Havanski bišon [Havanese]

Alya · 366449

Fio

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #600 : 25 November 2012, 09:25:50
Živjo, Fio in Buba! Krasna sta!  :-* Upam, da se bosta zabavala tu na forumu vsaj toliko, kot se vsi ostali! Zdaj pa je havanska srenja v Slo res velika!  :)

Hvala vsem za pozdrave. :-[



Buba

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #601 : 25 November 2012, 22:39:26
Hvala za pozdrave Spelamg :) fotke iz razstave so čudovite... Čestitke za odlične rezultate. Na 1. fotki je zraven Pike sestrica od moje Daisy, Dizzy  :) mi smo bili na razstavi v petek, 16.11., ... smo šli samo na obisk, ker smo bili radovedni, kakšen je ta svet razstav, pa nismo bili najbolj navdušeni. Naša Daisy je bila kar utrujena od poti, tako da ni kazala nekega navdušenja. Se mi zdi, da je kar naporno vse skupaj. Je pa bilo lepo, ker so se sestrice in bratec srečali po daljšem času. Smo spoznali štajerca Kaja :) No meni osebno je bilo super videti na enem mestu tako veliko različnih kužkov... veliko uspehov še naprej v svetu razstav :) midve z Daisy se podajava bolj v šolske vode - pred dnevi sva zaključili malo šolo in se že veselimo pomladi, ko upam, da nadaljujeva za agilitiyem. Pozdravček vsem kužkom ;)



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #602 : 08 December 2012, 10:24:49
En zimski pozdrav iz Obale  :P



Buba

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #603 : 09 December 2012, 11:27:42
Kako kaj Vaši havančki preživljajo zimske dneve? Nša Daisy je popolnoma navdušena nad snegom, bolj kot je višji večje je veselje in poskakuje kot kobilica v visoki travi ;) Lep zimski pozdrav iz MB
ps: če bi znala dodati sliko, bi dodala eno zimsko iz sprehoda... samo nimam pojma, kako se to naredi



MKN

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #604 : 10 December 2012, 13:43:55
Lep pozdrav,
Končno sem se tudi jaz odločil, da se včlanim na forum. Pri nas imamo desetmesečno havanko Nalo. Dobili smo jo septembra v psarni KleineSontag. Stara je bila sedem mesecev. Malo starejšo smo vzeli namenoma, ker je to naš prvi pes in ker so doma otroci, ki ne gledajo najbolj kdaj stopijo v lužo. Hoteli smo se izogniti vsaj nekaj težavam, ki spremljajo čisto mladega psa. Razen tega, da je bila psička malo slabo socializirana, ker je živela v osamljeni hiši, obkrožena samo z drugimi (poznanimi) psi in vzrediteljico, so se nam razlogi za nakup starejšega mladiča kar obrestovali. Nala se nas je hitro navadila, v treh mesecih smo pobrisali zanemarljivo število luž po stanovanju, socializacija pa tudi počasi napreduje.  Z Nalo je tako kot verjetno z vsemi havanci. Malo ga biksa, spi s tacami proti stropu, dobro ve kdaj dela stvari narobe, če ji dovolimo si hitro prisvoji privilegije…,  uživamo pa mi ob njej in po moje tudi ona ob nas. Pravzaprav nimamo skoraj nobenih problemov in z vsem kar počne lahko živimo. Se je pa nekaj stvari navadila in se jih tudi odvadila. Na začetku je kradla copate, pa je nehala. Nekaj časa je grizla igrače, predvsem kocke, pa je tudi to že bolje. Rada ukrade kakšno otroško nogavico, ki kje leži in jo nese na svoj prostor. Na začetku je kavč ni zanimal, sedaj pa skoči nanj ko se ponudi priložnost. Kavč ji prepovedujemo, zato upam, da bo tudi to prešlo.
Ker smo začetniki, smo se seveda tudi malo izobrazili in kar človek prebere vedno koristi. Da pa ne bom samo hvalil, mi pa prosim še vi povejte, če našo punco v tem času kaj zebe?? Na snegu kar uživa in se ga ne brani. Vendar pa smo z otroki na snegu lahko tudi dolgo in zunaj je mraz. Kaj storite, če je pes na mrazu dolgo, oziroma koliko časa je lahko?
Hvala za vaš trud.

