Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1769769

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #2610 : 09 Maj 2008, 15:29:00
Tokrat pridemo tudi mi za ziher :) Se pravi en dvonožec in dva štirinožca z moje strani :) Če pa še kdo pride zraven pa sporočim.

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #2611 : 09 Maj 2008, 15:44:05
Jupi kaka gužva bo, bom kar Lou pobarvala, mogoče kake blond pramene :P, da jo bom v množici našla ;D ;D!!
Ej Tjaša a Ruby ne bo??

Kaj pa a ste kaj razmišljala kaj naj prinesemo zraven? Ej a nebi katera kar gril prinesla in si čevape spečemo? ;D ;D

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #2612 : 09 Maj 2008, 16:14:29
Ne vem še, kako bo z Ruby in z njenimi ''vročimi'' dnevi...pri njenih kapljicah težko vem kdaj se je začela gonit.  :-\

Tinkapletinka

• *
Odgovori #2613 : 10 Maj 2008, 16:40:26
Medo čestitamo tud mi dve  ;)

Honey mala je res lepotička !!!  ::)

medo

• *
Odgovori #2614 : 10 Maj 2008, 17:18:37
O Tina!!! :o :o :-*
Kaj vidve se samo po sončku potepata,da se nič ne oglasita???? ;)
Meni,se zdi,da smo vsi zdaj bolj na sončku,ne samo vidve!!!! ;D ;D

Kdor ima v srcu ljubezen,ima zmeraj komu kaj dati!

http://medo1.moj-album.com/

medo

• *
Odgovori #2615 : 10 Maj 2008, 19:27:49
Hej,hej,kaj ste res vse na sončku???
Kar se tiče sobote 17.5. smo zaenkrat jaz+4,Petval,tjašav,honey,botticelli,lonyka,zoya!!!!
Kaj pa ostale,pride še katera???Če si bom jaz vzela čas,kljub temu,da ima Ana celovečerni nastop in razne generalke,pol upam,da tud ve vse pridete!!!! ;)
Jaz prinesem slano pecivo za grickat in sladko domače pride z naše strani!!! :P
Če boste grillale,se moramo tud zmenit kako in kaj,zato s predlogi na dan!!!! ;D

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #2616 : 10 Maj 2008, 19:41:44
Nekateri smo v službi...

Jaz še imam ono Cockto od zadnega srečanja, pa za grickat bom tud nekaj kupla, ker tisto, kar je od zadnjič ostalo sem pojedla...

medo

• *
Odgovori #2617 : 10 Maj 2008, 19:59:15
Ja,ampak kljub temu,da si v službi prideŠ,ali???

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #2618 : 10 Maj 2008, 20:04:57
Jaaa...hotela sem povedat, da se sedaj v službi. Naslednjo soboto pa sem se že zmenila, da predčasno končam. Upamo na sonček!

medo

• *
Odgovori #2619 : 10 Maj 2008, 20:38:25
Če pa ga ne bo na nebu,bo na naših licih,pod streho :P :P ;)

zoya

• *
  • Oliver
Odgovori #2620 : 10 Maj 2008, 22:40:29
mi smo odločeni da pridemo, če pa pride kaj vmes, pa sporočim!

Suzana, verjetno bom rabila navigacijsko pomoč, mi boš pomagala ane?

medo

• *
Odgovori #2621 : 11 Maj 2008, 08:44:43
Ni problema!!!Imaš zs :P

honki

• *
  • [url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img19.g
Odgovori #2622 : 11 Maj 2008, 18:34:10
Mene pa spet ne bo...ali bom morala imet cez mojga dragega in ga po operaciji prepeljat iz obale do koroske ali pa bom v soboto sla v soping za stvari za bebico...tako da v vsakem primeru bo nekaj.... :-\

Lp Anja, Elly in Zoom

Honey

• Gost
Odgovori #2623 : 11 Maj 2008, 19:19:44
Hojla vsem...no, midvi zagotovo pridevi...pa še najbrž ena punca z yorkijem zraven...hehhehe moja frizerka....tako da z moje strani najbrž 4.

In Tjaša...a oni coca-coli še ni pretekel "rok trajanja"?:))))....hehehhehe, hecam se...no, tudi jaz bom prinesla nekaj slanega, pa kaj za popiti....kavico pa bomo šle iskat čez cesto preko, ne Medo?:)))....mmmmmmm, že komaj čakamo....

se vidimo....pridni bodite in en poljubček od naju2

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #2624 : 11 Maj 2008, 19:58:46
Hehe...ni še ji potekel...

Honki, potem pa se vidimo na naslednjem, ko bomo imele še nekoga razen naših kosmatincev za cartat!

