Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1769149

medo

• *
Odgovori #690 : 21 December 2007, 09:03:14
Medo je star7 mesecev in pol,je hrano NV in ker sem tud jaz slišala,da če to dela mu primankuje kalcija sem se obrnila na vas.Mislim,da je to res samo neka finta,ker mu je všeč samo en vogal na hodniku,sem pa ful jezna,ker smo se lani novembra komaj vselili v novo,zdaj pa to!!!!Tolažim se samo,da je mož zidar pa bo že lepega dne( ko mu bo)to popravil.Sicer pa imam še eno tako uničevalko sten 3 letno hčerko,tak da se bom že navadla!!
No ja pa sem vas spet malo zbudila ,prav dolgčas je bil že tle!!
Mogoče pa je Medo vedel,da je tako hehe  ;D ;D
Lp

Kdor ima v srcu ljubezen,ima zmeraj komu kaj dati!

http://medo1.moj-album.com/

medo

• *
Odgovori #691 : 21 December 2007, 09:19:21
Aja,za ušesa pa jaz uporabljam kar mašinco za ljudi, je dosti bolj tiha in mislim,da ni take možnosti,da bi prišla uhica v rezilo,ker se mi zdi da ima bolj skupaj zobke,vsaj moja je takšna!!!Jaz si uhico dam v dlan pol pa samo z mašinco vlečem na koncu pa še samo oblikujem lep trikotnik.
Takšna kot je moja sploh ne vem čese še da kje dobit,ker jo imam jaz še iz šole,ko sem se učila za frizerko,je pa ful vzdržljiva in ko mi crknila mi bo ful žal!!! :'(

arieta

• *
Odgovori #692 : 21 December 2007, 10:03:41

kara

• *
  • hov,hov :)
Odgovori #693 : 21 December 2007, 13:01:36
Ojla,PROBLEM!!!
Medo nam je začel gristi stene!!!Kaj mu manjka? ??? >:( ???
Ima katera podobne težave???
Pa malo se vsedite za računalnik,da ne boste zapravle vsega denarja za darila he-he  :P :P!!!
Lp

hmmm,si že pomislil na kakšno pršilo;psu ne škoduje,je grenko vzame mu voljo do grizenja.  ???  ::)  ;)

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Odgovori #694 : 21 December 2007, 14:05:55
Kakšno pršilo iz limoninega soka... kisa mogoče? To je splošno znano, da psom smrdi...

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #695 : 21 December 2007, 18:16:04
Itak da obstajajo razne zadeve z katerimi pošpricaš stvari, ki jih pes grize - razni spreji, delujejo običajno na bazi odganjanja, se pravi smrdijo psu. lahko za začetek probaš z kakšnim kisom, daš v pršilo in pošpricaš tam kjer grize.

kara

• *
Odgovori #696 : 21 December 2007, 20:42:22
ja najbrž bo še najbolje tako,poskusi,kaj psu smrdi potem pa še poskusi,ali deluje.   ;)

medo

• *
Odgovori #697 : 21 December 2007, 22:03:18
Zahvaljujem se za vaše nasvete,ampak naš yorki je neke posebne sorte,ker mu vse to nič ne smrdi in ko našpricam steno je takoj zraven in veselo poliže dokler je še sveže  :P :P :P !!!
Najbolj pomaga to kar je na začetku priporočala naša dobra duša,ki zmeraj najde pravo stvar Botticelli(skregaj ga in mu tega ne dovoli)  :P !Najbolj zanimivo pri njem pa je to,da tega ne počne takrat kadar je sam ampak takrat ko smo doma in da ga po možnosti gledamo zraven ko to počne ??? >:(!Dovolj je samo da mu rečeš fuj ali pa dvigneš kazalec pa bo šel vstran,tako da ne vemo kaj bi nam rad s tem povedal.Bomo že pogruntali!!!Kadar je sam doma skoči na kavč in ves čas lepo spi,dokler ne pridem domov!!! :o :oKo nam je prvič spraskal en tak plastični premaz iz stene smo se mu zahvalili,ker je na drugi strani stene kopalnica in je pri tušu nekje spuščala voda in nam je v kuhinji prišla ven,ker pa je bil gor na steni ta premaz tega sploh nismo opazli dokler ga on ni spraskal dol.Kaj pa bo našel na hodniku pa ne vem;mogoče kaki zaboj € !!!! :P :P

Lp

kara

• *
Odgovori #698 : 22 December 2007, 10:57:49
no,potem je pa tudi koristen!  :P

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #699 : 24 December 2007, 16:19:36
Želimo Vam vesel božič!!!  :-*
(slike so za prvo silo, med drugim tudi zato, ker je naš fotograf star osem let!  :-[)

Pa še ena malo manj zmigana... ;)

Tako pa smom se pripravljali... :)

No...važno je sporočilo...  ;D

Tinkapletinka

• *
Odgovori #700 : 24 December 2007, 18:33:36
Vesel i srečan Božič želim vsima!!!! Puhno daril, ljubavi in u glavnom sreče !

