Se mi zdi da je to ful problem ne samo pri yorkijih ampak tudi nekaterih drugih pasmah malih psov.
Koliko pa so vaši psi kaj sami doma? Recimo ko greste v službo, ali podobno. Pes mora biti navajen tudi na samoto, ne sme biti odvisen vedno od nekoga, posebno ne od samo ene določene osebe.
Jaz moram sicer priznati da pri Tari nikoli nisem imela težav, je že karakterno ful samostojna od malega in nikoli niti glasu ni bilo od nje

Lin je bila že druga zgodba, ampak je drug tip psa. Vendar nobena ne izsiljuje z jokanjem, ker tega jaz ne prenesem, da pes cvili brez razloga.
Prva napaka, ki ste jo verjetno naredili je, da ko je prvič pes zacvilil je verjetno dobil kar je hotel. In tako se je to vedenje okrepilo. Že pri mladiču je treba paziti glede te zadeve, da dobi nagrado (hrano, igračo, pozornost, ...) ko je priden, ne pa ko zacvili ali zajoče. SKratka pri odraslemu psu ne preostane nič drugega kot da ga ignoriraš če joče, in ful hvališ ko je priden. Bo pa verjetno kar trajalo nekaj časa. Glede tega da se ti zbuja ob 5ih zjutraj, to je treba ignorirati, pa če bo nevem kako jokal na začetku. Mora ugotoviti, da z jokanjem NIČ ne doseže. Tako da veliko sreče res, pa vztrajnosti

Samo kot sem rekla, če enkrat vmes popustiš, je bilo povprejšnje vztrajanje zamanj. Saj ti veš, da psu nič ne manjka, da ima vse kar rabi, radi ga imate, ...kaj te briga kaj drugi mislijo. Tvoj pes je in ti ga moraš pravilno vzgojit, ne glede na vse. Če bo cvilil na igrišču, ga pusti doma. Ali ša če ti začne cviliti, samo z odločnim glasom rečeš ne. Nikoli se ne dereš, ampak samo da pes ve, da resno misliš. Bo že poštekal:)