Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1771721

medo

• *
Odgovori #3540 : 16 Februar 2009, 15:59:08
Ti plačam kavico ko pridemo s Petval v MB !!!  :P

:D :D :D :D :D ;)

Kdor ima v srcu ljubezen,ima zmeraj komu kaj dati!

http://medo1.moj-album.com/

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3541 : 16 Februar 2009, 16:18:38
A zvečer ti tudi poje hrano? Važno je da ne gre zvečer s praznim želodcem spati. A brikete ti sploh kaj poje- kolko briketov poje v primerjavi s kuhano hrano? Katere brikete pa imaš? Katere konzervice uporabljaš?

Sicer pa ima tudi moja Tara včasih takšna obdobja, in bruha peno. Ampak pri nas je blo to tudi vsakič po dajanju tablete proti glistam, tako da sem to ukinila. Ker včasih sem res na 3-4 mesece davala te tablete in je to čisto preveč.
Tako da moj nasvet, ne paničariti, osredotoči se na hrano in kdaj bruha - mogoče po kakšni specifični hrani, recimo da je jedla nekaj določenega prejšnji dan in je naslednje jutro bruhala. Vsekakor pa se meni to zdi kot malo bolj občutljiv želodček, paziti moraš da tudi zjutraj poje kaj. Vsaj tak bi jaz naredila. Da pa ji dajejo kakšne inekcije pri vetu po totalno nepotreben, je pa res bedarija. Tako da temu bi se jaz izogibala. Vedno lahko zavrneš inekcijo, posebno če jo mislijo dati psu in ne vejo sploh kaj mu je in ali je sploh kaj narobe.
Recimo naši zunanji psi, ki imajo dostop do trave, si sami uravnavajo svoje potrebe in dostikrat vidim zjutraj da gre jesti travo in potem peno in sluz zbruha...
Tako da pazi na to kaj ji daješ, osebno bi umaknila brikete da jih ima skoz, zato ker je navajena da verjetno vsakič malo prigrizne ko se ji zljubi in je tudi želodec navajen skoz nekaj prebavljati. Ko pa se sprazni, se pravi zjutraj, pa ti potem bruha peno ker se razdraži... moja teorija, vsekakor če boš šla k vetu vprašaj glede tega.

Aja, ne samo meso davati psu, obvezno mora tudi dobivati vsaj kakšne hrustančne dele in jaz bi davala tudi kakšne primerne kosti, da dobi dovolj kalcija, posebno če res ne je briketov ali jih je premalo. Pa seveda zelenjava in sadje in kakšna semena obvezno, kakšno kvalitetno olje in žlička skute, ... vse to je primerno za psa :)

Ninelle

• *
  • Mika <3
Odgovori #3542 : 16 Februar 2009, 17:05:02
botticelli, res ti hvala. Če sem iskrena, sem začela ugotavljati, da bruha vedno ob ponedeljkih pa nekje do srede, četrtka, to pa zato ker sma čez vikend pri starših od mojga in kak za minuto vstran pogledam že leti iz mize vse od goveje juhe (z začimbami), keksi, krofi, kar se jim zahoče, ker sem pač "slaba mama" in ji ne privoščim, ne vedo pa da ji slabo delajo...

Je Cezarja, ker druga noče, sva probali s Hillsovimi konzervami pa jih ne mara, nimam pa časa ji skoz nekaj kuhat..Ji je pa moj ati ko smo bli na obisku dal kurje vrate, ker je tud naš prejšnji jorki imel to zelo rad..Katere kostke še jih lahko dam? Mene je tako strah, da bi se ji kaj zataknilo...aja, kar se pa tiče sadja in zelenjave, je bolj pridna kot jaz..obožuje jabolka, banane, korenček,grah..res ima rada sadje in zelenjavo. Aha trenutno ima Chapijeve brikete, ker je njenih (Royal Canin in Eukanuba yorkie) zmanjkalo...bom šla danes ji po Eukanuba yorkie brikete (ali predlagaš katere druge)? Pa tudi priboljškov dobi ogromno ko smo na obisku, prav jezna sem zmeraj ko mi kdo reče: Joj sej pa lahkooooo!...sem že mojmu povedala, da sem se pripravljena skregat za te stvari...

