OK to glede vikend obiskov v povezavi z bruhanjem je zelo logično. Tako da verjetno je ona malo bolj občutljiva, pa še svašta različnega dobi za pojesti, in ni čudno da ima pol par dni težave. Jaz tudi mojima dajem vso kuhano hrano, ki jo naredim za sebe in ko smo doma, dobita tudi kuhano hrano ki jo mama naredi, s tem da se izogibamo testenina in premastni hrani, začinjena in soljena pa itak ni za pse. Tako da če mama dela puranje zrezke, običajno dobi kitajčica surovo meso, Tara.yorkica -pa spečeno za njo, se pravi en zrezek se ne soli. Če slučajno na vsake pol leta dobi kakšno meso iz golaža ali tako ki je v začinjeni omaki, meso sperem preden ji ga narežem. Drugače pa dobiva res nezačinjeno hrano, tudi ajdovo kašo ali riž zelo minimalno solimo, če sploh.
Če ti poje piščančje vratove, super. Lahko probaš z surovimi piščančjimi vratovi, narežeš na primerne koščke. Vzame res 2 min več zjutraj in zvečer, tako da sploh ni problema. Če ti zgrize zadeve, so lahko večji koščki, če golta pa naj bodo manjši koščki. In to lahko daš kot samostojen obrok. Surova kost se itak drugače lomi kot kuhana, tako da pri vratovih ni panike. Isto lahko daješ kakšne piščančje hrbte recimo, pač narežeš na primerne kose. Če jih poje surove super. Drugače pa doma mi vedno gledamo na to, da kupimo meso ki ima kost zraven, recimo piščančja prsa na kosti ali bedra z kostjo in podobno. In tudi če mama speče piščančja bedra, Tara dobi posebej meso in narezan hrustanec, ker ji grizenje sploh ne gre in ona res golta hrano. Lin, kitajčica, pa dobi končne hrustančne dele - sem jo tako navadila, da jaz držim kost v roki in ona odgrizne končni del, na obeh straneh. Samo pač paziš da ne poje votlih piščančjih kosti, ker se res ostro lomijo in niso primerni.
Jaz sem drugače strogo vegetariajnka, ampak za pse kupim vedno meso, ponavadi 2-3x na teden, odvisno kje sem, in ga tudi narežem na primerne kose. Pač če imaš psa, pes rabi meso+kosti, in ni kaj. Lin poje vse surovo - vratove, bedra, hrbte...

Tara pa ne mara glih surovega, ker je preveč razvajena

Tako da ona dobi pečeno.
Sicer pa dobivata še rahlo popečeno drobovino - srca, jetra - rahlo kuhano ribo, ker te pa tudi Lin je mara surovo, isto kot drbovino tudi ne poje nobena surove. Pa pečene jajčka, konzerve sardelc (olje odliješ), ...
Glede briketov, raje daj skoz kuhano kot Chapi brikete. Ker so preveč soljeni in mastni in nimajo nobenega efekta, posebno če ima občutljiv želodček je to najslabše. Isto Cezar konzerve, ok občasno, ampak samo če vidiš da ne bruha. ker so tudi preveč soljene in sladkane. če klikneš na pasji.net trgovinico, lahko tam dobiš veliko konzervic, recimo Tara obožuje Schesir in Stuzzy dog konzerve, in so res kvalitetne mesne konzerve. Jaz imam tudi kakšno na zalogi, če je glih tak dan da ni nič drugega pri roki.
Drugače pa isto velja, jaz bi probala brikete Taste of the wild, mogoče ribjo varianto, ker kolikor slišim so res zelo ješčni in tudi zelo kvalitetni. Jaz imam sicer sedaj za Taro Eagle Pack mini &small, in jih tudi poje. Drugače pa smo imeli še isto od te firme ribjo varianto in je super - če se odločiš za njih, ti jaz priporočam ali jagnjetino ali račko ali pa to ribjo. Isto zelo kvalitetni briketi.
Druge opcije so še recimo Orijen, super zadeva, ali pa Platinum jagnjetina...za vse te hrane imaš tudi na tem forumu posebej teme odprte pa si malo preberi.
Ne moreš primerjati kvalitete z Royal ali pa eukanubo, tako da na tvojem mestu bi razmislila in nabavila katero od zgoraj omenjenih. Jaz mojim brikete menjavam, in tako da porabimo žakeljček enega in kupim drugo - da se ne naveličajo in da je bolj raznoliko. Čeprav moje pojesta res malo briketov, ampak vseeno. Trenutno je Lin totalno navdušena nad Platinum jagnjetino, so polsuhi briketi, in čisto znori ko jih vidi

Čeprav ona je itak požeruh, ampak se vseeno vidi da jih obožuje.