Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1769550

esta

• *
Odgovori #450 : 24 November 2007, 11:47:35
aaaaaaaaaaa

''In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.''

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #451 : 25 November 2007, 12:48:17
Mi smo tudi kljub poštnini še vedno za :)

Upam da se ni nič hujšega zgodilo z Sheilo ???

Drugače pa smo mi včeraj spoznali polsestrico od moje Tare, mala je ful faca, je malo na višjih tacah kot Tara in ima pri 9 mesecih 1,5 kg. Kot sem uspela izvedeti in če bo vse po sreči, bomo kmalu dobili tudi zelo uporabno stran z vsemi mogočimi informacijami za ljubitelje yorkijev  ;D

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #452 : 25 November 2007, 12:55:48
Botticelli sem včeraj naročila! Verjetno bodo jutri poslali!

lp

medo

• *
Odgovori #453 : 25 November 2007, 13:52:24
Pozdravljene zanima me kako ste vaše malčke naučile,da vas ubogajo,naš nič ne uboga in ga sploh ne moremo z ničemer pripravit do sodelovanja,ko ga hočemo naučiti sedi in prostor skoči na nas in nas prične lupčkat ali pa zleze komu drugemu v naročje in se skrije.Če pa malo dvignem glas da bi me poslušal pa se skrije kam pod mizo ali stol in se prične tresti,kot da bi videl hudiča!!!Mi lahko katera kaj svetuje??? :-[ :-[ ???

Kdor ima v srcu ljubezen,ima zmeraj komu kaj dati!

http://medo1.moj-album.com/

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #454 : 25 November 2007, 17:24:31
Hvala Gigosy!

Glede učenja vam svetujem, da obiščete kakšno pasjo šolo, kjer naučijo lastnike psov kako se sploh psa uči. Tam vam takoj povejo kaj delate narobe, kdaj se psa uči, kako ravnaš v določenih situacijah,... Definitivno priporočam obisk pasje šole, posebno če je to prvi pes. Pes se tudi nauči odnosa do drugih psov, se socializira, in seveda najpomembnejše, ti se naučiš kako sploh pravilno ravnati z psom.

Koliko je star kuža?
Sicer pa na kratko, prva faza v učenju psa je pozornost. Ne moreš učiti psa če te ta ne posluša, ali če je preveč motečih dejavnikov. Rabiš mirno okolje, vsaj na začetku. Ko psa pokličeš po imenu in te pogleda ga ful pohvališ. Tako ga naučiš, da je pozoren.
Ko se recimo pes usede, ga ful pohvališ in daš priboljšek. Vsakič ko se usede mu sproti rečeš SEDI. On se potem nauči povezati besedo z dejanjem. Ne moreš mu ti rečti sedi in pričakovati da se usede, če tega še nikoli ni naredil. Najprej je dejanje, potem šele sledi povezati to dejanje z nekim besednim ukazom. No na ta princip potem učiš, seveda vztrajno, po nekaj minut skupaj, nikoli več.

V vsakem primeru pa je fajn prebrati vsaj kakšno knjigo o vzgoji in učenju psa.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #455 : 25 November 2007, 17:26:23
Aja, glede dvigovanja glasu, ne priporočam, ker je nepotrebno in zmedeš psa, ker itak ne ve kaj je naredil narobe ali zakaj se dereš na njega.
Po nekaj vajah je fajn da se pes malo poigra, jaz običajno ko zaključim učenje (ki traja max 5 min skupaj), je obvezna igra z psom :)

medo

• *
Odgovori #456 : 25 November 2007, 18:12:32
hvala za nasvete,sem že pregledala ogromno tem o vzgoji.Prej sem imela mešančka,ki pa sem ga hitro vsega naučila,tale pa je pravi trmasti terierček,ki se poskuša na vsak način izmakniti.Ampak mislim,da mi bo z vstrajnostjo uspelo!O šoli sem že tudi razmišljala ampak ker smo z časom zelo na tesno pač vse skupaj odlašam in poskušam na svoj način.Medo pa je sedaj star6 mesecev in pol.Najbolj me jezi,ker na povodcu ful vleče in ko mu povem da ne sme se vsede in me žalostno gleda,kak pa naredim prvi korak spet vleče tako da se kar drgne!Lp ??? >:(

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #457 : 25 November 2007, 18:41:07
Ja vztrajnost pomaga. Če vleče pač če je treba potem 100x se ustavi in mu reči ne. Čez čas se že naučijo. Morajo vedeti kdo je glavni, ker to je terier in če mu popuščaš potem bo samo še slabše. Mora vedeti, da ko se češe se češe, ko se igra se igra, ko je čas za vzgojo, se uči, ...ampak vse preko pozitivne motivacije seveda.

Ampak šola bi bila vseeno fajna, tisto urco in pol 2x na teden, pa običajno imaš to v popoldanskem času ko je konec službe. Vseeno se pozna da je bil pes (in lastnik :)) v šoli :) In zdaj je še glih pravi čas, glih prave strarosti je, da se ga da še izoblikovati :)

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #458 : 25 November 2007, 19:12:56
Midve jo obiskujeva z Ruby in sem zelo zadovoljna. Šolo imava enkrat na teden in že razmišljam, da bi spomladi še šla z Rutom tja.

esta

• *
Odgovori #459 : 25 November 2007, 19:29:44
A je že kaj informacij v zvezi s sheilo. Malo me že skrbi :-\

''In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.''

medo

• *
Odgovori #460 : 25 November 2007, 20:08:39
Hvala za pozitivno motivacijo obema! Ali katera ve za kakšno dobro šolo v Mariboru?? :'( ???