Oprosti,ker sem tako radovedna ampak sem res potrebna pomoči pa rada bi ji pomagala, ker se mi srček lomi,ko bruha, tako da ali imaš kakšen "jedilnik" oz, receptek kako ji kaj pripravit? Sama nisem neka kuhar'ca ampak njej bom pripravila karkoli  :-[

Brikete poje ko je res lačna, npr. ponoči jih par poje, v bistvu sedaj ko je bruhala sem ji samo briketke pustila, ker me je blo strah da je kaj z drugo hrano narobe (lahk pa je ravno to da je te Chapijeve jedla  ??? )

Res, iskrena hvala  :-[

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3543 : 16 Februar 2009, 17:35:12
OK to glede vikend obiskov v povezavi z bruhanjem je zelo logično. Tako da verjetno je ona malo bolj občutljiva, pa še svašta različnega dobi za pojesti, in ni čudno da ima pol par dni težave. Jaz tudi mojima dajem vso kuhano hrano, ki jo naredim za sebe in ko smo doma, dobita tudi kuhano hrano ki jo mama naredi, s tem da se izogibamo testenina in premastni hrani, začinjena in soljena pa itak ni za pse. Tako da če mama dela puranje zrezke, običajno dobi kitajčica surovo meso, Tara.yorkica -pa spečeno za njo, se pravi en zrezek se ne soli. Če slučajno na vsake pol leta dobi kakšno meso iz golaža ali tako ki je v začinjeni omaki, meso sperem preden ji ga narežem. Drugače pa dobiva res nezačinjeno hrano, tudi ajdovo kašo ali riž zelo minimalno solimo, če sploh.
Če ti poje piščančje vratove, super. Lahko probaš z surovimi piščančjimi vratovi, narežeš na primerne koščke. Vzame res 2 min več zjutraj in zvečer, tako da sploh ni problema. Če ti zgrize zadeve, so lahko večji koščki, če golta pa naj bodo manjši koščki. In to lahko daš kot samostojen obrok. Surova kost se itak drugače lomi kot kuhana, tako da pri vratovih ni panike. Isto lahko daješ kakšne piščančje hrbte recimo, pač narežeš na primerne kose. Če jih poje surove super. Drugače pa doma mi vedno gledamo na to, da kupimo meso ki ima kost zraven, recimo piščančja prsa na kosti ali bedra z kostjo in podobno. In tudi če mama speče piščančja bedra, Tara dobi posebej meso in narezan hrustanec, ker ji grizenje sploh ne gre in ona res golta hrano. Lin, kitajčica, pa dobi končne hrustančne dele - sem jo tako navadila, da jaz držim kost v roki in ona odgrizne končni del, na obeh straneh. Samo pač paziš da ne poje votlih piščančjih kosti, ker se res ostro lomijo in niso primerni.
Jaz sem drugače strogo vegetariajnka, ampak za pse kupim vedno meso, ponavadi 2-3x na teden, odvisno kje sem, in ga tudi narežem na primerne kose. Pač če imaš psa, pes rabi meso+kosti, in ni kaj. Lin poje vse surovo - vratove, bedra, hrbte... :) Tara pa ne mara glih surovega, ker je preveč razvajena :) Tako da ona dobi pečeno.
Sicer pa dobivata še rahlo popečeno drobovino - srca, jetra - rahlo kuhano ribo, ker te pa tudi Lin je mara surovo, isto kot drbovino tudi ne poje nobena surove. Pa pečene jajčka, konzerve sardelc (olje odliješ), ...

