Yorkshirski terier [yorkshire terrier]

Alya · 1775286

mayorki

• *
Odgovori #4920 : 12 Januar 2011, 16:16:08
Pozdravljeni!
Nekaj časa je že minilo odkar smo se pogovarjali za krtače, ki jih bo prodajala trgovina Planet psov, vendar jih še sedaj nimajo? Zanima me kdaj jih dobijo?
Hvala za odgovor in lep pozdrav  :)

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4921 : 12 Januar 2011, 16:34:25
Mislim, da jih že imajo :) Najbolje da jih kontaktiraš!

Tinkapletinka

• *
Odgovori #4922 : 16 Januar 2011, 19:54:24
Ojla punce , vidim da se tle pa res nič nedogaja če nimate koga napadat a ne  :D :D :D   No pa še dodatno vsem srečno novo leto i v glavnem kužikam polno lepih sprehodov in polne  žepke pribolškov  ;)

Honkiceeeeeeeeeeeeeee mala ti je FENOMENALNAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAA !!!  Kje pa jo skrivaš za kaj se nič neoglasiš mi zdej živimo v Izoli za stalno tako da se mi čim prej nališam tle na kavicoooooooooooooooo z vsemi tvojmi princeskami z dlako in brez dlake  :o

taji

• *
  • Neli in Kimi
Odgovori #4924 : 17 Januar 2011, 21:07:43
Da se še mi pohvalimo z novo frizuro  :P

Prej

Zdaj

Tinkapletinka- vse najboljše tvoji psički

Denina

• *
  • Tori
Odgovori #4925 : 18 Januar 2011, 19:56:27

Pozdravljene vse forumašice - štiri in dvonožne.

Dizzy vse najboljše. Tudi Tori ima že 3 leta in 3 mesece.

Avgusta je imela že tretjo operacijo pogačice, a mi se ne damo. Zdaj je kar dobro, le sprehodi so bolj kratki, a veseli.

Tu je Tori drugi dan po operaciji, ko jo tačka še zeloooo boli.

Ob prazničnih dobrotah.

Ob adventnem venčku.

Joj, kako hitro teče čas, kje so že prazniki. Uživajte v toplih dnevih in tudi, ko bo spet mraz. Pojlubčki od Tori vsem kosmatinčkom.

http://denina.moj-album.com/

Za dva groša fantazije v žepu moraš le imet, pa že delaš coprnije, da vse lepši je ta svet.

nelli

• *
Odgovori #4926 : 18 Januar 2011, 20:18:06
Denina

A tretjo operacijo na isti nogici,kako to? Pa tako majhen drobižek je boga revčka.

Denina

• *
  • Tori
Odgovori #4927 : 19 Januar 2011, 16:59:37

Ja, Nelli, tretjo operacijo na isti tački. Prvič je bila popravljena pogačica in še vse okoli, ker ni bilo nič tako, kot bi moralo biti. Po tej operaciji je bilo nekaj časa dobro, nato pa je vedno bolj šepala in videlo se je, da jo boli. Zato so ji odstranili iglice, ki jih je imela, da so skupaj držale kostke in so bile na pritisk boleče. No, po tej operaciji pa ni skoraj nič več stopila na tačko, tudi po treh je naredila le nekaj korakov. Ker je imela spet ves čas izpah in bolečine, je morala na ponovno operacijo. Žal je bila napaka tako huda, da je bil tak izid. Res pa ima izredno tanke kosti, da takih veterinar še ni videl pri yorkiju. Pozdravčki.