LP



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #605 : 10 December 2012, 14:22:35
MKN, dobrodošli v naši kosmati družbi. Glede mraza, vam kaj veliko informacij ne moremo dati, ker smo z Obale. Smo pa ta vikend noro uživali na snegu. Seveda je potem sledilo spiranje ledenih snežnih kepic z dlake. Lansko zimo smo "nosili" utežili na nogah, da nas ni odpihnilo. No, malo se hecem. Res smo grozno burjo, vendar nas ni zeblo. So pa sprehodi pri nas aktivni - gremo ven, kolovratimo okoli, tekamo.... in pridemo domov.




Bellatrix

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
Odgovori #606 : 10 December 2012, 19:54:24
Lepo pozdravljeni,
končno sem se odločila, da se vam pridružim. Smo ponosni lastniki 9 mesečne psičke Lole, ki je pravi mali vragec >:D. Dobili smo jo pa v psarni Sirius Superstar´s. Trenutno se pridno učiva veščin, ki jih potrebujeva za nastop na razstavi. Upam, da nama uspe. V prostem času pa Lola uživa v lovljenju po snegu in nagajanju našemu ubogemu racmanu ;D.

Razmišljam, da jo prijavim na januarsko razstavo v Lj. A se je bo kdo udeležil?

MKN zgleda ste v Kleine Sontag dobili psičko, za katero smo se mi odločali, a smo se premislili, ko smo videli, v kakšnih razmerah psi živijo in kakšne pravljice gospa govori bodočim kupcem in ker ne podpiramo takega načina vzreje. Resnično vam želim, da bo vaša psička zdrava in vas razveseljevala, tako kot to znajo le havančki.



MKN

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #607 : 11 December 2012, 13:50:08
Bellatrix,

Hvala za lepe želje. Tudi meni se ob prvem ogledu psičke razmere niso zdele najbolj primerne in sem imel dvome. Zato sem preventivno preveril stvari. Med drugim sem prebiral tudi ta forum in seveda naletel na razpravo o neki gospe, ki prodaja goljufive havance. Na žalost pa so vsi pisali samo o nekom, nihče pa ni jasno in glasno povedal za koga gre. Zapisi so bili iz leta 2008 in nekako sem v zvezi z landserji kasneje tudi sam ugotovil za koga gre. Na kinološki zvezi sem preveril leglo in dokumente in celo poklical gospo, katere se priimka žal ne spomnim in jo povprašal glede psarne. Povedala mi je, da je s papirji vse v redu, glede psarne pa mi ni dala nobene informacije. Ne pozitivne ne negativne. Potrdila mi je tudi ustreznost zahtevane cene za psičko. Na podlagi vseh teh informacij smo se odločili za nakup. Kasneje se je pri veterinarju izkazalo, da manjka nekaj cepljenj in da psički manjka malo higiene. Vse to smo z majhnimi stroški uredili in sedaj je vse v redu. Ni nam žal, ker je Nala v vseh pogledih primerna psička za nas, tudi glede značaja in lastnosti, ki so ji prirojene ali pa jih je v zgodnji mladosti pridobila. Male nevšečnosti, ki so posledica pomanjkanja zgodnje vzgoje uspešno odpravljamo.
Skratka dokumenti so v redu, psička pa tudi. Glede podpore takšne reje pa je takole. Ker smo začetniki, nismo imeli prave predstave kakšna naj bi reja bila. Res so bili psi zaprti po boksih, vendar kot laiki nismo videli, da bi bilo res kaj narobe. Landserji so veliki psi in nismo pričakovali, da bodo kar prosto hodili naokoli. Havančki pa so imeli dovolj prostora in niso bili kakorkoli ovirani. Kako pa je gospa delala z živalmi prej in potem pa nismo mogli vedeti. Mogoče pa smo Nalo vzeli iz slabšega okolja in ji omogočili boljše razmere?? Vsaj za njo je bilo to verjetno dobro.

LP,



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #608 : 11 December 2012, 15:29:59
MKN, vso srečo vam želim. Vaši psički je bila pa sreča očitno že namenjena, saj je prišla v dobre roke.  ;)

Kakšne slikce bomo pa ljubitelji havancev veseli.  :o



MKN

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #609 : 11 December 2012, 18:12:36
Se bom za kakšno fotografijo potrudil.

