Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1769586

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3690 : 17 Marec 2009, 12:58:01
Jap obvezno ovratnica, pa še ta naj bo mehka. Moje izkušnje so najboljša je zelo mehka ovratnica recimo iz umetnega usnja, ki ima tud robove lepo zaobljene - važno je da je material mehek. Meni se je super obnesla na goli psički od Hurrte podložena ovratnica, tista ki je na polzateg in ima podlogo iz puhastega pliša, imaš jo na pasji.net spletni trgovini.

Mateya

• *
Odgovori #3691 : 17 Marec 2009, 13:27:14
Hvala, tisto podloženo na pasji.net pa sem že gledala, pa mi ni najbolj všeč ker je pol zatezna. Bom probala najdet čimbolj gladko in mehko. lep sončen dan

Nejc

• *
Odgovori #3692 : 17 Marec 2009, 15:21:45
Pozdravljeni ljubitelji Yorkijev,

imam eno vprašanje. Naš kužek (star 4 mesece) ima solzne oči. Zgleda tako kot da se mu očka solzi. Ko mu obrišemo, čez določen čas spet mokro. Ali je možno, da je to od vetra (včeraj je bil 10 min zunaj). S čem lahko to odpravimo? Mogoče s kamilicami ali čem drugim?

Za odgovor se že v naprej zahvaljujem.

LP, Nejc

LP, Nejc

Mojčika

• *
  • Tiffany
Odgovori #3693 : 17 Marec 2009, 18:28:39
HELLO ;D

- takša lajna je priporočljiva za yorkije.

Nejc- poskusi ji očke umivat s kamilicami, mogoče ji pa gredo dlakice v oči. Drugače pa še ti naj ostale punce svetujejo.

Lp  ;)

Življenje je kot mavrica. Da nastane lepa mavrica pa so potrebni sonce, oblaki in dež!

Nejc

• *
Odgovori #3694 : 17 Marec 2009, 19:39:54
Še eno vprašanje glede lulanja... naš Lu je zelo poreden glede tega. Imamo pleničko in ga skučamo navadit na to, vendar brez uspeha. Zgodilo se je ze, da se je polulal tudi v posteljco - čeprav je hodil okrog in vohal, smo ga peljali na pleničko pa povoha tam in gre spet okrog. Nikakor da bi se polulal oz pokakal na pleničko. Saj se je mogoce 2x, pa še to je verjetno bolj sreča kot karkoli drugega. Ko začne vohat ga peljemo do pleničke, damo na pleničko, ampak ne gre... Več ne vem kaj naj nardimo =) Kakšna ideja...?

LP, Nejc

nelli

• *
Odgovori #3695 : 17 Marec 2009, 19:55:20
         v trgovinah za živali se dobijo prav posebne kaplice ,na pleničko pokaplaš par kaplic in to kužka privabi da se polula na pleničko, pri meni je delovalo.

nelli

• *
Odgovori #3696 : 17 Marec 2009, 19:59:12
Mojčika , ali je to ovratnica in povodec? Kje se to da dobit?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3697 : 17 Marec 2009, 21:02:22
Kapljice same po sebi ne pomagajo, lahko samo olajšajo navajanje. Pač moraš vztrajati in ko se pes polula tja kam ti želiš, ga moraš fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul pohvaliti in tudi nagraditi. Če se polula tja kam se ne sme, ignoriraš, ni kaj. Ampak res moraš vztrajati in potem bo uspeh ziher, pri enih pač traja dalj pri drugih manj časa... spet je tu zelo pomemben element kako je vzreditelj psa navajal... večina vzrediteljev od prvih tednov mladiče navaja na časopis oz podlogo, in potem tudi novopečeni lastnik nima toliko težav.
Skratka, vztrajnost ;)

Na sliki je razstavni povodec, en konec natakneš na psa, drugi konec je povodec. Vredu zadeva, ampak v primeru da pes na vrvici uboga... ampak kot pravim, da se dobiti tudi vredu navadne ovratnice, pač malo moraš pobrskati...pa še to, pes ko je doma v hiši nikoli naj nima ovratnice gor, ovratnica je samo za na sprehode. In če je pes na flexiju ki ga špona, to še dodatno vozlja dlako in jo lomi...

Mojčika

• *
  • Tiffany
Odgovori #3698 : 18 Marec 2009, 08:33:57
Mojčika , ali je to ovratnica in povodec? Kje se to da dobit?

