Nala - zlata prinašalka

Bela stella · 115441

Bela stella

• *
Odgovori #330 : 22 Avgust 2007, 20:22:41
pika* hvala  :-* Upam da bo vse ok, kot mora bit.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #331 : 23 Avgust 2007, 05:58:50
Nali želim čim hitrejše okrevanje :)

pika*

• Gost
Odgovori #332 : 23 Avgust 2007, 07:37:11
Kako ste prespali/prebedeli noč?

Bela stella

• *
Odgovori #333 : 23 Avgust 2007, 10:28:21
Prva noč je mimo. Zvečer je Nala zmazala makarončke in čist mal briketkov, ter se fajn napila vode. Tud lulat smo šli, pol smo jo pa mal pockrljali in okoli 23.30 dal spat. Noč je normalno preživela, mi smo spali ona pa tudi jupiii  8)

Zjutraj 6.20 me je pričakala zbujena, prec sem ji snela ovratnik, sva šli ven lulat, se je čist razživela, men je pa srček od sreče zaigral. Potem je pojedla, dobila zdravila, sva se še malo crkljali in šli nazaj spat - obe :D Zdele sva bli spez zuni, je šla tud na potrebo št 2 tko da zgleda da vse štima kot mora. 3x hura za pogumno Nalo :D

pika*

• Gost
Odgovori #334 : 23 Avgust 2007, 10:31:34
Hura, hura, huraaaa  ;D

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #335 : 23 Avgust 2007, 10:35:31
Jupijej:o Samo da je vse ok.  :-* za kosmatinko.  :)

LP, Maja

SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com

Bela stella

• *
Odgovori #336 : 23 Avgust 2007, 10:37:08
Hvala, Nala sem vam v trenutnem spanju zahvaljuje nazaj z  :-* ;D

Bela stella

• *
Odgovori #337 : 23 Avgust 2007, 18:55:13
Nalko (kot jo tudi kličem hehe) je že ta prave vražičkaste volje nazaj. Zdele je že kar nekaj časa brez ovratnika, ker sem skoz zraven nje in je popolnoma normalna kot vse dni prej. Uživa v grizenju igrač, apetit ima super, ko hoče ven lulat malo zacvili in takoj greva, skratka vse je superca. Sicer kadar je treba dat ovratnik nazaj gor ni ravno vesela in mam filing, da bi mi dal čist vse sam da ji ga ne dam gor, ampak je pač treba.

Jutri ji bom dala dol obvezico, upam da je rana lepa. Sicer mi pa sploh ne zgleda da bi jo kaj bolelo, ker so normalno premika, leži, vrti, edin noret ji pa ne pustim  :o

Pa še nekaj sem ugotovila ravno danes. Naš mali knedl ima prekleto močne zobe, ker je zdemolirala uno novo igračko, ki jo je dobila včeraj. Odtrgala je eno uho, drugo se komaj še drži, pa že začela ven cufat. Priznam da tole ni bil ravno najbolši nakup, ker ni tok dobro narejena igračka. Pa še ena o Kongu - tisto špagco je že skoraj pregriznila čez na večih koncih. Toliko o tem, kok so to kvalitetne igrače.

zoe

• Moderator
Odgovori #338 : 23 Avgust 2007, 19:07:44
Me veseli, da je z malo vse ok :)

Namesto original špage lahko v kakšni trgovini kupiš 1m prusika primerne debeline in ga zamenjaš za tole špago. Ne morem ti rečt, koliko časa bo zdržal, ampak vsaj drag ni ;D Pa lahko narediš potem kakšen vozelj. Ginny ima zdaj navaden kong s špago in ji je v največje veselje grizenje vrvi in odvozlavanje vozla :D

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Bela stella

• *
Odgovori #339 : 23 Avgust 2007, 19:18:41
Ta špaga pri temu Kongu je plastična in jo je pregriznla z zadnjimi zobmi, da je kar pokalo in to v 5 minutkah. Tko da ko jo bo do konca pregriznla, bo pač mela samo še tist rumeni del. Sicer sem ji pa tudi naredila vozlje, ji je bilo všeč, ampak zgleda da je postala veliko bolk močna in lahko zgrize veliko več. Ima pa recimo tudi navadno vrv, tiste se pa ne da kr tko uničt :D

