Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1768966

mayorki

• *
Odgovori #4830 : 13 November 2010, 14:40:35
čaw,
zanima me kje kupite papirčke za dlako, poznam trgovino pasje mesto, zanima me če jih prodajajo še kje drugje !! Hvala za odgovor čaw

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4831 : 13 November 2010, 14:59:59
Svetujem ti da kupiš papirčke drugje, tisti v trgovini ki jo omenjaš so precej dragi :)

mayorki

• *
Odgovori #4832 : 14 November 2010, 08:59:42
Ja zanima me kje bi jih lahko kupila ceneje, ali poznaš kakšno trgovino ? čaw

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4833 : 14 November 2010, 09:57:43
Kupi jih v kakšni papirnici in jih sama nareži. Lahko kupiš svileni papir ali pa kakšen voskan papir - Deli paper.

mayorki

• *
Odgovori #4834 : 14 November 2010, 10:20:28
ooo super hvala ampak ali čez ta papir dlaka lahko diha, kot sem jaz slišala je najbolši rižev papir vendar ne vem kje ga lahko najdem??

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4835 : 14 November 2010, 11:13:45
Lej tukaj na tej strani imaš lepo napisano, kateri papir je ok:
citat:   
"silk wrapping paper (see vendors such as Lainee Ltd or Show-Off at Dog Shopping page) to purchase these; this a thick fibrous/porous paper or bakery wrap papers - these are the waxy paper that is used when you buy a donut or similar product.  These can be purchased at a restaurant supply store"

Link: http://www.bhejei.com/groom-wrapping.htm

Sicer piše za maltežane ampak saj isto velja za Yorkije. Pomoje da kar večina vzrediteljev uporablja svileni papir. Rižev papir je ok, samo se blazno hitro strga.

mayorki

• *
Odgovori #4836 : 15 November 2010, 08:07:36
oo najlepša hvala za podatke!! čaw :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #4837 : 15 November 2010, 18:29:20
Je kdo preizkusil tale sprej za razčesavanje dlake?
http://www.aler.si/nega-in-cistoca-psa/beaphar-razprsilo-za-razcesavanje

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

rapgirl

• *
Odgovori #4838 : 15 November 2010, 18:40:23
Je kdo preizkusil tale sprej za razčesavanje dlake?
http://www.aler.si/nega-in-cistoca-psa/beaphar-razprsilo-za-razcesavanje

sicer nimam yorkija, mamo pa shih tzuja doma in za razčesavanje uporabljamo sprej od biogruma. Smo poiskusili tudi druge, pa je ta najbolj ustrezal.

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

lumada1

• *
Odgovori #4839 : 30 November 2010, 06:40:43
Pozdravljene, sem nova na forumu, sem pa ga kr prebrala, pa vseeno nisem našla kar sem iskala. Zato bi vas vprašala, če pa ste to že odgovarjale mi pa povejte kje naj najdem. Zanima me, kako pri mladičku yorkiju veš kakšne bo barve? ali bo svetla barva bolj rjava ali bolj zlata ? Pa ali si lahko siguren da bo dlaka ravna in kako veš do katere dolžine bo zrasla ? Vem da se vam bojo zdela ta vprašanja neumna, ampak sem začetnica pri yorkijih. Gre se za to, da si moja 9 leta hči zelo želi psička, pa je bila do sedaj premajhna, zdaj pa je že zelo samostojna - bistvo pa je da ima neizmerno rada živali. ker imamo kmetijo, vem da zna za živali poskrbeti tako kot treba - je še  bolj natančna kot jaz. Psička pa bi rada imela vedno pri sebi in v svoji sobi in vem da bo za njega res lepo skrbela, seveda pa ji bom pomagala. Odločila sem se za yokija - ona še ne ve ker bo presenečenje za RD- pa bi prosila če imate še kakšen nasvet glede tega , saj sem res čisti začetnik v tej pasmi. Sem pa prebrala vse o pasmi, ampak izkušnje so čisto nekaj drugega.
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4840 : 30 November 2010, 07:43:28
Oglejte si spletno stran:

www.desmidiales.com

Imate veliko informacij kako psa kupovati in kako ne, ter poglejte si slikice pravih yorkijev.