Ja Nelli to je oboje skupaj. Kupila sem jo na pasji razstavi, ki je bila marca v Grazu. Pvič sem bila in je bilo noooooroooooooo. 8)

Življenje je kot mavrica. Da nastane lepa mavrica pa so potrebni sonce, oblaki in dež!

Nejc

• *
Odgovori #3699 : 18 Marec 2009, 10:25:12
Smo včeraj nabavli kapljice za "lulanje" ampak žal nič ne pomagajo. Naš Lu noče in noče lulat na plenički... Ko začne ovohavat ga nesemo na pleničko in samo sedi in gleda ali pa misli da bi se rad tam z njim igral. Ko ga imamo na "očeh" celi čas, pa ga res skoz nesemo tja in pravimo da bi moral tam opraviti potrebno, ampak noče. In potem ko pogledaš vstran za par sekun, je že sredi sobe luža in kakec =)

Ne vem več kaj naj naredimo, ampak verjemite, da smo vztrajni...

LP, Nejc

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3700 : 18 Marec 2009, 11:06:01
nejc... vztrajati pomeni včasih tudi eno leto, preden se pes 99% navadi lulati kamor želiš... če ne gre drugače poskušajte tako, da položič časopis po večji površini, če je treba po celi sobi, in ko se navadi lulati na časopis, postopno odstranjuješ in zmanjšuješ pokritost.
Vsakega psa se da navaditi, kot pa sem že rekla, včasih traja več kot en mesec. In tudi napisano je bilo, da kapljice niso čudež, tudi na to se mora pes navaditi, on se navadi vonja in potem pač tja lula, ampak tudi to se ne zgodi čez noč.
Če je treba potem eno uro zasleduj psa in ko vidiš da ga lulat ga hitro daj na plenico. In ko se polula na plenico, fuuul pohvali in takoj daj priboljšek - vsaj pri mladičih jaz vedno svetujem da imaš v žepih priboljške, in za vsako pozitivno stvar psa pohvališ.
Meni je ful pomagalo, da ko pes lula, govorim zraven WC ali lahko tudi lulat, piški, pač karkoli si izbereš, jaz imam wc. In čez čas (to ne pomeni po parih dneh, običajno mesecu ali dveh, odvisno od psa) se pes navadi ko mu rečeš wc, pokaže ali mora na wc in ga spustiš ven, če imaš pa plenico pa itak gre tja.
Ampak res moraš biti dosleden, zjutraj psa neseš na plenico, po obroku ga neseš, vsakič ko kaže znake da ga tišči ga daš na wc... tudi če to pomeni da moraš pol ure za njim hoditi po stanovanju...se pravi vztrajati ;) Če je treba pač vztrajaš pol leta, če delaš pravilno potem rezultati bodo, v to ni dvoma.

Yo

• *
Odgovori #3701 : 18 Marec 2009, 11:06:35
Zakaj ga pa sploh učite te bedarije? Ven ga peljite.

Nejc

• *
Odgovori #3702 : 18 Marec 2009, 11:33:38
botticelli, hvala! Bomo res probali z vecjo pokritostjo s papirjem... sej bo, v to ne dvomim =)
Mali je pa prava faca =))

LP

LP, Nejc

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3703 : 18 Marec 2009, 12:53:52
Jaz sem tudi načeloma za to, da se psa navadi ven peljati na wc :) Moji so tak navajeni, yorkica sama pokaže ko hoče na wc, kitajčica pa itak ni panike, ker zdrži če je treba tud 12 ur in več.
Pač eni se odločijo da psa navadijo na plenice, samo v tem primeru je potrebno upoštevati, da marsikateri pes ne loči med plenico in preprogo in se lahko zgodi da se polula na preprogo :)
Sicer pa če imate hišo z vrtom pa je najboljša varianta ga navaditi na lulanje na travi, tu se pa čisto strinjam. Ker se moraš zavedati da potem če ga navadiš na plenico ti moraš to celo življenje dnevno menjavati in kupovati plenice... saj veš onesnaževanje okolja, da ne govorim kolko denarja gre po nepotrebnem.
Drugo pa je če imaš več malih psov doma, pa če so samci in samice, ... ampak večina ljubiteljskih lastnikov ki imajo enega ali dva kužka, ni boljše opcije kot navaditi ga na travo :)

Sašenka

• *
Odgovori #3704 : 18 Marec 2009, 14:56:38
Jutri smo naročeni pri Damjani v Mr. Petu. Zdaj sem pa že živčna in sploh ne vem kako naj jih dam postrižt? Kakšni predlogi?