Honey

• Gost
Odgovori #2625 : 11 Maj 2008, 20:25:14
Hehehhe Tjaša:) :P

Marjetka, a ti in Nelly + ostali vajini člani pridete???

No kakorkoli že bo....., samo da čimprej mine do sobote in da se vidimo + držim pesti, da bo full sonček sijal :P

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #2626 : 11 Maj 2008, 21:47:13
Joj mene nekaj moj straši, da bodo v soboto plohe in nevihte. Upam da ne bo hudega!! :'(

Honey

• Gost
Odgovori #2627 : 11 Maj 2008, 22:15:54
Hmmm, sem preverila in kaže nekako tako (čeprav se zna vreme popolnoma do sobote spremeniti...so povedali že tak in je blo pol čist drugače , tako da....jaz vzamem te napovedi vedno bolj tak tak- za rezervo no...)...

no torej:

na Accuweather.com - 15 dnevna napoved pravi sledeče za MB:

sobota 17.5.2008: lepo z malo oblački in sončka...od 12 do 25 stopinj Celzija (juhuuuu, nič govora o dežju :P)
nedelja 18.5.2008 (hehhehe, ko gremo ene na pfotoshooting z našimi bubikami): pretežno oblačno in zelo toplo: od 10 do 26 stopinj Celzija

Skratka, nič sekirat...bo kak bo...držimo pesti za najlepše....

Nočko vsem

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #2628 : 13 Maj 2008, 13:52:27
Eno vprašanje imam!!
A je že katera slišala ali uporabljala kožne kapljice oz. ampule ADVANTIX?? Naj bi ščitili proti bolham, komarji/flebotomi in klopi. To je nekaj podobnega kot Stronghold, samo Stronghold ni za klope, samo bolhe in komarje, ta pa je. Zato me zanima če katera ve ali je mogoče boljši ta Advantix??
Pozdravček in se vidimo v soboto!!! ;D ;D

Sašenka

• *
Odgovori #2629 : 13 Maj 2008, 14:06:27
Petval jaz redno to uporabljam. Frontline ne prime več oziroma so ga slovenski klopi že navajeni, Stronghold ni za klope, jaz se pa najbolj klopov bojim. Advantix je zaenkrat super, zdaj ko je sezona ga dajem 1x na mesec. Je pa res, da ima Gal potem nekaj dni mastno dlako na tilniku.

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #2630 : 13 Maj 2008, 14:14:21
Aha pa nima nobene reakcije na to ampulo?? Ker sem zdaj malo brala po forumih, da imajo psi radi na ta advantix kakšne alergične reakcije?? Mogoče odvisno od psa do psa. Ja jaz itak ne hodim nekaj dosti po gozdovih, samo vseeno ti klopi so zdaj že povsod in sploh se mi ne sanja kako recimo ga naj najdem pri Lou, med vso to dlako.
Priporočajo pa tudi sprej, da se naspreja za tisti čas, ko si na bolj izpostavljenih mestih, kjer so klopi. Samo nisem zasledila kakšen sprej?? Kaj navaden, kot je za ljudi ali je poseben za pse??

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #2631 : 13 Maj 2008, 14:30:34
petval Ampule Advantix uporabljam za mojo pesjanko in imam dobre izkušnje. Žal pa ne zaščiti psov proti srčnim glistam, ki jih prenašajo komarji. Za to je Stronghold (ta pa ne začšiti proti klopom). Pa smo tam. Z advantixom je čisto odvisno od psa do psa kakor sem spremljala tole po forumih. Klopi so povsod, lahko tudi na domačem vrtu. Te golazni je vedno več >:(
Glede spreja lahko tudi z Biokilom, samo paziti je treba, da se pes ne liže.

lp

Sašenka

• *
Odgovori #2632 : 13 Maj 2008, 14:34:10
Edini učinkovit sprey, koliko jaz vem, je Frontline sprey, ki se ga pri nas ne dobi, dobiš ga v Italiji.

Mene je tudi skrbelo za to alergično reakcijo ampak mi je veterinarka rekla, da to ni tako pogost pojav, pa tudi če bi jo dobil baje ni nevarno. Res so pa te klopne bolezni tako razširjene in nevarne, da jaz ne upam tvegati. Moj ga uredu prenaša, mogoče se prve dve uri po nanaosu malo čoha pa nekaj dni ima mastno dlako. Ga pa tri dni pred in po nanosu Advantixa ne smeš kopati. Midva z Galom kar dosti okoli hodiva tako da se kar bojim teh klopov. Ga pa vsakič celega pretipam cm za cm za vsak slučaj, takrat je najbolj vesel, ker misli da ga čoham.

