Nala - zlata prinašalka

Bela stella · 115185

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #120 : 05 Junij 2007, 15:24:16
Če pes ne poje vsega, pomeni, da lahko mirno zmanjšaš količino ali pa pogostost hranjenja. Da ni preveč sita od priboljškov, kaj?  ;) Pa še nasvet: ko poje, kar je mislila, vzemi skledo (četudi je kaj ostalo hrane) in do naslednjega hranjenja naj skelde ne gleda.

Kristinca & Florinca

Bela stella

• *
Odgovori #121 : 05 Junij 2007, 15:45:59
Jah kaj pa vem, pomojem je sita od vsega kar zunaj poje haha. Priboljškov ni imela ubistvu nobenih, dam ji kak briket, drugih stvari pa ne. Poje pa tko ali tako manj kot je dnevna količina odmerjena za njo tko da jo včasih mal tko motiviram, da poje malo več kot je mislila.

*sara*

• *
Odgovori #122 : 05 Junij 2007, 16:06:44
mi ji dajemo jesti ob 5.30,10.00, 14.00, 18.00, 22.30. Ji pa dajemo okrog 50 g, ne več, kr sicer dosti pusti, tko pa se mi zdi to glih pravšnja količina. Sem jo pa zdaj stehtala....9,68 kg...Kolko pa je Nala težka?

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

Bela stella

• *
Odgovori #123 : 05 Junij 2007, 16:24:45
U je pa ornk baba tale Riva :D Naša je imela včeraj pri veterinarju 7, 30 kg ;)

*sara*

• *
Odgovori #124 : 05 Junij 2007, 16:41:14
ojojjoj...pole je pa res velika.... ;D . Ma nevem od kot, ker poje ne dosti, laufa pa tudi stalno

Bela stella

• *
Odgovori #125 : 05 Junij 2007, 17:03:50
Ja to je bila že prej malo večja najbrž. Ko smo zbirali sta ble dve punci res večji od ostalih-najbrž je ena od njiju tvoja. Ena je bila pa taka mini deklca, pol k smo pršli po Nalo je bla pa tko lepa, še vedno manjša od ostalih ampak totalen cuker ;)
Kje pa spi tvoja ponoči?

*sara*

• *
Odgovori #126 : 05 Junij 2007, 18:15:45
Ja, je bila že prej tavelika, ma si nisem mislila da tako velika ;D . Tista tamičkena pa je že šla nekam v okolico ljubljane. Riva je ponoči v verandi, čez dan pa večino časa s kom zunaj (je lahko notri alpa zunaj, samo zunaj je več uničljivih stvari,  ::) , tako da je več časa zunaj, seveda pa je vedno kdo z njo. Res pa nevem, kako bi jo umirila po hranjenju, jo zapremo v boks, pa gremo stran ona pa še kar skače za "namišljenim plenom" al nevem čim.... :-\ ... se šele čez kakšnih 15 miinut umiri in zaspi (ko pa spi traja to maksimalno 45 minut. Kjep pa jo imate vi?

Bisa-Biba

• *
Odgovori #127 : 05 Junij 2007, 18:57:53
Ja mi naši Bisi ne dajemo več 5 obrokov, ker itak ne poje vsega. Dajemo ji 4 obroke: 6.30, 13.30, 18.00, 23.00. Dajemo ji po 90 g pa vse lepo poje. A Nali daješ namočene a že suhe brikete. Mi ji dajemo suhe, ker namočenih niti pogledala ni. V Mr.pet smo kupili tubo, ki smrdi po ribah. tisto stvar damo (ne veliko) med brikete, da bolj diši. Ko pa smo bili pri vetrniarju nam je dal tudi neko stvar, da aš med brikete. Tko da tisto zelo rada poje (poliže :P). Enkrat dobi okus rib, drugič pa to k smo dobili pri veterinarju.