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #340 : 23 Avgust 2007, 19:39:22
Super, da je Nala ze spet tista stara, zivahna, vesela  ;) Ocitno jo res ne boli prevec, tako da res super.  :-*
Glede ungale air konga. Jaz imam takega, ki ima na vsaki strani po eno malo vecjo kao tenis zogo, in vmes je palica, tako da je en tak super aport. In ga ima zelo rad, sploh je fajn ker plava na vodi, in je super za metat in prinasat. Je pa res, da je edina slabost tega, ker je moj mali enkrat zacel cufat dol ta rumen "blago" in tisto jest, tako da ga ima res samo se za prinasanje.
Ce je tvoja mala kaj mojemu podobna, bojo kmalu vse igrace, ki imajo spago, postale nekoristne. Ker najvecji cilj je zgrizt spago, spravit na prafaktorje ter jo pojest, potem se pa igrat z igraco tako kot je treba  ;D Recimo pri nas nobena tista spaga z vozli ni vec ostala cela, celo tiste iz bolj mocne spage (ki se niti prepognit niso dale). Zmeraj se je spravil na en in isti vozel, ter ga s kocniki tok cajta mlel, da ga je nacel. Potem naprej pa res ni bil problem nitke ven cufat..  ::) No, mene je po enih 6ih mesecih izucilo, da se splaca dat jurja vec, pa se kupi kvalitetna gumijasta ali kaksna druga igraca, katero ne more kar tako unicit.  :D

Lp..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Bela stella

• *
Odgovori #341 : 23 Avgust 2007, 19:45:27
Ovcka mislim, da bom tud jst kmal pršla do tega spoznanja haha, vsaj tko kaže. Nala se je očitno odločila, da bo zobe porabla še za kej druzga kot za jest  :D

pika*

• Gost
Odgovori #342 : 23 Avgust 2007, 19:48:53
Hehe, ko takole berem kako se drži tvoja Nalko Kotalko  :P se prav spominjam, kako je bil naš isti, kako je s svetlobno hitrostjo okreval (glede živahnosti in pripravljenosti za norenje). Glede gazice, si rekla, da jo boš jutri dala dol, so ti tako naročili v ambulanti  ???, ker mi smo jo pustili gor dokler ni sama odpadla. No, če so vam tako svetovali potem bo verjetno že prav, da se naredi tako.
Glede igračk pa, pri nas smo kaj hitro ugotovili, da plišaste igrače pri nas ne bodo prišle v poštev ker je vse "zdemoliral" v 5 minutah in ven potegnil vso polnilo, ki je bilo v igrači  :D Glede krizenja in uničevanja ti pa dam nasvet, kako mi delamo, da ne uničuje teniških žogic, da ne razcefra vrvi...
Igrač nikdar nima na razpolago, dobi jo samo kadar se igramo oz. včasih ko sem zraven mu dam malo za nabiranje moči v gobcu vrv z vozli, da malo žveči, in takoj ko ugotovim, da hoče fucat vrv oz. uničevati teniške žogice mu s strogim NE povem, da ne sme in neha, če pa noče nehati mu pa vzamem in pospravim.
lp

Bela stella

• *
Odgovori #343 : 23 Avgust 2007, 20:38:26
Ja navodila sem dobila, da moram obliž odstranit po dveh dneh, to bom naredila jutri popoldne. Sej ji je že tko al tko mal odlepil, sem ji nazaj prlepla z mikroporom. Najbrž že mora bit tko kaj pa vem.

Glede igrač - ja maš tud prov. Sicer bo pa najbrž te igrače ki jih ima še od res mejhnga uničla, pol bomo pa nove kupil kake bolj kvalitetne.

Joj zdele je čist hiperaktivna. Že vidm da bo treba dat zdele ovratnik gor :D

Bela stella

• *
Odgovori #344 : 25 Avgust 2007, 13:34:27
Včeraj smo sneli obvezo in vsed štima kot mora. Rana je zelo lepa, majhna, lepo zašita in suha. Nala pa nesrečna s tem ovratnikom hehe. Sicer ji ga dam kar večkrat dol za nekaj časa, tako da se malo poigra, pa da greva na sprehod, ker s tem talarjem na glavi ne more prav nič, razen ležat in spat.
Zgleda je vse uspelo, zdaj samo še čakamo da minejo dnevi, da lahko za zmeri snamemo tole tečnobo.

*sara*

• *
Odgovori #345 : 27 Avgust 2007, 10:16:59
Joj šele zdaj vidim koliko stvari se je zgodilo medtem ko me ni bilo doma  :) . Bravo Nala, lepo da tako hitro okreva, dosti dosti  :-* zanjo od Rive (ki jo ta poseg čaka čez približno 1 mesec)
Danes (če sem prav razbrala) pa veliko sreče v šoli :D

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

Bela stella

• *
Odgovori #346 : 27 Avgust 2007, 13:54:02
Hvala Sara ;) Ja danes naju čaka prvi šolski dan ;) Jupiiii, komaj čakam!

