Ovckine zverinice

Ovcka · 361039

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #1530 : 19 Januar 2009, 09:57:24
Vse naj naj!!

Macika

• *
Odgovori #1531 : 19 Januar 2009, 10:33:17
Maja, vse najboljše!  :-*

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

gulu

• *
  • BC Lum, RR Dali in (z)mešanka Nija
Odgovori #1532 : 19 Januar 2009, 10:42:35
Maja, vse najboljše in najlepše!

mayča

• *
  • Brigitka in Nelči-Belči
Odgovori #1533 : 19 Januar 2009, 11:44:46
Vse najboljše!  :-*

rapgirl

• *
Odgovori #1534 : 19 Januar 2009, 12:10:22
Vse najboljše, pa da bi te Cosmo še naprej tako razveseljeval in ubogal!  ;D

lp

maja

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
Odgovori #1535 : 19 Januar 2009, 12:21:35
Ooo Maja (ena od Maj  :D) VSE NAJ NAJ tudi od mene! :-*

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #1536 : 19 Januar 2009, 12:29:31
Uff, kaj voscil  :-[ :o

Punce res hvala vam vsem po vrsti!  ;) :-* :-*

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

maya

• *
Odgovori #1537 : 19 Januar 2009, 14:55:12
Vse naj naj!

teja con panto

• *
Odgovori #1538 : 19 Januar 2009, 15:01:42
vse naj naj, pa še mnogo prisrčnih trenutkov v pasji družbi :)

rest in peace my precious friend

Rinchy

• Moderator
Odgovori #1539 : 19 Januar 2009, 15:04:53
Vse najboljše! :)

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

A-Tsa-Rja

• *
Odgovori #1540 : 19 Januar 2009, 15:15:43
Vse najboljše!  :-* :-*  :)

Ovcka

• *
Odgovori #1541 : 19 Januar 2009, 20:42:05
Hvala, hvala!  ;D

Tko, zahvalila sem se, sedaj pa sibam nazajj v posteljo, namrec na razstavi sem se fuuul prehladila, vse me boli, vrocine ful, grlo bi si najraje ven spulila.. Proklet hinavski prepih na razstavah...
::)

Moj album

teja con panto

• *
Odgovori #1542 : 19 Januar 2009, 20:47:27
potem pa hitro v posteljo, pa se čimprej pozdravi, verjamem da ti bo cosmo pri tem pomagal ;)

rest in peace my precious friend

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Odgovori #1543 : 20 Januar 2009, 15:22:23
Ovcka vse naj naj naj.... in da se ti izpolnejo vse skrite želje in zadani načrti ..... :-* (sicer malo z zamudo ampak iz srca :-[ ;))

Ovcka

• *
Odgovori #1544 : 27 Januar 2009, 16:26:55
Satin tudi tebi (z zamudo) hvala!  ;)

No, prejsnji teden sem cisto oblezala zaradi prehlada, in mali je vedel da nekaj ni ok. Je menda cutil, da imam ful vrocine.. Tako da me je prisel takole tolazit  :-* :-*

Je bil res priden, ni skoraj nic tezil z igracami, vsake tok se je prisel samo pocrkljat, drugace pa lepo cele dneve spal, tako kot jaz..  :-[ No, sedaj sicer popolnoma zdrava se vedno nisem, zdaj me je za povrh vsega zacel se modrostni zob bolet, ki mi (spet) raste, tako da sem se vedno "v bolniski", in se spopadamo s konstantnimi glavoboli. Edino enkrat dnevno narediva polurni sprehod, da se tamau vsaj malo razlaufa, drugace pa sam skaceva ven za najnujnejse..

Upam, da se ravno zaradi tamauga cimprej pozdravim, da bova lahko spet veselo skakljala naokoli.  :)

Lp..

Moj album

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #1545 : 28 Januar 2009, 18:29:00
Haha...kok sta kjut. Midve trenutno zgledave dost podobno.  :D :D :D  ::)

LP, Maja

SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com

m_tejch

• *
Odgovori #1546 : 11 Februar 2009, 09:21:50
Hej
 čisto je zamrla vajina tema.
Kaj počneta?Si se že pozdravila?

Tole sem po naklučju našla, pa sem se takoj spomnila na vaju :P

http://www.pasjemesto.com/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=352&detailID=1160&ime=Blackout

A tisti zeliščni pripravek ki si ga naročila takrat je kaj pomagal?

