4. državna RO tekma, 2007

saxana · 11092

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #30 : 11 Junij 2007, 08:30:19
Zdaj bova pa do jeseni tudi midva skušala malo povadit tole zadevo (v življenju sva naredila dva parkurja, oba na tekmah), da bova jeseni šla v boj z ostalimi agi nigri  >:D. Be afraid, be very afraid!

Ma res ne vem zakaj bi vadila (zguba časa  ::), pa še  psa lahko uničiš  ;D )- ne pozabi , da agilitaši ne šolamo psov, ker jim to lahko škodi.  Vsekakor rezultati iz RO ( predvsem odkrita priznanja kot je tvoje  :P ) jasno in ponovno kažejo, da znamo  tudi obedience odvodit z neizšolanimi  :o
 Sicer pa itak lažeš  >:D, ker si  naredila en cel trening pred prvo tekmo- saj sem te gledala   :-* Vsekakor sodeč po dosežkih bi bilo morda tudi za vse ostale vodnike ( npr iz klasike) najbolje, da pse nehajo kar naprej šolat in začnejo namesto tega po tekmah hodit  8).

In ker si tudi včeraj (ponovno pod mojim vodstvom  ;) ) naredila trening polovice poslušnosti za IPO I , zahtevam in pričakujem ,da na tokratnem izpitu IPO ne boš spet negativna  >:(  -se nanaša na tvoj citat:

" Midva pa sploh, ker sva uradno NEizšolana (padla IPO I   ). "

Neprikupni Grom pa je prikazal vse atribute svoje pasme- zagotovo se bodo vrhnje stopničke v bodočnosti še " črnile", zaradi njega in tudi ostalih sorodnikov, ki živijo le za gospodarja  :) .
Grom je itak faca,  pasama pa nedvomno kot celota totalno talentirana za vse vrste poslušnosti- no mogoče za klasični obedience kažejo mal preveč intuziazma  ::) ker kljub črni barvi vsekakor nikoli niso nikoli primerni za pogrebne storitve .
V soboto sem namreč videla Capa-   in poleg enega kalpija je bil edini pes, ki je v tistem paketu tekmovalcev kazal očitne znake življenja  ::). Zamočil je samo vajo scent (izbral ne napačni aportek) - škoda  :'( , mislim, da mu drugače, kljub  ;)  izjemno temperamentemu in všečnemu delu zelo dobro kazalo za visoko uvrstitev.

Kvliteta pa v RO jasno da iz telme v tekmo raste s svetlobno hitrostjo  :)- kaj s te pa drugega pričakovali  ::)- boste videli naslednje leto, pa ko bo disciplina uradna FCI- zagotovo bo to nadvse "gledljiva" in dinamična disciplina  8).

Ampak takih žurk in pogostitev kot letos, pa si po mje organizatorji ne bodo mogli več privoščiti , ker bo tudi število tekmovalcev zagotovo strmo naraslo.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #31 : 11 Junij 2007, 08:33:58
Priznam svojo zmoto :-[ Živa čestitke!

Čestitke tudi vsem ostalim sodelujočim. A nam boste privoščili kakšne slike?

Lp nina

nekaj slik je tule:
http://www.kin-drustvo-nm.si/

Ja, ja , kaj sem rekla:  V Sloveniji je še vse polno psov in vodnikov , ki so sposobni pokazat več in lepše- samo na tekme se morajo spravit  :P

In vsekakor delujem  na tem, da se bodo  8)

zoe

• Moderator
Odgovori #32 : 11 Junij 2007, 11:45:32
Čestitke! Me veseli, da je vedno več tekmovalcev, upam tudi, da bo vedno več tekem.