Yorki nikoli nikoli ne sme iemti rjave barve dlake po telesu - po glavi je zlata barva, po telesu pa jekleno siva - ta siva je lahko temnejša ali svetlejša, odvisno od genetike, se pravi kakšni so starši.

Običajno če pogledaš yorkija pri 3-4 mesecih in vidiš da mu če izrašča vidna siva barva, zna biti da bo čisto presvetel in bo siva namesto jekleno sive raje svetlo sivkasta.
Vsekakor morate videti vsaj mamico.

Ja in dogaja se da psi neprimerne barve in dlake dobijo vzrejno dovoljenje, tako da morate kar paziti pri katerem vzreditelju boste kupovali. Jaz pri nas lahko priporočam za sedaj samo psarno Desmidiales.

Sicer pa je tako, yorki kot vsak pes rabi veliko socializacije in sigurno tega ne moreet vse hčerki prepustit - recimo vi jo boste morali voziti v pasjo šolo, in podobno. Tako da tudi na to morate biti pripravljeni.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #4841 : 30 November 2010, 11:36:11
Oz. boste morali vsakič zraven hčerke v šolo in spremljat kako delajo. In lahko računate na to, da se ga morda naveliča, če ne prej pa potem ko bo najstnica in začela žurirat. Kaj pa ko bo šla študirat, bo pes šel zraven?

Yorki je PES, TERIER in niti malo ni lahek za vzgojo. Je zelo vztrajen pes, za vztrajne ljudi. In potrebuje dosledno vzgojo in temeljito socializacijo. Pa ker ste na kmetiji, je tu še dlaka, postrižen bo moral biti, da se listje, vejice ipd ne nabira vsakič noter, nega pa je kar zahtevna (no, kakor za koga).

Jaz bi pogledala raje po kaki drugi pasmi-francoski buldog, boston terier...

Le vkup uboga gmajna!

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4842 : 30 November 2010, 11:38:05
kitajski goli pes :):):)

ja sicer pa vsem zraste dlaka do tal in je treba redno stričti. kako lepa bo dlaka pa je odvisno od nege in česanja.

lumada1

• *
Odgovori #4843 : 30 November 2010, 12:34:59
hvala vsem za odgovore.
Seveda bom jaz pomagala , sej ne da bi ga zdaj ji kupila in zdaj ga naj pa ona rihta!! To sploh ne! Vsi v družini si želimo hišnega psička (imam še dva sina starejša) , samo rada bi ji ga dal kot darilo da pač ve da je kuža njen - ker si ga želi in je tako dobra,odgovorna in nežna do vseh živali. Seveda pa ji bom pri vzgoji pomagala in svetovala. Tudi ko bo šla študira ali že zdaj ko bo v šoli bom jaz skrbela zanj, to sploh ni vprašanje ali problem.
Kar se pa tiče da smo na kmetiji, kuža bo v hiši , na sprehode pa ga bo peljala po asvaltu ali v naravo - tako kot vi vsi - sej ne bo zdej skakal tam po gnoju - za to imamo rotweilerko ki živi na dvorišču - ne na ketni.
Rada bi se pač čimbolj poučila o tej pasmi, da ji bom lahko pomagala in svetovala-bo pa psiček vsekakor dobrodošel in enakovreden član naše družine.
Tako da če imate še kakšne nasvete bi prosila.
Hvala in LP Polona

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4844 : 30 November 2010, 12:54:47
Moj nasvet, ne tempirati na nobene datume. Ker velika verjetnost je da ne boste dobili leglo glih tisti datum ko želite in bo treba počakati. vsekakor se psa kupuje za 15 let in počakati teden dva ali kakšen mesec par več nebi smel biti problem.