Bellatrix, koliko mladičev pa so še imeli v Veliki Nedelji, ko ste se odločali za nakup? Ko smo mi odpeljali Nalo sta ostala še velik temnosiv samček in pšenična enobarvna samička. Pravzaprav ko gledam sliko Fia se mi zdi, da bi bil lahko samček, ki je bil iz tistega legla.

LP



Bellatrix

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
Odgovori #610 : 11 December 2012, 20:35:54
Pozdravljen MKN!

Me veseli, da ste ji zdravstveno stanje uredili brez večjih težav, saj so mi na moji kliniki za male živali povedali, da so psi iz te psarne stalni obiskovalci klinike in, da jih veliko žal tudi pogine, saj jim ne morejo pomagati.
Vsekakor so bile takrat razmere drugačne, saj ste bili, ko je bilo toplo. Mi smo šli psičke pogledat v sredini marca, ko so bili stari nekako 6 tednov. Se pravi so bili skoteni tam nekje okrog 16. feb. (če se še prav spomnim) in takrat je bil zelo mraz. Živeli so sami v hiši (za silo preurejeni za živali), kjer ni bilo drugega ogrevanja razen neke majhne električne pečke. Po tleh so bile ploščice in kužki so bili tam v ogradi brez mamice, je sploh ni bilo v istem prostoru. Notri je bil grozen smrad po urinu, saj se je videlo, da nihče ne čisti za njimi. Hčerka, ki obožuje mladičke, sploh ni hotela nobenega dati v naročje in je bila raje na vrtu.
Najbolj me je pa zmotilo to, ko mi je gospa dejala, da psički sploh niso pili mleka pri mamici, saj naj bi imela vnetje maternice in ga je izgubila. Psičko, ki naj bi bila mamica (zlato bela), sem dala v naročje prav z namenom, da preverim, kakšne seske ima. Pa ni bilo videti, da je sploh imela mleko. Vem, da psici kljub temu, da nima več mleka, še nekaj časa ostanejo razvlečeni seski.
V glavnem ne mislim dolgoveziti, ampak pri tej vzrediteljici nekaj ni vredu, pa čeprav ima papirje. Mislim, da gre za prekupčevanje z mladiči iz tujine (Madžarska je zelo blizu) in nekdo v Sloveniji ji pomaga s papirji. Kolikor spremljam legla bišonov od novembra lanskega leta, ima gospa sedaj že tretje leglo, s tem, da ima dve psički in enega psa.
Želim, da ljudje, ki se odločajo za havančke poiščejo psarne, kjer so psi ljubljeni in živijo z lastnikom. Sem velika ljubiteljica živali, pa se vseeno nisem mogla odločiti za to psičko, saj dokler bo gospa imela kupce, bo še kar naprej vzrejala na tak način. Samo mi, kupci smo tisti, ki ji to lahko preprečimo. Vsekakor sem pa vesela, da je Nala našla skrbne in ljubeče lastnike. V leglu so bili 4 mladički, 3 samčki in 1 samica. Če te zanima, imam slikce legla. Vsi so bili rjavkaste barve.
 



martincek

  • *
    • Prispevkov: 62
    • Točke: 0
  • Wizard
Odgovori #611 : 11 December 2012, 21:01:26
dobrodošla MKN in bellatrix :)

me veseli, da nas je vedno več  ::) in da tudi sami uživate v super družbi havancev :)

glede legel v veliki nedelji pa tudi sama mislim, da je tam nekaj hudo narobe...sami imajo oglase na bolhi 365 dni na leto...kar kaže na skrajno nersenost...ko sem jih pred letom in pol klicala, ko sem kupovala havanca se je oglasil nek gospod, ki je sicer rekel, da se s  tem ukvarja njegova žena...in pojasnil, da imajo  na razpolago samo še samičko...jaz pa sem hotela samca...potem me je na zelo vsiljiv način hotel prepičati, da zakaj pa ne bi samičke...in ko je končno razumel, da samičke ne pridejo vpoštev...se je spomnil, da ima sicer tudi samčka, ki je rezerviran...ampak da se da zgodit, da ga gospa ne bo vzela in me lahko pokliče čez tri tedne, ko se ona odloči....se mi je kr zvrtel film preprodaje v očeh...samca gotovo sploh ni imel...in ne vem od kje ga bi dobil...niti nočem vedet...pri njih sicer tudi nisem nikoli bila...in ne vem kakšne pse imajo...po slikah na bolhi vedno isto leglo...katastrofa...

