Arieta moram ti povedati, da glede na to, da smo psičko kupili pri preprodajalcu vem, kaj vse nam se lahko zgodi. Sicer je rekel, da je njihov veterinar rekel da naj se cepi pri 10 tednu. Tudi jaz sem se zelo bala, zato pa sem se dogovorila z mojo veterinarko, da naj počakamo še par dni, da se navadi na nov dom, nove lastnike, hrano itd. Kar se tiče zdravja, kot jo je veterinarka pregledala je bilo vse o.k. dala ji je eno tableto, ker je imela napet trebušček ampak je rekla da je to verjetno zaradi tega, ker ni bila niti razglistena. Edina tolažba mi je ta, da smo zelo zelo veseli, da smo jo vzeli iz okolja, kjer je bila, prodajalec niti ni imel niti nekaj malega hrane, da bi jo vzela s seboj, da že pri hrani ne bi bil tolikšem šok. Ampak je lu lu vseeno full živahna, in vem da je v dobrih rokah sedaj. Ja, kar pa se tiče pogodbe pa sva jo podpisala in sicer da če se v roku 14 dni pokaže da bi bilo s psičko karkoli narobe bo vrnil kupnino. Čeprav vem, da bomo maksimalno srkbeli zanjo tudi če bi bilo z njo karkoli narobe. Zdaj res komaj čakamo soboto, da se končno začnejo prva cepljenja in da jo čimprej zaščitimo pred zunanjim okoljem.
Jako mi je zao sto ste upali u tu ruznu mrezu iako vjerujem da mislite kako ste jeftino prosli ,a dobili yorkia!!!
Razumijem to jer vecina ljudi koji kupe prvog psa od prepodavaca jednako razmisljaju ....ali ono sto je meni zao je da vecina ljudi kojima se desi nakon takve kupovine psa tragedija ne pisu vise na forum niti nece napisati ime osobe od koje su kupili psa niti druge stvari ...tocnije cijelu pricu .
Ima par ljudi koji su vise na moju molbu nakon tako loseg iskustva ipak napisali na neke forume javno kako je tekla prica ...oni su prvo kupili psa od preprodavaca jer su mislili da je svaki yporkie= yorkie sto nije tocno!
Nemojte me krivo razumjeti ali pas koji nema rofdovnik se niti ne smatra pripadnikom neke pasmine niti cistokrvnim!
A,preprodavaci ne da nisu uzgajivaci nego su najgori ljudi !!! Ne zele pse ni od parazita ocistiti ,a to nije skupo nego zahtjeva neko vrijeme ,da si zapises datime kada si bebe cistio ,cijepio i ostalo!
Ne zelim vas plasitit ali ako ugovor nemate ovjeren kod javnog biljeznika u kojem pise puno ime prodavaca i njegov maticni broj nista ne mozete u slucaju da se psu nesto desi! Jer nemate nikakav dokaz da ste upravo tog psa kupili bas od njega posto pasd nema mikrocip ni tetovazu!
Biti je preprodavac clan kinoloske Sveze ...tako da mu nitko nista ne mloze-.-...ali mogu ljudi koji planiraju kupiti psa ne kupovati od tih preprodavaca!
Nemojte misliti da ja zelim i radim sebi reklamu kada ja imam malo legala i jako malo beba koje su za prodaju slobodne,ali ima i drugih uzgajivaca,pa radije njima poklonite povjerenje...ipak se pas kupuje na duze vrijeme ....i vazno je da roditelji psa imaju testove patelee,da su zdravi i da uzgajivac dobro drzi bebe i za njih se brine kako treba!
Sve sto platite preprodavacu za stene je daleko preplaceno jer on to stene na sajmu u Poljskoj ili u Madarskoj plati 20-tak €...u transportu mu mnogo stenadi ugine jer ih prevoze ilegalno pa ih sediraju i uguravaju u navlake na sjedalima u autu i u druge dijelove auta ...uglavnom prestrasno
Evo,nemojte mi zamjeriti ali morala sam napisati sta mi je na srceu...i sta je istina ,a tako malo ljudi zeli napisati istinu ili svoju uglavnom tuznu pricu!
Iako ne razumijem zasto ,cega se boje jer kada psa kupe kod uzgajivaca i pas bude bolestan ili nesto mu fali odmah napisu ruzno o uzgajivacu ali o ovim negativcima skoro nitko nista !