Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1769979

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #5220 : 10 April 2012, 10:34:14
Jaz pri sredstvih proti klopom ne bi preveč eksperimentirala. Kemija gor ali dol, posledice zaradi klopa so lahko za psa usodne. Torej Advantix in pika.

cufko

• *
Odgovori #5221 : 10 April 2012, 11:01:14
Pozdravčki.

V katerem času začnete s "akcijo" proti klopom, bolham, komarjem? Sem nekje zasledila, da je potrebna tudi zaščita proti komarjem, predvsem ko se vrnemo iz morja. Kaj menite o tem?  Kako se bojujete z bolhi in klopi vi?

taji

• *
  • Neli in Kimi
Odgovori #5222 : 11 April 2012, 18:07:56
Jaz mojima dvema dajem Frontline Combo, od spomladi pa do pozne jeseni. Odvisno od vremena, recimo letos sem jima dala kapljice takoj, ko se je otoplilo. Ker smo veliko na morju, jaz mesečno dajem kapljice Frontline in tablete Milbemax. Mi je tudi že veterinarka razlagala, baje so tisti tigrasti komarji najbolj nevarni.
Je pa tako, da klub tem kapljicam, Neli ponavadi "kasira" 2 klopa letno (na morju) >:(. In ima kar grdo reakcjo, ponavadi se ji naredi flekec in se pol suši (kot nek mozoljček), ne zgine pa 14 dni, tako da se vsakič pol hodimo kazat. Meni je to kar zoprna zadeva, čeprov mi vsakič vet reče, da je to normalno. Nevem no.

Pozimi jima pa ne dajem kapljic, oz. dam 2x, če se spomim  ::)

Kikita

• *
Odgovori #5223 : 11 April 2012, 19:30:05
Hvala za odgovore, jutri se bova odpravili malo do veterinarja po ampule, potem bomo pa videli.
Ravno smo nazaj od frizerja....brkci, ušeska pa tačke...sezona se bliža sej veste :)
Pred:

in potem:

nelli

• *
Odgovori #5224 : 11 April 2012, 19:47:39
Kikita lepa je tale tvoja psička  :)lepo postrižena res je srčkana :P :P :P

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #5225 : 22 April 2012, 11:38:31
Novost v naši trgovinici, posebej za yorkije:

http://www.planetpsov.si/shop/za-razstave/manice/

Mašnice za yorkije, različne velikosti, vse narejene z kristali Swarowski!

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #5226 : 10 Maj 2012, 14:40:56
Pozdravljene vse yorki navdušenke  ;D

Zanima me, če bi bila katera zainteresirana da se dobimo na yorkijadi? to je neke vrste piknik ki ga priredimo lastnice in lastniki yorkshire terierjev, odvija pa se v Mariboru.
Če katero zanima naj malo pokomentira da vidim koliko bi nas bilo.
Datum bi pa bil 26.5-sobota.
Lp ;D ;D ;D ;D

Denina

• *
  • Tori
Odgovori #5227 : 11 Maj 2012, 23:54:34
Živjo,

pošiljam nekaj slikc od Tori, da vidite, kako je lepa, ker ji je malo bolj zrastla dlaka, saj ima manj zdravil in se boljše počuti. Pozdravčki vsem. Pogrešam pa fotografije vaših kosmatinčkov, dajte več slikic. Uživajte v naravi.

http://denina.moj-album.com/

Za dva groša fantazije v žepu moraš le imet, pa že delaš coprnije, da vse lepši je ta svet.

taji

• *
  • Neli in Kimi
Odgovori #5228 : 13 Maj 2012, 19:05:50
Petval, nas v pomladno-poletnih mesecih ponavadi na primorsko vleče med vikendi  :P. Načeloma ostanemo doma, kadar je slabo vreme napovedano, takrat bo pa tudi piknik verjetno odpadel, če pride do tega.

nelli

• *
Odgovori #5229 : 13 Maj 2012, 19:46:25
Denina

Res super da je Tori bolje,tudi dlakica ji je zrastla,prav luškana je zares :P :P :)

Chanel

• *
Odgovori #5230 : 14 Maj 2012, 14:04:03
Jaaaa.... midva sva ful za yorkijado  :o

bachiko

• *
Odgovori #5231 : 14 Maj 2012, 23:01:49
jaz bi bila tudi za yorkijado samo nas bol vleče na primorsko kot pa maribor...