mkn, kakorkoli upam, da je vaša kužika zdrava in vesela in da boste z njo preživeli veliko lepih dni ;) kakrokoli pa mislim, da ste kot začetniki postopali pravilno...če ste preverili vse opisano..problem je v kinološki zvezi, ki to dopušča....

bellatrix...drugače se mi kr veliko razstavljamo, ampak v lj verjetno pridemo samo na izlet...sigurno pa bo tudi vaša vzredeiteljica špela tam, ki vam bo v veliko pomoč, kot je bila tudi nam na začetku  :P




martincek

  • *
    • Prispevkov: 62
    • Točke: 0
  • Wizard
Odgovori #612 : 11 December 2012, 21:13:31
oziroma se opravičujem...na bolhi piše pošta turnišče...ampak jaz mislim, da gre za iste ljudi...a je to mogoče gospa romana sovič?


bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #613 : 11 December 2012, 22:04:21
Joj, ob branju objave Bellatrix se mi je kar ježila koža. Ko gledam našega koštruna, ki se nam mota pod nogami, si kar ne morem zamišljati, da bi bil kje stran od ljudi  :( Jaz še na wc ali pa pod tuš ne morem ne da bi mi sledil. 1-2-3 pa je za mano. Pravi sledni pes ;-)

Lep večer havancem in njihovim lastnikov ;-)



Bellatrix

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
Odgovori #614 : 11 December 2012, 22:24:24
Martincek,
ja to je ta gospa, kraj je pa sigurno Mala nedelja.

Mi za razstavo še nismo čisto odločeni, če bomo nastopili. Če ne, bomo pa gledalci, da vidimo, kako je. Špela je pa itak zakon, me oskrbuje z vsemi potrebni informacijami. Smo še vedno v stiku.
A ste vi iz letošnjega legla?




martincek

  • *
    • Prispevkov: 62
    • Točke: 0
  • Wizard
Odgovori #615 : 11 December 2012, 22:36:30
Ne ne, naš wizard ni od špele ;) Mi smo ga vzeli v  Zagrebu...ampak smo Špelo spoznali na razstavah  ::) no mogoče se tudi mi spoznamo v Ljubljani ;)

Sicer pa sem jaz to gospo Romano spoznala na vzrejnem pregledu..je pripeljala eno psičko...priznam, da je bila z nami zelo prijazna...in razlagala o njeni ljubezni do živali..da ima konje, mačke in ne vem kaj vse...ah ja...mi je jasno kako ima rada žival..finančno verjetno...no kakorkoli... upam, da bodo teli posti v pomoč komu drugemu, ki se bo v prihodnje odločal za nakup...tudi če ne gre res za preprodajo...ni prav, da psički živijo v takih razmerah...ne vem pa kako da ne ukrepa vzrejna komisja, ko pride na pregled...

sicer pa če koga zanima...naš wizard bo januarja tata :)) wiii


MKN

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #616 : 11 December 2012, 22:52:03
Torej, informacije o leglih iz Male Nedelje se kar kopičijo. Pred nekaj meseci pa nisem mogel nikakor povezati naše vzrediteljice z "neko gospo". Mi smo Nalo prišli pogledat v začetku septembra. Takrat je bilo toplo in suho in psom, kar se tiče bivanjskih razmer, po moje ni bilo hudega. Psi so kazali dovolj znakov pripadnosti gospodarici, tako, da po mojem sklepanju, niso bili veliko sami.
Ko smo prišli po Nalo, so od legla ostali trije mladiči. Nala je bila najbolj drobna od vseh. Je bela z rjavimi lisami po plečih, glavi in na eni strani zadaj. Dlako ima bolj valovito kot skodrano. Druga samička je bila malo večja, enobarvna malo na rumenkasto potegnjene bele barve, s precej dolgo ravno dlako. Tretji je bil samček, zelo velik v primerjavi s samičkama, dlako pa je imel temno sivo in skodrano.
Če se prav spomnim, je gospa povedala, da je bilo v leglu sedem mladičev in res naj bi se skotili 15. ali 16. februarja. Ne spomnim se natančno kateri datum piše v papirjih.
Očitno se informacije o leglu v primerjavi s tem, kar je  povedala Bellatrix ne ujemajo.
Bellatrix, če hočes mi lahko pošlješ slike mladičev na mail.

