2. državna tekma RO, 2007

saxana · 8622

saxana

• *
: 24 April 2007, 12:52:13
Vabljeni na 2. državno tekmo rally obedienca, ki bo potekala 13.05.2007 v KD Šmarna Gora.

Vsak tekmovalec mora začeti tekmovati v najnižjem težavnostnem razredu, za katerega mora najprej opraviti izpit. Izpit lahko opravlja v društvu (v okviru izpitnih rokov, ki jih potrdi Komisija za šolanje pri KZS) ali na sami tekmi, vendar le v primeru, da na tekmi tudi tekmuje.

Vsem tekmovalcem, ki so pred uradnim sprejetjem RO (01.01.2007) opravili izpit v razredu RO-II in RO-III, se le-ti izpiti priznajo. Na tekmi se lahko prijavijo v razred, za katerega imajo narejen izpit. Tekmovalcem, ki so pred uradnim sprejetjem RO opravili izpit v razredu RO-I, se izpiti ne priznajo. Na tekmi se lahko poleg prijave na tekmo, prijavijo tudi za opravljanje izpita RO-I. Vsi prijavljeni (tekmovalci in izpitniki) tekmujejo kot enakovredni udeleženci in se potegujejo za nazive.

Omejitev za pristop k izpitom RO-I, RO-II, RO-III in RO-IV je starost psa, ki jo določa Pravilnik. Če opravlja vodnik izpit na tekmi in če ima izpolnjene vse pogoje za prehod v kategorijo za katero opravlja izpit, se enako kot tekmovaec, poteguje za nazive.

PRIJAVNICA:
http://www.kd-krim.si/ro_tekme.htm

Prijave morate oddati najkasneje do 8.5.2007 na naslov:
Jana Čarman, Fužine 2, 1241 Kamnik
(informacije na gsm: 031-266-700)

Apollo

• *
  • Nuba (Nera)
Odgovori #1 : 13 Maj 2007, 15:36:17
Na temle linku so moje slikice iz današnje tekme (jih ni prav veliko)... 8)

http://www.moj-album.com/uredi/nuba/7742128/?os=7742153

Čestitke vsem tekmovalcem in tudi organizatoremi za tako lepo pripravljeno tekmo :o!

Lp

Psarna Karantanska-veliki švicarski planšarski pes
www.karantanska.si

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
Odgovori #2 : 13 Maj 2007, 15:53:42
Čestitke tudi z moje strani. ;D S Kano se nažalost nisve uvrstile, bo pa drugič bolje.

Lp

Rinchy

• Moderator
Odgovori #3 : 13 Maj 2007, 15:56:11
Čestitke vsem tekmovalcem! Tudi midve z Rino, sva bili na koncu neuvrščeni.

Tekma je bila super organizirana, le na koncu se je vse skupaj full razvleklo.

Moje slike bodo kasneje.

lp,
Nina

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

dog4ever

• *
Odgovori #4 : 13 Maj 2007, 16:53:36
Ali je Deteljica spet zmagala v vseh kategorijah? :o

Rinchy

• Moderator
Odgovori #5 : 13 Maj 2007, 16:55:09
Jap. Edino v RO-II je bila druga. Ko ona dela po poligonu, je to tko lepo gledat... :o

www.varstvopsov.si

Rinchy

• Moderator
Odgovori #6 : 13 Maj 2007, 19:56:53
RO-I

RO-II

RO-III

Nastop Zverinic (mimogrede, ful so bli dobri  ;) )

Ostale slike si lahko ogledate v albumu: http://bernirina.moj-album.com/album/7743562/

lp,
Nina

www.varstvopsov.si

Kurja vas

• *
Odgovori #7 : 13 Maj 2007, 22:36:17
Zelo lepa, prijetna in zanimiva tekma, na koncu se je res, nekoliko nerazumljivo, vse malo zavleklo, pa se je dalo malo poklepetati s pesjanarji in je čas kar hitro minil...

Čestitke organizatorjem in pa seveda vsem tekmovalcem in njihovim psom. Deteljica je res car, lahko samo občuduješ in se čudiš..., ni pa "nepremagljiva", kot smo videli. Prav vsi, do zadnjega, ste bili dobri in zanimivi, vidi se, da ste se pripravljali in se trudili.

Zverinice so bile fantastične, kar tako naprej, ko si omislite še enega profesionalnega DJ-ja bo pa sploh kul  ;D

Že zdaj se veselim prihodnjih tekem, mislim pa, da ne bi narobe narediti nekaj več reklame za take dogodke, verjetno ne bi bilo ne vem kako  množičnega obiska, marsikomu bi pa bilo všeč... ker je res zelo zanimivo...