Ovcka

• *
Odgovori #1547 : 11 Februar 2009, 11:26:16
hej

Ja res je malo zamrla.. :-[ Pa saj ni nic novega.. Cisto zdrava se vedno nisem (se malo pa bo ze en mesec  ::)), tako da tudi nobenih tazaresnih sprehodov ni, samo malo v dolino ali tu okoli.. Ker pac nisem sposobna, da vpijem ali laufam za njim, ce bi kaj blo..
In ker ni sprehodov tudi ni nic novih fotk.. Ene par samo od doma skupaj z Joshuo, tiste bom pokazala, samo s fotkica jih moram se spravit.. Kasneje...

m_tejch tisti zeliscni pripravek.. Hja, ze tadruga flaska gre proti koncu, ampak vidne spremembe ni, tako da, nuca nic  ::) Ocitno sem spet za brezveze vrgla denar stran  :-\ Tele barve za smrcek sem pa zadnjic s pomocjo kolegice nasla v eni angleski grooming stacuni. Ampak se ne morem odlocit, ce se splaca, ali ne. Po eni strani mi je nesmiselno na tak nacin "skrivat napako", ki ubistvu sploh ni napaka (se vedno trdim, da ce bi imel slabo pigmentacijo, bi se mu se kje drugje poznalo, ne samo na smrcku.. Kajti ima pa se vedno na jeziku crn flek, pigmentacijo dlesni ima temnejso, blazinice so vse lepo temne...), po drugi pa, lahko tako malo pomaga pri razvrstitvi med odlicnimi. Pa ful folka na vse mozne nacine skriva napake njihovih psov, tako da res ne vem..  :-\

Aja, pa se to sem (ze decembra) pozabila napisat.. Huskyca Tačka je sla nazaj h svojim lastnikom. So jo punce vzele h sebi v stanovanje tu v dolini, da v hribih nebi bila sama.. Se mi zdi da je po tistem, ko je odsla atiju kar nekaj manjkalo.. Potem je cez kaksne 14 dni dobil eno ponudbo za enega zlatkota, ampak je rekel da ne. Tako da ne vem, ali si bo premislil, in kaksen dan odsel v zavetisce.. Ker on je navajen imet psa, tako da ne vem kako shaja brez (ceprav ko mu kaj omenim se zgovarja kaksna obveznost je to, itd)  :) Bomo videli kaj se bo odlocil..

Nic, to je to.. Slikce pa kasneje..

Lp..

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1548 : 11 Februar 2009, 11:30:50
Aja, se neki..

m_tejch vidva sta imela podobne probleme.. Cosmotu se je malo rdeckasto obarvala dlaka na tackah, samo spodaj pri blazinici med blazinico in enim prstkom. In to na obeh tackah zadaj. Pa tudi na gobcu, tam kjer ima tisto "gubo" se mi zdi da ima bolj rdeckasto dlako kot je imel prej. Pa sem zadnjic veta sprasevala ce je to kaj vneto al kaj, pa je rekel da lahko malo umivam s ClorexyDermom ali s Plivaseptom. Pa me zanima, kaj mi ti priporocas? Kaj v takih primerih najhitreje pomaga? Ker razmisljala sem, ce so to mogoce kaksne gljivice ze  :-\

Moj album

m_tejch

• *
Odgovori #1549 : 11 Februar 2009, 21:07:58
hja, to je zadeva, ki si jo vsak veterinar interpretira po svoje, mi smo slišali že celo goro zgodbic, od tega da je alergija na hrano, alergija na okolje, na začetku samo da so glivice. Ene pametne rešitve še kar ni. Lani spomladi, mi je ratalo s kuhano hrano in canidae lamb rice, ozoermin kremico ter seveda s toplim vremenom, zadevo čisto odpraviti. Jeseni se je spet začelo in še kar traja, je pa res da tudi pri hrani nisem bila tako striktna kot spomladi, zato se že pripravljam(ravno danes sem šla po file vitkega soma ::) ::)) da spet začnem kuhat in verjetno bomo poskusili z orijenom z ribo(sicer se mi zdi ta hrana premočna za lorisa, zato bo pomoje en obrok orijen, drug obrok kuhaano).
Moram pa reči, da je že večim pomagal ta ozodermin, sploh če ima čist mal še. Pa pač skrbet za suhost, jaz mu velikokrat tačke popudram. Umivanje s šamponi je pa dvorezen meč, ker po drugi strani če so glivice, jim daš še več vlage. Jaz mu jih vsake toliko časa operem redno pa ne več(čeprav so mi tako svetovali). Lahko mu jih pa ene 3 dni vsak dan umiješ, pa res ful posušiš, namažeš z ozoderminom in poskrbiš da si ga ne zliže dol, in sem skoraj 100% da mu bo zginilo.