Za dva groša fantazije v žepu moraš le imet, pa že delaš coprnije, da vse lepši je ta svet.

nelli

• *
Odgovori #4928 : 19 Januar 2011, 17:51:13
Denina zelo mi je žal ,da je boga revica toliko preterpela,srčno upam da bo zdaj bolje.

lp

Tinkapletinka

• *
Odgovori #4929 : 09 Februar 2011, 20:56:55
Ojla

tudi mi se želimo zahvalit našim prijatlicam dragim ki so nas razveselile z novo frizurco !!! Nas je ob rojstvu sina obiskala Gigosy in Botticelli in zrihtali Dizzi ker neutegnem zraven dojenčka skrbet za dolgo dlako .

http://www.tinkapletinka.estranky.cz/fotoalbum/druhe-strihani-/

Denina žal mi je za malo res !!! Držite se . LP

mamica_V

• *
Odgovori #4930 : 10 Februar 2011, 08:01:33
ooo tinka je postala mamica. ČESTITKE Tinka!!

Denina

• *
  • Tori
Odgovori #4931 : 10 Februar 2011, 19:24:44

Tinkapletinka, kako pa je sinčku ime? Kakšno slikco pa nam že lahko privoščiš. Čestitke obema. Uživajte vsi skupaj in se imejte radi, radi, radi....

Pozdravčki celi družinici.

Tinkapletinka

• *
Odgovori #4932 : 14 Februar 2011, 22:38:55
Oj hvalaaaaaaaaaaaaaaaaala punce  ::)   Ja mali se kliče ARIAN in smo ga čakali skoraj 10 let po večkratnih neuspešnih zanositvah. Za to sem lih u maju hodila u UKC v Lj ker sem bla pod strogim nadzorom zaradi rizične nosečnosti in nisem imela čas se tle ubadat s kakšnim kreganjem. Do poroda nisem verjela da nam bo uspelo tako da nisem javljala naokoli da sem v pričakovanju.
Mali bo u imel šele v soboto mesec dni. Rodil se je sa 2,74kg in dolžine 49cm.

Tako je zgledal 5min po rojstvu

In tako se smeji pri 2 tednih

No pa upam da se vidimo na kakšnoj jorkiadi al pa pridite h nam na kavico  ;)  LP

mamica_V

• *
Odgovori #4933 : 15 Februar 2011, 07:41:32
o srček mali, pa ste ga res dolgo čakali, a se je splačalo. Naj bo srečen otrok in uživajte maksimalno!

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4934 : 15 Februar 2011, 14:29:06
tinka mali je res luškani :) takoj ko bo lepše vreme pa pridemo na eno celodnevno kavo itak :)

pa upam da so doma že sprejeli novo frizurco od Dizzy :):):)

Denina

• *
  • Tori
Odgovori #4935 : 15 Februar 2011, 19:13:45
Tinka, vesela sem, da ti je uspelo - več kot uspelo, malček je srčkan, vidi se, da je zdrav in srečen. Kako lepo se smejčka pri dveh tednih. Naj ti bo v samo veselje. Pozdravčki vsem.

Tinkapletinka

• *
Odgovori #4936 : 03 April 2011, 21:44:29
Hvala punce !!! No če koga zanima tle so najnovejše slikice kako rastemo in na koncu prispevka je tudi 3x video posnetek malega  ;)
http://www.mojetehotenstvi.cz/10-tydnu-poradna-video-houpacka-brights-stars#comment-3364266

In želim povedat da sem dala oglas pod drugi nik na Bolhi samo za to da ne smem imet več kot en oglas v enaki rubriki ker bi mi drugače zaprli Bolhin račun.Tko da ne bo nekdo narobe zastopal da se želim izognit prepoznavanju da sem spet dala oglase za kolegice .

LP in če kdo rabi kaj pripeljat iz češke mi lahko sporoči na ZS . Upam da se vidimo na sončku čim prej . Pridite nas obiskat na obalooooooooooo  :o

lučkabučka

• *
Odgovori #4937 : 08 April 2011, 11:05:54
Hojla Tinkapletinka..Lep pozdrav iz Ljubljane.Nestrpno čakam na tvije novice in hvala ti za slikice.

Lučka bučka

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #4938 : 16 Maj 2011, 21:06:57
Naša nova članica družine Lovely moment po domače Nutella  ;D ;D ;D

In obe moji špelci :))))

ika

• *
  • ime mu je baby
Odgovori #4939 : 10 Junij 2011, 11:00:27
Je tukaj mogoče kdo lastnik yorkshire terrierja?