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #5232 : 15 Maj 2012, 08:30:59
Če nas bo dovol bom pravočasno javila ;D ;D
Lep pozdravček od mojih špelc ;D ;D ;D

Katarincaa_

• *
Odgovori #5233 : 15 Maj 2012, 19:41:09
Pozdravljene punce:)

Jaz sem pa nova tukaj in imam 2 yorkija:D bejbo lili, ki je stara eno leto ter zapeljivca erika, ki je star 4 leta:D bi vam prilepila slikco pa ne znam kako se pa to naredi:D

bachiko

• *
Odgovori #5234 : 20 Maj 2012, 13:54:20
Za slikce imaš tam pod dodatne možnosti in pripni...daš tam prebrskaj in označiš katero sliko želiš dodati...samo ne smeš imeti preveliko velikost ker ti potlej noče... jaz bi tudi pripela kakšno samo mam same prevelike s temi programi za spreminjat velikost pa ne znam tako da :(

bachiko

• *
Odgovori #5235 : 20 Maj 2012, 14:27:02
no pa sem si rekla zdaj mi bo pa uspelo in sem potegnila tale program http://imageresizer.codeplex.com/  in  mi je ratalo..tako da tole je moj baciko star 1mesec, 3mesece, 6mesecov in 11mesecov :D

Bonnie_YT

• *
  • I stand for animal rights!
Odgovori #5236 : 21 Maj 2012, 21:04:26
Pozdravljeni vsi,

evo, da se še mi oglasimo, ker beremo forum že nekaj časa :)

Imamo Yorkija, starega 11 mesecev, pravi mali navihanček. Slikice v kratkem, je treba zmanjšat resolucijo :)

Mlečni zobki so mu že vsi izpadli, pri 9 mesecih je vet. odstranila še zadnjega, ki kar ni želel ven.

Na mesec ali dva (po potrebi) obiščemo frizerko, ki ga uredi, lepo ga počeše in skrajša nohtke. Sedaj bo šel še na popolno preobrazbo, prvič ga bo skopala. Pustili bomo dolgo dlako, upam, da jo kot laik negujem pravilno. Češemo ga skoraj 3x na teden, bolj tko na hitro, da nima vozlov in da se mu dlaka sveti. Uporabljamo pa Gold Medal Long Hair šampon za njegove laske, za enkrat smo zadovoljni. Na zalogi je še pol stekleničke, nato bi pa res preverili Pure Paws, ker ga vsi hvalite. :)

Trenutno prebolevamo pasji gastritis in smo na strogi dieti :S nekaj je pojedel in je bruhal in imel diarejo, na ifuzijah je bil nekaj časa, sedaj pa pridno antibiotike dajemo. Izcedek je še zmeraj, imamo pa kontrolo v petek, do takrat pa samo spremljamo stanje. Se pa počasi vrača v prvotno stanje, nagaja še zmeraj, samo apetita nima toliko.... Upam da se čim prej pozdravi da bo spet mali norček :)

Me pa nekaj zanima, zaradi vseh vet. stroškov, ki smo jih imeli, sva se s fantom pozanimala glede zavarovanja. Ima kdo izkušnje s tem? Meni trenutno pripravljajo izračun, tako da čakam, da dobim na mail. Sicer je to prvič, da je imel kaj takšnega, pa naju je strah da se ponovi, ker je kar požrešen.

Pozdravček vsem, hov hov

Since rescuing animals I lost my mind but I found my soul

bachiko

• *
Odgovori #5237 : 22 Maj 2012, 13:36:17
Bonnie_YT smem vprašati kje ste vzeli vašega yorkija...ker  je naš enako star pa da ni iz istega legla ;P     kakšen izcedek pa ima ker omenjaš da ima gastritis...???naš je imel tudi gastritis pa mi ni jasno o kakšnem izcedku govoriš.