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #347 : 27 Avgust 2007, 15:06:58
O super! :) Prvi šolski dan - joj se bosta imeli luštno! 8) Zvečer pa poročaj! ;)

Bela stella

• *
Odgovori #348 : 27 Avgust 2007, 16:03:17
Komaj že čakam da vidim kako bo, pa seveda da vidim vse ostale pesjanarje in jih malo prečoham. Poročilo - seveda sledi, zvečer ;)

Bela stella

• *
Odgovori #349 : 27 Avgust 2007, 20:50:43
Pa sva doma :D Bilo je zanimivo, predvsem za Nalo. Sicer ji pa to, da mora bit pri miru in poslušat tud slučajno ni jasno, sploh če je okoli nje še nekaj psov. Še nikoli ni bila toliko časa s toliko psi in je bila čist zmedena. Non stop je hotla nekaj noret in se igrat z drugimi psi, lajala je in vlekla. Sicer res ne morem od nje pričakovat da je že prvič prava perla. To da zna nekaj trikcev še zdaleč ne pomeni, da je socializiran pes, kar je moj cilj šolanja.

Sicer pa ima Nala kar nekaj sošolk in sošolcev, s katerimi se bo še bolj spoznala v prihodnjih srečanjih. Takoj pa se je poštekala z gladkodlakim prinašalcem. Na ostale je malo lajala, z drugimi se je hotla non stop igrat. Mislim, da se res pozna, da ne potroši vse svoje energije zaradi streilizacije, ker ji ne pustim da divja okoli. Ona ima drugač ene 2x dnevno eno obdobje parih minut, ko je tako podvijana da misliš da se bo polomila cela ker toliko divja in skače, nori čist utrgana. In to se je mislm da dons tam dogajal hehe. Jo bom drugič mal zmatrala, predno greva v šolo:D

Sicer pa smo dobili nekaj osnovnih napotkov predvsem glede opreme, potem pa smo se učili igro psa in lastnika. Sem zvedela kar nekaj novih informacij, predvsem pa to, da so tele naše igrače ki smo zanje odšteli pol premoženja prav nič vredne in da jih moramo dati stran. Zdej se bo Nala igrala samo s temi, ki jih bo uporabljala v šoli. In to je en mehek aport (ki ga nimava kljub vsem možnim stvarem, ki jih ima ona doma) in žogico, katero bomo mogli tud še kupit. Tudi nagradice, ki jih uporabljava zdaj niso priporočene (mava kot neke male piškotke), naj pa bi imeli predvsem mehke stvari. Torej mehke priboljške, salamo, sir, karkoli takega.

Srečanja bojo 2x tedensko pozno popoldan in upam, da bo Nali všeč kar bomo delali. Jst se veselim vseh novih izzivov in znanj.

Za konec pa še slikca naše nagajivke predno sva šli od doma z mojo rutko iz prvega razreda, na kateri je verjameš ali ne narisan pes ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #350 : 27 Avgust 2007, 21:01:55
Iiiiiiiiii sta se imele luštno!  ;D :D

Nali pa zelo paše tale rumena rutka! :) 8)

Novopečeni šolarki pa koš  :-* :-* :-* in veliko dobre volje - tebi pa vztrajnosti in doslednosti ter uspehov z Nalčkom! ;)

Bela stella

• *
Odgovori #351 : 27 Avgust 2007, 22:31:56
Hehe luštno bo najbrž kaj bolj v naslednjih srečanjih, ko bomo več delali kot danes in ko bom Nalo lahko malo spustila, da se bojo igrali. Zdaj je še ne smem zaradi šivov, da ne nori in si kej potrga.

Hvala za poljupčke, upam da bojo pomagali obema pri šolanju. Vse skupaj najbrž ne bo ravno mačji kašelj, vseeno pa se veselim in upam, da bova od šolanja veliko odnesli ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #352 : 27 Avgust 2007, 22:38:31
Nič se sekirat... ;) jaz sem se tudi na začetku sekirala, kako nama bo uspelo ali nama bo itd... potem gre pa vse lepo kot po maslu. Malo trenirata med tečaji in nimata kej zgrešit. Jaz verjamem v vaju in sigurno bosta blesteli. ;D 8)

Mam tudi jaz kar veliko tremo zdajle pred začetkom tečajev za osnovno šolanje... mi ta trenutek tudi ni čisto jasno kako bova prišla do vsega tistega znanja, ki ga bova potrebovala. :-[ Ampak to bomo sproti reševali. ;)
Saj nam bo uspelo - samo volja mora bit! ;) ;D