Jaz bom še kar naprej to uporabljala dokler ne iznajdejo kaj drugega. Ko sem mu dala Frontline je takoj dobil klopa. Poleti mu dam pa še Stronghold, en teden po prihodu z morja zaradi srčne gliste. Res je veliko kemije ampak pravijo, da je manj nevarno in škodljivo kot če faše katero od teh bolezni.

P.S. po službi laufam na pošto:))

honki

• *
Odgovori #2633 : 13 Maj 2008, 14:42:58
Tud jaz dajem Advantix...zadovoljna...sam ne vem zakaj ga 3 dni pred nebi smel kopat..jaz mojo skopam in ji potem stisnem za vrat in en dan ne tikamo....

Aska kaj pa uporabljas proti srcnim glistam....

sam po drugi strani ce advantix sciti proti komarjem potem psa komar tako ali tako naj neb picil in tudi srcne gliste ne more dobit...ker ne vem ce je to prav ali ne komarji naj bi prenasali te srcne gliste...

Lp Anja, Elly in Zoom

Sašenka

• *
Odgovori #2634 : 13 Maj 2008, 14:56:55
Honki ne vem zakaj, tako so mi rekli. V bistvu lahko kopaš ampak potem se skrajša čas delovanja in ga moraš prej ponovno nanesti.

Ja, komar prenaša srčne gliste. Advantix naj bi ščitil tudi pred piki komarjev ampak ni 100% tako da ga kakšen kretenčič še vedno lahko piči in jaz raje za vsak slučaj dam po vrnitvi z morja še Stronghold, ki ubije jajčeca srčne gliste.

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #2635 : 13 Maj 2008, 15:07:26
Ja jaz imam tukaj zdaj tole brošuro od advantix in piše tako:"  V poletnih mesecih se bolham pridružijo še klopi, komarji in flebotomi(Flebotomi spadajo v isti rod kot komarji in se nahajajo v priobalnem pasu Istre do Dubrovnika).
A niso potem to ti komarji, ki prenašajo srčno glisto?? Če je to tako, potem je ta Advantix zaščite pred vsem??
Aja pa še nekaj, če bi jaz sedaj začela uporabljati ta Advantix, ko porabim Stronghold, ali mora vmes kaj časa pretečt ali ji kar dam pač naslednji mesec Advantix??

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #2636 : 13 Maj 2008, 15:18:48
Aska kaj pa uporabljas proti srcnim glistam....
Zaenkrat z ničemer, če bova pa kaj na primorsko odjadrali, bo pa dobila Stronghold. Ni dobro, da se npr. Advantix in Stronghold da istočasno. Razmik naj bo 14 dni. 

petval Ja že naj bi kao odganjal komarje, a vseeno kot lahko dobi kljub ampuli klopa, psa lahko tako piči komar. Če je komar prenašalec le teh, jih pes dobi te gliste. Ni popolna zaščita proti temu. Vsaj tako mi je bilo povedano. Če se motim me popravite. 

lp

Sašenka

• *
Odgovori #2637 : 13 Maj 2008, 15:21:10
Ja, to so ti komarji ki prenašajo srčno glisto.
Glede na to koliko je pa klopov ti bolj svetujem Advantix, ki naj bi bil res za vse, amapak zdaj že veste da sem jaz bolj ziheraš in vseeno poleti  dam še  Stonghold.

Zdaj ne vem, a si ji že dala Stronghold? Če si ji ga dala, ko pride čas za naslednjo ampulo ji daj Advantix. Ne dati skupaj naenkrat oboje, vsaj 14 dni naj vmes mine.

honki

• *
Odgovori #2638 : 13 Maj 2008, 15:24:01
kaj pa ce ji dam en mesec advantix naslednji mesec stronghold, glede na to da zivim na obali in imamo tako komarje z srcnimi glistami kot klope.....

Lp Anja, Elly in Zoom

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #2639 : 13 Maj 2008, 15:36:38
Sašenka Ups :-[ nerodno napisano. Ne nikol ni še dobila Strongholda. Bom šla v kratkem na veterino jo stehtati in se moram še o tem dodatno pozanimati. Ker letos pa le mislim kaj v primorske konce priti z njo in bo potrebna zaščita, ker tudi te nadležne golazni ne želim, da jih dobi.

honki Ampule npr. Advantix naj bi se dajale redno na vsak mesec (ok čeprav držijo dlje, a tako svetujejo vetiji kot v navodilih piše). Stronghold lahko daš kak mesec predno greš na morje in pač daš 14 dni za ali pa pred uno prejšnjo ampulo.

Kaj več o teh srčnih glistak pa tukaj: http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,1303.0.html

lp