Glede briketov, raje daj skoz kuhano kot Chapi brikete. Ker so preveč soljeni in mastni in nimajo nobenega efekta, posebno če ima občutljiv želodček je to najslabše. Isto Cezar konzerve, ok občasno, ampak samo če vidiš da ne bruha. ker so tudi preveč soljene in sladkane. če klikneš na pasji.net trgovinico, lahko tam dobiš veliko konzervic, recimo Tara obožuje Schesir in Stuzzy dog konzerve, in so res kvalitetne mesne konzerve. Jaz imam tudi kakšno na zalogi, če je glih tak dan da ni nič drugega pri roki.
Drugače pa isto velja, jaz bi probala brikete Taste of the wild, mogoče ribjo varianto, ker kolikor slišim so res zelo ješčni in tudi zelo kvalitetni. Jaz imam sicer sedaj za Taro Eagle Pack mini &small, in jih tudi poje. Drugače pa smo imeli še isto od te firme ribjo varianto in je super - če se odločiš za njih, ti jaz priporočam ali jagnjetino ali račko ali pa to ribjo. Isto zelo kvalitetni briketi.

Druge opcije so še recimo Orijen, super zadeva, ali pa Platinum jagnjetina...za vse te hrane imaš tudi na tem forumu posebej teme odprte pa si malo preberi.
Ne moreš primerjati kvalitete z Royal ali pa eukanubo, tako da na tvojem mestu bi razmislila in nabavila katero od zgoraj omenjenih. Jaz mojim brikete menjavam, in tako da porabimo žakeljček enega in kupim drugo - da se ne naveličajo in da je bolj raznoliko. Čeprav moje pojesta res malo briketov, ampak vseeno. Trenutno je Lin totalno navdušena nad Platinum jagnjetino, so polsuhi briketi, in čisto znori ko jih vidi :) Čeprav ona je itak požeruh, ampak se vseeno vidi da jih obožuje.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3544 : 16 Februar 2009, 17:43:43
Ok drugi del odgovora :)

Katere priboljške daješ?

Čim manj uporabljaj pasje priboljške - razne salamice, piškotke, ....... ker isto, običajno so to zasoljene zadeve in maščobne in če ima občutljiv želodček, bi se jaz tega izogibala oz vsaj ne pretiravati. Probaj davati čim bolj kvalitetne izdelke, recimo koščki sira za učenje ...

Od kosti za glodati probaj recimo kakšne telečje kosti, pač primerne velikosti. Isto če imaš možnost dobiti kakšno divjačino, recimo zajčka tudi,... samo pač paziš, da kost ni predrobna oz oblike da se ji lahko zatakne, ali pa da se ne lomi ostro. pa opazuj prebavo in počutje psa, če vredu prebavlja kosti, ampak mislim da nebi smelo biti težav. edino če golta hrano, potem raje držiš kost da jo zgrize ali pa daš večjo kost za glodati in naj se ukvarja z njo, pojesti jo itak ne more in še zobe si puca vmes :) tara obožuje svinjske uhlje, pač ji narežem na manjše koščke, isto sušena pljuča ima fuuuul rada, tako da dobi za priboljške :)

OK sedaj pa če sem karkoli pozabila, komot vprašaj :)

Ninelle

• *
  • Mika <3
Odgovori #3545 : 16 Februar 2009, 21:09:26
Hvala 1000x, sem že dala v košarico na pasji.net  :-[

Sem pogledala Tarine fotke,v obrazek je enaka kot moja Mika ampak moj cuker ni tko lepo sfriziran..kdo ji reže dlakico na tačkah in uhicah? Mi2 ji velikokrat kar sama, ker ko se igra zunaj se ji vse zvozla,na vikendu še dobi tiste "pikece" noter in kar reževa  :-[ Je pa Mika bolj temna, skor takšna še kot so mladi yorkiji  :D

Še eno vprašanje imam - s čem ji čistiš pod očkami,mi sicer mamo neko raztopino ampak je tko tko..