Bela stella

• *
Odgovori #353 : 27 Avgust 2007, 22:43:08
Kdaj pa vidva začneta? Sta pri Krimu ne?
Mi2 sva tud želela v Krim, pa se jim je sesula spletna stran zarad strele in niso mel nič ažuriran. Jst sem pa vsak dan gledala in gledala pa kar nič ni blo. Se mi je zdelo res čudno, tko da sem pol poslala mail in zvem, da je že vse zasedeno. Mi je bilo res zelo žal, tko da sva potem šli v Orf, kjer mislim da bo tudi super. Pa še blizu mava tko da sploh ok.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #354 : 27 Avgust 2007, 22:51:12
Ja midva sva v Krimu... začneva pa enkrat septembra - še nič ne vem. :) Ahh... škoda, da si zamudila. :-\ No, pa nič zato, sem prepričana, da se bosta imeli super tudi v šoli Orf! ;) 8)
Potem pa lahko še vedno nadaljuješ v Krimu s šolanjem, če boš želela. ;)

pika*

• Gost
Odgovori #355 : 28 Avgust 2007, 05:53:14
Bela Stella, čestitke ob vstopu v šolo. No vidiš, sedaj upam, da nas razumeš ko smo ti ob prihodu Nale domov, razlagali, kako naj igračk nima na razpolago, da si bosta morali razjasniti kdo je gospodar, da igračko dobi samo kot nagrado in so igrače namenjene samo igri ter ne prostemu uživanju z njo kadar Nali paše.  No, to so šele začetki. Tudi jaz sem debelo pogledala, ko sem morala vse igrače "ukiniti" ampak sedaj vidim razliko v vzgoji, igri in obnašanju in to kar ti povedo v šoli in če se ravnaš po njihovih pravilih resnično deluje.
Verjemi pa, da niso vse tiste igračke zanič, lahko jih uporabita za trikce npr. jo naučiš da ji nekam postaviš opico, slona in krokodila (seveda najprej začneš samo z eno igračko in ko bo to poznala po imenu dodaš drugo itd.) ter ji rečeš "prinesi slona"...

Pa srečno!
Dora

Bela stella

• *
Odgovori #356 : 28 Avgust 2007, 14:26:10
pika* hvala ;) Vse vaše ideje, predloge in nasvete sem definitivno vzela v dobro in sem ji zelo vesela. Je pa nekaj res in sicer dokler ti do nečesa ne prideš sam, dokler nimaš sam določenih izkušenj še vedno delaš malo drugače nekako po svoje. Tako da je super, da pridem do določenih zaključkov sama in jih potem 100% upoštevam, zato je šola res fajn.

Sem šla zdele v šoping za vse stvari, ki nam še manjkajo. Sem kupila žogico in aport (mehki), nove priboljške oz nagrade, kratek povodec in torbico za okolic pasu. Ampak itak jst ne bi bla jst če ne bi neki kiksnla  :D Izrecno so nam rekli, da igrače ki piskajo niso vredu sploh za učenje ne. Mehki aport sem v trgovini stiskala in ni nič piskal, zdele doma pa še enkrat mal pogledam kak je in kar zapiska  :-[ sem zgleda površno stiskala :D Tko da tole še jutri zamenjam pa smo 100% ready za akcijo.

pika*

• Gost
Odgovori #357 : 28 Avgust 2007, 14:48:31
Hehehe, ne sekiraj se za kiks, lahko pa narediš igračo tako da daš v eno staro nogavico teniško žogo in nogavico na koncu zavozlaš. Tudi to je zelo dobra igrača za učenje. Torbice za okrog pasu pa so ZELO uporabne, čeprav so po večini časa umazane, ker notri daješ priboljške pa blatne igrače itd. ampak ne oziraj se toliko na umazanijo vse se da oprati, glej na uporabnost, včasih je umazanija prav zabavna, ni pa ravno higienična to je pa tudi res, vendar uživajta in se igrajta četudi bo blato do kolen  :D Ok, malo sem zabluzila s teme  ;D

Lp

Bela stella

• *
Odgovori #358 : 28 Avgust 2007, 17:16:51
Ja sej, je blo smeh. Pridem v eno mal boljšo trgovino in rečem da bi rada tako robico za okoli pasu in mi prodajalka pokaže Lacoste torbico. Jst pa sam ne ne gospa, kaj cenejšega :D Na koncu sem jo najdla v Hervisu, je res velika prav taka pohodniška :D Tko da dam lahko notr obe igrači, priboljške, povodec, mobitel, ključe pa še kaj. Tko da super.

Bela stella

• *
Odgovori #359 : 28 Avgust 2007, 18:06:05
Pa mi je uspelo! Jupi :D

Prvi Nalin video, ko je bila še "malinovc" KLIK!