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Apollo

• *
  • Nuba (Nera)
Odgovori #33 : 11 Junij 2007, 11:58:50
Čestitke!!! :o

Psarna Karantanska-veliki švicarski planšarski pes
www.karantanska.si

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #34 : 11 Junij 2007, 12:22:09
Čestitke! Me veseli, da je vedno več tekmovalcev, upam tudi, da bo vedno več tekem.

ja , pa ne preeeveeeč  ::)  ;D

meni npr. je  letos šest  res čist dovolj  ;)

zoe

• Moderator
Odgovori #35 : 11 Junij 2007, 12:40:03
No, ravno prav jih mora bit  :), da ob ostalih tekmah in prireditvah še mogoče ostane kakšen vikend, ko lahko potegneš spanec tja do 12 ure ;D

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Bambi

• *
Odgovori #36 : 11 Junij 2007, 12:50:20
Martinca, hvala za čestitke. Saj že v Slo. Bistrici al kje sta me prav presenetila s fenomenalno speljanim parkurjem (v MB ni bilo pol tako dobro). Ne skrbi, nimaš edinega psa, ki ga enka ubija, v svojki, trojki pa zacveti... Samo hitro pogoje narest, pa čimprej naprej  :).

Živa, jeseni pa ti bom med izdelovanjem parkurja tulila 'Pet, sedem, tri, devet!' da te zmedem, bomo videli, če bo tvoje obnovljeno znanje štetja še delovalo  >:D :P. Grom je očitno res talent za poslušnost, videti sta bila odlično in kljub steklenim očem ni bilo videti, da ti bo vsak cajt zarjul 'Dost vas mam!' in ti jo pocvirnal do gugalnice  ;).

Ninci, fotk žal nimam, pa tudi posneto imam samo sebe, saj je moj 'motoreporter'  ;) prišel tik pred mojim nastopom in kmalu po njem odšel, meni se pa ni dalo skakati naokoli, je bilo prevroče. Bom jeseni bolj pridna, sicer pa mislim, da ima saxana nekaj posnetkov.

Ma res ne vem zakaj bi vadila (zguba časa  ::), pa še  psa lahko uničiš  ;D )- ne pozabi , da agilitaši ne šolamo psov, ker jim to lahko škodi.  Vsekakor rezultati iz RO ( predvsem odkrita priznanja kot je tvoje  :P ) jasno in ponovno kažejo, da znamo  tudi obedience odvodit z neizšolanimi  :o
 Sicer pa itak lažeš  >:D, ker si  naredila en cel trening pred prvo tekmo- saj sem te gledala   :-* Vsekakor sodeč po dosežkih bi bilo morda tudi za vse ostale vodnike ( npr iz klasike) najbolje, da pse nehajo kar naprej šolat in začnejo namesto tega po tekmah hodit  8).

In ker si tudi včeraj (ponovno pod mojim vodstvom  ;) ) naredila trening polovice poslušnosti za IPO I , zahtevam in pričakujem ,da na tokratnem izpitu IPO ne boš spet negativna  >:(  -se nanaša na tvoj citat:

" Midva pa sploh, ker sva uradno NEizšolana (padla IPO I   ). "

Neprikupni Grom pa je prikazal vse atribute svoje pasme- zagotovo se bodo vrhnje stopničke v bodočnosti še " črnile", zaradi njega in tudi ostalih sorodnikov, ki živijo le za gospodarja  :) .
Grom je itak faca,  pasama pa nedvomno kot celota totalno talentirana za vse vrste poslušnosti- no mogoče za klasični obedience kažejo mal preveč intuziazma  ::) ker kljub črni barvi vsekakor nikoli niso nikoli primerni za pogrebne storitve .
V soboto sem namreč videla Capa-   in poleg enega kalpija je bil edini pes, ki je v tistem paketu tekmovalcev kazal očitne znake življenja  ::). Zamočil je samo vajo scent (izbral ne napačni aportek) - škoda  :'( , mislim, da mu drugače, kljub  ;)  izjemno temperamentemu in všečnemu delu zelo dobro kazalo za visoko uvrstitev.

Kvliteta pa v RO jasno da iz telme v tekmo raste s svetlobno hitrostjo  :)- kaj s te pa drugega pričakovali  ::)- boste videli naslednje leto, pa ko bo disciplina uradna FCI- zagotovo bo to nadvse "gledljiva" in dinamična disciplina  8).