Aja, že 2 dni ne bruha  :) :) :)

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #3546 : 16 Februar 2009, 22:05:51
Hej Ninelle! No upam, da se nam na naslednji yorkijadi pridružita tako da se lahko tudi v živo kaj pomenimo.
Glede čiščenja pod očkami, pa jaz recimo uporabljam kar kamilični čaj, ga skuham in potem z vatkami umijem. In morem povedati da se super obnese, nima nobenih težav, tako da ji še očke zraven umije in je!
Tudi moja Lou-lou rada poje kakšne piščančje vratove ali od perutničke ta majhen del. Drugače pa sva trenutno na briketih almo nature losos in jih kar rada poje, seveda pa ima vsekakor raje kuhano hrano.
 Lep pozdravček

nelli

• *
Odgovori #3547 : 17 Februar 2009, 08:42:54
Pozdravljene

Če dajete kužkam recimo brikete pa še kuhano hrano kakšno je polj zorazmerje da ni preveč vsega,jaz mislim da brikete imajo vsestavine kar kuža potrebuje in točno je določeno koliko po kg, pri kuhani hrani res nevem, pri kateri starosti pa lahko  daš  kost za glodanje?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3548 : 17 Februar 2009, 09:21:22
Jaz Taro sama friziram od vsega začetka, pač na začetku ko nisem imela pojma je blo bolj tak tak :) Ušeska so ji že pri vzreditelju redno brili, tako da za to sem vedela in sem ji redno strigla najprej z škarjicami, sedaj pa z ta malim brivnikom. Tačke pa tudi postrižem sama, isto okoli rite in trebuh, pa tudi dlako. Sem jo glih včeraj morala postričti spet, ker ji res ful hitro raste dlaka. Bom danes kaj poslikala pa prilimala.

Drugače pa jaz za pod očkami nimam nobene tekočine, če je res potrebno uporabim kamilični čaj, kot je petval rekla. Vsak dan ji poberem ven zaspančke in počešem obrazek, isto pod očkami vse  in to je to. Se ji ne solzi posebno oko, pač dlaka ne sme v oči štrleti ker če draži oko se tudi bolj solzi. Če se res ful solzi, lahko uporabljaš od Jean Peau tekočino za očke, 1 kapljica v vsako oko na dan, ker spuca tudi solzne žleze. Drugače pa daš na vatko in spucaš oko.
Okoli očk jaz najprej razčešem z normalnim glavnikom, potem pa še z tistim ki ima ful skupaj zobce - taki kot je skoraj za bolhe vem česati, kovinski, - in res lepo počeše ven vse mini ostanke prahu in solz ali karkoli.

nelli... vsaj 1/3 hrane komot lahko zamenjaš z doma pripravljeno, če drugače hraniš z briketi. Nebo nobenih težav. Samo briketi naj bodo čim bolj kvalitetni in osebno priporočam da se vsake tolko zamenjajo, vsaj okus, to velja pri meni za pse nad 6 mesecem, do tega obdobja pa briketov ne menjavam, dobivajo pa vso možno ostalo hrano po mini koščkih, da se navadijo na vse. Tako da recimo 1 obrok je komot doma pripravljen, če hraniš 3 obroke na dan.

Jaz probam hraniti tako, da ni preveč ogljikovih hidratov (riž recimo), max 1/3 kuhane hrane, potem pa nekje 2/3 mesa in hrustanca in zelenjava še zraven. Pa seveda čim bolj raznoliko :)

Kosti dajem glodati od začetka, samo paziš da daš po obroku, ne na prazen želodec. Pa seveda si zraven da gledaš kako pes grize in kakšen način ima. Moraš pa dati dovolj veliko, da ne more pojesti ampak samo gloda.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3549 : 17 Februar 2009, 17:32:50
Tarica... včeraj postrižena, vendar na hitro in samo okoli tac in vzdrževalje. Ta pravo frizuro pa naredimo spet poleti, sedaj ima malo daljšo dlako po telesu.

Pa še glavica...

