Aha torej že imate psa doma.

No, moj nasvet bi bil takle. Hčerka naj v vsem sodeluje pred nakupom, spoznavanju pasme, o tem kakšna nega, pripomočki itd so potrebni. Morda bi ji za zdajšnji RD kupili knjigo o psih, meni je recimo všečna Popolna nega in vzgoja psov-sicer je ni za vzeti dobesedno pri vseh rečeh, ampak za 9, 10 letnega otroka je super.
Meni so sicer za počitnice pred uhuhu leti kupili psa-dalmatinca, ki je bil naporen ko sam vrag (slabi živci, nestabilen)...Hotla sem pa škotskega ovčarja, pri mojih 7 letih, je bilo rahlo razočaranje, sploh pa mi karakterno ni ustrezal, kar je bil največji problem.
Ker pa imate že psico doma, morate absolutno upoštevati vašo psico in njen karakter, katerega najbolje poznate vi. Čeprav bo ta, manjši pes bival z vami v hiši, je pomembno, da ima stik tudi z RW id prvega dne in da se razumeta-ali vsaj prenašata.
Saj ravno v sprehodih po naravi (vejice, listje) je keč. Yorki ki ima dolgo dlako in ni postrižen, vam bo po sprehodu vzel kako urco, da se ga lepo razčeše in uredi. Ampak to je popolnoma vaša stvar, jaz samo opmnim, mogoče vam pa ne bi bilo všeč toliko dela z dlako.
Za zdaj pa naj ima kako opravilo pri RW, recimo krtačenje, da ji nese posodo z jesti, igra...Kar pač lahko ob vaši prisotnosti in pomoči. Vem da je na sprehod sama ne more peljti, naj pa sodeluje pri RW kolikor je možno.