Arieta nadam se da če i biti tako da se brzo predomisli i dozvolit če mi da si kupimo još jednog malog jorkiče !  :(
Hvala za rozumjevanje.

Ta mašinica za ušeske je u stvari namejena za britje "obrvi" ( nevem kako se reče to ) pri ženskih.Je zaštitena sa kakšnimi zobmi prd rezilom tako da se nemože človek nikakor porezat.Pa moja prijatlici to uporablja na svojo jorkico in je kupla to tud meni.Stane 3-5 Eu in je ko svinčnik velika in na eno majhno baterio ki dolg časa izdrži.

Zoya,ti jo zdaj poiščem u trgovini.

LP

medo

• *
Odgovori #701 : 24 December 2007, 19:32:55
Tudi mi vam želimo mirne in v srečo odete božične praznike!!!

LP

lonyka

• *
Odgovori #702 : 24 December 2007, 22:04:03
                                      VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE POLNE LJUBEZNI IN TOPLINE!vam želiva lonyka in  lily ;) :**

malo božično okrašeni ;)

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #703 : 25 December 2007, 18:37:12
Hvala Tinka  ;)

tudi mi vsem želimo veliko srečo in lepih sanj na Božični dan  :)

http://www.moj-album.com/uredi/anda2007/10255637/?os=10472899

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #704 : 26 December 2007, 17:17:34

lp

esta

• *
Odgovori #705 : 26 December 2007, 18:11:02
VESELE PRAZNIKE

(Ina)

''In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.''

kara

• *
Odgovori #706 : 27 December 2007, 10:04:13
Ina je pa prava pozerka!  ;)  :P

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #707 : 27 December 2007, 19:52:09
CIAO! Tudi jaz sem postala ponosna lastnica male yorkice z imenom Lou-Lou(stara je 3,5mesecev)! Ker sem videla, da imate dobre debate tukaj sem se odločila, da vam kaj napišem in vas tudi kaj povprašam, ker je to moj prvi yorkshirski terier in me marsikaj zanima!
Upam, da mi boste znali pomagat! Recimo zanima me kakšne nasvete imate za te dni, ko zunaj ful pokajo, ker bi rada da se Lou navadi na te poke in da je ni strah! Hvala za odgovor in lepe praznike! Petra in Lou-Lou

honki

• *
  • [url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img19.g
Odgovori #708 : 27 December 2007, 20:07:18
ne tolazi je...delaj se kot da se nic ni zgodilo, razen v primeru ce jo je ze strah....ce pokanja niti ne opazi, potem pusti stvari stat....ce se pa boji, se bos pa spopadala z streloplasnostjo..... :(

povej kaj vec o tvoji pikici, in sebi...s kje si?

Lp Anja, Elly in Zoom

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #709 : 28 December 2007, 14:23:09
Hvala za odgovor, bom poskusila, da jo čim manj tolažim. Sicer v tem času že kar pokajo in ne registrira kaj preveč, se mi zdi da se jaz bolj ustrašim ;D! Drugače pa mi smo iz Portoroža(jaz pa sem po rodu Štajerka) in že nekaj let živim na Obali. Lou-Lou sem dobila pred slabim mesecem dni in zdaj smo v fazi navajanja drug na drugega. Nimam srca jo pustit da joka, a ne vem kako jo naj navadim, da spi na svojem ležišču in ne pri nas v postli. Ima kdo kak nasvet? Kaj bi recimo povedali novopečeni lastnici, kar se vi spomnite, ko ste dobili majhno kepico, da je pametno da počnem(na kaj jo navadit,jo že zdaj učit,...) in kaj recimo ne?
Hvala  in lep  pozdravček, Petra in Lou-Lou

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #710 : 28 December 2007, 15:12:45
Jaz priporočam nakup kakšne knjige o vzgoji, pod nujnim ;):) Na pasji.net lahko dobiš ful fajno knjigico, po mojem ti bo v veliko pomoč.

Če pes joka in doseže svoj namen jokanja, se pravi da jo ti daš na posteljo, samo okrepiš to vedenje in bo naslednjič še hujše. Nikoli ko pes joka ali cvili ali kakor koli izsiljuje, ne sme dobiti to kar želi, vsaj dokler ne neha početi tega. To je prav in najbolj začetniška napaka, popustiti psu ki joka.

Daj jo v posteljo in pika. Pa če želi, naj joka, ti jo pa ignoriraj. Tako to gre. Verjetno bo zdaj še huje, če je do zdaj dosegla z jokanjem kar je hotela ;) Ampak vztrajati.

