Techni-Cal

sarci · 17855

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #30 : 13 Februar 2008, 12:55:07
V mariborskem MR. Petu bi morali imeti to hrano, saj prodajajo techni-cal brikete.

Dina

• *
Odgovori #31 : 13 Februar 2008, 13:07:43
V mariborskem MR. Petu bi morali imeti to hrano, saj prodajajo techni-cal brikete.

Samo hrana te pride vsaj 5 eur dražje - če jo kupiš v Mr. Petu, kot če ti jo pripeljejo pred vrata :P ...preverjeno! ;)

...sledi svojim sanjam

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #32 : 13 Februar 2008, 13:17:30
No to je pa dobro vedeti! :) Hvala!

Dina

• *
Odgovori #33 : 13 Februar 2008, 13:27:27
Ni za kaj! Pa ne gre se zdj tle za pet evrov, k bi mi jih blo škoda dat za hrano, ampak mi pač nimamo mr.peta ali kake podobne trgovine, kjer bi jo dobila in moram zato ekstra v Ljubljano ali Celje in to nanese še minimalno 5 eur za vožnjo, tako, da če mi jih dostavijo domov prihranim vsaj 10 eur, ki jih potem lahko zapravim za kakšne igračke, priboljške...to se pa potem že pozna :)

Lp

...sledi svojim sanjam

Felina

• *
Odgovori #34 : 13 Februar 2008, 16:03:57
Ne hranim ga z izključno vegi briketi...to dobiva v mešanici z "normalnimi" mesnimi briketi, ampak ker je imel pred enim letom sečne kamne, so mi veterinarji priporočali malo manj mesno prehrano. In morem rečt, da pomaga odlično, že eno leto in pol nobenih problemov, prej pa kar naprej, ker ni prenašal dietne hrane in smo morali najti alternativo. In smo jo. In tudi sama nisem zagovornik izključno vegi hrane za pesjanarje.  ;)

Hvala za vse info....se bom vrgla v akcijož, ker jih že zmanjkuje  ;)

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)

natka

• *
  • Bonga
Odgovori #35 : 28 Februar 2008, 13:22:06
tudi jaz našo hranim s Techni-Cal Large Breed Puppy in jih obožuje, poje k za šalo. dobiva jih že od samega začetka in zaenkrat nimamo nobenih težav.

me pa zanima kdaj je treba preiti na odrasle brikete, pri kateri starosti oz. kdaj zmanjšati obroke ? kako vaši jejo, glede na starost, obrokov?

zdaj bo stara 8 mesecev in dobi 3 obroke dnevno (na dan nekje 550 g, prej je pojedla tudi 600-650 g dnevno)

Dina

• *
Odgovori #36 : 28 Februar 2008, 13:24:25
Hej.
Moja je začela puščat kosilo, tako, da zdaj je le še zjutraj in zvečer. Stara je pa 8 mesecev in pol. Hranim jo z isto hrano kot ti. Ko bo zmanjkalo te vreče bom pa kupila ali Adult, ali pa Bone & Joint :)

...sledi svojim sanjam

natka

• *
  • Bonga
Odgovori #37 : 28 Februar 2008, 13:35:47
oj,

koliko pa ji daješ en obrok (gramov)? jaz sem enkrat šla tehtat lonček z briketi, k so mi rekli, da preveč poje (20 kg na mesec). zdaj sem pa ta mesec zmanjšala in je šlo nekje 15 kg na mesec, no malo več. ampak ne spušča nobenega obroka, pa še kaka ušesa dobi pa jabolk za priboljšek. prav prosi za jest, če je slučajno premalo. ::)

Dina

• *
Odgovori #38 : 28 Februar 2008, 13:40:54
Jaz ji dajem zjutraj in zvečer čisto zvrhano polno merico za brikete, po moje je ene 220-230g/obrok. Včasih dobi zraven briketov še kakšen riž ali testenine, ker ponavadi preveč skuham ::) ampak ji količino briketov pustim isto. Edino, če je res full drugih stvari ji dam recimo 180-200g :) Res je, da raznih pribolškov ne odštevam od obroka, ker jih ne poje ravno veliko. Jaz se v bistvu ravnam po njej. Dokler je jedla je dobivala več, ko je začela puščat sem ji zmanjšala...lačna uglavnem ni ;) Drugač imam pa 15  kg tam nekje en mesec, včasih kak dan več...

