Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1775253

medo

• *
Odgovori #720 : 29 December 2007, 08:52:31
Mi smo od začetka uporabljali RC,sedaj pa NV in smo ful zadovoljni!! :P :P :P
LP

Kdor ima v srcu ljubezen,ima zmeraj komu kaj dati!

http://medo1.moj-album.com/

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #721 : 29 December 2007, 10:06:02
Tudi mi uporabljamo RC in je vse ok, samo ful je nora ko dobi še kak priboljšek(košček tune ali jaz ji za kosilo v briketke dam kak košček kuhanega piščančjega mesa z korenčkom,...)skratka vse ji diši kar je naša hrana, samo ji dajem malo in vse tako kar ji jaz skuham.Moti me da ko gremo ven na sprehod, ali če smo kje na obisku, da samo voha in vse pobira(sem se malo šalila in sem j rekla da je mali sesalec). Mogoče je to ker je pač mladiček in ji je vse novo in ji vse diši??? :)Aja pa kaka kr dosti, a je to zaradi hrane?
Lep pozdrav, Petra in Lou

medo

• *
Odgovori #722 : 29 December 2007, 11:38:09
Naš je dokler smo imeli RC za mladičke bil kar ok,ko pa smo prešli na hrano za odrasle je ni hotel niti povohati,potem pa se je še pojavla težava z izpadanjem dlake.Sploh nisem vedla kaj storit!Nisem vedla al je to od hrane al je vzrok kje drugje.Potem pa sem po nasvetu punc iz te strani nabavla hrano NV jagnjetina in se je vse izboljšalo!!!Ne vem kaj pravijo druge,men je ena vtrediteljica ***rekla,da hrana,ki vsebuje piščanca ni primerna za yorkije zaradi dlake,če to drži ne vem.Vem pa da odkar naš je divjačino se mu je dlaka vidno izboljšala.Verjetno je to odvisno od vsakega posameznika.Prav tako kot imamo mi vsak svoj okus,ga imajo tudi oni!!!Daj ji to kar rada je! :P :P ;)
Sicer pa mislim,da so vsi takšni mali sesalci,dokler so majhni.Mislim pa da ni preveč dobro,da ji daješ vašo hrano,to pa zaradi prebave! ;)
Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #723 : 29 December 2007, 12:48:54
Najprej glede hrane. Dvomim da piščanec nebi bil dober za yorkije. Problem je bolj v tem, da velika večina hran bazira na piščancu in ker se psi, več rodov psov hrani recimo izključno na piščancu že desetletje ali več, so se lahko pojavile določene preobčutljivosti (saj se sploh ne čudim ,če pogledaš v kakšnih razmerah gojijo piščance...). Skratka zato je fajn da se tudi okusi briketov menjavajo na vsake toliko. Pri mladičku do 6 meseca je boljše da ima neko konstantno hrano, posebej brikete, da ne menjavaš glih na par tednov.
Drugače pa se jaz ne strinjam z tem, da če daš kaj človeške hrane to škodi psu. Moraš paziti kaj daješ, da ni slano, sladko ali začinjeno, ampak če drugače kuža vredu prenaša potem je ok.
Ker če imaš psa samo na briketih dokler je mladič, se prvič nebo navadil jesti vse (koščki sadja, zelenjave, ...), drugič pa se tudi črevesje nebo navadilo oz. pravilno razvilo vse prebavljati. Zato jaz mislim da je pomembno za zdrav organizem, da se od malega daje vsega po malem. Seveda če ne misliš kuhati vsak dan za psa, je pametno da ve, da so briketi glavna zadeva in če ni nič drugega poje brikete. Ne smeš pustiti da te izsiljuje in hoče na vsak način kuhano hrano ;)

Glede sesanja in pobiranja stvari, od malega ga odvajati od tega. Ko pobere kaj rečeš Ne ali Fuj, kmalu se navadi da ne sme. In ko ti zadevo izpusti ali pljune, pohvališ in nagradiš. Jaz sem imela do 1 leta starosti vedno nekaj priboljškov ko smo šli ven, tako da si vedno pripravljen na nagrado če te pes uboga.

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #724 : 29 December 2007, 13:00:25
Hmm ja mogoče je res odvisno od psa do psa. Jaz ji dajem RC ker je to jedla že od začetka, že ko smo jo kupili so nam povedali da njihove jorkije hranijo z RC. Drugače pa ji našo hrano dajem res samo kot pribolšek, zelo malo, pa še to samo kuhano, nič že pripravljeno(npr.hrenovke ali kaj drugega), samo kakšno kuhano zelenjavo in meso.
Jaz že nekaj časa živim v Portorožu, drugače pa sem iz MB-Studenci.
Lep pozdrav

medo

• *
Odgovori #725 : 29 December 2007, 13:04:44
Citiraj
Citat: botticelli link=topic=. Moraš paziti kaj daješ, da ni slano, sladko ali začinjeno, ampak če drugače kuža vredu prenaša potem je ok.