medo

• *
Odgovori #461 : 25 November 2007, 20:26:40
sem že sama našla nekaj na tem forumu v temi kd?Hvala in lp vsem

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #462 : 25 November 2007, 22:26:45
Jaz hodim v Slovensko Bistrico in sem res zadovoljna.

medo

• *
Odgovori #463 : 26 November 2007, 22:02:44
Haj si je katera že ogledala tole stran men je ful dobra http://www.dog.com/clothes.asp?Categori=Dog+Clothes .Zanimivo kaj vse izdelujejo,se vidi da je to trenutni hit.Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #464 : 26 November 2007, 22:12:34
Meni ne odpre zgornjega linka, verjetno manjka en O vmes

www.dog.com

Ja takih zadev je res polno na netu :) Z malo domišlije, prostega časa in volje pa lahko to nareiš doma, jaz se že nekaj časa zraven spravljam, enkrat bo že ratalo :)

Gigosy kaj je z Sheilo??? Po vsem tem kaj se dogaja človek vedno na najslabše pomisli...

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #465 : 27 November 2007, 01:36:16
zanimiv link, ampak meni so bolj všeč Camon oblekice  :P

ne, resno, kaj je s Sheilo?? Tinke ne upam kar poklicat in jo vprašat  :-[
ko berem o teh bogih pinčih, se mi kar koža naježi in sem čisto jezna

Gigosy, ko boš rabila moj naslov mi sporoči  ;)

Sašenka

• *
Odgovori #466 : 27 November 2007, 17:36:01
Nikjer v Ljubljani ne dobim Bio-groom fluffy puppy šampona. A mi naredite eno uslugico in na vašem koncu, mimogrede ko boste zapravljali za vaše tamale, vprašate še če imajo ta šampon in mi ga pošljete po pošti na moje stroške? Prooosim. Bi bila res vesela.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #467 : 27 November 2007, 18:30:31
Ne dobiš ga zato, ker ga uvoznik nima že lep čas. Zato vprašanje kje so še ostale kakšne stare zaloge. Kdaj pa dobijo novo pošiljko pa je spet eno veliko vprašanje. Tako da ali prešaltaš na katerega drugega - če želiš od Bio grooma kakšen blag šampon je primeren še Herbal - z izvlečki kamilice, ali pa So gentle - ne vsebuje mila in je zato primeren za mladiče in za ful občutljive pse, in primeren je tudi od Bio grooma tej šamponi v črno-beli embalaži, ki tudi ne vsebujeno detergentov, so pa ene 2-3 različni vonji, vsi pa imajo naravne izvlečke aloe vere in kamilice, če se ne motim. Za te v črno.beli flaški vem da so na zalogi, ostale pa moraš preveriti.

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #468 : 27 November 2007, 19:04:21
Botticelli si mi ti enkrat rekla da govoriš mađarsko????  :-[

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #469 : 27 November 2007, 19:12:26
Ja, zakaj? Rabiš kaj za prevajati?

medo

• *
Odgovori #470 : 27 November 2007, 19:30:18
Sašenka bom jutri malo vprašala po Mariboru,če ga še kje imajo!Lp

Sašenka

• *
Odgovori #471 : 27 November 2007, 19:44:41
Medo, prosim, bi bila res vesela.

Botticelli, ne morem prešaltati na drugega, ker tega nisem še nikoli uporabljala :P. Kateri pa bi bil najbolj primerljiv s fluffy puppy? Rabim nekaj res ultra nežnega.

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #472 : 27 November 2007, 19:47:43
Sašenka imajo ga v Škofji Loki  :P Pridi na kavo pa ga lahko kupiš  :D

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #473 : 27 November 2007, 19:48:03
Botticelli imaš ZS!

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #474 : 27 November 2007, 19:49:07
Vsi ki sem ti jih napisala :) Še najboljša varianta za moje pojme bi bila tista brez detergenta - SO gentle ali pa ona v črno-beli flaški (razlika med obema je, da je So gentle šampon brez kakršnega vonja, primeren res za extra občutljive, ostali v črno-beli flaški pa imajo vonj po določenih zadevah - eden je z medom eden pa ne vem z čim).
Pa upoštevaj da fajn razredčiš.

medo

• *
Odgovori #475 : 28 November 2007, 18:57:29
Sašenka v Mariboru  imamo šampon,ki ga iščeš,če ti ga vzamem mi javi.Rezervirala sem ga do jutri!!! Lp

Sašenka

• *
Odgovori #476 : 28 November 2007, 19:16:21
Jaaaaaaa, prosim. Se ti javim na ZS.

medo

• *
Odgovori #477 : 28 November 2007, 20:30:42
Sašenka imaš meil!!!! :P :D

Sašenka

• *
Odgovori #478 : 28 November 2007, 20:44:13
Nimam ga :'(
Ampak zadnje čase mi maili tako čudno hodijo, skoraj vse dobim šele naslednji dan. Tako, da bom tudi tvojega najbrž prejela jutri zjutraj. V glavnem ti kar vzemi šampon, da ti ga ne bodo pred nosom prodali, ker ga krvavo potrebujem...no Gal ga potrebuje jaz imam svojega. Res sem ti hvaležna.

medo

• *
Odgovori #479 : 28 November 2007, 21:36:42
Ni panike,da bi jih zmanjkalo imam veze,so rezervirani!!! :P :P Kaj ti vzamem samo enega?Še tvoj naslov bi rabla,če želiš,da kaj dobiš he-he :-[.Lahko mi ga pošlješ na moj meil ali na zs
Lp!!!