Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1769105

iness

• *
Odgovori #3180 : 20 September 2008, 19:28:16
Jaz pridem!!!

Ines

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3181 : 20 September 2008, 21:55:01
Glede na to da gremo na razstavo, se bomo tudi oglasili na yorkijadi, če bomo našli do tja :) Sem mislila da je KD Tabor čisto na drugem koncu, še sreča da sem pogledala zemljevid :)
Pa vseeno prosim katero ki gre ziher tja in je iz Mb, da mi pošlje svojo telefonsko na ZS, v primeru da se zgubimo :) Hvala!

iness

• *
Odgovori #3182 : 20 September 2008, 22:38:41
Botticelli, imaš ZS.

Daj povej kdaj se kaj začne razstava. Mogoče bi dopoldan šla pogledat.
Se vidimo!

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3183 : 20 September 2008, 23:00:02
razstava se začne ob 9 uri, mi bomo najkasneje tam okoli 10 ure. Yorkiji so pa okoli 9:30, v ringu 9, 8 yorkijev prijavljenih.

Se vidimo!

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #3184 : 22 September 2008, 00:30:17
Danes je bilo spet super na Yorkijadi...vesela sem, da je bila udeležba velika in da smo spoznali  nove ''člane'' naše družine. ;D
Vreme nam je bilo bolj kot ne naklonjeno proti pričakovanju...sem mislila, da bo mrzlo in dež. 8)
Nastalo je nekaj slik, bilo bi jih še več, če ne bi rabila v drugi roki držat našega dobermana  >:D ::)

Skupinska slika je nastala prepozno, ker nismo vsi člani današnje Yorkijade na sliki (ne vem zakaj se res prej nismo spomnili), je pa bilo res fajn malo poklepetati s vsemi. ;D

Slike:

Lin (moja sanjska polt 8))

to pa je moj Hell boy...Hell girl...sem itak rekla, da naslednjič ne dobi več kronice, ampak roge :-[

fantastičen prostor, pa Oddy na desni :-*, pa trije leteči na sredini  :)

pa moj princ...kako smo rekli...takšen lastnik, takšen pes... :D :P

Naš Rut je seveda skoraj spet dehidriral ::)

Bilo nas je dosti

skupinska

še ena

Lačni in žejni nismo bili 8)

Lou Lou tam, kjer je najrajši :-*

Enako velja za Nelly...tam, kjer je najlepše in varno :-*

In za tole malo čudovito bitje... :-*

Tudi naš Rut se je ponovno pocartal pri Ani

In še moja dva otroka...eden bolj priden kot drugi...dobesedno! :-X Rut se vsaj na sliki smeji...ona pa...ja baba kot baba!!! :P

Marjetka še enkrat hvala, da si se spomnila na mene in me presenetila s pecivom  :-|~ :-|~, ampak po moje res ni bilo težko pozabiti prizor mene, ko sem se basala s tistim neverjetnim pecivom včeraj pri vas... :-[

Lepo spite!!!

Tjaša, Rut :-* in Ruby >:D

Yo

• *
Odgovori #3185 : 22 September 2008, 08:23:32
Ninelle, OT, ker ni ravno o yorkijih, pa vseeno.
Pod wood-ovo lučko svetijo živali samo v nekaterih primerih, ni pa to 100% zanesljiv test. Je treba dat dlake na gojišče. In razkužit stanovanje, okolico... Mikrospore imajo namreč zelo dolgo življenjsko dobo - tudi brez gostitelja.
Glede tvojih flekov - ko se namažeš, jih prekrij ali s "flajštrom" ali s povojem (odvisno od velikosti). Vem, zdravniki to odsvetujejo, ampak razmisli po logiki. Če imaš odkrite, si jih lahko "raznosiš" naprej. Tako sem naredila jaz, ko sem fasala mikrosporijo in je delovalo.

iness

• *
Odgovori #3186 : 22 September 2008, 09:53:54
Oooo, Tjaša super slikice! Hvala!

Ja. res smo se imeli super. Kar žal mi je, da se ne srečamo pogosteje. Chilli je fuuul užival, jaz in moja Eva seveda tudi.

Cartajte se!!