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
Odgovori #8 : 14 Maj 2007, 07:22:15
Rinchy super slike, pa hvala, ker si naju s Kano poslikala. ;D Sem se kar smejala mojim pozam. :o

Lp

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #9 : 14 Maj 2007, 07:33:05
Čestitke Tjaša.  :o :o :o

In seveda ostalim tudi čestitam.  :D

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #10 : 14 Maj 2007, 07:43:18
. Deteljica je res car, lahko samo občuduješ in se čudiš..., ni pa "nepremagljiva", kot smo videli.

;D ;D To pa res ne  ;D Počakajte, da se malo namnožimo, potem se bo opazilo, da Deteljica sicer pse vedno krasno izšola, pri vodenju pa vedno kaj zamoči  ???
Kdor dvomi, naj pogled agility rezultate  :D
Sicer pa je bila povprečna kvaliteta tekmovalcev visoka in vodenja tudi ne slaba. To mi lahko verjamete na besedo, saj sem v preteklosti spremljala veliko tudi svetovnih tekmovanj in to ne govorim na pamet. Velika večina psov je prikazala zelo lepo delo , prijetno in dinamično za gledat (smo pa seveda vsi še polni napak pri vodenju)- imam občutek,da je bil napredek že od prve tekme drastičen, tako da bo konkurenca v prihodnosti ostra in bodo odločale komaj vidne malenkosti, trenutna zbranost vodnika in nekaj sreče. In potem bo lahko maksimalno ponosen vsak , ki se bo v katerikoli kategoriji sploh uspel prebiti na bilokatere stopničke  ::).
Sicer pa s tem v zvezi intenzivno delam na tem, da bi se naše število na tekmah povečalo in upam,da bo nekaj novih že v Ljubljani- a ne Živa in Sambo  ;)
Pa nekaj gledalcev iz agilitaških vrst na zadnji tekmi je bilo razveseljivo videt. Mislim,da to pomeni, da se bodo počasi preselili na notranjo stran poligona  :) , saj veste kateri  ;)

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #11 : 14 Maj 2007, 07:45:17
Hoj Petrca , hvala in tudi za filmče iz agiltya.
Sicer pa si med tistimi,ki bi mirno lahko prikorakala na RO tekmo v Ljubljano. Mislim,da zna psica vse, lepo jo je videt ko dela, ostalo pa pride sčasoma  :)

Živa

• *
  • Živa & Grom
Odgovori #12 : 14 Maj 2007, 08:10:31
Sicer pa s tem v zvezi intenzivno delam na tem, da bi se naše število na tekmah povečalo in upam,da bo nekaj novih že v Ljubljani- a ne Živa in Sambo  ;)

Ja, ja, je v planu :).

LP Jasna, Živa, Grom in Rea

I’m trying to catch up with my dog…

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #13 : 14 Maj 2007, 08:13:50
Hoj Petrca , hvala in tudi za filmče iz agiltya.
Sicer pa si med tistimi,ki bi mirno lahko prikorakala na RO tekmo v Ljubljano. Mislim,da zna psica vse, lepo jo je videt ko dela, ostalo pa pride sčasoma  :)

Najprej, da te popravim... Druga petrca je snemala, tako da gredo zahvale njej.  ;)

Drugače pa mogoče res začneva.  :D Pa lepo je slišati tole od tebe.  :D :D :-[

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #14 : 14 Maj 2007, 08:16:31
Najprej, da te popravim... Druga petrca je snemala, tako da gredo zahvale njej.  ;)

No, sorry, pol pa popravljam in še mal ojačam  :-* :-*- zahvala drugi  Petrci  :D

kaj sem jaz kriva, če masta isti nick  >:D  ?

monti

• Gost
Odgovori #15 : 14 Maj 2007, 08:27:55
Deteljica sicer pse vedno krasno izšola
Mi bi takoj šli v pasjo šolo k tebi  8) - a imaš kaj takega v planu? Inštruktorsko delo?

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #16 : 14 Maj 2007, 08:31:50
Mi bi takoj šli v pasjo šolo k tebi  8) - a imaš kaj takega v planu? Inštruktorsko delo?