Na koncu pa bi rad dodal še tole: Verjamem, da se vzreditelji oziroma ljudje, ki probleme in ljudi poznajo ne bi radi zamerili skupnosti in ne objavljajo imen sumljivih ljudi. Vendar pa se mi to ne zdi prav. Po mojem mnenju tako posredno prispevjo k temu, da goljufivi vzreditelji še vedno lahko uspevajo na trgu, saj v mojem primeru iz zapisov na tem forumu nismo mogli vedeti, da gre za vzrediteljico z dvomljivim slovesom. Zavedali smo se  odgovornosti in posledic nakupa psa sumljivega izvora, prebrali smo dosegljive informacije, pa nam vse skupaj ni koristilo, ker so bile informacije pomanjkljive.
Pa še eno stvar bom povedal naravnost. Bellatrix namiguje, da gospe nekdo pomaga s papirji. Če je to res, sem prepričan, da obstajajo tudi informacije o tem, kdo bi lahko to bil in kako papirji za take pse pridejo na kinološko zvezo in tam obstanejo kot veljavni. In če take informacije res obstajajo, bi bilo prav, da pridejo na dan.

Vsega skupaj nisem zapisal zato, ker smo mi nekje in od nekoga kupili psa. Mi psa sedaj imamo in smo veseli in zadovoljni, da je pri nas. Upam samo, da bo še naprej tako. Nala je sterilizirana in nikoli ni bila namenjena za razplod. Imamo jo zase in za svoje in upam tudi njeno zadovoljstvo. Zapisal pa sem zato, da bo naslednji, ki bo v iskalnik vpisal "Kleine Sontag", tole lahko prebral in se lažje in bolj tehtno odločil o nakupu psa.

Sedaj pa zaradi mene lahko temo tudi zapremo. Še vedno pa mi niste povedali, če bi bilo potrebno Nalo kaj varovati pred mrazom.

LP



martincek

  • *
    • Prispevkov: 62
    • Točke: 0
  • Wizard
Odgovori #617 : 11 December 2012, 23:30:06
Ja se strinjam, da zaključimo...jaz tudi nočem blatit nekoga za katerega nisem prepičana, kako stojijo zadeve...a očitno stvari niso v redu in je prav, da o tem opozorimo tudi bodoče lastnike...

jaz o tem prej nisem pisala, saj nisem vedela, da gre za gospo sovič...jaz sem namreč govorila z možem...ki mi je pred letom in pol rekel, da sami nimajo registrirane psarne havancev...samo landserjev...havance pa imajo za "veselje"...njo pa sem spoznala spomladi in do danes sploh nisem povezala, da gre za iste ljudi...pač gospa je bila tedaj res prijazna in naš wizard ji je bil všeč...pa se je še zanimala za parjenje in dala kontakt...tudi, če sama to bere me to ne ovira pri pisanju...jaz upam in želim, da je vsak človek dovolj odgovoren in omogoča svojim kužkom najbolje...kaj pa predstavlja pojem "najboljše" pa naj presodi vsak sam...

aja pa še to bi dodala...meni se je zdelo sumljivo...ker me je spraševal kakšne barve psička bi rada...in pol ko sem rekla črno belega...je reku..ja ja sej ta samček je ravno tak...

Kar se tiče mraza...havanci naj ne bi bili psi, ki bi jih zeblo in bi potrebovali plašček, saj imajo poddlako...tudi mi s tem nimamo težav, saj je naš wizard živi krzneni plašč :) in mu je neprestano vroče...še pozimi hladi jezik ;)...bolje da o tem pokomentira še kakšna lastnica malo bolj zmrzljive samičke ;) mi imamo samo dežni plašček, da ga ne rabimo sušit ko dežuje...tudi ko gledam slike lastnikov tujih havancev, ki živijo v sakandinaviji po večini psički nimajo plaškov...razen teh palerinc za sneg in dež...sicer pa če vidite, da se trese zunaj, potem gotovo priporočam nakup ;)


Medvedka

  • *
    • Prispevkov: 333
    • Točke: 0
Odgovori #618 : 11 December 2012, 23:38:27
Živjo!