...sledi svojim sanjam

natka

• *
  • Bonga
Odgovori #39 : 28 Februar 2008, 13:52:14
na podlagi česa si se pa odločila da greš na hrano za odrasle? jaz sem nekje zasledila, da je napisano da šele pri enem letu greš na hrano za odrasle.

Dina

• *
Odgovori #40 : 28 Februar 2008, 13:55:17
Na podlagi tega, ker piše na briketih, da je hrana od 0-9 mesecev, moja bo pa preden poje tale žakelj stara že več kot devet, skoraj deset mesecev :) pa na podlagi posveta z uvoznikom ;)

...sledi svojim sanjam

natka

• *
  • Bonga
Odgovori #41 : 28 Februar 2008, 14:11:47
jaz bom še malo počakala, glede na to da sem pravkar spet naredila zalogo  ;D
ko bo začela spuščat obrok bom pa prešla na odrasle. kaj bi pa lahko bilo narobe, če jo še nekaj časa hranim z puppy?
koga pa kontaktiraš? kje piše da je od 0-9  :(

Dina

• *
Odgovori #42 : 28 Februar 2008, 14:41:31
Ah, nič groznega ne sme bit narobe :) Ti kar mirno porabi zalogo :P Drugače, če pogledaš žakelj od spredaj piše :) Lahko pa preko mejla kontaktiraš z uvoznikom. Meni so potem po mejlu poslali brošure za Adult in Bone&Joint, pa sem si malo prebrala. Mejl je pa: [email protected]. Kar vprašaj, če te bo kaj zanimalo, so full prijazni in res povejo vse kar hočeš ;)

...sledi svojim sanjam

Ewe

• *
Odgovori #43 : 01 April 2008, 14:27:43
Medva sva iz eukanube šla na to hrano tehni-cal Large breed. Moram reči da ma to hrano 1000 x rajši kot eukanubino in da bova toliko časa na njej dokler se je ne bo naveličal.  :P

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #44 : 01 April 2008, 16:32:50
natka, nic nima bit narobe, ce jo se nekaj casa hranis z puppy. Puppy je edino bolj "mocna" hrana in ko psicka ne bo vec potrebovala vec zaradi rasti itd. gre lahko v spehec. Tudi te oznake od 0-9, 0-12 itd. jemlji okvirno..mesec gor ali dol.. isto kot z tabelami koliko hrane na dan. Vse je bolj kot ne okvirno, itak moras vsako stvar prilagajati vsakemu posameznemu psu.

Kar mirno porabit zaloge, pa dober tek :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #45 : 04 Marec 2011, 20:50:42
Obujam temo od mrtvih. Mi moramo it na dieto. In izbira je ogromno, doktrine so take in drugačne, na koncu sem jaz zmedena.

Ali ima kdo izkušnje z Light varianto. Kako psi prenašajo? So enako siti kot pri navadni hrani ali lakomni in fehtarijo kot pri norcih? Shujšajo najbrž res, ampak ta občutek sitosti, polnega "bušija" je pri nas pomemben.
http://www.hana-ana.si/solutions-dog-weight-control-p-2810.php

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #46 : 13 Februar 2012, 11:19:40
Bina je trenutno na zadnji tretjini te vreče in serje po 4-5x na dan obilne kupe dreke. Čeprav je velikost briketov idealna je ne bom več kupila, ker toliko dreka je pa preveč.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

fbShark

• *
Odgovori #47 : 11 Avgust 2013, 07:04:28
Shark je od samega začetka (že pri vzreditelju) na Tehni-cal in super prenaša (čvrst kakec, nobene alergije). Zaenkrat je še na puppy briketih, ko tole poje pa gremo na adult enako od Tehni-cal.

*Amor Vincit Omnia*

fbShark

• *
Odgovori #48 : 11 Avgust 2013, 07:05:29
Shark je od samega začetka (že pri vzreditelju) na Tehni-cal in super prenaša (čvrst kakec, nobene alergije). Zaenkrat je še na puppy briketih, ko tole poje pa gremo na adult, enako od Tehni-cal.

*Amor Vincit Omnia*