LP Alja ;)

jast imam 2 mesca starega yorkshier terijera    ;D    ::)   ::)   ::)

ika

• *
  • ime mu je baby
Odgovori #4940 : 10 Junij 2011, 11:48:51
Oj hvalaaaaaaaaaaaaaaaaala punce  ::)   Ja mali se kliče ARIAN in smo ga čakali skoraj 10 let po večkratnih neuspešnih zanositvah. Za to sem lih u maju hodila u UKC v Lj ker sem bla pod strogim nadzorom zaradi rizične nosečnosti in nisem imela čas se tle ubadat s kakšnim kreganjem. Do poroda nisem verjela da nam bo uspelo tako da nisem javljala naokoli da sem v pričakovanju.
Mali bo u imel šele v soboto mesec dni. Rodil se je sa 2,74kg in dolžine 49cm.

Tako je zgledal 5min po rojstvu

In tako se smeji pri 2 tednih

No pa upam da se vidimo na kakšnoj jorkiadi al pa pridite h nam na kavico  ;)  LP

čestitke za dojenčka

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4941 : 26 Junij 2011, 12:20:49
Sem šele sedaj se spomnila da smo se tukaj pogovarjali glede krtač za yorkije. NO končno jih imamo, za več info mi zainteresirani pišite na ZS ali pa poglejte temo med trgovinami, Planet psov.

Gigosy

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4942 : 26 Julij 2011, 17:25:33
Punce danes sem sprobala Pet Silk Rainforest Leave-In Conditioner. Zelo sem navdušena. Krasno diši, lepo razčeše dlako, dlaka pa je po uporabi mehka in svetleča. V glavnem tisti, ki ne veste kaj bi uporabljali za razčesavanje poizkusite, ne bo vam žal ;)
Nabavila sem si tudi že Olive Oil šampon in balzam, ko ga preizkusim vam sporočim kako učinkuje na yorki dlaki ;)

petval

• *
  • LOU-LOU
Odgovori #4943 : 09 September 2011, 14:22:20
YORKIJADA!!!!!!!!!!!!!!!
Bo v nedeljo 11.9 ob 13h v  Mariboru

Če koga zanima naj mi piše na mail [email protected]

Vabljeni vsi yorkiji in njihovi lastniki;D ;D ;D ;D ;D

raztresena ally

• *
Odgovori #4944 : 11 September 2011, 09:20:54
Zdravo!! Imam eno vprašanje za lastnike yorkijev... s čim oz kako jim čistite dlako pri očkah? samo z mokro krpico ali še kako drugače? yorkijada? mogoče se vam naslednjič pridruživa z mojim miškom ;)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4945 : 11 September 2011, 17:25:41
Če je mladiček ki ima postriženo ali še kratk dlak je ok če je nekaj malega izcedka, ker dlake lahko iritirajo oči. Če je odrasel yorki in se pretirano solzi je smiselen pregled solznih kanao da žleze niso zamašene.

Sicer pa na srečo načeloma se pri yorkiju obarvanost ne vidi, tako da za moje pojme je dovolj čiščenje z vodo ter seveda ko se kužka kopa se šamponira tudi malo obrazček da se spete umazanija.

Če je izcedka več potem je mogoče smiselno uporabiti kakšno tekočino za čiščenje, ki jo recimo naneseš na vato in potem spucaš. Zelo dobra je tekočina od jean Peau, drugače pa ima tudi Pet silk tekočino za čiščenje dlake pod očkami.