Razumem, da je forum izmenjava mnenj in stališč, ampak da se takole črni kogarkoli se mi pa ne zdi prav. Prav zaprimo temo, ampak je prav, da napišem tudi pozitivno izkušnjo s te psarne, sem zelooooo zadovoljna s psmi in z vzrediteljico!

Domneve o prekupčevanju z mladiči in podobne zgodbice sploh niso ustrezne - zagotovo je z mladiči in papirji vse ok, rodovniki so super, psi pa so zdravi in veseli. Moj havanček je bil najboljše bitje na celem svetu, igriv, živahen, zdrv kot riba in na sploh najboljši pes na svetu - sem ga tudi vzela ko je bil malce starejši iz Kleine Sonntag pa ni bil pomanjklivo socializiran, z njim res nisem imela nikakršnih težav. Tudi vsa cepljenja so bila urejena, hranjeni so bili s kakovostno hrano ... Tudi z mojo landseerko sem super zadovoljna in povedati moram, da vzrediteljica rada pomaga, gre na roko vsakemu ki jo prosi za pomoč, redno vzdržujeva stike in za svoje živali zares poskrbi. Če bom še kdaj kupovala psa (havanca ali ladseerja - in imam občutek, da v prihodnosti bom), ga bom zagotovo vzela pri njej. Mogoče nima vsega tako urejenega kot je v mestu . povsod kavči, tepihi ipd. Ampak je pa vse domače, preprosto in čisto - jaz nikoli nisem vohala urina pri psičkih, bili so z mamo in vse je bilo kot je treba, pa nisem bila tam samo enkrat, temveč večkrat. Psi so pri njej res psi, uživajo v naravi, se zdivjajo, pocartajo in čeprav morda niso navajeni mestnega šundra imajo najlepše otroštvo na svetu, prava idila.

Me pa zanima iz katere klinike imaš te podatke o umrljivosti njenih psov? Poznam ogromno ljudi, ki so pri njej vzeli landseerje, pa se ni še nihče pritožil, na havanski sceni sicer nimam toliko stikov, me pa res zanima, od kod ti podatki, se mi zdi težko verjetno ...

Kakorkoli že - ne glede na to, kakšna mnenja imate o njej, upravičeno ali ne - ženska je preprosta, (preveč)prijazna, dobrosušna, ima zares rada svoje živali in  je res super oseba, jaz sem ji miljon hvaležna za oba moja super kužka, saj si boljših ne bi mogla nikoli želet ... Rodovniki pa so zagotovo v redu, saj sem kot navdušenka nad svojimi kužki prebrskala cel internet, se pozanimala o njunih prednikih in prepričana sem da so zadeve takšne kot morajo biti. Poleg tega na kinološki zvezi ne bi šli čez lažni papirji, sem prepričana o tem.
Delate ji krivico - njeni psi so super (tako kot ona)!

Bellatrix pa namiguje več stvari ki niso utemeljene in za katere nikoli ne bo dobila dokazov, sem prepričana ;) kako bi se počutili vi, če bi o vas in vaših psih širili neke domneve, ki smo jih slišali 'nekje'? Preden širite takšne namige naokrog po internetu bi morali vedeti o čem govorite, kar pa ni upravičeno ... S tem le preprečujete da bi super kužki našli nove domove, kar ni pravično ne do nje ne do njih.
Prav je, da grejo ljudje pogledat tudi tja, se sami prepričajo in če bi raje imeli psa iz sterilnega okolja, ki je zavit v vato in ni prav nič pasji, naj gredo pogledat drugam ... če pa bi psa iz domačega, toplega in prijaznega okolja, iz narave, da bo to res življenjski sopotnik pes - pa tudi psarno Kleine Sonntag toplo priporočam.





MKN

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #619 : 12 December 2012, 00:28:37
Medvedka,

Prav razveselil sem se, da si se oglasila. Prav se mi zdi, da se povedo vsa mnenja in prav se mi zdi, da si gospo pohvalila. Če imaš dobre izkušnje, je prav, da jih poveš. Da bo iskalnik dal tudi dobre informacije. Potem pa naj se vsak odloči po svojem znanju in vesti.