3krat na teden ga češete??uf jaz svojega čisto vsak dan, včasih tudi 2krat in ime še zmiraj vozlje tako da ne vem kako vam uspeva da jih nima več.

jaz sem drugače sprobla od pure pawsa in mi je super samo pri nas je kar drago tako da se splača naročiti preko interneta...če imate pač to možnost...balzam ki mi je super- ultra silk cream je za 8e dražji in tako je tudi pri ostalih proizvodih...tako da se pozna...15e dražje za balzam in šampon...in ker gre tega kar precej vsaj jaz mojemu nanesem full da se čim lažje razčesava tako da je malo za premislit...

zavarovanje je pa včasih kar dobra naložba ker so zneski včasih res vrtoglavi, včasih pa stran vržen denar...

je pa tako...mi z našim prejšnim kužijem nismo imeli nikakršnih težav nato pa je pri 9letih zbolel in smo zapravili v roku 8-9 mesecev okoli 1000evrov če ne še več za vse preiskave in slikanja...tako da če tako računaš da daješ vsako leto približno 200e (z 70%udeležbo), znese v 10letih 2000e,  ampak kar je še najbolj kruto da moraš plačati še tistih 30% dodatno...torej bi mi za našega v 9letih plačali 1800e zavarovanja poleg tega pa še okoli 330e kolikor znaša 70%udeležba...tako da skupaj 2130e...tako smo dali pa 1000e... razlika je kar ogromna. na drugi strani poznam psičko ki so ji morali operirati vezi na zadnjih tačkah v roku 2let in je samo ena operacija stala okoli 800e...stara je 7let...če bi jo zavarovali kot mladička...spet zavarovanje okoli 1400e, plus 240+240 je 1880... brez zavarovanja bi prišlo 1600e. v tem primeru tistih 200evrov ni ne vem kaj sploh če umes uveljavljaš še kaj...tako da res odvisno od situacije v kateri se znajdeš... mislim pa da vseeno preplačaš če zavaruješ že mladička...
tako da ne vem koliko se splača dejansko zavarovat mladička... jaz ga sedaj nikakor nebi...mogoče na stara leta..je pa res da ga lahko samo do 10leta zavaruješ...kolikor je meni znano....

kakšne imate pa drugi kaj izkušnje z zavarovanji?

bachiko

• *
Odgovori #5238 : 22 Maj 2012, 13:38:33
aja pa na stara leta ne mislim tako...sem se malo čudno izrazila... jaz bi pri 4, mogoče pri 5letih zavarovala...če bi

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #5239 : 22 Maj 2012, 17:51:59
No za 8 € jaz nikjer nisem našla da bi bila razlika v ceni, je pa malo razlike če primerjaš z vzhodom, kjer zaradi standarda ful nižajo cene. vse ostale države imajo boljkone primerljive cene za Pure Paws. Me pa zanima kateri šampon je 7-8 € cenej.

Bonnie_YT

• *
Odgovori #5240 : 22 Maj 2012, 21:48:08
Bonnie je kupljen pri Martini (Tinkipletinki) v Ankaranu, skoten je 26.6. če ti kaj pomaga... Sicer je imel še bratca in sestrico v leglu. Bratca nisva videla, ker je bil kupljen dan pred Bonnijem, sestrica je pa bila še, ko sva ga kupila.

Midva sva dala v 3 dneh 300 eur za vet. tako da sva razmišljala za zavarovanje, ker nikoli ne veš kaj bo spet pojedel.
V bistvu je tako, da je imel krvavo bruhanje in krvavo diarejo, vet. je rekla da je gastritis, da je pojedel nekaj takega, da mu je uničilo želodčno kislino. Iz krvi ni razbrala, da gre za podganji strup. Dejansko nam niso nič konkretnega povedali kaj je narobe oz. zakaj je do tega prišlo, samo s tabletami in inekcijami so ga "šopal" 3 dni, da je prišel k sebi. Gre pa za tak izcedek, kot da ne bi imel kontrole nad veliko potrebo.