Ines

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #3187 : 22 September 2008, 10:01:59
Luštne slikce :D Res škoda, da nisva prišli :-\. Upam, da kmalu le to ponovite :o

Honey

• Gost
Odgovori #3188 : 22 September 2008, 10:41:26
Ja res ste lepi :D...se vidimo na naslednji yorkiadi, ko upam, da ne bo spet kaj vmes prišlo - pa upam, da bo vreme tudi bolj toplo, ker uffff brrrrrr....me kar zebe :)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3189 : 22 September 2008, 11:19:31
Tjasav super slike, še boljši komentarji k slikam  :D :D :D

Predvsem mi je všeč tisti: "Kakšen lastnik tak pes" haha.... samo ne vem zakaj si tako v ospredje, pri tem komentarju, tiščala Ruta  :D :D :D

:-9

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #3190 : 22 September 2008, 12:46:44
Predvsem mi je všeč tisti: "Kakšen lastnik tak pes" haha.... samo ne vem zakaj si tako v ospredje, pri tem komentarju, tiščala Ruta  :D :D :D

Hehehe...saj veš...sem bolj Rutov karakter...rada jem, spim in vsake toliko komu rit povoham, da sem srečna.  :o :D
Ne pa naša mala...ji rečeš zdravo, pa te takoj nahruli, da se za sebe brigaj!!! Taka bom mogoče na stara leta...hehe... :P

Tinkapletinka

• *
Odgovori #3191 : 22 September 2008, 23:26:12
Joooooj punčke full lepe slikice res  :o  nam je žal da nismo ble tud zraven  :(           Dajte še kakšne gor.

honki

• *
  • [url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img19.g
Odgovori #3192 : 23 September 2008, 09:13:20
Tinka  VSE NAJBOLJŠE!!!!! 8)

Lp Anja, Elly in Zoom

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3193 : 23 September 2008, 09:31:23
Tinka  VSE NAJBOLJŠE!!!!! 8)

AAAAAAAAAAAA PROOOOOOOOOSIM KAJ KAJ...?   

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3194 : 23 September 2008, 10:50:19
Tinka... vse najboljše tudi od nas!!!!!  :D Upam da se kmalu srečamo na morju na kakšni kavici ! Lepo praznuj!

Mi smo se tudi imeli ok na yorkijadi, čeprav smo bili le kratek čas. Prostor je fenomenalen, idealen za laufanje psov, edino to smo malo pogrešali, da ga nismo mogli v celoti izkoristiti in sta se večinoma Lin in Cosmo lovila med seboj, pa seveda mali hiperaktivc Medo, ki je edini dohajal oba norčka z golo rito :)

Malo mi je žal da se nismo uspeli več pogovarjati (utrujenost in glavobol naredita svoje), ampak sem že takrat hotela povedati, da tudi yorki je kuža in moje mnenje je, da ga ne smemo paziti kot punčko iz porcelana, ker se nebo razbil če naredi preval po travi ;) In kitajčki niso ˝pregrobi˝ psi, res da so hitri in včasih lahko kaj spregledajo, ampak yorkija ne more poškodovati ;) Sicer bi morala biti Tara že pohabljena, glede na to da živi z Lin in se skupaj igrajo, ... pa je živa in zdrava in nikoli ni bila še poškodovana :)

Vsak pes/tako kot otroci/, morajo občasno pasti, se prekucniti, ...ampak se poberejo in grejo dalje, za naslednjič pa imajo izkušnjo več kako reagirati v določeni situaciji. To je moje mnenje. Me pa zanima kaj si ostali mislite o tem.

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3195 : 23 September 2008, 11:10:26
Jah jaz menim da je Lin katastrofa od psa. Sploh se ne zna obnašati v družbi drugih psov, mojega Spidija je že milijonkrat pohodila, da je revež potem šepal še teden dni..... 

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3196 : 23 September 2008, 11:13:56
Jah jaz menim da je Lin katastrofa od psa. Sploh se ne zna obnašati v družbi drugih psov, mojega Spidija je že milijonkrat pohodila, da je revež potem šepal še teden dni..... 

:D :D :D saj niste nasedli ane  :P Ma Lin je super punca, res imaš občutek, da bo pohodila tista majhna bitja, tudi mene je bilo na začetku strah, ampak potem ko vidiš kako spretna je vsi strahovi minejo. Edino ko jem se mi zdi da je malce nevzgojena  :D :D :D Tukaj sta pa s Spidijem nekje na isti frekvenci  ::)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3197 : 23 September 2008, 11:14:47
Hja jaz tudi sploh ne vem zakaj Speedyja zraven spuščaš, mislim ti bi ga morala toliko paziti da ga še na travico nebi smela dati, kaj šele vsak dan na sprehode voditi, saj je v končni fazi razstavni pes! Ob vsem norenju pa se mu itak samo dlaka uničuje  :P :P :P