Tara je bila januarja stara 5 let. Hitro gre ta čas :)

nelli

• *
Odgovori #3550 : 18 Februar 2009, 19:07:16
Pozdravljene

Ali mi lahko svetujete ,rabim kvalitetni šampon in balzam za mladiča .... slišala sem da se da dobit prav za yorkija ,Vitacoat-a.Prosim za odgovor.

L,p

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3551 : 18 Februar 2009, 19:17:17
Primerni šampon je skorajda vsak kvaliteten šampon - Chris Christensen, Biogroom, Jean Peau, ..... vzami ta najbolj blagi šampon od določene firme, redči po navodilih proizvajalca. Pa obvezno uporabi balzam, posebno če psa pogosteje kopaš in pri mladičku tudi skoraj obvezno, saj imajo običajno bolj suho dlako.

Honey

• Gost
Odgovori #3552 : 18 Februar 2009, 19:18:48
Hojla,

moja Hani bo sicer čez mesec dni stara 2 leti 8), torej ni več mladiček, a vseeno, po mojem ne bo nič narobe, če bi poizkusila tale šampon in balzam od #1 All systems:

šampon: Super Cleaning Shampoo
balzam: Botanical Conditioner ali Super Rich Protein Lotion Conditioner

Jaz uporabljam to kar sem navedla in sem zelo zadovoljna. Bom pa, ko porabim te zadeve, poizkusila šampone in balzame od Chris Christensena (CC), saj imam vse od krtače, glavnika, "slickerja",... od te znamke. CC je zakon!!! :P :P

No, priporočam nakup preko te strani: http://www.pasjemesto.com/default.asp?mID=sl&pID=naslovnica_sl

ali pa preko Ebaya iz ZDA oz. morda tudi Nemčija, Anglija,....

LP

Honey

• Gost
Odgovori #3553 : 18 Februar 2009, 19:22:02
Tarica... včeraj postrižena, vendar na hitro in samo okoli tac in vzdrževalje. Ta pravo frizuro pa naredimo spet poleti, sedaj ima malo daljšo dlako po telesu.

Botticelli-zakaj si malo piko-poko postrigla tak na kratko :-[, ko pa ima (vsaj tak zgleda iz slik) tako lepo in neproblematično dlako ????

Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3554 : 18 Februar 2009, 19:42:37
Jaz sem tudi pred leti kupila All system za Taro, ampak nisem najbolj navdušena. Tako da bom ob prvi priliki (beri: ko zmanjka vsega kar imam doma ker moram porabiti :)) kupila ali Chris Christensen, ker me zanima kakšen je. All system mi ni všeč po sestavi, ker po pravici povedano je ista sestava skorajda kot obični človeški šamponi - preveč kemikalij, ki sušijo dlako. Mi je bil že Biogroom dosti bolj všeč če smo pri tem.

Tarico sem pa že lani postrigla, je bila še ful bolj kratka kot tukaj :) Res ona nima sploh problematične dlake, ima res fenomenalno svileno dlako. In sem rabila več kot 4 leta da sem se opogumila da jo postrižem :) Izključno zato, ker me je zanimalo kako zgleda postrižena :) In moram rečti da sem več kot zadovoljna. Ker ima Tara res kratke nogice in ko je imela dolgo dlako je zgledala ful kratka in mala in puklasta, ker nima ravne hrbtenice. Sedaj ko je postrižena, pa se sploh ne vidi da bi imela tako zelo krivo hrbtenico in zgleda ful na višjih tacah. Prav luškana je :)
Je pa postrižena tako, da je telo kratko, tace so pa puščene dolgo, na trapez :) Pa seveda glava mora biti dolga dlaka obvezno, ker meni drugače ni všeč.
Pa da ne omenjam, da se mi zdi da se tudi ona bolje počuti kot z dlako do tal :) Tako da za enkrat ostajamo pri tem :) Je pa isto veliko dela kot prej, saj so sedaj tace še bolj odlakane in ta dlaka se bolj ficla kot dlaka na telesu, tako da moramo redno česati. Ampak meni je ta frizura res super za njo :)

Pikapolonica

• *
Odgovori #3555 : 18 Februar 2009, 21:44:53
Botticeli tvoja Tara je prava lepotička.Meni je tudi tako postrižena prav luštna. :)
Pri Yorkiju opažam,da mu levo uho štrli dol ???,desno pa je pokonci,tako kot mora biti.Strigla pri ušeskih in tačkah še nisem,ko pa ne vem kako se naj lotim.Kak nasvet.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3556 : 18 Februar 2009, 21:57:09
Pikapolonica...a si mogoče ugotovila od kod prihaja tvoj kuža?