Mi je pa nekaj zelo zanimivo, tu v našem koncu imamo tudi enega baseta in imajo isto že več let težave, njim so rekli da naj bi šlo za neko bakterijo, ki naj bi se prenašala lokalno po zemlji ???.
Je pa res zanimivo, da ta težava naj nebi bila pogosta, mi pa živimo par metrov narazen in imamo že več let te težave.
Sem pa jaz ugotovila, da si Loris tace tudi ful liže ko je sam in to je največji problem pri vsem tem.

Sori za cel roman - upam, da sem ti kaj pomagala. Aja če se odločiš za ozodermin je v tukanu najcenejši - okrog 5€, pomoje bi se lahko zmenila v Trbovljah, da bi ti naročila. Pa če ti slučajno bo mi sporoči, da ga grem še jaz v trb kupit ko mi zmanjka :P
lp ;)

Ovcka

• *
Odgovori #1550 : 11 Februar 2009, 21:51:02
Sploh ni problem za cel roman, boljse prevec informacij kot premalo  :P

Ja, drugace je pri nas tako.. Vedno ko prideva od zunaj je obvezno umivanje tack. Res da nisem kaj extra pazila, da sem mu jih ful ful na suho zbrisala - blazinice ze, med prstki pa niti ne, in mogoce sem s tem sama povzrocila to rdeco dlako.  :-[ Ima pa dlako redno postrizeno na sapicah, tudi zaradi umazanije, da jih je lazje oprati.. Tako da dihajo ze.. Pa tudi lize si jih skoraj nic, kdaj pa kdaj se samo spomni.. Tako da res ne vem.. Od zadnjic, ko sem potem opazila da mu je ful pordecela dlaka sem pa malo bolj pozorna, in res dobro zbrisem tace, ampak ocitno bo treba se s kaksno kremico, da tole cisto popravimo..

Drugace sem pa tudi ze na alergijo pomislila, ze zato ker ima nonstop probleme z usesi (vnetja). Ampak za testiranje se se nisem odlocila, ker je kar precej denarja (ravno zadnjic sem Mirana sprasevala, pa pravi tam okoli 100 eur, s tem da traja tri tedne in posilja v Spanijo - pri nas je se bistveno drazje). Da bi pa zamenjala brikete za kaksne Dermatosis ali pa celo sla na kuhano hrano pa zaenkrat ne pride v postev (kuhano sploh ne, ker nimamo zamrzovalnika - ce bi pa sproti vse, se mi pa zmesa pomoje).

Najboljse da res najprej probam s kaksno kremico.. Zdajle sem se spomnila, da bi ubistvu lahko poiskusila tudi s tolo, ki sem jo kupila za otiscance - Himalaya Scavon.. Pise v navodilih tole: "Uporablja se pri bakterijskih infekcijah, operativnih ranah in poškodbah kože. Deluje protimikrobno, proti glivam, praskanju, odganja insekte na področju rane."
Kaj pravis? Pomoje deluje na isti nacin kot Ozodermin? (da nebi spet zapravljala za novo kremo, ce imam nekaj ze doma :P)

Zdaj sem pa jaz napisala tadrug roman  :-[

Aja, pa na slikce sem pozabila, ampak je bilo tako razburljivo popoldne, da enostavno ni bilo casa  ;D ;)

m_tejch hvala za odgovor  ;)

Moj album

rapgirl

• *
Odgovori #1551 : 11 Februar 2009, 22:06:52
Mi pa pa slikice, ko se toliko časa že nismo videli. :P

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

m_tejch

• *
Odgovori #1552 : 12 Februar 2009, 07:18:18
Saj za alergijo tudi mi nismo testirali, v Topolščici delajo samo testa za 500!€ tako da mi ni jasno kaj Miran za 100€ pošlje v španijo ???.
Drugače sem pa res mal prezakomplicirala, midva imava ful težave zato imava tudi ful ukrepov. Tebi pa za začetek priporočam le suhost tačk, magar mu jih res en teden s plivaseptom umivaš namesto z vodo, posušiš in krema pol boš pa videla. Če pa ne bo nič boljše pa poiskusiš še ozodermin in to je to.
Krema bo pa pomoje ok ta Himalajska, čeprav čisto isto pomoje ni, ker imam tudi jaz eno iz zootica ki isto piše da deluje proti gilvam pa se mi zdi da ozodermin čisto drugače deluje. Ma itak poizkusiš najprej to pa boš videla.