Agent nama ni kej preveč povedal glede zavarovanja, sva prosila samo za info. izračun, da vidiva če se nama "splača" in ne bova s tem v minusu.

bachiko

• *
Odgovori #5241 : 22 Maj 2012, 23:49:18
a joj...bogi revečk... to je bil pa kar šok zanjga  :'(      samo na podlagi česa so ga filali z vsem tem...  ker naš je 1mesec bruhal pa je slika samo pokazala da ima odebeljeno želodčno steno kar je pomenilo gastritis...nato je zbruhal celo kepo dlak in od takrat je bilo vse ok...seveda smo bili skoraj 3mesece na strogi dieti sedaj pa je že normalno... no upam da mu bo čimprej bolje in bo čimprej spet vse ok

naš je bil pa 22.6. skoten... sta 4dni razlike  ;)         

Bonnie_YT

• *
Odgovori #5242 : 23 Maj 2012, 22:32:54
RTG ni pokazal nič, vse je OK. Krvna slika ni pokazala nič, tako da še zmeraj ne vem...

Danes sem mu kuhala piščanca in riž, kot piše na mnogih forumih je to priporočljivo. Ne vem, naš je zmazal porcijo takoj, ni niti opazil, da je pojedel še antibiotike zraven :)

Kje ste pa vi kosmatinca vzeli?

bachiko

• *
Odgovori #5243 : 23 Maj 2012, 23:30:39
jaz sem pri gospe ekić... najprej sem hotela pri klari škopelja pa je imela takrat le 2samčka jaz sem pa želela strašansko samičko...nato so bla še 2legla z samimi samčki tako da nisem hotela več čakat in sem se odločila za samčka (sicer je bila v leglu ena samička vendar je ta avtomatsko pripadala klari ker se je njen samček speedy paril s tariko tako da jo je vzela ona  :( ). ko sem bila prvič pri tej gospe se je naš mali ravno skotil 2dni nazaj...in gospa res obožuje yorkije, ima jih namreč 3 in še enega maltežančka mešančka...tako ko sem videla njen odnos in ljubezen sem rekla da je to to.mladička sem nato hodila obiskovat vsake 2tedna tako da sem ga spremljala od njegovega rojstva kar mi je ogromno pomenilo saj nisem hotela le priti po mladiča ampak ga spremljati od rojstva tako da se tudi on navadi na nas...   in sedaj bi še kar kakega vzela... jaz se vsak dan znova zaljubim vanj.tako je prisrčen... pa ti njihovi učki... jaz sem dobesedno zaljubljena v to pasmo  ::)   

drugače pa ja piščanček in riž je najbolje.jaz sem mojemu mešala tudi polento, pa včasih korenčka, pa malo olivnega olja.je pa ogromno shujšal v času diete da sem mu vse kosti čutila in me je bilo kar groza...sedaj pa pravi veterinarka da je kar konkreten  :P    no ima tam okoli 3,200...tam nekje

midva bova zdaj počasi končala s malo šolo in sem zelo zadovoljna da smo se odločili ker te res naučijo kako ravnati... na sprehodih lepo hodi zraven, ne vleče tako kot nas je prejšni pes, zna vse osnove, ne uničuje ničesar... tako da priporočam vsem...pa še navadi se drugih psov, ljudi

Bonnie_YT

• *
Odgovori #5244 : 24 Maj 2012, 09:12:52
Daydreamer je men top Yorkie... Adijo pamet kok je lep. Na FB jih spremljam in vse te psarne sam on je najlepši :) midva se odločava za še enega. Ko je bil naš majhen, sem komaj čakala da zraste. To pa zato, ker je bil tok majhen, da si ga nenamerno pohodil, spal je v omari med spodnjim perilom ali pa pod vzglavnikom. In potem sem ga iskala tud po 15 min na 30m2 :) Pa še pri nas je tok enih otrok, da tud ven v miru nisva mogla it.
No in Bonnie je prehitro zrastel, sedaj mi je pa žal ker nisem toliko uživala, ali pa se mi zdi no da nisem.
V šolo ne hodimo. Ko smo ga hoteli vpisati je ena gospa v Zooticu rekla, da je bilo tam precej nesocializiranih psov in so njeno maltežanko napadli. Naju je na fertik prestrašila. Gospod iz šole, je pa rekel da je še mali, da malo počakamo. In smo ga sami začeli učiti in že zna dosti. Tačke pa noče dati :) Ne pomaga nič. Dvigne jo že, ko mu je nežno izmaknem, samo v roko še ne da.
Ma so pridni te YT, če bi bil drugi pes tako priden kot je on, bi imela še kakšnega,... Samo ne moreš vedeti. Za enkrat samo razmišljamo :)

