Nala - zlata prinašalka

Bela stella · 115187

Bela stella

• *
Odgovori #510 : 06 November 2007, 20:35:50
Nove slikice ;)

orange

• Gost
Odgovori #511 : 06 November 2007, 21:24:37
joj Nala ti pa da cukra kajne  :D mi bomo na forumu res sladkorno fasali ob takih slikcah  ;D
Nala je pa res ena lepotica.. pa take lepe učke  :o

:-* :-* za Nalo

*sara*

• *
Odgovori #512 : 06 November 2007, 21:28:24
Naša sestrica lepa kot vedno..
 :-*  :-* od zverine Rive

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

Bela stella

• *
Odgovori #513 : 06 November 2007, 22:40:36
Hvala obema, vračamo poljupčke  :-* :-* :-*

pika*

• Gost
Odgovori #514 : 07 November 2007, 06:57:58
Waaaaaaaaaaaaaaa, babnca velika, kaj je dobra  1000 :-* Nali

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #515 : 07 November 2007, 08:11:39
Lustne slikce  ;D Najbolj mi je vsec tadruga, tam ko se oblizuje  ;)

:-* :-* :-* Nali

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

kala,runo,bella

• *
Odgovori #516 : 07 November 2007, 08:21:15
Aho!

Super slikce, sploh se ne morem odoločiti na kateri je lepša, v živo je pa verjetno tako lepa  da ostaneš brez besed  :-*

Lp
Ana

Bela stella

• *
Odgovori #517 : 07 November 2007, 11:05:30
Če bi Nala vedla kok jo hvalite hahaha :D Sem kupila nov fotoaparat pa vse skupaj malo drugače zgleda, tudi veliko raje slikam. Teh ki se oblizuje imam pa že kar nekaj haha :D

Slikce so sicer res super, tud Nala je pravi živček, se pa zadnje čase bojujemo s tem koliko bo pojedla. Namreč - totalno se je začela zmrdovat nad briketi in jih sploh noče jest. Pol ji pa mešam zraven razne dobre zadeve, makarone, riž, konzervice od Almo natur itd pa sam neki zbrklja in pusti. Sploh ne razumem kako da ni lačna. Sej poje že nekaj ampak vedno pusti. Sicer ji potem vzamem pa za naslednji obrok dobi to kar je pustila, ampak je skoz isto. Smo prešaltali na dva obroka dnevno, ker je bilo pri treh še slabše. Imate kak dober predlog, razen tega da ji pustih 15 min pa potem vzamem. Bi bilo treba zamenjat hrano?

Ovcka

• *
Odgovori #518 : 07 November 2007, 12:10:06
Men je zacel zavracat hrano ze pri sestih/sedmih mesecih. Takrat sva tudi presla na dva obroka in na adult hrano, pa tudi ni bilo nic boljse. Enostavno mi adult briketov ni hotel jesti.. Pa sem mu tudi puscala po 15 minut, pa vzela, pa naslednji obrok normalno kolicino, pa je se majn pojedel.. Potem zacela vmesavati razne makarone, ribe, pa je bilo se zmeraj isto.. Razen da je "tafajne" stvari ven pobral, brikete pa pustil.. Moja resitev: zamenjava hrane. Od takrat vse poje, kolikor mu dam, pa ceprav mu ne dajem nic zraven (samo obcasno kaksne makarone, rizek, meso).  ;D

Drugace so pa slikce res kvalitetne.. Kater fotkic pa imas to?

Lp..

Moj album

pika*

• Gost
Odgovori #519 : 07 November 2007, 12:40:10
Bela Stella, moj predlog je, da ji postavite hrano pred nos, če  v 15minutah ne poje ji skledo umaknite in do naslednjega obroka naj ne dobi NIČ. Ampak res, popolnoma nič. Bejba bi rada ugotovila koliko daleč te lahko izkorišča. Tvoja odločitev pa je, ali boš pesjanki pustila, da te vrti okoli prsta ali ne.