LP,



Bellatrix

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
Odgovori #620 : 12 December 2012, 22:11:00
Medvedka,

moj namen ni blatenje omenjene gospe, zdi se mi pa prav, da ljudje, ki se odločajo za nakup, spoznajo obe plati. Na žalost moja iskušnja ni bila taka kot tvoja, zato sem pač povedala, kaj sem doživela in ne širim domnev, samo mojo iskušnjo. Imam pravico do svojega lastnega mnenja. Ne vem pa, zakaj se je njeno ime že pojavljalo v medijih, če je vse v najlepšem redu.

Nekaj mi ne gre skupaj, MNK ima info., da je bilo v leglu 7 mladičev, sama pa sem videla in mi je bilo povedano, da so 4. Poleg tega je bila samo ena samica, to vem zagotovo, saj smo iskali isključno punčko.

Naj ti povem, da živim na vasi, z domačimi živalmi na vrtu, tudi hiša ni novogradnja, sem vajena maričesa, pa mi tisto okolje ni delovalo idealno za pse.
Sedaj zaključujem vsako nadaljnje polemiziranje in se ne mislim več oglašati v zvezi z Malo Nedeljo.

MNK... mi naše Lole ne oblačimo, ker je zunaj vedno zelo aktivna in je ne zebe. Ko pa se umiri, se odločimo, da gremo noter. Imamo pa namen kupiti dežni plašček, da je ne bo potrebno vsakič sušiti.

Martincek... mogoče se pa res spoznamo v Lj.



bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #621 : 13 December 2012, 09:34:47
Mi tudi nimamo plaščkov, niti dežnega ne. S fenom sušim le ko se kopamo, drugače pa imamo na zalogi par brisač, s katerim ga otrem, ko pridemo izpod dežja. V stanovanju je toplo, tako da se posuši na zraku. No, tudi po kopanju ga s fenom ne sušim do suhega. Takrat pa tako in tako uporablja svoj sušilec - beri: kot nor teče po stanovanju  :o Lani nas je iz Zelenice dol ujel naliv in smo v dolino prišli mokri kot cucki. Jimija sem zbrisala z brisačo in bila v skrbeh, da se ne bo prehladil. Pa je bilo vse OK.

So pa naši kožuharji neverjetno trpežni in zmogljivi kužki. Naš je lani bil na 4 2-tisočakih. Ljudje so se čudili njegovi vztrajnosti in nas spraševali, če med potjo menjamo baterije  ::) Mi se včasih pohecamo, da je to velik pes, vendar preoblečen v majhnega.  :P Pa je res pravi, veliki pes.



Havanka

  • *
    • Prispevkov: 7
    • Točke: 0
Odgovori #622 : 13 December 2012, 16:45:56
Pa da se še jaz malo javim. Naš Tofi je neverjetno navdušen nad snegom. Ko ga spustimo ven sploh noče nazaj v hišo, se mi zdi, da je še raje zunaj kot poleti. Me pa moti samo to, da ko pridemo iz sprehoda po svežem snegu ima polno kep snega na sebi in ga moram vedno stuširati, da ga odtalim. Si bomo mogli verjetno tudi mi omisliti kak plašček, čeprav mi to ni preveč všeč.
Kuža je res zelo priden in nas vsak dan razveseljuje s svojimi norčijami. Zelo rad odnese kakšne zokne ali pa copate in je pol cel vesel ko si misli "uuu glej kaj sem odnesel". Tudi zgrize kakšno stvar,  ki je nebi smel  >:(, ampak se bo že počasi naučil kaj je prav in kaj ne. Morali bomo ga še naučiti, da mora priti k nam ko ga pokličemo "Pridi". Saj pride, samo ga pogosto kaj vmes zmoti in takoj preusmeri pozornost drugam. Mogoče bi res bilo dobro da ga peljemo v pasjo šolo spomladi. Drugače je pa res odličen kuža, dan je takoj lepši, če imaš nekoga ki se te tako razveseli ko prideš domov.

Sem še pripela dve novejši slikici, da se vidi kako naš kosmatinec uživa v snegu.