Sem bila tolk zmedena, da sem pozabila vse vprašati pa me zanima ali jih tam samo ostrižejo ali tudi skopajo? Med to striženje najbrž spada vse, tudi ušeska in podplatki pa krempeljčki ali ne?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3705 : 18 Marec 2009, 18:02:15
Med striženje spada striženje, vključno z krempeljčki, ušeski itak, pa normalno tudi striženje med blazinicami :)  Kopanje pa je potrebno posebej naročiti, ker tudi vzame več časa in zato si mora frizerka tudi tako splanirati. Tako da kopanje moraš povedati ko naročaš psa. Damjana super postriže, odvisno kaj hočeš. Pač povedati moraš kako bi imela psa postriženega, potem pa glede na dlako se to skombinira. Recimo yorkija ne moreš imeti postriženega na medvedeka (puppy clip) ker ima svilnato dlako in ne pride lepo, to je bolj frizura za tiste pse ki imajo bolj volnato puhasto dlako.

JAz priporočam za yorkija striženje recimo tako kot sem jaz Taro postrigla - kratko telo, tace na trapez, glava po želji (lahko dolga dlaka ali kratka) pa recimo tako kot je sedaj Lulu od petval postrižena.
Vsekakor poslikaj končni rezultat :)

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #3706 : 18 Marec 2009, 18:27:55
Ej botticelli sem našla mamo od Lou-lou veš, je bila prava, me je skoraj kap zadela ;D ;D ;D, ko sem jo zagledala, to žensko! Zdaj vsaj vem kje ima mamo in očeta.

Lp

Nejc

• *
Odgovori #3707 : 18 Marec 2009, 18:53:40
Še eno vprašanje glede lulanja in "kakanja"... Naš Lu se včasih pokaka v svojo postelco, a ni to malo čudno? Vsepovsod berem da si svoje postelce nikoli ne pokakajo, on pa gre pa se ravno tja... Ma kdo kaksno idejo zakaj?

LP

LP, Nejc

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3708 : 18 Marec 2009, 19:10:52
petval... mi je tinka nekaj razlagala ja. No samo da si našla, in kako je blo drugače tam?

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #3709 : 18 Marec 2009, 21:44:58
Ja recimo da so high classa "preprodajalcev", se pravi imajo 3 kužike, ki jih parijo in prodajajo, ampak vsaj je za kužke res lepo poskrbljeno, vsi izgledajo veseli, zdravi in negovani. In ta ženska izgleda ima vsaj toliko pojma, da ne pari kar nekaj, ampak recimo ta kužika, ki ima zdaj mladičke je rodovniška iz tujine in jo je parila z očetom od moje lou-lou, ki je kuža od nekih kolegov. Je pa ta mala res tako lepa psička, mislim da od yorkijev, ki sem jih jaz videla in ki so meni všeč, najlepša. Evo ena slikica, ta je iz bolhe, mi2 z Tinko pa sva smotki pozabile fotoaparat :(:

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3710 : 19 Marec 2009, 13:07:00
Itak da ti je lepa če pa zgleda kot Lou-lou :) MIslim isto taka temna v obraz :) Ja saj svašta se najde res, samo ni mi jasno zakaj se pol ne potrudijo in grejo vzrejnega delati, pa imajo potem rodovniške mladičke... če ima že mama rodovnik... razen pač v primeru če je bila prodana kot pet quality zaradi nekega določenega vzroka...
Res se svašta najde :)

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #3711 : 19 Marec 2009, 16:30:47
Ja to pa nevem, verjetno je preveč dela z tem(vzrejni pa to). Samo ta mala ni mamica od Lou-lou, sam ji je bila pa podobna na sliki. ;D

Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3712 : 19 Marec 2009, 17:18:53
Aha saj razumem :) Samo je pa istot ako temna kot tvoje...samo vprašanje kak stara je ta psička? Vseeno upam da glih pri prvem letu starosti je tud nebo parila...

Z vzrejnim ni čisto nič dela, pač moraš vedeti kdaj je in se prijaviti in iti. Psička mora biti vpisana v slo rodovno knjigo (kar stane seveda), pa vzrejni tudi stane, ... pa seveda potem stane verjetno še nekaj prijava paritve oz ko ti pride referent leglo pogledati... ampak če je komu izgovor to, da to stane, potem nima kaj pariti psov. Sploh ne upam vprašati kakšno ceno je imela sedaj za te pse? Ker to je za njo v bistvu čisti zaslužek, ok nekaj malega da za hrano ampak to je pri yorkiju res minimalno...