Ampak takih žurk in pogostitev kot letos, pa si po mje organizatorji ne bodo mogli več privoščiti , ker bo tudi število tekmovalcev zagotovo strmo naraslo.

To imaš pa prav, bolje, da ne vadim preveč, da si ne bom uničila psa...  ::) Veš, da mi ni problem priznat, da midva pred tekmo v LJ še nisva delala parkurja (tistih 6 postaj na agi tekmi pod tvojim nadzorom ne šteje  :P , to je bilo kvečjemu pol parkurja), še manj pa mi je problem it na tekmo se razdevičit v novi disciplini  ;). Saj si že včeraj ugotovila, da ne kompliciram preveč (en Hrvat se mi je na Euro. ZG pohvalil, da je psico (sicer beauceronko) tri dni pred razstavo peljal se kopat v eno luštno jezero itd; no, na vprašanje, a sem jaz svojega kaj skopala sem odgovorila 'Seveda, včeraj v Glinščici pri PSTju'  :D in bila začudena, čemu me potem čudno gledajo...).

Za IPO se bova pa potrudila... Tale polovica poslušnosti je bila kar ok, ostalo pa imam posneto od prejšnjega tedna, ti jo lahko pokažem v ocenjevanje, boš napovedala, če bova kmalu uradno celo izšolana postala  ::) ;).

:D :D :D
Hrvati pa res niso primerni za pogrebne storitve - no, eden me je hotel spravit v grob, ampak so me ostali, ki imajo ljudi 'manj radi'  :-\ , prepričali, da to ni nujno v paketu s pasmo.

Žurke pa upam, da bojo ostale. Saj tudi na klasičnih tekmah še dobivaš zastonj futer, če se ne motim, pa je tekmovalcev nekaj 10.

In še javno priznanje - RO naju je definitivno pritegnil  :-[ .

ps: deteljica, a sva bila dobri motnji v RO III, si naju kaj videla?

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #37 : 11 Junij 2007, 13:18:51

ps: deteljica, a sva bila dobri motnji v RO III, si naju kaj videla?
Videla, in sem se čist vživela v vlogo trenerja, čeprav je bil moj pes na odlaganju  >:D.
Sem ti vpila-"ne spustit mize,  kar z njim pejd"- ko si hotla mimo te vaje, pa še ene par komentarjev- tako, da so me sodniško- pripravniška ekipa kr mal čudn pogledal- in sem se pol mal nazaj potegnila  ;D-sem se spomnila, da sem še v tekmi  :D
Ampak ti bila pa zgleda preveč osredotočena, da bi  me slišala  :P

Bambi

• *
Odgovori #38 : 11 Junij 2007, 15:06:52
Sem imela tak fokus na znakce, svojo motoriko in psa, da nisem dojemala zunanjega sveta, res je  :-[. Pri mizi sem pa šla že skoraj mimo, pa sem si rekla v kumaro, če sem že tu, jo lahko vsaj povadim. Mogoče je pa tvoja telepatija delovala, bolj kot dretje  ;).

Mi je bilo pa res zanimivo, da je tako lepo naredil parkur, poln vaj, ki sva jih prvič v življenju delala  ;D . Res pa je, da sem lahko zraven klikala in nagrajevala, ampak vseeno. Priden niger  :).

Rinchy

• Moderator
Odgovori #39 : 11 Junij 2007, 15:30:53
Čestitke! Super, da se jih vedno več odloča za rallyO  ;)

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #40 : 11 Junij 2007, 16:57:13
Saxana, več tekem rabimo, da dobim malo več psihične kondicije ;D.
Pod to se pa podpišem ;D Pa tudi kakšne tekme čez zimo ne bi bile slabe ;D

Organizatorjem pa res vse pohvale za odlično organizacijo ;D

saxana

• *
Odgovori #41 : 12 Junij 2007, 09:53:05
Res je bila super tekma, v KD NM so se res potrudili z organizacijo in so res vse lepo speljali.