bachiko

• *
Odgovori #5245 : 24 Maj 2012, 10:24:33
ja prehitro zrastejo...jaz sem včeraj gledala posnetke ko je bil še mali...kar ne morem verjet da je že čisto zrastel...pa kakšna neroda je bil ko ni vedel kaj bi...to so bili smehi  :D   

glede pasje šole je pa tako da so itak vsi mladički in ni problemov.jaz imam prav lušno skupinico.8nas je, od tega je 6manjših psov in tudi ena yorkica stara 3mesece pa ni nikakršnih problemov.je pa res da pri 3mesecih je res prezgodaj ker tamala bolj ne uboga kot pa ja...mi smo bili stari 9mesecev ko smo začeli in mislim da je bil kar pravi čas.so pa kar vsi ostali stari tam od 7-11mesecev. men je najbolj zanimivo ko na začetku je samo norel ko je zagledal druge pse in ni nič ubogal...zdaj so pa tako lušni ko jih postavimo v vrsto da lezejo in se oddaljujemo oni pa lepo čakajo in se ne premaknejo.tako lušno  ::)

mi smo rekli da bi defenitivno vzeli še kakšnega psa...ali yorkija ali pa pomeranca.pomeranci so tudi tako lušni samo jih je pri nas težko dobit oziroma je cena tako pretirana da se prav norca delajo...v tujino me pa ne mika...bi pa če bi imela finance takoj vzela še enega yorkija sedaj...ker mislim da kar taki mali potrebujejo družbo ker so tako energični in mislim da mu je kar dolgčas...pa kako lušno bi bilo ko bi se 2yorkija podila gor pa dol...še večji smehi.samo finance nikakor ne dopuščajo tega v teh časih...nažalost.že tako daš 1000e za yorkija, pa še stroški z veterino, vsa ceplenja, potem še kaj pride tako kot pri nama ko so rekli da ima pasji gastritis, pa zobke odstranjevat...tako da po malem rabiš 2000e za vse...
bom pa defenitivno takoj ko bomo sposobni vzela še enega...že zdaj komaj čakam    ;)

Bonnie_YT

• *
Odgovori #5246 : 25 Maj 2012, 19:49:54
Evo, smo ravno od vet., Bonnie je zdrav, ne rabi več antibiotikov, danes vzame zadnjega :)
Med čakanjem so pripeljali 5 malih mopsov na čipiranje, kepice male.

Yorkie je kot droga, eden je enostavno premalo :)

Bonnie_YT

• *
Odgovori #5247 : 25 Maj 2012, 19:52:48
Aja, pa še to... Se mu sme še kaj dati od "domače hrane" razen piščanca in riža? Sem brala o jogurtu LCA in Actimel. Ima kdo izkušnjo?

bachiko

• *
Odgovori #5248 : 25 Maj 2012, 20:51:00
ja lahko mu daš kakšen probiotični jogurt...actimel pa ne vem... probiotiki baje niso škodljivi, mu pa ne daj preveč ker lahko hitro drisko dobi...jaz mojemu dam včasih največ čajno žličko jogurta...čisto navadnega... ne sme biti nikakršnega sladkorja in podobnih stvari. čeprav eni dajejo vse živo ampak men se ne zdi primerno za take majhne... moj včasih dobi malo banane...recimo pol čajne žličke, toliko da okusi, pa kakšnen korenček, jabček...drugega pa še ni jedel pa tudi ne verjamem da bo.   jaz sem zgrožena ko eni dajejo takim majhnim piškote, pa smetano...  >:(     

kaj pa ostali menite?

mamica_V

• *
Odgovori #5249 : 30 Maj 2012, 12:21:05
Jaz tudi svojemu občasno privoščim žličko smetane ali pa malo sladoleda na jezička. Vem da ni prav in da ne bi smela. Ampak, saj tudi mi pojemi marsikaj takega, kar ne bi smeli, pa je dobro. Samo ne me zdaj preveč kregat, ker drugače imam pa svojega kužka neizmerno rada. Lejte, saj imam tudi otroke brezmejno rada, pa jim občasno tudi kupim nezdravo hrano.  8)