Drugače pa uho se je verjetno povesilo ker je pretežko zaradi dlak. Mogoče je fajn da greš prvič k pasjemu frizerju in ga tam zrihta in da vidiš kako to gre - pa fajn je da greš k kakšnemu ki ve kako se mora yorkija uštimati. Sedaj se lahko večji del ušesa pobrije, če je res preveč dlake gor, zato da se bodo ušesa lepo postavila.

Slikice ??? :)
Da sploh vidimo kolko dlak ima :) Eni imajo lahko tak redko dlako, tudi na tacah, da jim ni treba stričti ker se dlaka sama lomi. Načeloma pa je potrebno stričti na vsake toliko.

SIcer pa je ta vikend v Celju pasja razstava in idealna priložnost da pogledaš kako yorki mora zgledati in kako se rihtajo :)

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #3557 : 18 Februar 2009, 23:06:36
o poglej jo, malo pikico, kako je luškana... :)

Gre kdo na razstavo v Celje?

Honey

• Gost
Odgovori #3558 : 19 Februar 2009, 08:05:49
o poglej jo, malo pikico, kako je luškana... :)

Hojla,

mi se gremo v soboto stričt h Kosmatemu princu v Celje, pa bi mogoče po strićenju šli pogledat razstavo, a kaj ko se mi zdi, da lani nisi smel nesti psa s seboj noter? Ali pač? Torej, samo razstavni psi so lahko bli noter, drugi ne....??? ??? ??? ???

Tak da,....najbrž pol ne bomo šli, pol drugo leto :P :P

Pikapolonica

• *
Odgovori #3559 : 19 Februar 2009, 09:16:50
Botticeli prva lastnica je ga.Sajovic iz Rožne doline-Lj,imam št. sam jo še nisem poklicala,a ti je kaj znana?
Iz katerega konca si ti?
V našem koncu ni nikjer dobrega pasjega frizerja,a ima katera št. od Kosmatega princa v Celju?
Ob kolkih je razstava v Celju,koliko je vstopnina?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3560 : 19 Februar 2009, 10:15:49
tjasav... mi gremo v celje pogledati, od 11ih dalje bomo tam, pa do konca :) A prideš?

Sojenje se začne ob 10ih, yorkiji so nekje na sredini, predvdevam da okoli 11ih...

Jaz sem lani videla popoldan veliko nerazstavnih psov, mešančkov...tako da ni mi jasno kdaj niso spuščali. Posebno če greš popoldan, ko ni več take gužve. Samo se splača malo prej priti, če dejansko hočeš videti pasme.
Če pride pes v torbico, ga daš pač v torbico in če nobeden nič ne reče potem ni panike. :) Je pa res da zna biti gužva in mogoče na začetku ne spuščajo gledalce z psi not. Aja pa knjižico o cepljenju moraš imeti zraven, vsak pes ki ga spustijo not mora imeti aktualno cepljenje proti steklini.