LP

Bisa-Biba

• *
Odgovori #128 : 05 Junij 2007, 19:04:37

Ja mi naši Bisi ne dajemo več 5 obrokov, ker itak ne poje vsega. Dajemo ji 4 obroke: 6.30, 13.30, 18.00, 23.00. Dajemo ji po 90 g pa vse lepo poje. A Nali daješ namočene a že suhe brikete. Mi ji dajemo suhe, ker namočenih niti pogledala ni. V Mr.pet smo kupili tubo, ki smrdi po ribah. tisto stvar damo (ne veliko) med brikete, da bolj diši. Ko pa smo bili pri vetrniarju nam je dal tudi neko stvar, da aš med brikete. Tko da tisto zelo rada poje (poliže :P). Enkrat dobi okus rib, drugič pa to k smo dobili pri veterinarju.

hja, naša je pa pr veterinarju tehtala 7,9. Pa je rekla veterinarka da je bl "drobničasta". Jaz pa jo kr težko držim v rokah dalj časa.  :) :) :)

LP

Bela stella

• *
Odgovori #129 : 05 Junij 2007, 20:28:58
sara* jst je kej dosti ne umirjam po hranjenju. Pač jo mal ignoriram, sam če ona sama hoče okol skakat kaj naj zdaj. Vsakič ko poje se ponavadi sama malo pomiri, pa ne vedno.
Kakšen box imaš ti? Jst mam kr Atlas 100 za v avto, ga dam v stanovanje, ko jo pa peljem pa v avto. Z avtom se čist pridno pelje, tudi prvič ni bil noben problem. Je bla zdej trikrat od doma pa je blo vse ok. Tudi v tujem okolju se čist razživi.

Pri nas je čez dan notri in zunaj, pač kokr se "zmenva". Mal zunaj norimo, mal notr norimo. Vsak dan gre tudi ibvezno v pesjak, da se bo bolje navadila nanj.

Bisa-Biba pol je kr ješča tale vaša babnca - še vedno ne vem iz kje si ;) Jst ji dajem namočene brikete, pa gor polijem malo jogurta. Ko se pa učiva ji pa dajem suhe brikete. To je pa kr dobra fora drugač ja ta tuba, da potem poje vse. Bom tudi jaz to kupila ;)

Naša je mela torej 7,30 kg pa je rekla veterinarka da je ok. Da se mora počasi rediti ne prehitro, pač da normalno raste in pridobiva na teži. Tudi jaz jo težko nosim, je že ornk baba. Sploh k mi kako ušpič jo pol primem in jo nesem v box za kazen, takrat me grize, nori je prov nemogoča.

Zdele sva s sestro postavle ograjo. Počutm se k en hišnik, sam tole je blo nujno potrebno. Tamali pa nč jasn kaj je zdej to ena prepreka do njenega priljubljenega kotička, kjer je 10 ton polžev, drekcev, zemlje in slastnih kamenčkov jaooo tale naš pesjanar haha.

*sara*

• *
Odgovori #130 : 05 Junij 2007, 21:00:05
Nam je zdaj gospod benjamin eno razstavno ograjso (tisto za zložit) dau, dokler ne bo mogla bit še ves čas v pesjaku. Hranimo pa jo z manočenimi briketi, jih damo močit 20 min. prej, če so preveč razmočene pa jih tudi naša ne pogleda...Kaj pa z vodo dela...jooooj...ji moraš držat skledice, ker čene začne z sprednjimi tačkami "plavat" oz. "kopat" noter, tako da je vse okrog morko ;D .  Za u avto pa nevem če bomo kupili kakšen poseben box al bo bila kar normalno odzadaj za mrežo...bomo vidli. Sm pa prav navdušena nad njo, k je tako pridna in mirna, ko je sama, ni učiraj čisto nič cvilila, spala lepo od 11 do 5, res super, je pa potem cev dan v pogonu

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #131 : 05 Junij 2007, 21:11:23
hej

Ce vam lahko vsem trem "novim" lastnicam ponudim par nasvetov:

- po jedi, jih obvezno umirite, navadite da gredo spat, kajti to je tudi dobra sola za kasneje, da ne omenjam, da lahko ob prevelikem skakanju in norenju pride do zasuka zelodca, ki se lahko ob nepravocasni pomoci konca s smrtjo
- obvezen strog fuj naj bo za vsak pobran kamen, kajti s kamni si na hitro lahko polomi kaksen zob, lubja in vejic ter palck jim pa ni treba braniti, ker so najbolj srecni ce jih lahko grizejo, kasneje pa tudi prenasajo (prinasajo) naokoli
- ne jih prevec navadit na raznorazne dodatke k briketom, kajti ce so ze zdaj zbircne, in hocejo imeti neko pasto ali jogurt cez brikete, bojo kmalu zgruntale, da obstaja se bolj "dobra" hrana, kot briketi, in boste obsojene na to, da jim zmeraj primesate kaj zraven, mogoce bojo na koncu zacele celo zavracat brikete
- pa se najbolj pomemben nasvet, ne jim pustit, da vas vlecejo na povodcu, ceprav so firbcne, in bi vse prevohale, ne jim dovolit, kajti ko bojo tezje, in bojo potegnile z ogromno silo, in vlekle k zmesane, se boste teple po glavi (tako kot se jaz) zakaj jih niste to odvadile ze takoj na zacetku  ;)

Moja zverina je pri dveh mesecih dobival samo se 3 obroke na dan, ko smo pa pri 6ih mesecih presli na adult hrano, pa samo se 2. Itaq sedaj, ko je se bolj toplo, jim niti ne pase jest 5x na dan, tako da razmislite o zmanjsanju obrokov.