Lepo se imejte na yorkijadi! :) mi imamo vedno na kratek rok vikende zasedene in moram na daljši rok planirati ter si zapisati tke zadeve, tako da mogoče drugič.

lumada1

• *
Odgovori #4946 : 13 September 2011, 20:25:00
Pozdravljene, po dolgem času se spet oglašam. Sedaj sem tudi jaz ponosna lastnica yorkice Cloe, sedaj je stara 5 mesecev in pol. Do sedaj je zdrava igriva - in zelo trmasta. In tukaj nastanejo težave. že od majhnega jo učim na podloge, ko je bila še čisto mala ji je ušlo drugje kot na podlogi - pa sem razkužila in vse tako kot treba , sedaj pa že točno ve da naredi napako če se ne polula ali pokaka na podlogo. Naredi svoje drugje - potem pa me gleda izpod čela in čaka kaj bo ker ve da je naredila narobe in leti na podlogo.  Sedaj pa vas prosim za nasvet - ali so vsi yorkiji tako trmasti ali res še ne ve kaj mora naredit ?
Kako ste ve svoje naučile da ne lulajo vsepovsod ? In koliko časa je trajalo ?
Ko se naučim bom dodala kakšne njene slikice. Hvala za pomoč in lep pozdrav.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #4947 : 13 September 2011, 22:10:50
Kupila si terierja, ki je znan po trmi. Kljub temu da so mali imajo trmo za 100kg psa. To je tudi karakter. In tudi to je fajn preveriti preden kupiš psa.

Načeloma vestni vzreditelji mladičke že od takrat ko shodijo navajajo na podlogo oz kasneje na travo če je možno, in potem so bodoči lastniki večinoma prihranjeni sitnosti in se pes tudi hitreje navadi v novem domu.

In ja, imaš pač terierja, ki je trmast in bo sposoben scati pred tabo na tepih n te gledati v oči :) Vztrajnos, vztrajnos in vztrajnos, pa vprašaj vzreditelja svojega psa kakšni so starši :) (predvidevam da je rodovniški pes).

lumada1

• *
Odgovori #4948 : 14 September 2011, 06:48:52
Ja sem preverila kaj kupujem - sem vedela da so trmasti - samo nisem mislila da se to pokaže pri higieni, žal - sem mislila da pri učenju ali kaj takega - zato sem sedaj tu vprašala ker na netu tega ni.
Vzreditelje sem vprašala - starše sem itak videla - ja in je rodovniška - so mi rekli že  preden sem jo vzela da moram bit vztrajna - samo takrat sem pač vse povezovala s šolo. Ampak neglede kolko je trmasta srce ma pa še 100x večje in ko me pogleda ja moraš popustit. No vseeno hvala za pomoč.

Agava

• *
Odgovori #4949 : 14 September 2011, 09:00:37
Čao,

moram najprej povedat, da sama nimam yorkita, ampak ker so to meni eni super luštni kužki, občasno spremljam tudi tole temo. Imam pa terierja, višavčka, in ja, res imajo trme za 100 kilskega psa, he he...
Lumada1, žal se trma kaže popolnoma pri vseh stvareh, ne samo v tistih, ki "so stvar šole". In žal te moram razočarat, če misliš, da bo šola vse to popravila, te moram žal razočarat. Ne bo, ker v šoli bodo tebi skušali pokazati, kako se zadevam streže, ne pa učili psa. Na tebi pa je, kaj boš potem počela s svojo malo trmico in kako jo boš vzgajala.

Vsekakro pa ti želim veliko uspeha pri vzgoji in veliko veselja pri igri in crkljanju svoje male kepice.

Aja, pa še tole, zaradi česar sem v osnovi sploh pisala tale post - našmu mulcu sem tudi jaz uspela šele okrog te starosti dopovedat, da stanovanje ni stranišče, kljub temu, da je bil pri vzrediteljici lepo navajen, da hodi ven, ker je imela tako urejen že sam prostor. Ko sem ga prinesla k nam, v stanovanje v drugo nadstropje, so se mu seveda okoliščine 100% spremenile in je začel opravljat potrebo kjer mu je bila volja. kakšnega posebnega recepta za to ni, vztrajnost, doslednost in čimvečkrat ven z njim in vsakič, ko se polula tam, kje mu je mesto, kakšna nagradica in pohvala.