Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1769191

lonyka

• *
Odgovori #540 : 06 December 2007, 17:33:03
aja stara pa je eno leto in 3 mesece :)

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #541 : 06 December 2007, 17:35:32
Se je že kdaj gonila? Pa je bila takrat ista?

honki

• *
  • [url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img19.g
Odgovori #542 : 06 December 2007, 17:45:06
hahaha nekdo je v puberteti!!!! :P  sej vem, me bo doletelo isto :o

Lp Anja, Elly in Zoom

medo

• *
Odgovori #543 : 06 December 2007, 19:18:28
Tolaži se s tem,da nisi edina,ki imaš malo razvajenko,to je samo iskanje pozornosti.Naš tudi to dela joka za vsako malenkost!Če ga ne gledamo,če ga nočemo pobožat,če ga ne vzamemo v naročje,če jemo ........  >:((Ampak ga enostavno ignoriramo in ko vidi da ni uspeha preneha!Probaj se naret kot da je ni,ker če vzdigneš glas pomaga samo minuto in potem gre izsiljevanje naprej  :'(!!!Veliko uspeha :PNaš se najbolj joče,ko nesme tekat za tamalo,če smo kje na igrišču.Takrat tako joka,da se smili vsem ,ki so tam in vsi pravijo bogi kuža,  >:((kot da bi mu mi kaj delali!!!  :-[[Lp

Kdor ima v srcu ljubezen,ima zmeraj komu kaj dati!

http://medo1.moj-album.com/

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #544 : 06 December 2007, 19:56:19
Se mi zdi da je to ful problem ne samo pri yorkijih ampak tudi nekaterih drugih pasmah malih psov.
Koliko pa so vaši psi kaj sami doma? Recimo ko greste v službo, ali podobno. Pes mora biti navajen tudi na samoto, ne sme biti odvisen vedno od nekoga, posebno ne od samo ene določene osebe.
Jaz moram sicer priznati da pri Tari nikoli nisem imela težav, je že karakterno ful samostojna od malega in nikoli niti glasu ni bilo od nje :) Lin je bila že druga zgodba, ampak je drug tip psa. Vendar nobena ne izsiljuje z jokanjem, ker tega jaz ne prenesem, da pes  cvili brez razloga.
Prva napaka, ki ste jo verjetno naredili je, da ko je prvič pes zacvilil je verjetno dobil kar je hotel. In tako se je to vedenje okrepilo. Že pri mladiču je treba paziti glede te zadeve, da dobi nagrado (hrano, igračo, pozornost, ...) ko je priden, ne pa ko zacvili ali zajoče. SKratka pri odraslemu psu ne preostane nič drugega kot da ga ignoriraš če joče, in ful hvališ ko je priden. Bo pa verjetno kar trajalo nekaj časa. Glede tega da se ti zbuja ob 5ih zjutraj, to je treba ignorirati, pa če bo nevem kako jokal na začetku. Mora ugotoviti, da z jokanjem NIČ ne doseže. Tako da veliko sreče res, pa vztrajnosti ;) Samo kot sem rekla, če enkrat vmes popustiš, je bilo povprejšnje vztrajanje zamanj. Saj ti veš, da psu nič ne manjka, da ima vse kar rabi, radi ga imate, ...kaj te briga kaj drugi mislijo. Tvoj pes je in ti ga moraš pravilno vzgojit, ne glede na vse. Če bo cvilil na igrišču, ga pusti doma. Ali ša če ti začne cviliti, samo z odločnim glasom rečeš ne. Nikoli se ne dereš, ampak samo da pes ve, da resno misliš. Bo že poštekal:)

lonyka

• *
Odgovori #545 : 06 December 2007, 20:25:05
Problem je v tem da sem se poskušala tega držat Botticeli, kar praviš da vskaič ko zajoka dobi to kar hoče, ni dobila sem ignorirala in je šlo mimo...ampak zadnje čase pa ignoriranje ne pomaga, ker joka tak dolgo dokler oz...sej sploh ne neha :D se prestavi na drugo mesto in tam joka....ampak to se je začelo nedolgo nazaj...zdaj kmalu v tem mesecu nas čaka druga gonitev ja :S..je možno da zarad tega? sama je veliko doma, ker smo dopoldan vsi odsotni(služba, fax...)...drugače je mala super, ampak to jokanje ali pa izbruhi lajanja ko kdo stopi v mojo sobo so pa jooooj :D da nebom rekla kaj :) Na veliko išče pozornost ( sicer nevem zakaj ker se tak al tak vsi njej posvečamo ko smo doma :D) in to zbujanje že ob 5 je pomoje del tega...ker bi se ona rada cartala..ker namreč potem ob pol 7 kot ponavadi grem prvič z njo dol pol pa se obrne na hrbet in čohanje in bi še komot držala...ampak pač kaki 2 urci me more ob živce spravit v spanju :D...ker ignorirat ko bi se mogla učit ona pa joka ne gre :D...in ko jo hočem v dnevno poslat pa se igrama ujemi me hehe ker mala pametnjakovička točno ve zakaj se gre ...pametni so tamali tak da glava boli :)

lonyka

• *
Odgovori #546 : 06 December 2007, 20:27:58
Tjasav prva gonitev je za nami, in tega ni blo..je pa malo huda postala v tistem času edino...ne tak da bi vgriznila ampak je dala vedet da naj jo pustijo pri miru, sploh če je kak obisk prišo :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #547 : 06 December 2007, 21:53:34
Na veliko išče pozornost ( sicer nevem zakaj ker se tak al tak vsi njej posvečamo ko smo doma :D)

