Če boš šla na sprehod z yorkico, jo imej na vrvici in oči na pecljih. psa dvigni le v primeru, če vidiš kakšnega neznanega psa brez povodca oz. če kakšen neodgovoren lastnik pusti svojega psa preblizu.
Drugače pa male ne dviguj, ker se zelo hitro razvadijo in bo vedno hotela v naročje, ko bo videla psa. v naročju je pes pogumen in si upa vse, potem bo začela še lajati ...skratka bolje biti 100x previden in ukrepati ko je takšna situacija, kot pa preventivno psa nepravilno vzgojit.
Ko grem jaz na sprehod, ni sekunde da nebi gledala okoli, kaj se dogaja, če je kakšen pes, kje je kaj nepričakovanega...
krempeljček strižeš malo po malo, če se začnejo vihati proti dol, so že predolgi. Tudi če mišken preveč odstrižeš in pride kapljica krvi, ni panike.
Meni frizer ne pride v poštev, ker pri obeh tako hitro rastejo kremplji, da jim skoraj vsak mesec strižem. Če se krempelj predolgo ne postriže, postane tudi žilica in živci lahko vedno daljši, kar pa ni fajn, saj predolgi krempelj ovira psa pri hoji. Tako da najbolj je da jo navadiš kar sama strižti. Najlažje je ali da jo kdo prime v naročje na začetku, ti pa primeš taco v roke in primeš mičken nad kolenom taco, tako da je ne more potem izmakniti.
Drugače pa je moja metoda da dam taro na hrbet na moja kolena ko sedim in je tako navajena da ji postrižem kremplje.