.
[/quote
Na to sem mislila tudi jaz,ne dobesedno,da sploh ne sme naše hrane!Se opravičujem,ker sem se narobe izrazla!
Lp

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #726 : 29 December 2007, 16:35:37
Naša Anda (4,5 mesecev) ima najrajši AG weaning puppy, Canidae pa ji ni preveč všeč  :-\
NV še nismo poizkusili, imamo pa ga na zalogi  ;)
sicer pa občasno dobi tudi Nature diet Puppy konzervico, včasih kak makaron (če ostane od kosila) ali žličko riža, obožuje pa zelenjavno juhico in banane, mandarine, jabolka... skratka vse sadje, ki ga mi jemo   :P

ima pa dneve, ko nič ne poje, po "postu" pa vse kar vidi  :o :o

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #727 : 29 December 2007, 16:45:13
Pri nas je tudi podobno, včasih Tara cel dan nič ne je, običajno takrat ko se prejšnji dan preveč naje :) Saj to ni nič takega, pač jim že paše malo pavze vmes :)

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #728 : 29 December 2007, 17:33:45
Kaj ji dajete obroke ali ima briketke na razpolago cel dan?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #729 : 29 December 2007, 17:37:45
Nikoli ji ne puščaj briketov oz hrane pred nosom cel dan. Daj ji 3 obroke na dan, sedaj ko je še manjša. Če ne poje, potem umakni hrano. Če fulkrat ne poje obroka, potem zmanjšaj količine.
Pa seveda ne pretiravati z kakšnimi priboljški med obroki, ker se tako mali kuža zelo hitro naje.

Koliko pa tehta mala zdaj?

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #730 : 29 December 2007, 17:39:08

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #731 : 29 December 2007, 17:40:29
Pred 1 tednom smo bili na cepljenju in je tehtala točno 1kg.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #732 : 29 December 2007, 18:15:05
:) Luškana.

Konice ušesk ji malo pobrij, da bodo ušeska lepše stala. Če imaš kakšne male škarjice ali pa celo kakšen brivnik.

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #733 : 29 December 2007, 18:15:32
ježešna ;D

medo

• *
Odgovori #734 : 29 December 2007, 18:41:25
Iiiiiiiiii,kaka mala kepica!
Sam tako kot je že botticceli rekla,ji uhice obrij,pa bo prava mala manekenka!!!
Lp

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #735 : 29 December 2007, 19:27:00
Lou se vam zahvaljuje za komplimente ;D ;D ;D. Ma kaj ušeska se postrižejo samo po robovih ali celotna? A obstaja kakšna knjiga prav o tej pasmi??
Pozdravček

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #736 : 29 December 2007, 19:33:36
Primeš ušesek in postrižeš ali pobriješ zgornjo tretjino ušeska, na obeh straneh. potem pa poravnaš še rob. Bom jutri Tari postrigla pa poslikala vmes, če ti bo kaj pomagalo.

sigurno je knjiga o yorkijih, preko neta jo lahko najdeš, na amazona recimo.

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #737 : 29 December 2007, 19:45:04
Joj, kako bi jaz to cartala. Čisto sem obsedena z njimi.  :-[

Komaj čakam na tople dni, ko se bomo dobile, da vaše malo pocartam.

Naša Ruby se pa prvič goni in je postala ''velika punca'' ter je še bolj cartljivo razpoložena.  ;D

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #738 : 29 December 2007, 20:24:56
Ja bi prosila za slikce, bi pomagalo. Sem se že pozanimala glede pasjih frizerjev tukaj in je rekel, da je fajn da pri kakih 6 mesecih jo pripeljem, da jo porihta, pa da jaz vidim kako to gre, samo ne vem kako bo to zgledalo, glede na to da ni ravno navdušena nad vodo in feni,...jo bom že pripravila do takrat. In kje se srečujete?
Pozdravček :)

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #739 : 29 December 2007, 20:52:10
In kje se srečujete?
Tam, kjer se bomo zmenili.
(upam, da kje na Štajerskem tokrat.)   >:D  :P :P

medo

• *
Odgovori #740 : 29 December 2007, 21:01:34
Ja tjaša saj vem,da sem oblubla,da najdem plac,sam enostavno še nisem imela časa(prazniki in tako naprej).Oblubim,da bom šla takoj po praznikih na lov za fajn prostorom,kjer bodo lahko mali letali,me pa klepetale!!!  ;) ;) :P :P
Lp

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #741 : 29 December 2007, 21:57:16
Eh...se sploh ne mudi. Sedaj tudi jaz ne  bi imela časa. Tako kot sem rekla...čakamo na toplejše in daljše dneve. ;D

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #742 : 29 December 2007, 22:52:30
No saj do spomladi se že nekaj zmenimo kje v MB :)