Ok se pravi da je mala navajena da je ona šefica, in mora biti ona skoz v središču pozornosti. Ne narobe razumet, ko prideš domov valda da se boš s psom ukvarjal. Samo če ti vidiš da je pes že bolano navezan na tebe, ali da bo lahko preveč razvajen, potem je nekako potrebno ločiti med časom ko se z psom ukvarjaš in ko te recimo pes naj nebi motil.

drugače je mala super, ampak to jokanje ali pa izbruhi lajanja ko kdo stopi v mojo sobo so pa jooooj :D

A laja zaščitniško? A je bolj navezana na tebe kot na druge? Ali laja na vsak zvok oz. obiskovalce? V vsakem primeru se mora naučiti, da če ji ti rečeš naj naj neha lajati, potem mora to narediti. A ste bile mogoče v šoli? Če ne potem bi bil pravi čas. Ker kot sama ugotavljaš, mala je preveč razvajena in nobeden očitno nima avtoritete nad njo. In verjemi, samo na slabše gre lahko če nič ne ukreneš.

Citiraj
...ker ignorirat ko bi se mogla učit ona pa joka ne gre Cheesy...in ko jo hočem v dnevno poslat pa se igrama ujemi me hehe ker mala pametnjakovička točno ve zakaj se gre ...pametni so tamali tak da glava boli Smiley

Evo to ona že ve, da mora tako dolgo lajati, dokler je ti neboš probala ujeti, in tako dobi pozornos. In potem jo še fajn loviš, mah kaj je lepšega za psa :) :)
Recimo da probaš, da zapreš vrata sobe, ali pa preden se greš učit, ga enostavno če je treba, jo zapreš v kopalnico, ko začne lajati oz. cviliti. In res moraš vzrtrajati, če bo lajala 5 ur, bo pa toliko časa not. Nikoli nikoli je ne ven spuščati oz. ji popuščati ko laja. Oprosti, samo to ti je edini način če jo hočeš tega odvaditi.

Pa to mi tudi ni nič kaj všeč, da postane huda do ljudi, razumem da želi imeti mir, v obdobju gonitve so lahko bolj občutljivi, samo vseeno ne sme biti agresivna do ljudi, kaj šele da bi grizla. Jaz bi res na tvojem mestu razmislila o kakšni šoli. Ker pes bo z tabo še recimo 15 let, in verjetno nočeš da bo vse življenje takšna. Zato pa je potrebo čim prej ukrepati.

lonyka

• *
Odgovori #548 : 06 December 2007, 23:26:43
Malo si me narobe razumela botticeli ali pa sem se narobe izrazla. V času gonitve ni agresivna to najmanj...nima pa rada da bi jo v tem času kdo preveč vlačil na okoli in silil v njo.....nikoli ne laja na obiskovalce kot sosedov pes tudi na mimoidoče ne je pa zaščitniška ja to pa priznam da mogoče malo preveč...sploh če nekdo nepričakovana se od kje pojavi se prestraši in začne lajat...ja na mene je najbolj navezana in me tud uboga, tako da grema brez problema na sprehod brez povodca.....čas ko mi da mir in spi, ko pač vidi da se z njo zdaj nemorem ukvarjat je nekoč bil ločen, tako da je pač vidla da ko se nemorem ukvarjat z njo je šla spat v spalnico...zato mi ni jasno kaj je zdaj to zadnja 2 tedna. ???

lonyka

• *
Odgovori #549 : 06 December 2007, 23:29:05
Aya pa glede lovljenja...ona je ne jemlje kot igro in ne laja...samo potuhjeno izpod postelje gleda ker ve da jo bom ven zaprla

lonyka

• *
Odgovori #550 : 06 December 2007, 23:30:53
Joj vedno nekaj pozabim :)...bom pa upoštevala tvoje nasvete Botticeli tako da Hvala!:P