Če se ti pa to z ušesi ne neha in s tacami ne, gre pa verjetno res za alergijo. Pol je pa fino, da vsaj hrano zamenjaš za nekaj, česar prej ni jedel (npr, če ga imaš sedaj na AG piščanec, greš na canidae &rice, orijen(fish), eagle pack holistik,.... in pač upaš da ni alergičen na riž ali ribo :P.
Se mi zdi boljše da če moraš zaradi alergije menjati hrano, da najprej probaš sam, ker pri veterinarju jih 99% priporoča razne dermatosis hilse pa eukanube, ki so slabši od teh raznih holističnih hran-vsaj po mojem mnenenju.

Spet sem dolga, uglavnem še enrkat na kratko, ne kompliciri, poskrbi da bo imel suhe in maži mu jih s Himalajo. Če ni alerigija bo slej kot prej ok.
lp :)

Ovcka

• *
Odgovori #1553 : 12 Februar 2009, 19:51:55
hej

Ok, lepo po vrsti  :P

m_tejch bom res tako probala, parkrat umila s Plivaseptom in ponoci namazala s kremico, pa zokne cez, pa bomo videli.. Drugace hrano ima AG losos (imela sva tudi ze jagnje ampak je dobil ful prhljaja po njemu), pa sem razmisljala, da dokler nima fuul problemov, nebi menjala hrane, ker mu tale res odgovarja.. Mogoce spravim tistih 100 eur na kup in dam testirat, pa bomo videli potem, kaj je na tem.. Aja, ja, Miran pravi okoli 100 eur, mi je se kazal izvide za enega labradorca (mislim da iz zagorja).. K izpolnes en obrazec, kjer izbiras kaj zelis da testirajo.. So pac osnovni testi, potem pa se dodatni po zelji.. Vprasaj ga enkrat za foro.. ;) Ker 500 je pa extremna cena, bemti to je ze pol psa (ceprav se to grdo slisi, ampak tako je)  ::)

No, sedaj pa naprej :P
Danes sem koncno updejtala Cosmotovo spletno stran, dodala opise iz ljubljanskih razstav, ter popravila eno ogromno napako (po enem letu  :-[); namrec na angleski verziji sem imela narobe linkane letnice tam pri razstavah, in je kazalo na slovenske strani, namesto na angleske  :-[ :-[ Cudno, da nisem prej opazila, ampak zdaj je kar je, in popravljeno  ;) Upam, da tujci ne bojo zamerili (ko da jih tok gleda mojo stran, ane  ::))

Pa naprej..
Dve fotki od danes (slikani z mojim super kul novim telefonom :)))

Na drugi fotki je pa neki videl za menoj, in je blo treba takoj precekirat  :P

Se naprej..
Ena fotka od zadnjic, ko sta se nase dva kosmatinca grela na prvem letosnjem tazaresnem soncku  :D :D

Pa se en V I D E O na to temo  ;) ;)

Ok, zdaj bo pa pocasi dovolj  8)

Lp..  ;)

Moj album

rapgirl

• *
Odgovori #1554 : 13 Februar 2009, 17:24:23
Nekaj slikic iz današnjega sprehoda:

lp
maja

Ovcka

• *
Odgovori #1555 : 13 Februar 2009, 22:30:19
Hvala za fotke Maja  ;) ;)

Moj album

rapgirl

• *
Odgovori #1556 : 14 Februar 2009, 13:39:45
Ni za kej! Še kdaj drugič. :P

HoviNessa

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #1557 : 16 Februar 2009, 07:58:51
Kako sta lepa zlatkota :o Kako je nogica?

»Imamo kaj praznovati: košček življenja, ki nam je preprosto podarjen: današnji dan. «

Web: http://hovawart-vombarogianland.si

Blog: http://hovawart-vombarogianland.blogspot.com

Ovcka

• *
Odgovori #1558 : 17 Februar 2009, 18:02:41
hej

Danes imamo pa natanko 2 leti in 5 mesecev  :D Joooooj neverjetno cas drvi..  :-[

HoviNessa to z nogico mislis vnetje (ali karkoli ze je)?

S tackami je tko.. Pridno vsak vecer namazem s Scavon kremo, prejle sem umila s Plivaseptom, pa cisto cisto na kratko dlako postrigla, tako da bo dihalo.. Pa upam, da ce so gljivice, da se nam jih uspe znebit.. Da se nebi kam naprej razsirilo.. Bomo videli.. Treba pocakat...

Pa se dve fotki..

Tkole moja zaba doma v comfortu spi  :D :D

Tale je pa od vcerej, od zuni (utrujeni po frizbiju)  :P

Lp..

Moj album

m_tejch

• *
Odgovori #1559 : 17 Februar 2009, 18:29:52
hehe, tale cosmick je zdali lepši  ;), sej to s taco bote pa porihtal, dokler se ne razširi ni take panike ;)