Če želite  res kvalitetnega in zdravega mladička, se prepričajte katere teste imajo starši opravljene - vsaj pregled pogačic morajo imeti. in ne kupovati od raznoraznih domačih legel, ker je 95% da neboste dobili to kar iščete.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #4845 : 30 November 2010, 13:08:16
Aha torej že imate psa doma.  :)

No, moj nasvet bi bil takle. Hčerka naj v vsem sodeluje pred nakupom, spoznavanju pasme, o tem kakšna nega, pripomočki itd so potrebni. Morda bi ji za zdajšnji RD kupili knjigo o psih, meni je recimo všečna Popolna nega in vzgoja psov-sicer je ni za vzeti dobesedno pri vseh rečeh, ampak za 9, 10 letnega otroka je super.
Meni so sicer za počitnice pred uhuhu leti kupili psa-dalmatinca, ki je bil naporen ko sam vrag (slabi živci, nestabilen)...Hotla sem pa škotskega ovčarja, pri mojih 7 letih, je bilo rahlo razočaranje, sploh pa mi karakterno ni ustrezal, kar je bil največji problem.

Ker pa imate že psico doma, morate absolutno upoštevati vašo psico in njen karakter, katerega najbolje poznate vi. Čeprav bo ta, manjši pes bival z vami v hiši, je pomembno, da ima stik tudi z RW id prvega dne in da se razumeta-ali vsaj prenašata.

Saj ravno v sprehodih po naravi (vejice, listje) je keč. Yorki ki ima dolgo dlako in ni postrižen, vam bo po sprehodu vzel kako urco, da se ga lepo razčeše in uredi. Ampak to je popolnoma vaša stvar, jaz samo opmnim, mogoče vam pa ne bi bilo všeč toliko dela z dlako.

Za zdaj pa naj ima kako opravilo pri RW, recimo krtačenje, da ji nese posodo z jesti, igra...Kar pač lahko ob vaši prisotnosti in pomoči. Vem da je na sprehod sama ne more peljti, naj pa sodeluje pri RW kolikor je možno.

Le vkup uboga gmajna!

lumada1

• *
Odgovori #4846 : 30 November 2010, 14:22:11
No sej to je to. Ona že zdej rihta psico - samo je le RW in je ne upam pustit same z njo. Čeprav je psica nenapadalna sploh kot da ni RW - in druge pse takoj sprejme. Zato pa bi rada yorkija da je lahko v hiši, imeli smo mucka v hiši - ampak je toliko dlak - pa še to nas ni motilo - ampak je ta starejši sin alergičen na njih in tako sem rekla da boljš yorki ki ne pušča dlake, je lep in prijazen - z vzgojo seveda.
Glede dneva pa itak - ni nujno glih na ta dan ker verjetno res ne bomo našli mladička  do takrat.
Lp Polona

lumada1

• *
Odgovori #4847 : 01 December 2010, 06:51:38
Še nekaj me zanima, kakšne izkušnje pa imate s psički yorkiji, ki so imeli operirano pogačico ? Je potem vse ok ali ne?
LP p.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4848 : 01 December 2010, 07:58:14
Ja lahko je ok z psom, ampak patella je običajno dedna in pse ki imajo diagnosticirano luksacijo patelle se ne vzreja dalje.

Če je blaga oblika luxacije potem tudi ni nujna operacija, lahko pa luksacija potegne še veliko več za sabo on krivih kosti, natrganih vezi.... zato je važno da vsi vzreditelji svoje pse testirajo preden sploh pomislijo ali bodo parili ali ne. Tako bi se dalo tej težavi v 99% primerov izogniti.

nelli

• *
Odgovori #4849 : 01 December 2010, 09:38:06
 O tem vam jaz lahko kaj povem ker imam psa z dedno Luksacijo patello .Že kot mladiček je čudno hodil ,in to se je samo stopnjevalo ,potrjeno  je bilo da ima luksacijo patello na obeh nogicah in da je potrebna operacija,tako da sem se odločila za operacijo.

Pri taki bolezni kuža ni nikoli tak kot zdrav kuža tudi če je operiran to nepomeni da zdaj lahko skače vsepovsot vedno ga je treba mirkat da nepride do ponovnega izpaha ali pa do drugih komplikacij .Kolegica  ima isto yorkya ki je bil oberiran pri istemu zdravniku kot moj ,kuža še zdaj šepa in ima težave .Stroški zdravljenja so zelo dragi zato vam svetujem ko boste kupovla psa zahtevite vsa potrdila o zdravstvenem stanju staršov po možnosti babice in dedeka.