žal ne  :-\.
Pri redni službi, dveh majhnih otrocih in štirih psih , s katerimi delam po najmanj dva športa res ne vem kam naj vtaknem še inštruktorsko delo  ::)

monti

• Gost
Odgovori #17 : 14 Maj 2007, 08:45:13
Al pa vsaj kakšn poletni popoldanski tabor - par ur popoldne (da boš lahko dolgo spala  :P). Jz te takoj pridem poslušat ali pogledat  8). Glede na tvoje delo in izkušnje gotovo veš kje so največji felerji da se od psa ne dobi tisto kar pes zmore. Al pa če poveš kje in kdaj vadiš da te pridemo gledat in se učit  ;).

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #18 : 14 Maj 2007, 09:02:18
Jaz pa h deteljici ne bi šla v šolo. Sem videla preizkus za izpit iz VP2, pa nisem bila navdušena.... Rezultati so res odlični, način kako do tega priti, pa mi ni najbolj všeč. Ampak, vsak po svoje, a ne?  ;)   

Kristinca & Florinca

monti

• Gost
Odgovori #19 : 14 Maj 2007, 09:15:05
način kako do tega priti, pa mi ni najbolj všeč
aja  ??? meni je pa ravno deteljičin način všeč kolikor sem ga utegnil "posumiti"  :). kliker (in vse kar paše zraven) rules  :P!

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #20 : 14 Maj 2007, 10:40:57
jap s klikerjem,ampak ne ravno kliker trening, ker nisem talen za lovit vedenja in shaping  :-[.
Nekaj med shapingom in luringom pa vsem ostalim, občasno celo modeliranje.
Kliker uporabljam zgolj za označevanje timinga  :) .
Za potrditve pa mešam vse sorte-odvisno od psa, faze razvoja in trenutne situacije  8).
V šolanju in delu izključno pozitiva.
Če me pa na sprehodu poskuša kakšen zaj*** (npr ,da začasno ogluši  ::) ) ga pa tud prizemljim , če treba  :P.

zoe

• Moderator
Odgovori #21 : 14 Maj 2007, 10:46:03
jap s klikerjem,ampak ne ravno kliker trening, ker nisem talen za lovit vedenja in shaping  :-[.
Nekaj med shapingom in luringom pa vsem ostalim, občasno celo modeliranje.
Kliker uporabljam zgolj za označevanje timinga  :) .
Za potrditve pa mešam vse sorte-odvisno od psa, faze razvoja in trenutne situacije  8).
V šolanju in delu izključno pozitiva.
Če me pa na sprehodu poskuša kakšen zaj*** (npr ,da začasno ogluši  ::) ) ga pa tud prizemljim , če treba  :P.

Kako pa zgleda modeliranje?  :-[

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #22 : 14 Maj 2007, 11:30:14
Kako pa zgleda modeliranje?  :-[
to je da psu pomagaš z dotikanjem ali nakazovanjem dotika, da ga mal naštimaš v položaj (kot za rastavne poze večinoma delajo)in klikaš vsako nakazano samostojno premikanje v pozicijo.
Tudi če npr psu malo pridržiš spodnjo čeljust ali pa samo daš spodaj svojo roko , tud če brez pravega dotika , da ne spusti aporta je to modeliranje.
V bistvu je to nasprotno (po smeri) od luringa. Pri luringu s pes pomika v smeri roke (ali targeta), pri modeliranju pa po moji definiciji odmika od roke (ali targeta). Odmikanje  seveda najprej naučiš s pozitivnimi metodami. (Pričeli so s tem sistemom na delfinih- odmikanje od mreže, ker delfini padejo v paniko na vse negativne metode ne moreš pa vse stvari enostavno rešit s približevanjem nečemu, rabiš včasih tudi odmikanje (če hoče npr v končni fazi pametno žival dobit nekam, kjer ji ni pozitivno okolje)
je pa to moja osebna teoretična razčlemba- ne vem če je v kakšni literaturi opisamo točno tako ali sploh.

So pa to pač vse bližnjice za take , ki nimajo živcev in časa samo samoiniciativnost čakat- sem med njimi. Če je kje kakšna bližnjica jo vedno z veseljem izkoristim.

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #23 : 14 Maj 2007, 11:31:42
Iin kako psa prizemljiš? Kako pa narediš, če pes ne naredi prostor?

Kristinca & Florinca

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #24 : 14 Maj 2007, 11:41:52
Iin kako psa prizemljiš? Kako pa narediš, če pes ne naredi prostor?
odvisno kdaj in kje se zgodi- če sploh se, z ustavljanjem n aprostor namreč navadno nimam težav. Se ne spomnim kdaj se je zadnjič  ::)- načeloma grem tja in pokažem dol s prstom in ponovim komando.
Če se kar ponovlja grem tja im ga potisnem dol, ali tapnem po glavi -bi rekla,ker se mi res že ni zgodilo tok dolg ,da se ne spomnim.
Največkrat je ,da kakšen na odpoklic kaj hvata krivine poskuša pridobit kakšno sekundo časa  ;) in bluzi- grem tja in ga pocukam za kožo oz dlako na vratu. Odvisno od tega kateri je- če je border z dvema prstoma in nadvse rahlo, če je malinois pa z obema roakam in mal bol konkretno NLT pa začuda zaenkrat vedno uboga  :o .