PA srečno! VErjemi, da bo hitr skapirala, da če ne bo pojedla tistega kar ima pred sabo, da drugega ne bo. Pa naj te nič ne boli pri srcu, ko bo revica en dan brez hrane. Še prehitro bo ugotovila, da se s tabo ni za hecat in da je treba pojest kar je pač "danes na krožniku".

ČE malo primerjam z naravo: zajec tudi ne leži na hrbtu cel dan in čaka da ga bo kdo pojedel.

papa

Bela stella

• *
Odgovori #520 : 07 November 2007, 15:10:49
Ovcka imam Canona Eos 350D - super mašinca ;)
pika* ja sej to mam tudi namen naredit. Itak pa že na sprehodu poje tok enga "sranja" da ne more bit lačna haha  :P

Ovcka katero hrano imata že vidva s Cosmom? Ker bi rada da je kvalitetna in primerna za to pasmo.

Ovcka

• *
Odgovori #521 : 07 November 2007, 15:17:34
Ovcka katero hrano imata že vidva s Cosmom? Ker bi rada da je kvalitetna in primerna za to pasmo.

Sedaj imava Arden Grange Losos in riz. Baje je ta hrana zelo kvalitetna (tudi g. Hoiker jo je prej uporabljal), briketi so dovolj veliki, da jih mora grizti, prhljaj nama je izginil, zobje so se nehali barvati, so cisto beli (prej je imel rumene obloge), pa se rad jo je, tako da, jaz jo lahko res samo pohvalim.

Moj album

Bela stella

• *
Odgovori #522 : 07 November 2007, 15:20:47
Kje jo pa ti kupuješ, v kateri trgovini oz. mogoče naročaš prek spleta? Kakšni so žaklji in koliko stane?

Ovcka

• *
Odgovori #523 : 07 November 2007, 15:32:02
Od zacetka sem jo kupovala preko drustva, kjer sem imela kar precej popusta, sedaj, ko drustvo ne jemlje vec na zalogo, jo pa narocim prek spleta (po mailu), pa je naslednji dan pri meni. Izbor hrane ter kolicine si lahko pogledas tukaj. Cenik imas pa v priponki..

Lp.. 

p.s.
Nisem ziher al je nad 10 kil al 10 jurjev dostava brezplacna.. No, jaz vedno narocim 15kg in nimam nic postnine za placat..

Moj album

Bela stella

• *
Odgovori #524 : 07 November 2007, 15:55:49
Ovcka hvala za vse info ;) Zlata si! :D

LeA :)

• *
  • Nall
Odgovori #525 : 07 November 2007, 16:52:38
Bella Stella super slikice! ;D
Res Nalla je cukerček na kvadrat!Se je razvila že v pravo lepotičko!
Poljubčki od Nalla Nali! :-* :-*

Pred vami je ljubezen,zavita v kepo dlak.*

Bela stella

• *
Odgovori #526 : 12 November 2007, 18:23:33
Oh kako šibajo dnevi. Z Nalo uživava vsak dan posebaj. Včeraj sva ga še posebaj. Šli sva na potep z eno od naših vaditeljic Orfa. Potepali smo se od Trnovega do Lj. gradu in čez čez staro Ljubljano in nazaj do Trnovega. Bilo je res super. Nala in njen kuža, ravno tako zp sta norela da je bilo veselje gledat. Slikc nimam ker smo imel tok drugega dela ;)
Je pa mala dama kar zelo pogumna, malo jo res meče tale puberteta, ker tko super presliši vse moje ukaze. Ampak tudi to bomo premagali slej ali prej. Najini sprehodi so aktivni, polni norenja, teka, motivacije, aportiranja, skrivanja, rineva čez vso možno goščavo in grmovja - zadnjič sva skakali po nečem takem in sta ven skočili dve srni haha.