Če niste pripravljena dati veliko več denarja za psa od 1000 do 1500 eur za zdravega psa ,vam svetujem da greste v zavetišče po kužija .

To vam povem iz lastnih izkušenj ,ker sem bila preveč neučakana,sem kupila poceni rodovniškega psa brez da sem kaj vedla o zdravstvenem stanju staršov,ker sem vrjela besedam ,če bom še kdaj  kupila psa bi zahtevala vse črno na belo z vso cerfikacijo zdravstvenega stanja .

Svojega psa imamo neizmerno radi in mu nudimo vso nego in skrb, je naš družinski član .

lep pozdrav

lumada1

• *
Odgovori #4850 : 01 December 2010, 11:54:47
Vem za psičko  ki je že bila operirana, ampak mi je gospa rekla da bo sedaj normalno rasla naprej in ne bo nobenih problemov. Ampak jaz nisem čist sigurna, je sicer z rodovnikom, itak pa je jaz ne mislim imeti za vzrejo, to je tudi gospa povedala, da se ne prodaja kot vzrejna - zaradi možnosti dedovanja te okvare.
Mene samo skrbi če bo po tej operaciji res vse ok ali ne ?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4851 : 01 December 2010, 12:12:04
ojej pa si ziher da je rodovniška? koliko je stara psička?

ne tak pes nikoli nebo isto in tak pes je dejansko omejen psi vsem. Osebno bi se sploh vprašala ali je bila psička dejansko operirana, ker operirajo šele ko pes dokončno odraste, na mladičku se operacij ne dela.

lumada1

• *
Odgovori #4852 : 01 December 2010, 12:17:02
psička je stara 4 mesece, in sedaj okreva po operaciji

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4853 : 01 December 2010, 12:30:25
oh kje!!!!!!!! to je pa nateg totalen sori.

žaj je tako da folk je neverjeten in si ne moreš verjeti kaj vse so zmožni lagati.

a vam je pokazala kakšno veterinarsko poročilo o operaciji? pokličte veterinarja ki je opravljal operacijo in se pozanimajte kaj točno je bilo.

oprosti, samo to je res višek vsega kaj se gredo eni. Imam doma yorkico z luxacijo in pri 3-4 mesecih smo šele videli da je kaj narobe, in operacije nikakor pred 6 mesecem nebi svetovali! no na srečo moja ni rabila operacije, se nismo odločili, nima bolečin, je pa to vseeno pes z omejitvami - ne laufa. ne skače ....

lahko vprašam koliko pa gospa hoče imeti za tega psa?

lumada1

• *
Odgovori #4854 : 01 December 2010, 12:57:02
Nisem videla še nobenih papirjev, ker gre za dva mladička - fantka in punčko - ki sta baje rojena v Nemčiji in imata nemški rodovnik, vendar jih v Nemčiji niso hoteli operirati zato so jih pripeljali k nam. Da sta sedaj oba že operirana in uredu. Cena je 500 eur. Res sem tudi jaz malo v dvomih.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4855 : 01 December 2010, 13:06:48
Ajoj :):):):) Bedarija, moj nasvet: to je nateg totalen, tako da čim bolj stran od takih. Mislim take bedarije pa še ne :):):) Ja glih bo nekdo iz Nemčije sem vozil mladiče na operacijo :) Pa plačal 1000€ oz še več za operacijo za enga psa in ga nato prodal za 500€ .

Res apeliram na vse, dajte malo kritično razmisliti kaj vam taki šteparji govorijo.

Ti jaz povem, da gre za neko nerodovniško leglo pitajboga staršev, vprašljivega zdravja in izvora. Za katero pa vedno najdejo folk ki bo plačal 500€ za mešanca. Grozno  >:( >:(

Za 700-800€ se da dobiti tudi super yorkija rodovniškega iz tujine, seveda je treba preveriti kako in kaj. Sicer pa tudi 1000€ za rodovniškega psa ki ima starše zdravstveno pregledane... ne vem no, napram tistim 500€ ki jih šteparji hočejo za svoje mešance....