Medvedka

  • *
    • Prispevkov: 333
    • Točke: 0
Odgovori #623 : 13 December 2012, 18:55:37
Ja se strinjam, da zaključimo...jaz tudi nočem blatit nekoga za katerega nisem prepičana, kako stojijo zadeve...a očitno stvari niso v redu in je prav, da o tem opozorimo tudi bodoče lastnike...

jaz o tem prej nisem pisala, saj nisem vedela, da gre za gospo sovič...jaz sem namreč govorila z možem...ki mi je pred letom in pol rekel, da sami nimajo registrirane psarne havancev...samo landserjev...havance pa imajo za "veselje"...njo pa sem spoznala spomladi in do danes sploh nisem povezala, da gre za iste ljudi...pač gospa je bila tedaj res prijazna in naš wizard ji je bil všeč...pa se je še zanimala za parjenje in dala kontakt...tudi, če sama to bere me to ne ovira pri pisanju...jaz upam in želim, da je vsak človek dovolj odgovoren in omogoča svojim kužkom najbolje...kaj pa predstavlja pojem "najboljše" pa naj presodi vsak sam...

aja pa še to bi dodala...meni se je zdelo sumljivo...ker me je spraševal kakšne barve psička bi rada...in pol ko sem rekla črno belega...je reku..ja ja sej ta samček je ravno tak...

Oprosti, to sem spregledala - tule si pa zamešala 2 osebi ... gospa Sovič sploh nima moža, živi sama že dolgo in ima psarno za havance registrirano že 5 let. Tale gospod, ki pa nima registrirane psarne je pa kolikor jaz vem Bojan Kovter in vzreja havance res za svoje veselje in mislim, da nima rodovnikov.

Lp


bela_tacka

  • *
    • Prispevkov: 134
    • Točke: 0
Odgovori #624 : 13 December 2012, 19:45:03
O Havanka, kako pa vi uživate  :o Vaš kuža pa gleda ravno tako nagajivo kot naš Jimi. In berem, da ima iste navade - rad pospravlja, oz. opozarja na tiste, ki ne pospravljajo  :P Sicer zna Jimi vzet nogavico tudi iz čevlja, potem pa začudeno gleda, ko ga kregamo, saj mu je nogavica sama v gobček padla, ko je šel mimo. ::) S havančki res ni dolgčas.



kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #625 : 13 December 2012, 20:22:26
Oprosti, to sem spregledala - tule si pa zamešala 2 osebi ... gospa Sovič sploh nima moža, živi sama že dolgo in ima psarno za havance registrirano že 5 let. Tale gospod, ki pa nima registrirane psarne je pa kolikor jaz vem Bojan Kovter in vzreja havance res za svoje veselje in mislim, da nima rodovnikov.

Lp

Psarne se ne registrira za določeno pasmo. Pasmo registriraš ne glede na pasmo, ki jo želiš vzrejati in pod imenom ene in iste pasme lahko vzrejaš različne pasme.



MKN

  • *
    • Prispevkov: 58
    • Točke: 0
Odgovori #626 : 13 December 2012, 20:49:50
Kot sem obljubil, prilagam nekaj slik Nale.

LP



Medvedka

  • *
    • Prispevkov: 333
    • Točke: 0
Odgovori #627 : 16 December 2012, 03:54:09
Psarne se ne registrira za določeno pasmo. Pasmo registriraš ne glede na pasmo, ki jo želiš vzrejati in pod imenom ene in iste pasme lahko vzrejaš različne pasme.

Ja, oprosti, sem narobe napisala ... havance v svoji psarni vzreja že 5 let ;)

Drugače pa super fotke in dogodivščine vaših kužončkov :D :D še kakšna slikica snežnih norenj za popestritev teh dolgočasnih deževnih dni ... :P :P :P


Bellatrix

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
Odgovori #628 : 17 December 2012, 09:52:51
Oprosti, to sem spregledala - tule si pa zamešala 2 osebi ... gospa Sovič sploh nima moža, živi sama že dolgo in ima psarno za havance registrirano že 5 let. Tale gospod, ki pa nima registrirane psarne je pa kolikor jaz vem Bojan Kovter in vzreja havance res za svoje veselje in mislim, da nima rodovnikov.

Lp


Res je neverjetno, kako dobro poznaš Go. Sovič  ;). In vedno se oglasiš na tem forumu, ko je govor o njej.  ;D



Šugar

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #629 : 17 December 2012, 10:20:00
Pozdravljeni!
Tudi mi imamo havanskega bišona psičko črno bele barve staro skoraj leto dni in krem samčka :) starega šest mescev.Ker sta zelo tipična predstavnika svoje pasme smo se odločili tudi za vzrejo.