Pol pa ti to primerjaj recimo z nekom, ki redno hodi na razstave (nebom govorila kako drago je to, ker bolje da sploh ne razmišljam o tem :)) , pa dejansko vlagaš v psa (kozmetika za yorkija...tudi ni poceni zadeva), pa potem seveda vsa uradna papirologija ki se mora plačati... in če pariš imaš mogoče srečo da sta 2 mladička za prodajo, pa se ti glih mogoče povrnejo stroški iz parih razstav, ali pa še to ne :) Zato je vsaka oseba, ki ima mladičke na način, da pari nerodovniške ali pa kao rodovniške starše brez opravljenega vzrejnega, enostavno škrta, lena in se ji gre za zaslužek, ali pa so psi enostavno netipični oz imajo zdravstvene probleme in vzrejnega nebi naredili, v tem primeru se pa nima kaj pariti take pse, ker prenašaš slabe stvari na potomce.

Sicer pa sve z Klaro videle kakšni yorkiji dobijo vzrejno, pa ti samo slabo rata res... tako da tudi to ni merilo za kvaliteto, je pa vseeno bolje kot da sploh nebi imeli vzrejnega.

nelli

• *
Odgovori #3713 : 20 Marec 2009, 08:29:15
kakšen klavnik priporočate,da ne cufa dlake,in kje se da dobit ,kupila sem v Zootic glavnik vendar se mi nezdi dober.Skopala sem Lordya zBoi Groom Fluffy puppy šamponom in balzam Bio Groom Silk Kreme Rinse in razrečla z vodo in nanašala na dlako,Ali je možno da je ot tega dobil prihlaj ,ker pret tem ga ni imel?Moj pa nikakor noče lulat ali kakat na travi,ko mu rečem gremo lulat se začne vrtet in ovohavat in spet nič,ko prdeva z sprehoda se pa takoj na pleničko podela..

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3714 : 20 Marec 2009, 08:53:31
Glavnik...

http://www.pasjemesto.com/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=320&detailID=1035&ime=Glavnik_

pa krtača...

http://www.pasjemesto.com/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=267&detailID=864&ime=Pin_Brush_27_mm_-_lesena

drugače pa so odlične tele krtače,

http://www.masonpearson.com/

Pes ki je navajen na pleničko rabi potem čas da se navadi na travo. Spet, vztrajat in pohvaliti ful ko lula na travo. Na začetku pač stojiš zraven njega, daš ga ven na travico posebno ko vidiš da ga tišči oz po obroku ali takoj zjutraj in čakaš da se polula.

Sašenka

• *
Odgovori #3715 : 20 Marec 2009, 09:12:37
Zelo zelo sem razočarana. Lux je grozen, kot oskubljena kura. Sva se z Damjano pogovarjale, da morajo tace ostati kosmate pa jih je vseeno pošopala čisto na korenčka, hrbet ima kot neka razredčena goba pa rit tako pošopano, da se mu direkt v rit vidi. To naj bi bil mladičkast videz. Res sem zelo razočarana. Sem imela s sabo slikice od tiste šnavcer frizurice pa od Lou zdaj pa sploh ne vem kaj je to za ena frizura. Kar na jok mi gre ko ga vidim. Zdaj še popravit ne morem nič ker ima nogice čisto oskubljene.

Mogoče imam samo jaz smolo ampak to ni frizura, ki sem jo želela. Koliko časa bo pa trajalo, da se to vsaj malo zaraste, vsaj po tacah?

Gala po tem šoku, ko sem videla Luxa nisem dala dala postrižt edino špičke kakšen cm, da se dlaka ne vleč po tleh. Mislim, da moji psi ne bodo več srečali frizerja.

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #3716 : 20 Marec 2009, 11:58:30
O joj Sašenka, pa škoda da nisi počakala, da pride ta super frizerka od Tine v Slovenijo, pa še poceni je. Kolko pa si kaj plačala tam?? Daj vseeno kako sliko gor da vidimo, mogoče pa ni tako slabo :)!

Lp

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3717 : 20 Marec 2009, 13:27:50
Ojej res škoda da si razočarana...me pa prav zanima kako zgleda sedaj, tako da prosim prilimaj kakšno slikico.