Kar se tekmovalcev tiče, je bil viden res velik napredek ... z vsako tekmo so tekmovaci vidno boljši ... res pohvale vsem, ki ste sodelovali  :o :o

Tukaj pa so rezultati tekme:

RO-I (največje št. možnih točk 75) 
1. Šen Jasna / Grom (HO)  - 73 točk
2. Tjaša Gregorič / Fita (NLT) - 72 točk
3. Toroš Kaja/ Hera (MEŠ) - 72 točk
4. Gradišar Jože / Zojs (GR) - 72 točk
5. Mušič Simona / Bongo (BSS) -70 točk
6. Medvedšek Urška /Rosco (BO) - 70 točk
7. Vovk Maja / Luna (LR) - 66 točk
8. Žerjal Mitja / Borgia (NVŠ) - 63 točk
DIS: Burkar Maja / Aska (MEŠ) - 42 točk

RO-II (največje št. možnih točk 85)
1. Gregorič Tjaša / Griff (BOC) - 82 točk
2. Špela Novak / Beno (MEŠ) - 71 točk

RO-III (največje št. možnih točk 95)
1. Gregorič Tjaša / Dolly (BO) - 93 točk
2. Gregorič Tjaša / Day (BOC) - 90 točk
3. Pihler Daša / Michelle (MEŠ) - 83 točk
4. Dermol Katja / Link (AT) - 81 točk
NEU: Robert Ožek / Lars (VPP)

Čestitke!!!!!

Slikce zmagovalcev:

saxana

• *
Odgovori #42 : 12 Junij 2007, 09:55:31
In še skice prog:[/b]

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #43 : 12 Junij 2007, 14:55:41
Kateri pasmi sta NVŠ in BSS?

Bambi

• *
Odgovori #44 : 12 Junij 2007, 14:58:43
Nemški Volčji Špic, BSS pa je po ne vem kaki logiki bernc, ki je, kolikor mi je znano, drugače BPP (mogoče je en S za senenhund, kaj je pa drugi pa ne vem). Sicer pa smo tudi mi postali BO, čeprav smo sicer MN in GN.

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #45 : 12 Junij 2007, 15:51:58
Borderje sem si pa ponavadi predstavljala pod BC  :)

Imamo sploh kake uradne kratice?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #46 : 12 Junij 2007, 17:39:24
Borderje sem si pa ponavadi predstavljala pod BC  :)

Imamo sploh kake uradne kratice?

O kraticah smo nekoč nekaj razgrabljali tule: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=635.0

Lp nina

baliza

• *
Odgovori #47 : 12 Junij 2007, 18:22:57
Bernski planšarski pes ima uradno oznako BS; tudi Lars je, poleg Bala (oz. uradno Bonga, grrr) kot vem in kot izgleda, bernc. Morda je tu malce tiskarski škrat nagajal.

Bambi

• *
Odgovori #48 : 12 Junij 2007, 20:35:34
Baliza, hvala za razlago glede berncev, res niso moje področje, vem pa, da se zanje slo. različica ponavadi glasi BPP, ne vem pa, če to drži tudi pri rodovniških kraticah. Bongo je tisti modrooki, kajne? Na tekmi je super delal, pravi užitek ga je bilo pogledat!  :)

saxana

• *
Odgovori #49 : 13 Junij 2007, 09:24:25
Ojla,

prav je tako kot ste same napisale: MN, GN in BS.  :)

Se opravičujem za napako, ni blo namerno  :-[

Lp, A

baliza

• *
Odgovori #50 : 13 Junij 2007, 10:36:43
Ja, to je tisti "enomodrooki". Sem bila prav ponosna, glede na to, da je bilo zanj 30 stopinj preveč in da je to najina šele 2. tekma. No, seveda sva obučudovala konkurenco tako tisto na stopničkah kakor tudi ostalo, zdaj pa res že odločajo mininalni odstopi (midva sva izgubljala točke, ker se Bal useda postrani, je bolj enostavno tako konkretno ritko položiti na večjo površino :).
V rodovniku se bernce označuje kot BS, poslovenjena kratica je pa BPP. Evo, se malo važim z informacijami.