In vztrajati je treba pri navajanju na sobno čistočo, mora vedeti kam se gre na wc.
In tudi glede prehrane. KAr ji daš to naj poje. Sicer pa najbolje je pri tej starosti kakšne kvalitetne brikete kupiti, pa občasno še kaj dati zraven da se navadi vse pojesti.

Navajati jo moraš še na vrvico in ovratnico. Ne kupuj flexija ampak navadno vrvico.
Pa navajat jo začni, da je kaj sama doma.
Pa fajn je da je navajena na box, recimo zaradi prevažanja v avtu.

No to so glavne zadeve v parih stavkih :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #711 : 28 December 2007, 15:13:13
Aja od kod pa je malčica?

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #712 : 28 December 2007, 19:05:22
Moja pikica je iz Ljubljane, tako da smo mi iz cele Slovenije(jaz sem iz Maribora, moj dragi je iz Kopra in najina Lou iz Ljubljane ;D

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #713 : 28 December 2007, 19:11:14
Aja pa hvala za odgovore! Kaj pa recimo glede kopanja? Sem prebrala da ko jih skopaš da jih moreš posušit z fenom. In jaz sem jo umila 2 dni nazaj in je bilo obupno(je krampala, se je tresla,..) ko pa je fen zagledala pa se je ful ustrašla! Kako naj jo navajam na kopanje in na fen, da potem ne bom imela preveč težav? Nekje prebereš da mladiče kopaš bol poredko, samo jaz se bojim da če jo ne navadim zdaj na to da bo potem še težje??? :'(Hvala, Petra in Lou

medo

• *
Odgovori #714 : 28 December 2007, 19:40:14
Dobrodošla med nami Petval! ;)
Mi tudi ne smemo fenati našega,ker se fena boji tako zelo ,da se trese sam,da ga vidi,ko pa ga vklopimo joče tako,da mu kar solze tečejo.Kopa pa se zelo rad!! :P :P :P Ker se tako zelo boji,ga pač ne fenamo.Po kopanju se skrtačimo,zavijemo v veliko brisačo in koco in se grejemo dokler nismo suhi.Medtem pa pazimo,da se ne prehladi in da je lepo na toplem!!!
Sicer pa sem pri vzgoji yorkija tud jaz bolj med svežimi in mislim,da ti bodo naše punce boticcelli,honki in gigosi kaj bolj svetovale!!!  ;D ;D :P
Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #715 : 28 December 2007, 19:43:56
Ne kopati več kot na 1 mesec. Bo se že navadila, tukaj mislim da ona nima nobene besede :) Kopanje je pač sestavni del njenega življenja, tako pač je. Pa na fen jo navajaj, mogoče da daš bolj na potiho na začetku, pa postopno. Pelji jo med hrup, med avte, v gužvo. Tako da se bo res vse navadila. PA pelji jo na takšna mesta, kjer je ona lahko zraven tebe na vrvici in ne pri tebi v naročju ali torbici. Samo na vrvici kjer je pes izpostavljen se lahko res navadi na vse.

Pa navadi jo da si pusti pregledati zobke, da si pusti očistit ušesa, sčistiti dlake iz ušes, pobriti konice ušesk...Pa seveda na česanje in striženje krempljev.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #716 : 28 December 2007, 19:46:55
Pri meni se je kitajčica bala fena. Pa se je pač morala navaditi, pri teh zadevah ni debate :):);) Najprej sem imela fen vključeni na tiho in sem ga samo dala na tal, da je prišla bližje. Potem pa postopno, saj ko enkrat ugotovi da ni nič strašnega potem je ok. Vse kar je novo moraš najprej predstaviti kužku, da spozna zadevo, in šele pol začneš karkoli šariti z tem po psu. Pa seveda pri nobeni zadevi ne pozabit na pohvalo in priboljške ;)

medo

• *
Odgovori #717 : 28 December 2007, 20:14:36
Jaz našega ne silim,ker ko samo vidi fen se skrije v kot in ga ni,kaj šele da ga vklopim!
Hrupa se drugače ne boji,samo fen in sesalec sta strah in trepet!
Drugače pa se ne boji ne ljudi,ne strojčka za ušeska brit,ne pokanja petard,samo fen in sesalec sta joj.
Zgleda,da so ga s tem prestrašli že prej saj sta to edini dve svari ki se jih boji!!!
Lp

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #718 : 28 December 2007, 21:25:55
Hey! Hvala za vse odgovore in nasvete, bomo sigurno upoštevali! Jaz pa se bom tud malo otrdila, ker mislim da ji preveč popuščam in nebi rada da se mi to maščuje. Samo ko te pogleda z tistimi malimi učkami :), bi se stopil! Kaksno hrano pa kaj uporabljate? Kako hranite vaše pikice in pikce?? Pozdravček

esta

• *
Odgovori #719 : 28 December 2007, 21:31:26
kokr ugotavljam so to NV, AG, Canidae.....no to večina

''In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.''