Bella stella ce ti je ze skoraj 8 kil prevec za nest, zamisli si, kako zabavno je vzdigniti 35 kil tezko mrcino v avto  ;) Ampak ok, tvoja ne bo bila tako tezka, ampak na ene 30-33 se pa kar pripravi, in redno treniraj ter jo vzdiguj, da se ti misice privadijo ;D

Upam, da ne zamerite za te nasvete, saj so cisto dobronamerni ;)

Lp..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Bela stella

• *
Odgovori #132 : 06 Junij 2007, 10:35:24
*sara* haha tisto z vodo. Sem vidla ko smo bili pri mladičkih, ko jim je dal notri vodo. Vsi naenkrat so se pognali notr plavat ne pa pit, takoj so prevrnili tisto vodo, je bilo vse mokro haha. Naša tega hvalabogu ne dela. Čist lepo pije vodo, tudi je lepo. Pa moram rečt da se ne zmrduje kaj preveč no. Tudi normalne brikete poje, samo če ji dam pa še malo jogurta čez jih pa sigurno zmaže do konca.
Za avto ti pa res priporočam box, ker je najbolj varno in nič te ne skrbi. Lepo jo daš notr, zapreš in se pelješ kamor hočeš brez problema. Jst ne vem kako bi se okol vozila, če bi vedla da jo odnaša z enga konca na druzga zadaj. Tko da ti res priporočam, da si ga umisliš. Tudi nasplošno je praktičen če kam greš, ga vzameš sabo in lahko ona notr spi itd.

Ovcka - glede njene teže. Ja itak da je mal težka zdele za nosit, vem pa da bo še težja sj tko pač more bit. Do takrat bom z njo že nakvihtala in bom mela mišice, jo bom lahko v avto dala ;) haha
Glede tvojih nasvetov - seveda, sem vesela da želiš pomagat. Kar povejte vaše izkušnje, sigurno kaj pomagajo pri vzgajanju naših zverinic.

kala,runo,bella

• *
Odgovori #133 : 06 Junij 2007, 10:43:44
Aho!

Jaz bi pa še kakšno slikco od Nale, Rive in Bise ( super imena imajo)  :-* :-* :-* za vse tri od mojih treh

Lp
Ana Kala, Runo in Bella

Bela stella

• *
Odgovori #134 : 06 Junij 2007, 11:32:57
Slikce pridejo nič bat ;)

Mam pa še eno vprašanje. Naši Nali se vsak dan kolca 1-2x. Zakaj se to dogaja, ste imeli vi tudi te težave?

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #135 : 06 Junij 2007, 12:49:47
Ko je bil Cosmo manjsi, se mu je tudi kar dostikrat kolcalo (vsak dan po ene parkrat). Sploh po jedi, ali pa kar tako. Sedaj ko je vecji, se mu samo se enkrat na teden, ali pa se to ne..

Lp..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Bela stella

• *
Odgovori #136 : 06 Junij 2007, 12:57:35
Zgleda bo to minilo :D
Zdele sem prvič vidla, da se je mačka približala Nalini igrački in je Nala tko začela renčat nanjo o madonca. Zgleda je čist navezana na svoje igrače.

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #137 : 06 Junij 2007, 13:07:54
Zgleda bo to minilo :D
Zdele sem prvič vidla, da se je mačka približala Nalini igrački in je Nala tko začela renčat nanjo o madonca. Zgleda je čist navezana na svoje igrače.

Prej kot navezana, bi rekla posesivna. Pazi, da ji ne bo prišlo v navado in razvado. Ni več daleč, ko bo še koga od domačih narenčala.

Kristinca & Florinca

Bela stella

• *
Odgovori #138 : 06 Junij 2007, 13:09:30
Tud name je že zarenčala in zalajala, lump je res. Na trenutke je čist zmešana.

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #139 : 06 Junij 2007, 13:11:13
Ne zmešana, pač pa dominantna. Na forumu se je pisalo, kako psu pokažeš (v pasjem jeziku), da si TI šef. Svetujem, da si prebereš.