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #551 : 07 December 2007, 05:43:59
Problem je v tem da sem se poskušala tega držat Botticeli, kar praviš da vskaič ko zajoka dobi to kar hoče, ni dobila sem ignorirala in je šlo mimo...ampak zadnje čase pa ignoriranje ne pomaga, ker joka tak dolgo dokler oz...sej sploh ne neha :D se prestavi na drugo mesto in tam joka....ampak to se je začelo nedolgo nazaj...
Bodi vztrajna in čakaj ti dlje, slej ko prej bo nehala ;) in potem, ko je tiho, jo nagradi, za začetek takoj, kasneje podajšuj ta čas, da je dlje tiho in šele potem nagrada. Da ne bo to povezala s tem, da če joka in potem utihne, da se ji splača, ker potem sledi nagrada in te bo še s tem izsiljevala. Imam sama (no sedaj že skoraj rešen ;))ta problem, samo, da moja tuli, no včasih pa tudi jokca :-\  ko mora biti v pesjaku :-\

lp

anchy_smile

• *
Odgovori #552 : 08 December 2007, 11:05:40
hei...jest sm tuki na novo...imam yorkija...hehe
Lp. Anchy

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #553 : 08 December 2007, 11:34:53
dobrodošla Anchy

koliko je star tvoj yorki?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #554 : 08 December 2007, 11:46:51
lonyka...saj vem da je ful lažje napisati kot pa to izvesti :P Samo jaz vem da nebi prenesla da bi imela enega psa ki non stop nekj gnjavi, in joka in izsiljuje... Pol pa mi vsakič ko srečam kaj takega res dvigne pritisk, ker je 99% to krvida nepravilne vzgoje, da je pes takšen. Ker res odkar sem delala kot pasja frizerka srečaš ful takih psov. In vidiš, da se skoz isti vzorec ponavlja. Ljudje mislijo da bo recimo na primeru yorkija, njihov tudi ratal avtomatski takšen kot je recimo moja Tara. Nimajo pojma koliko dela je bilo dejansko s njo. In ne moreš v 5 min razložiti jim kako se psa vzgaja, to mi pa še najbolj dvigne pritisk, ko želi nekdo takoj vse izvedeti, pa pač ne gre to tako hitro.
Res je da so lahko v času gonitve malo bolj občutljivi, pač tako je. To še ni panike. Samo ne vem zakaj bi pa pol morala začeti jokati. To jaz mislim da vseeno ni vredu. Tako da upam da bote rešile problem :)  A ste v bloku ali v hiši? Res zna biti edino neprijetno da je takšen pes v bloku, potem pa ga res skoraj ne moreš pustiti da 2 uri zavija, posebno če imaš tečne sosede :)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #555 : 08 December 2007, 14:45:48
Če joka v drugo sobo zapret pa mir  :D Se bo že odvadila.

Mi bomo pa naslednji teden stari že 11 mesecev. Poglejte me kakšna velika punca sem že  :D Pa nekej mi obljubljajo da bom dobila še eno moško družbo, hmmmm.....  ::)

medo

• *
Odgovori #556 : 08 December 2007, 16:10:01
Ulala kak smo lepi!!!
 :o
Moška družba za zmeraj ali samo za kratek čas? :P

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #557 : 08 December 2007, 16:21:11
Moška družba bo kar trajno  :P

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #558 : 08 December 2007, 17:06:33
Sem že mislila da nikoli neboš povedala  ;) :P :P :P :P :P

medo

• *
Odgovori #559 : 08 December 2007, 17:11:27
Super, več jih je, lepše je!!! ;D :P ::)
Jaz imam tri otroke dovolj,saj veš kaj mislim he-he!!! :'( :-\ ::) :P

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #560 : 08 December 2007, 18:04:10
Kaj lahko prooosim več podrobnosti, ker mene bo razgnalo od radovednosti!!!  :D :P :P

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #561 : 08 December 2007, 19:21:20
Kaj lahko prooosim več podrobnosti, ker mene bo razgnalo od radovednosti!!!  :D :P :P

Vse ob pravem času  :-9

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #562 : 08 December 2007, 19:28:28
Opica! ;D

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #563 : 08 December 2007, 19:31:05
 :-9 :-9 :-9

:P

anchy_smile

• *
Odgovori #564 : 09 December 2007, 08:16:27
dobrodošla Anchy

koliko je star tvoj yorki?

Ruby je star 2 leti...koliko pa tvoj...pa hvala!

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #565 : 09 December 2007, 10:45:24
Anchi smile dobrodošla  ;)  Kje si kupila tvojega yorkija???

medo

• *
Odgovori #566 : 09 December 2007, 12:41:24
Anchy dobrodošla!!! :D :P

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #567 : 09 December 2007, 13:20:31
Anchy dobrodošla!

Malo sem spremljala temo o čivavah in prebrala par tvojih postov. Upam, da nisi resno mislila, kar si napisala, saj psi so živa bitja s čustvi, ne pa kakšen izdelek v trgovini, da ga lahko ko te razočara, vrneš.  :-\

Alya

• Pesjanar
Odgovori #568 : 09 December 2007, 13:25:14
Njen pes je star mislim da okoli 2 leti, kupila ga je ko je bil star okoli 1 leto, ker ga prejšni lastniki niso mogli obdržati zaradi alergije na pasjo dlako.
Še kako resno misli, žal... :-\

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #569 : 09 December 2007, 16:00:11
Kako lahko otrok pri 12 letih proda oz kupi psa???