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4856 : 01 December 2010, 13:35:33
kitajski goli pes :):):)

ja sicer pa vsem zraste dlaka do tal in je treba redno stričti. kako lepa bo dlaka pa je odvisno od nege in česanja.

No delno se strinjam s tem, pozabila pa si napisati, da je dlaka predvsem prirojena. Lahko ima yorki že v osnovi slabo - volneno dlako in kljub še ne vem kakšni negi nikoli ne bo imel lepo. Seveda pa je potem tako dlako potrebno negovati da ostane lepa svilena.

Yorki z dolgo dlako res ni za v gozd, so pa zelo praktične frizurice, ki so meni osebno tudi izredno všeč, v kolikor si posameznik ne želi za vsako ceno dolgo dlako. Tako da možnosti je več.

Nelli zelo lepo napisano in predstavljeno. Treba je ljudi čim bolj seznaniti z možnimi zapleti neodgovornega nakupa. Absolutno se strinjam s tistim delom, kjer si zapisala da vsak, ki ni pripravljen odšteti nekaj več kvalitetnega mladiča, naj gre raje po kužka v zavetišče. Ne vem zakaj nekaterim več pomeni nakup "kvazi" yorkija, (po možnosti še celo brez rodovnika, ki na koncu koncev ko odraste sploh ne izgleda kot yorki), kot da bi v zavetišču izbrali psička, ki jim je recimo všeč.

Za moje pojme je v zavetišču 90% psov lepših od tistih yorkijev, ki jih vzredijo neodgovorno, parijo pri prvem sosedu in po možnosti še brez rodovnika. Potem pa na cesti srečaš lastnika takega psa, ki trdi da je njegov pes Yorki, podoben je pa bolj vsem drugim pasmam kot yorkiju :)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4857 : 01 December 2010, 13:42:58
Nisem videla še nobenih papirjev, ker gre za dva mladička - fantka in punčko - ki sta baje rojena v Nemčiji in imata nemški rodovnik, vendar jih v Nemčiji niso hoteli operirati zato so jih pripeljali k nam. Da sta sedaj oba že operirana in uredu. Cena je 500 eur. Res sem tudi jaz malo v dvomih.

Joj... tega pa sploh ne bom komentirala. Je že Botticelli vse povedala :)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4858 : 01 December 2010, 13:47:40
Za 700-800€ se da dobiti tudi super yorkija rodovniškega iz tujine, seveda je treba preveriti kako in kaj. Sicer pa tudi 1000€ za rodovniškega psa ki ima starše zdravstveno pregledane... ne vem no, napram tistim 500€ ki jih šteparji hočejo za svoje mešance....

Super v smislu, da se ga kupuje samo za hišnega ljubljenčka!!! Za KVALITETNEGA vzrejnega ali  celo razstavnega psa je absolutno treba odšteti bistveno več.
Se pa popolnoma strinjam z Botticelli za potrebe hišnega ljubljenčka se lahko dobi za 700 - 800 EUR že zelo fajn yorkija, seveda pa si je treba vzeti čas in temeljito pozanimati kje in kaj kupiti.

nelli

• *
Odgovori #4859 : 01 December 2010, 14:48:13
Mladiček nikakor nemore biti operiran pri 4 mesecih ,operira se šele ko je njegov razvoj končan ,to je nekje pri 1 letu starosti.
Kot sem že povedala pes ki ima luksacijo patello kot je moj ima omejitve čeprav je bil operiran ,kot prvo je to zelo teška operacija in boleča ,izluščijo del kosti stran (poglobitev žleba) eno kost pa prežagajo in premaknejo na drugo stran,okrevanje po taki operacji je 6do 8 tednov ali pa do 6mesece in več odvisno od psa ,moj je dolgo okreval, umes se je že poslabšalo in spet izbolšalo ,lahko pa pride tudi do atritisa kar je zelo boleče za psa .

Lumenet pomislite malo tak kuža nebo nikoli zdrav ,dala boste 500 eur ,vetrinarske stroške boste imela še 2 toliko ali več, če so še kake druge zdravstvene težave pa še več.
In vi in vaša družina boste zaradi tega trpeli nesamo finančno ampak tudi duševno .