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3198 : 23 September 2008, 11:17:05
Ja sej vem sem pač neodgovorna lastnica. Vidiš Botticeli že tako je uspešen na razstavah, kaj bi šele bilo če bi bila odgovorna lastnica  :D :D :D Brezveze potem sploh ne bi bilo zanimivo ker bi vsakič odnesel pokal haha...  :D

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3199 : 23 September 2008, 11:25:48
Saj jaz se tudi hecam  :P Lin ni nevzgojena, ampak je karakter taki, da se ji zrola vsake toliko in potem nimaš kaj, pač zmešana je :) Samo res sem hotela povdariti to, da ona itak odrašča zraven miniaturca od yorkija, tako da tudi če bi bila 30kg težka, bi se vedela obnašati zraven ta malih psov. Je pa valda vesela psov, ok priznam da je dominantna baba  :P samo če jaz vem da bi kaj naredila, potem je sploh spuščala nebi brez povodca ;) Normalno če pa kdo sili v njo pa bo pokazala svoje lepe zobeke :) Kar se pa meni zdi čisto prav, saj itak nima kaj nobeden pes siliti v drugega psa in ga naskakovati... drugače pa po 5 minutah ona vedno ugotovi, kdo je za igro in sledi laufanje in igranje :)
Je pa res če daš 2 kitajca skupaj, se igrajo prav specifično :) Vsi so malo zmešani na hipe :)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3200 : 23 September 2008, 12:01:18
Neeee sej nisem rekla da je nevzgojena na splošno edino ko gre za hrano  :D si nekako ne more pomagati tako nekako kot moj Spidi  ::) No potem jo pa popackam z Gorčico sem pa navsezadnje jaz nedolžno bitje kriva  >:(  :D :D :D

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #3201 : 23 September 2008, 17:17:31
Hej hoj, ja tudi od mene hvala lepa za res še en super dan, moja lou-lou še zdaj ne more k sebi prit, kar spi in spi. Pa še včeraj je z Dizzy imela dirke, tako da,... ;D

Ja jaz sem tudi mnenja, da se morajo psi igrati med sabo in da niso tako krhki, da če se malo prekucnejo, da bo kaj narobe. Vsak lastnik pa je odgovoren za svojega psa in verjamem, da ve kako ga je vzgojil in če je lahko brez povodca ali ne. To sicer spet ne velja za vse pse, ker včasih jih pa kaki lastniki spustijo kar tako brez da so psi vzgojeni oz. po domače jih ne briga. Če vidim takega je sigurne ne bi spustila da se igrajo, ker vseeno nikoli ne veš, če ne poznaš. Če pa poznaš lastnika in psa oz. že hitro pogruntaš in vidiš kako je na stvari, pri takih pa ne vem zakaj ne. Recimo ko je Aska napisala da pride z svojim(sory aska, ne vem ravno katero pasmo psa imaš :-[, vem da je veliko večji od naših) sploh nisem pomislila recimo joj kaj pa zdaj ko bo tak velik pes tam,...sem pač pomislila na to, da glede na lastnika(čeprav je ne poznam osebno), da ne bo problem. Sicer pa recimo vem tudi to, da je moja lou pač tak karakter, da ni vsiljiva oz. se raje podredi, če vidi da je nasprotnik močnejši od nje(ne tako kot ene gospodične, ki bi še se kake doge lotle,ne tjaša?? ;D ;D ;D)
Mene osebno je bolj strah kake ceste in avtov in tega da ni plac zagrajen, ko jo spustim, ker nikoli ne veš kaj se bo psu po glavi motalo in skoči pod avto, oz. prileti od nevem kje kak "napadalen"pes,...to mene bolj skrbi.

Lep pozdrav

medo

• *
Odgovori #3202 : 23 September 2008, 17:29:49
 :D :D hihi,ja Medo je edini,ki obvlada igro golih riti in je v nasprotju z lastnico(ki je malo lena),pravi hiper!!!
Se pravi,da je samo za nekaj stvari kriva lastnica,ne Klara??

Tjaša,pa ne bi bila to kar je,če nas ne bi občasno spravla v smeh  :P :D :D

Res je škoda,da ste tako hitro zbežali :(
Še jedače in pijače vam nismo uspeli ponudit :-[ :-[
Sicer pa ste že tolk domače,da bi si lahko same postregle ;),če se tote štajerke ne spomnijo,ker samo gledajo te svoje norce,kako divjajo :o :P

Naslednjič,ko ve ne boste imele za seboj že razstave bo boljše!!!!!!! ::)

Namen našega srečanja je pač bil ta,da bi se naši mali navihanci nanoreli in me načvekale,,vsi so naši in v vsakem je del nas!!!!!!!! :-* :-*

Zdaj pa je čas,da se naslednjič dobimo kje na obali ali pa v LJ!!!!!Kaj pravite?????