Torej kaj s hrano - odločila sem se, da ne popuščam pri svojem. Vidim, da me dnevno kar naprej preizkuša, očitno še vedno hoče dobiti kaj boljšega, vendar bolje od Royal canin briketov + dve žlici konzerve Almo natur ne bo dobila. Potem pa je kot ptiček, vsak briket 2x okol obrne predno ga poje, ampak počasi poje kar je treba. Če pusti ji pospravim in dam naslednjič isto. Me sploh ne gane, ker vidim da ko je lačna poje. Jo imam pa vseeno neskončno rada, tudi če mi tkole nagaja hihi.

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #527 : 13 November 2007, 15:06:35
Bela stella, saj bistvo ljubezni je v tem, da znaš reči ne, ko je to potrebno.  ;)  Ne, ne bom se pustila okrog prenašat; ne, ne bom popustila tem lepim očkam itd.

Kristinca & Florinca

Bela stella

• *
Odgovori #528 : 13 November 2007, 16:53:50
Florinca tukaj se moram kar strinjat s tabo. Ko sem sama sebi dopovedala da se ne bom pustila izsiljevat mi je res veliko lažje. Če ne poje tudi prav, ni moj problem. Jst lepo pospravim, svoje delo sem tukaj opravila. Mislim da je Nala to že malo pogruntala, ostalo pa se ji bo zjasnilo kaj kmalu.
Včeraj sem prvič odprla konzervo Almo natura z vampi. Nali se je totalka utrgal. Že kar nekaj časa ni cvilila od veselja ko je videla, da ji pripravljam hrano. Včeraj sem ji dala najprej samo za povohat. Skoraj da je salte delala po kuhinji haha. Pojedla je vse kar je morala v takem šusu da nisem mogla verjet. Zdaj vemo kaj ji je neznansko všeč hehe :D

Bela stella

• *
Odgovori #529 : 15 November 2007, 12:48:41
Tako, uradno najavljam in objavljam, da Nalo totaaaalnooo meče puberteta. Sprehodi so postali vse drugo kot sproščena zabava z veliko aktivnostmi, ampak zame mora, za Nalo pa žurka. Se borim kot gre, upajmo da izgine to zoprno obdobje kar se da hitro.
Koliko časa traja pasja puberteta najmanj in koliko največ?

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #530 : 15 November 2007, 13:00:28
Puberteta nastopi zelo različno in traja tudi zelo različno. Ta tema je že odprta  http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1390.0 

Pri moji je trajala kar kake 4 mesece, morda več, ne spomnim se več. Ampak tako hitro in naglo kot je prišla, je tudi odšla. Sem se spraševala, je bilo to to ali šele uvod in glavno šele pride.  :D  Po tistem, ko je puberteta minila je psica zelo pridna. Je pa treba vsak dan delat, da na tem tudi ostane.

Kristinca & Florinca

Bela stella

• *
Odgovori #531 : 15 November 2007, 13:07:02
Upam da bo kaj manj kot 4 mesece, meni se že po nekaj dneh trga. Ampak bom preživela :D

Ovcka

• *
Odgovori #532 : 15 November 2007, 14:27:56
Upam da bo kaj manj kot 4 mesece, meni se že po nekaj dneh trga. Ampak bom preživela :D

Optimist  :P :P Nasega se vedno mece, pa bo star ze 14 mesecev. Je pa res, da je najhuje mimo, ampak se vseeno ima vcasih tiste "nore dneve", ko je totalno gluh, slep, me ne je*e 5%  ;) ;D Samo vztrajna bodi, pa ne sekiraj se (jaz vem da sem se ful) in misli na lepse dneve, ki prihajajo (nekoc  ;) :P)

Lp..

Moj album

Bela stella

• *
Odgovori #533 : 15 November 2007, 20:54:30
Ja danes sem se zavedla, da če se mislim vsakič tkole sekirat ne bom preživela teh nekaj mesecev. Avtoriteta je šla 2 m pod zemljo pod vse tiste krtine, ki mi jih Nala na sprehodu skoplje.