Ko pa se je npr stari malinois poskušal stepst z drugim mačotom in se še kar grbil in nakzoval pretep kljub opozorilu, da se to ne sme sem ga "prizemljila" čist konkretno- mal sem ga privzdignila (kar z rokami za kožo) in čist nemilo butnila ob tla  :-[. Žal je moj značaj tak, da ob kazanju nevarnih vedenj nimam več nobenega smisla za humor in pozitivne metode  >:D, ker se mi pritisk dvigne na 200 in ratam neprištevna  ::).

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #25 : 14 Maj 2007, 12:26:39
Sem videla eno tako prizemljitev, ko pes ni naredil prostor. Nič lepo za videt. Ampak, saj pravim, če funkcionira, tudi prav. Vsak po svoje, sam, da so rezultati.

Kristinca & Florinca

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #26 : 14 Maj 2007, 12:52:50
Sem videla eno tako prizemljitev, ko pes ni naredil prostor. Nič lepo za videt. Ampak, saj pravim, če funkcionira, tudi prav. Vsak po svoje, sam, da so rezultati.

Vidiš da funkcionira :o - že nate je očitno naredilo globok in neizbrisen vtis  ;).
Nima pa to nobene veze z rezultati, ker za delo  na poligonu in za tekme  to nima nobenega vpliva  :P , pač pa s tem, da se jaz nadvse rada vedno in vsepovsod sprehajam z vsemi psi odvezanimi in da torej zato o določenih zadevah nimamo kaj debatirat  >:(

Gelde na to, da itak nimam šole oz inštrukcij, pa si v vsakem primeru povsem varna pred mano  ;D in zato  je čas , da se spet posvetimo temi  8) .
( če pa te slučajno še kaj zanima, se obrni na ZS)

Bambi

• *
Odgovori #27 : 14 Maj 2007, 12:53:09
Deteljica, absolutno nameravam prit na ljubljansko tekmo, upam, da nama pride tudi gromska strela v konkurenco. Hja, enim pač postane dolgčas med agi tekmami, pa si najdemo še kakšno delo, a ne  :-[ ::).

Sicer pa delim mnenje glede prizemljitve, kljub temu, da imam na poslušnosti dokaj driskasto-limonasto verzijo belgijca; tam pač deluje taktika dveh prstov in focke po glavi, ker pri svojih letih že kar dobro ve, kaj je treba narest in kako, ampak poskusit ni greh, pravi (je pač večni optimist, tako kot jaz, pa upa, da če hvata krivine, ga jaz ne uhvatim; običajno se moti  >:D ). Sem si pa zato dala duška pri dominantno-driskatem avtističnem goniču, ki mu ni bilo do tega, da bi se ulegel na mrzle ploščice. Tam je pa tudi on naredil ličen looping meter po luftu in pristal na realnih tleh. Problemov z odlaganjem ni več bilo, v njegovih očeh pa sem bila od takrat naprej naj-bitje na svetu. (se pa tega ne da uporabit na vseh psih, jasno)

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #28 : 14 Maj 2007, 13:03:49
Deteljica, me veseli, da imaš smisel za humor. Imaš prav, dovolj o tem.

Pozabila sem čestitat vsem udeležencem RO. Organizatorjem pa ena mala pripomba. Vse lepo in prav, samo glasba je bila malo preveč na glas za človeška ušesa, kaj šele za pasja.

Kristinca & Florinca

Tika

• *
  • mala cvilka Tika
Odgovori #29 : 14 Maj 2007, 13:16:15
Zakaj pa niso bili dovoljeni psi med obiskovalci? Potem se pa sprasujejo zakaj ni obiskovalcev ::) Upam, da se je tako odlocil le ta KD. Ce pa je to zaradi tega, da kuzki ne bodo imeli motecega faktorja, pa... Upam da ne, ce ne je Rally pri meni izgubil kar nekaj pik ::)Tisti pes ki ni pripravljen delat ce so zraven prisotni se drugi psi, nima na tekmi kaj delat... No, se enkrat - upam, da je bilo tako le tokrat ;)