Ker recimo Lou-lou ima čisto drugi tip dlake, in zato ji tudi paše da ima glavo na kratko, ker ji res lepo stoji dlaka. Če bi jaz Taro postrigla tako na kratko okoli glave nikoli nebi tako izpadlo, ker ima svilnato dlako, ki se poleže ko je na kratko postrižena. Pa recimo tud tac nikoli nebi mogla Tari tako postričti kot jih ima Lou-lou, ker ji nebi tako stalo... hočem povedati da vsakemu psu drugače stoji, odvisno od vrste dlake. Pač črna oz temna dlaka na yorkiju je drugačne strukture kot svilnata dlaka, ki se poleže... spet nekaj tretjega pa je valovita oz volnasta dlaka yorkija.

Sašenka...a si ti vidla kako sem jaz Taro postrigla? Samo na frizuro na katero je ona postrižena moraš res tace na mesec dni pristričti, ker ima na tacah skorajda do tal dlako...in res se tja še vedno vejice zavozlajo, ampak če hočem da zgleda lepo potem pač mora imeti tace na trapez :) Aja a si bla zraven ko je strigla?

Sicer pa dlaka hitro zraste, v roku meseca dni bo že zaraščeni :) Daj slikico prosim ker me res zanima :)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #3718 : 20 Marec 2009, 14:20:37
Zelo zelo sem razočarana. Lux je grozen, kot oskubljena kura. Sva se z Damjano pogovarjale, da morajo tace ostati kosmate pa jih je vseeno pošopala čisto na korenčka, hrbet ima kot neka razredčena goba pa rit tako pošopano, da se mu direkt v rit vidi. To naj bi bil mladičkast videz. Res sem zelo razočarana. Sem imela s sabo slikice od tiste šnavcer frizurice pa od Lou zdaj pa sploh ne vem kaj je to za ena frizura. Kar na jok mi gre ko ga vidim. Zdaj še popravit ne morem nič ker ima nogice čisto oskubljene.

Mogoče imam samo jaz smolo ampak to ni frizura, ki sem jo želela. Koliko časa bo pa trajalo, da se to vsaj malo zaraste, vsaj po tacah?

Gala po tem šoku, ko sem videla Luxa nisem dala dala postrižt edino špičke kakšen cm, da se dlaka ne vleč po tleh. Mislim, da moji psi ne bodo več srečali frizerja.

Joooooj Sašenka te čisto razumem kako se počutiš. Ne sekiraj se preveč, dlaka res full hitro zraste, sploh po nogah. Škoda da se nisi zmenila z Botticelli. Jaz sem videla Taro v živo ko je bila postrižena in moram priznati, da je še bistveno lepša frizurca, kot je izgledalo na slikah, ki jih je prilimala na forum. Tudi frizerka iz CZ bi bila verjetno dobra odločitev, glede na to da je od Petval psičko super postrigla. Čeprav meni je še vedno najbolj všeč frizurca od Bottocelline Tare :) Seveda pa je tudi stvar okusa.

Sašenka

• *
Odgovori #3719 : 20 Marec 2009, 15:41:01
Jaz sem pokazala tisto šnavcer slikico in od Lou slikico, torej pobrit hrbet in kosmate tace. Še posebej pa sem rekla, da ne nič strižt tac pa glave, ker vem kakšno dlako imata in vem da ne bi nikoli tako stalo kot pri Lou. Torej hotela sem, da pusti tace in glavo pri miru in postriže ali pobrije samo hrbet pa ušeska. Glave res ni strigla tako da je vsaj to ostalo tace pa je postrigla...ja točno na korenčka. Potem je govorila nekaj o mladičkasti frizuri pa sem še jaz sama rekla, da to najbrž na to dlako ne bo šlo. Ven je prišlo pa kar nekaj. Sem bila zraven ja ampak ko je zastrigla tace itak nisem imela več kaj, hrbta mu sedaj ne morem pobrit, ker bo še bolj grozen s temi tacami zraven, v bistvu ne morem narediti nič. Še dobro, da sem Gala rešila, ker Gal bi pa s tako frizuro izgledal kot podgana.

Je pa na koncu omenila tebe Botticelli in povedala kako si pa ti super postrigla Taro, da si pustila noge čisto pri miru in pobrila samo hrbet. Pa jo gledam in si mislim ja pa saj točno to sem jaz hotela samo takrat je bilo že itak prepozno.

No, Lux je res grozen, noge ima kot zobotrebce ki štrlijo ven izpod gobe. V bistu je tako postrižen kot tisti yorkiji, ki jih stare gospe same doma postrižejo, da nimajo dela z dlako. Ja kot oskubljena kura je. Res sem čist nesrečna. Bom dala gor slikice samo, da se malo pomirim.