Kristinca & Florinca

Bela stella

• *
Odgovori #140 : 06 Junij 2007, 13:12:06
Kje pa je to pod katero temo, mogoče veš? Bi si rada prebrala.

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #141 : 06 Junij 2007, 13:30:37
Nekaj bi se našlo tu  http://www.pesjanar.si/forum/index.php?board=64.0  ali pa tu  http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1390.30

V branje priporočam knjigi Stanley COREN Govorite po pasje? in Inteligenca psov od istega avtorja.

Kristinca & Florinca

Bela stella

• *
Odgovori #142 : 06 Junij 2007, 19:54:44
Florinca hvala ;)

Kaj je še dons nardila naša kepa jaoo ta jih pa res ima. Popoldan ko je bila v pesjaku, si je glavo zataknila v mrežo. Še dobro, da je sestra kmalu opazila. In me kliče (jst pa ravno v trgovini) kaj naj nardi in kje mamo une ogromne klešče za preščipnt železo. Pol sta jo z atom "rešila". Je bla čist iz sebe. Mogoče jo bo to izučilo, da ne moli glave tja kamor ne spada.

*sara*

• *
Odgovori #143 : 06 Junij 2007, 20:05:14
ojojjoj nala nala..kaj ti bo še skuhala  ;D , se vidi da ima sestro, Riva tudi vedno utakne nos tja kamor je najmanj treba. Kakšno mražo pa imate, da ji lahko grae glava skozi, naši gre na tesno že smrček, cela glava pa ni šans. No, važno da se je hitro opazilo in je vse ok, ker če ne bi bilo nobenga, se bi lahko slabo končalo

Bela stella

• *
Odgovori #144 : 06 Junij 2007, 20:08:23
Ma sploh ni velika tista mreža, prov čudi me kako stlač tisto glavo čez no. Tega res nisem pričakovala. Čeprav sem jo že prej vidla kako je glavo čez porinla ampak jo je dala tudi nazaj. Tokrat pa ni šlo.
Lump je, res lump.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Odgovori #145 : 06 Junij 2007, 20:34:56
Joj tale Nala je pa prefrigana...  :o :D  Samo, da je vse v redu! :)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #146 : 07 Junij 2007, 06:26:12
Bela stella res lep opis in lepo, da nam toliko o tvoji lepotički pišeš :)  Samo renčanja nate ji pa ne pusti. Ti si šef ne ona in to mora Nala vedeti.

lp

Bela stella

• *
Odgovori #147 : 07 Junij 2007, 10:23:28
Hvala aska. Nala je res lepa ko slika, pridna pa žal bolj malo. Ampak se bomo boril z vsemi štirimi, da ne bo tak lump. Sicer je pa res še majhna in tolažim se s tem, da bo čez kak mesec bolje. Samo čas rabimo in pa še veliiiikooo potrpljenja.

Še neki-no pr men je vedno še neki haha ;)
Ko se učiva sedi, prostor in glas Nala sicer vse tri že zna, ampak recimo ko rečem sedi pred tem zalaja in se vsede. Pa ko rečem prostor zalaja in da prostor. Edino ko rečem glas zalaja in to je to. Ne vem zakaj zalaja vsakič prej. Nasplošno kar dosti laja, včasih kar tko malo v 3 dni da prov gledaš kam laja in zakaj pa ne ugotoviš. Včasih pa ko kaj hoče oz ji kaj ni prav.

pika*

• Gost
Odgovori #148 : 07 Junij 2007, 10:32:04
Bela Stella, sedaj ko ona zalaja in se usede jo ti pohvališ ker se je vsedla pozabila pa si, da je pred tem zalajala, česar pa ti ne želiš. Nagrade naj ne dobi dokler ne naredi tistega kar si ti rekla. Ne ko naredi nekaj približno ali pa ko še sama nekaj dodatnega naredi, ne, to ne smeš pohvalit, ker če si ji rekla samo sedi potem mora ona narediti samo sedi in na veliko potem pohvališ. Delaj na ta način in mislim, da ti bo uspelo. Nagrajuj striktno to kar si zahtevala in to kar si pričakovala ne nekaj na pol ali z dodatkom.

zoe

• Moderator
Odgovori #149 : 07 Junij 2007, 10:33:24
Se strinjam s piko* nagrajuj vedenja brez lajanja, kadar pa se usede in zraven laja jo ignoriraj.

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"