Naš hiper,pa po vsem tem norenju z malčki in z golima ritama sploh ni bil utrujen kot smo pričakovali,ampak je imel doma še tolko energije,da je pobegnil v gozd na potepanje :P :P :-[

Kako že gre?Kakšen lastnik,tak pes!!!!!!!!Eeeh, to pri nas nič ne drži(mogoče pa je bolj po možu ;D ;D)

Martina tud iz naše srtani vse naj,naj,ko se vidimo spijemo kavico :-* :-* :-*

Kdor ima v srcu ljubezen,ima zmeraj komu kaj dati!

http://medo1.moj-album.com/

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3203 : 23 September 2008, 17:33:15
Haha medo ti kar verjamem da se tale tvoj kuža zlepa ne utrudi. Res ima fajn karakter, temperamenten in energičen fant ni kaj :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3204 : 23 September 2008, 17:35:50
Ja se strinjam. Jaz tudi moje ne pustim da se igra z tujimi psi ki jih srečamo na sprehodu. Niti njej niso vsi psi simpatični, niti meni se ne da vsakič še z drugimi ljudmi se ukvarjati. Zato se pa raje dogovarjamo za podobna srečanja, kjer vem da ima pes in jaz dobro družbo :) Tarica pa itak načeloma ni za igranje, ona povoha psa in to je to :)

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #3205 : 23 September 2008, 19:36:02
Joj Tara je pa zakon, jaz bi jo kar domov odnesla ;D ;D ;D. Pa približno tako hitra je kot jaz, tako da bi se kar ujele :P ;D

Ja medo lahko bi se kaj na obali tudi dobili, ni problema, če se zmenimo se bova s Tinko sigurno potrudile da najdeva kak podoben plac.  Komaj čakam na naslednjo, pa upam da nas bo vedno več!! :)

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #3206 : 23 September 2008, 23:16:01
Jaz se nisem uspela niti za vami pritihotapit, da bi poslušala malo na tiho o čem debatirate, da naju ne bi mala že na 10 m naprej napovedala.  :-[
Sem ji kronico vstran vzela... ::)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3207 : 24 September 2008, 10:45:23
tjasav... koliko je tvoja ta mala stara ?

Ji boš morala iz rdečih kamenčkov nabaviti špangico v obliki rogov :):):)  :P   >:D hecam se :)

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #3208 : 24 September 2008, 14:13:08
Leto in pol bo. Na prvi yorkijadi se je vzorno obnašala, na drugem in tretjem srečanju pa je kot osa. >:D Pa v večini samo na psičke...in na Medota... :-[

Ji boš morala iz rdečih kamenčkov nabaviti špangico v obliki rogov :):):)  :P   >:D hecam se :)
Na e-bay-u bi se sigurno kaj takega našlo...hehe... 8)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3209 : 24 September 2008, 17:30:24
A si probala recimo koga drugega prositi da pelje psa kam, da recimo tebe ni zraven? Kaj pa so ti rekli v pasji šoli na to? Sicer pa bom jaz še vprašala eno super inštruktorico ki vodi pasjo šolo, kaj je najbolje narediti v takem primeru. Meni se zdi recimo dobra varianta osamitev psa, v primeru kot je bilo takrat na yorkijadi bi mogoče psa privezala par metrov stran in ga ignoriraš... samo ena ideja. Ker valda dokler je ona na vrvici in ti držiš vrvico, se hočeš nočeš ukvarjaš tudi z njo in ima ona še vedno tvojo pozornost, kakršna koli že je. Jaz bi jo tudi peljala med čim več psov, valda naj bo na vrvici, ampak toliko da se navadi ignorirati...
Skratka bom pa še malo vprašala za strokoven nasvet pa ti javim :) Res da je sedaj še v puberteti, ampak vseeno se nebi smela tako obnašati, jaz vem da bi znorela zraven takega psa  :-\ ampak verjamem da se da zadevo odpraviti ;)

Ja saj moja Lin tudi samcem več dovoli kot samicam  :P Prej se spoprijatelji z samcem, ker tudi samci se drugače obnašajo do nje kot večina samic... samice si pa itak podreja  ::) babnice nore  :P

Saj zato pravijo vsaj za kitajčke, da so odlakani samčki najboljši del pasme :):) Če sklepam po Speedyju in tudi Medotu in ...kaj je tvoj samček tjasav?... (saj več samcev yorkijev itak ne poznam), potem velja tudi za yorkije enako :)