn, potem pa se moramo kdaj za kakšen kratki sprehod zmeniti, sigurno bodo še kakšni sončni dnevi.

Glede gela, recimo moja Tara ga ne mara, ampak itak je ona ful izbirčna. Požrešnica Lin (kitajčica) pa ga sama poliže:) Tako da komaj uspem namazati na zobe. Imam pa tistega z okusom divjega lososa.

honki

• *
Odgovori #258 : 05 November 2007, 16:20:08
jooooj gigosy, kaj pa klesce za dlakice iz usesk :o

Lp Anja, Elly in Zoom

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #259 : 05 November 2007, 16:22:59
Važička a si že dala novo fotko gor za avtar  :P

Ja vem ja sem jih pozabla prinest v soboto, sem se pa spomnila na pol poti iz Šk. Loke do Lj. Bom vam poslala po pošti  ::)

honki

• *
Odgovori #260 : 05 November 2007, 16:27:28
zakaj pa ti skupi ne slikas gigija in oddy pa das gor....js bi ti zamerla ce bi bla gigo

Lp Anja, Elly in Zoom

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #261 : 05 November 2007, 16:30:24
Jaja .... do zdej je bil gigo gor zdej bo pa še mal oddy pa kaj  >:(

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #262 : 05 November 2007, 17:29:38
s podnapisi sem se potrudila po najboljših močeh, pa upam da nisem kje naredila napake  ::) no, če jih opazite me opozorite  :P
ampak sem pa res pozabla kako je bilo ime maltežančku z aviatorjem  8)

Gigosy, če imaš kakšne klešče za dlakice iz ušesk, se priporočam  :'(

naša Anda že prav pogreša družbo vaših kosmatinčkov, tko da bi se blo fajn kej srečat, zdaj ko imamo nova topla oblačila  :P

Sašenka

• *
Odgovori #263 : 05 November 2007, 17:46:48
Ja, samo zdaj pridete pa v Ljubljano :P

Tinka...kje si, nič se ne javiš. Bundica je že pri šivilji in se manjša. Pravi do bo super izgledalo samo ne bo več rdeča pri tačkah.

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #264 : 05 November 2007, 17:54:02
Tinka je pomoje izčrpana od celotedenskega nakupovanja  :D Zdej bo en teden počivala  ;D

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #265 : 05 November 2007, 18:07:24
honki...kako to da si se odločila za to psarno pri izbiri psičke? Kak je zdaj mala velika, oz. kak je težka?

honki

• *
Odgovori #266 : 05 November 2007, 18:52:35
hmmm....vse skupi je blo tako da sem hotla samicko, ko je honki poginu, pa sem poslala ene par mailov okrog v razlicne psarne, ce imajo kaj mladickov...in pol mi je Tamas odgovoru...da ima eno samicko, ki je bila dolgo casa rezervirana pri eni znani vzrediteljici, za novo razstavno lepotico, ampak pol je tok pocas rastla, da so rekli, da ne bo glih razstavne velikosti in da jo bojo prodali kot ljubljencka...in takrat sem se pa jst javla in se zagrebla za njo...(sem komolcar, ko je treba ) in sva se zmenla da jo lahk pridem iskat oz pogledat...in ko sem jo vidla sem jo pobasala in sla....in zdej je moja...

Elly je danes stara 6 mesecev in tehta 1,6 kg....bomo vidli kok bo se dobla...dost po mojem nece vsak mesec dobiva nekje 15dkg, pol bo po mojih izracunih imela nekje 1,8 ali 1,9 kg.....bomo pa videli....
glede na to da si ti se kr nastudirana kar se tice sterilizacije...kaj mislis pri katerih mesecih...men je vet reku pred 7, ampak men se to ful zgodej zdi, ko je taka mikena...
mas kaksno idejo zakaj tok prdi? od hrane? dajem ji nutra gold....mislis da bi menjala...pa non stop se neki coha za usesom.....

Lp Anja, Elly in Zoom

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #267 : 05 November 2007, 19:11:07
Honki sterilizirat je najboljš kmalu, se pravi okrog 7-8 mes. Seveda ni nikoli prepozno ampak boljš je prej!

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #268 : 05 November 2007, 19:13:16
Jaz sem se z mojim veterinarjem že dogovorila, da jo steriliziram par mesecev po prvi gonitvi. Vsaj dva meseca po prvi gonitvi je treba počakati, da se hormoni malo umirijo. Je pa baje boljše kot pa pred prvo gonitvijo, saj to so mičkeni kužki in tudi fajn je počakati, da spolno dozori kar se tudi pozna po strukturi in po dlaki ter seveda še pri ostalih stvari. Edina prednost sterilizacije pred prvo gonitvijo je, da je procent nastanka raka na mlečnih žleah zelo minimalen (mislim, da 0,8 %), po prvo gonitvi pa tudi ni nič kaj večji (1,6% - nekaj takega). Midve greva torej nekje pri enajstih mesecih oziroma odvisno od tega kdaj se bo prvič gonila.

Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #269 : 05 November 2007, 19:14:55
Hvala za odgovor!
Najprej glede sterilizacije. Če se odločiš, potem je definitivno fajn pred prvo gonitvijo, se pravi da nekje zdaj bi bil že skoraj čas. Pa ona itak nebo več rasla, kvečjemu dobi še malo forme in mišic. Jaz sem pri Tari itak tako dolgo čakala, da je sedaj že 4 leta stara skoraj in je nebom dala sterilizirati, razen če nebo nekih tehtnih zdravstvenih razlogov za to. Ker težav pri gonitvi nima, madežev sploh ne pušča, pa goni se nekje na 10 mesecev. Skratka ne vidim smisla, ker me še nobeden ni prepričal zakaj bi bilo sploh to dobro. Pa po pravici povedano, tudi če bi imela sedaj še eno yorkico, je tudi nebi sterilizirala, ampak ne mene poslušati, ker je to pač res samo moje mnenje, ki se je izoblikovalo zaradi nezaupanja v veterinarje, ko so dobesedno ubili našo prvo bernardinko....ampak nebi o tem. Skratka, sama presodi ali jo daš sterilizirati, če jo boš dala jo daj čim prej, pa seveda najdi fajnega veta ki je specializiran za take male kužmane.

Glede prdenja, meni je kitajčica ko je bila mladiček skoz spuščala take vonjave, potem pa je minilo, mislim da okoli prve gonitve, recimo nekej po 6 mesecu. Lahko je zaradi hrane, probaj menjati hrano če je ona skoz na tem. Jaz sicer nikoli nisem hranila z to hrano tako da je ne poznam. Ampak če ima vredu iztrebek potem ni panike. Ampak jaz bi menjala hrano, pa vidiš ali bo bolje.
Glede praskanja, zdaj če ima ona ostalo kožo vredu in če se drugje ne praska, je lahko to samo iz navade. Čeprav meni se je Tara skoz za ušesom praskala ko je fasala kakšno bolho:) Ampak to se takoj vidi, če ne drugo potem po iztrebku bolhe.
drugače pa se lahko praska zaradi ušeska. Ne vem ali čistiš ušesa, recimo 1x na mesec dajem jaz tekočino za čiščenje ušes pa malo dlakice popipa. Malo poglej ušeska, pa povohaj če je slučajno kakšen čudenj vonj ali pa pretiran izcedek ali karkoli nenavadnega.
Če nima drugače občutljive kože, potem zadeva nebi smela biti od hrane. Sicer pa pri tej starosti komot lahko greš na adult hrano, pa sprobaj kakšno drugo znamko, Arden grange, ali Canidae ali če bodo dobili Natures Varitey :)