Ime mi ni znano, saj si rekla da so oni imeli psa samo 14 dni? Tako da ne veš kje so ga pa oni kupili? V celju jaz tudi ne poznam nobenega pasjega frizerja, tako da ne morem pomagati. SIcer pa se lahko tudi sama lotiš, samo rabiš ene fajne škarje. Jaz vem da ko sem kupila Taro sem na začetku delala to z škarjicami za nohte...da ne omenjam kako dolgotrajno je to :) Drugače pa dobiš že super škarjice v trgovinah z frizerskimi pripomočki - te prav specializirane trgovine - in kupiš tiste ki imajo kratko rezilo.
Če imaš pa slučajno doma kakšen mini moški brivnik, lahko tudi z tem in gre res hitro. Na začetku je pomembno, da se pes navadi, tudi če grdo ali napol postrižeš, ni panike. Samo ne mu dovoliti da skače, ali pa da je po njegovem. Pač na te zadeve mora biti navajen, ker je dolgodlaki kuža in ga boš morala še vsaj 15 let rihtati. :)

Če prideš pa na razstavo, pa se lahko vidimo :) Aja če boš imela psa zraven, ga daj v torbico, tako da se ne vidi ven, ker načeloma psi nad 3 mesece morajo imeti cepljenje proti steklini.

medo

• *
Odgovori #3561 : 19 Februar 2009, 16:07:10

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :(

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #3562 : 19 Februar 2009, 16:34:23
Ne vem še če grem, bolj slabo kaže, ker me v križu spet boli...smo včeraj prek koze skakali (Suzana, ti veš ;D), pa sem cela polamana danes. Bi pa šla, lani je prav pasala tista kavica na sončku  :)

medo

• *
Odgovori #3563 : 19 Februar 2009, 18:53:24
 :D :D :D,ja jaz vem kako si to počela :P :P ;)

Ja lani je blo res fajn spoznati našega asa in njegovo lastnico ;),sam letos bo bolj mrzlo :P :P

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3564 : 19 Februar 2009, 20:56:09
no mi bomo tam, tako da če kdo pride, nas poiščite :) Pa gremo not na kavico... mogoče bo pa sonček :)

nelli

• *
Odgovori #3565 : 20 Februar 2009, 09:26:36
Pozdravljene

Kakšne brikete priporočate, rada bi čim bolj kvalitetne??? Kaj mislite o Rojal canin, Hils Kanuba ???

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3566 : 20 Februar 2009, 10:17:38
nelli... forumi so tudi zato da se malo pobrska po že napisanem. Je ogromno napisanega glede hrane, nege, ... pa tudi v posameznih temah o hranah. Eno ali dve strani sem glih napisala katero hrano svetujem.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3567 : 20 Februar 2009, 10:27:20
Evo nekaj top hran in link do njihovih tem na tem forumu, za vse ki vas zanima (da se ne ponavljam vsakič kot papiga :)):

ORIJEN -  še ena super hrana, velik PLUS je da ne vsebuje žitaric, sprobano in več kot pohvaljeno ribja varianata:

http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,5550.0.html

PLATINUM - polsuhi briketi, sprobana verzija z jagnjetino, več kot odličen odziv, tudi pri zelo izbirčnih. In odlični kot priboljški pri učenju. Tako da so ena mojih top hran za pse :) Priporočam za fuuuul izbirčne tudi.

http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,7359.0.html

CANIDAE - super zadeva, včasih edino malo problematična pri zelo izbirčnih psih:

http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,55.0.html

EAGLE PACK - trenutno imam tole za Taro, za mini pasme, drugače pa super zadeva je cela holistična linija, jaz sem imela dolgo časa ribjo varianto, res super!

http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,5746.0.html

DOD CLUB ELITE - pri nas se je super obnesla ribja varianta, priporočam :) :

http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,2053.0.html

TASTE OF THE WILD - tega še nismo sprobali, ker enostavno še ni blo časa, sem pa slišala dobre kritike in tudi izbirčni psi so pojedli.

http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,6951.0.html

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #3568 : 20 Februar 2009, 10:37:02
No drage moji, vidim da ste zelo aktivne in da je nekaj novih članov :)

mi uživamo v zimi in veselo rastemo, naša Heroine - Inka je stara že 8 mesecev in jo meče puberteta, hehehe
še ena fotka naše princeske

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #3569 : 20 Februar 2009, 10:38:22
pa še ena za osebno izkaznico ;)