Edino to še - mi da kdo kak dober nasvet kako je recimo s sprehodi. Ali naj jo imam ves čas privezano recimo na zelo dolgem štriku (8m), ali naj jo normalno odvezujem kot sem jo prej - samo tukaj je problem, ker ne pusti da jo privežem in mi skače tik pred mojim rokam, ker je 3x hitrejša od mene. Potem se loviva kot v kaki risanki, prav vidim jo kako se mi smeje, meni pa iz ušes ven piha. In potem itak ona ve da če jo bom ujela, jo bom privezala, zato se mi še dodatno ne pusti. Samo imet jo ves sprehod na 1.20 m vrvici pa ne morem, nimam srca. Tako ali tako pa nikamor ne prideva na sprehodu, ker se ona zapič v nek predel in potem itak nikamor noče it. Pa se res trudim, sabo ves čas nosim njen ljubi aport, pa vedno imam ene 3 palice v rokah, tudi žogico imam itd. Ali pa če jo ignoriram je čisto enako. Po možnosti mi oddirja še dlje aj aj aj.

zoe

• Moderator
Odgovori #534 : 15 November 2007, 21:34:20
Če je tako, kot si napisala, je pomoje bolje, da jo imaš na vrvici. Lahko jo zlaufaš s tekom ob kolesu ali pa jo zaposliš z miselno aktivnostjo.

Vso srečo :D

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

Ovcka

• *
Odgovori #535 : 15 November 2007, 21:40:48
V tahudih dnevih sem ga tudi jaz imela ves cas na vrvici, no, flexiju, da se je le malo razlaufal. Ti, ko imas pa moznost, jo imej pa spusceno le na domacem dvoriscu, da ti nima kam pobegnit (saj imate verjetno ograjeno ane?).

Moj album

Bela stella

• *
Odgovori #536 : 15 November 2007, 23:34:03
Očitno bo res potrebno uporabit ta dolg štrik. Flex je prekratek (5m).
Ja bova malo več trikce vadile, da bo bolj utrujena. Na dvorišču pa na žalost nimamo ograjeno, ima pa velik pesjak, tako da kake prostorske stiske tako ali tako nima. Imamo sicer ograjico okoli hiše, ampak zdaj jo z lahkoto preskoči. Ko je bila stara kake 3 mesece pa je bilo to super varovalo, da nam ni kam pobegnila. Se bomo že rešil te nadležne pubertete.
Recimo ko sva doma v hiši uboga vse, je čisto normalna. Samo ko sva na sprehodu čudežno ogluši in lahko bi dobila oskarja za ignoriranje  :D

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #537 : 16 November 2007, 08:25:16

Potem se loviva kot v kaki risanki, prav vidim jo kako se mi smeje, meni pa iz ušes ven piha.

Kot, da bi brala svojo zgodbo.  ::)  Če bi bila Flora še enkrat v puberteti, bi jo definitivno dala na dolg štrik. Vsakokrat, ko se lovita, prosita itd.,  tebi avtoriteta pada, tega pa zagotovo nočeš, zato ti tudi jaz svetujem štrik.

Kristinca & Florinca

Bela stella

• *
Odgovori #538 : 16 November 2007, 10:05:24
Sej to takrat ko se loviš sploh ne razmišljaš, da delaš ful napako. Šele potem ko malo razmišljaš o tem, vidiš da to ne bo šlo. Torej danes greva na sprehod z 8m štrikom hehe jupiiii. Bom poročala kako nama je šlo ;)

Bela stella

• *
Odgovori #539 : 16 November 2007, 14:14:14
Poročilo - sprehod je bil super. Daljši kot zadnje dni, vseeno sva lahko počeli vse kar sva delali prej - aportirali, se sproščali s tekom za žogico, vadili ostale stvari. Tale štrik je res pogruntavščina in pol ;) Sem jo pa vidla kako mi jo je hotlla popihat, sem samo stopila na štrik in je bilo zabave prec konec. Edino kar je zoprno je to, da maš tiste štrike skoz po rokah pa jih non stop navijaš pa odvijaš pa zapleta se med noge, ampak imam raje vse to kot tisto kar sva imeli prej.