Drugače pa razen če misliš stričti tvojo ni neke pretirane potrebe da jo pelješ k frizerju. Načeloma vse lahko doma narediš. Pa pri 6 mesecih ti na yorkiju nima skoraj kaj rihtati, ker do takrat jo boš itak navadila že na striženje krempljev in urejanje ušesk. Edino kar lahko naredi je da malo po trebuščku pobrije dlakice.
Na fen pa kot sem rekla, postopno jo navajaj. Če je treba lahko vsak dan ji pokažeš fen, najprej nekaj dni da je zadeva izključena in ji pustiš da raziskuje. Potem vklopi, samo daj nekam dalje od nje in pusti da se ona približa. Pa vsak dan kakšno minutko ne več.
Pa navadi jo, da ti leži na kolenih na hrbtu, da jo lahko tudi od spodaj pogledaš. Zelo priročno. :)

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #743 : 30 December 2007, 09:49:37
Hvala za vse nasvete, mi pridejo zelo prav. Kaj pa notranjost ušes? jaz sem kupila tako tekočino-gel, ki se da v uho, se zmasira in potem ni potrebno nič čistit, ker se spremeni v tak suh prah in posuši uho. Je katera že to uporabljala? Reče se Clean&dry ears. Kaj pa a katera puli dlačice iz ušeksov, ker sem nekje prebrala, da se to počne?? :(
Upam, da nisem že nadležna, ko toliko sprašujem! :-[
No pa še to mi povejte, kako pa veš do kje ostrič nohte, da ne greš pregloboko, glede na to da so celi črni?
Hvala in lep pozdrav iz meglenega Portoroža.

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #744 : 30 December 2007, 11:22:25
Punce se vidimo v LJ na razstavi  ??? ko bo topleje pa kje na prostem v Mb, a ne štajerke?

Nohte striži milimeter za milimetrom (vsaj jaz jih tako) dokler se ti ne zdi da je dovolj, sicer pa lahko prosiš veterinarja pri cepljenju, da jih postriže

Dlakice v ušesku jaz kar postrižem, ker je naša punca vele občutljiva in je bil cel vik in krik, ko sem jih pulila  :o :o

Pri nas pa sonček sije, ampak je mraz  :'( :'(

medo

• *
Odgovori #745 : 30 December 2007, 11:37:10
Jaz našemu dlake iz ušes populim,ker mi pusti.
Vse pusti sam fen je joj!
Ko je treba postričt kremplje pa ga peljem k njegovi frizerki,ki mu vse to porihta.
Lp

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #746 : 30 December 2007, 11:41:25
Zoya. Sem videla v albumu da imate tudi rotvailerja. Kako se pa kaj ujema z yorkijem? Sprašujem zato, ker ima moja prijateljica tudi rotvajlerko-Gina in ne vem kako bi se ujeli. Sicer sta se že srečali, ampak sem Lou držala samo v naročju-tak scary občutek je. Mogoče se mi sam zdi, ker je pač tako velika Gina, Lou pa tako majhna.
Pozdravček

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #747 : 30 December 2007, 12:07:53
Naša Zoya (rottika) je z novo družbo zelo zadovoljna, ju pa nikoli ne puščamo sami  ;) tudi sicer nima rottika nič proti malim psičkom, jezajo jo le nem. ovčarji - slabe izkušnje....

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #748 : 30 December 2007, 15:49:23
Če boš šla na sprehod z yorkico, jo imej na vrvici in oči na pecljih. psa dvigni le v primeru, če vidiš kakšnega neznanega psa brez povodca oz. če kakšen neodgovoren lastnik pusti svojega psa preblizu.
Drugače pa male ne dviguj, ker se zelo hitro razvadijo in bo vedno hotela v naročje, ko bo videla psa. v naročju je pes pogumen in si upa vse, potem bo začela še lajati ...skratka bolje biti 100x previden in ukrepati ko je takšna situacija, kot pa preventivno psa nepravilno vzgojit.

Ko grem jaz na sprehod, ni sekunde da nebi gledala okoli, kaj se dogaja, če je kakšen pes, kje je kaj nepričakovanega...

krempeljček strižeš malo po malo, če se začnejo vihati proti dol, so že predolgi. Tudi če mišken preveč odstrižeš in pride kapljica krvi, ni panike.
Meni frizer ne pride v poštev, ker pri obeh tako hitro rastejo kremplji, da jim skoraj vsak mesec strižem. Če se krempelj predolgo ne postriže, postane tudi žilica in živci lahko vedno daljši, kar pa ni fajn, saj predolgi krempelj ovira psa pri hoji. Tako da najbolj je da jo navadiš kar sama strižti. Najlažje je ali da jo kdo prime v naročje na začetku, ti pa primeš taco v roke in primeš mičken nad kolenom taco, tako da je ne more potem izmakniti.
Drugače pa je moja metoda da dam taro na hrbet na moja kolena ko sedim in je tako navajena da ji postrižem kremplje. :)

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #749 : 30 December 2007, 15:56:19
Ej res hvala za super nasvete, bodo prav prišli.
Pozdravček :)