Ovckine zverinice

Ovcka · 359673

Tiya

• *
  • Tobias
Odgovori #720 : 06 April 2008, 10:24:15
Ah, ti hot spoti znajo bit kr problem. Mi jih staknemo ene parkrat na leto, po navadi na prednji nogi in v dost "fajni" obliki. Pomagajo edino ene tablete od veterinarja, jod, Kuterid in en šampon proti srbečici.

Upam, da mu hitro minejo vse težave. Cosmo enga  :-* zate! ;)

Caw baw

If you can look at a dog and not feel vicarious excitement and affection, you must be a cat!

llove [luv] n (plural loves) 1. very strong affection: an intense feeling of tenderness, devotion, and compassion 2. see also, GOLDEN RETRIEVER

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #721 : 06 April 2008, 16:41:01
Tiya ja Cosmo ga je lani na morju dobil pod vratom in pa okoli jajck.. Pac zaradi mokre dlake, ce je bil pa skoz v vodi.. Tako da mi je h sreci ostalo se nekaj jodovega sampona od takrat, in mu kar z njim umivam.. Sicer je ze boljse, ampak na parih mestih je se malo trmasto, tako da bo treba se kaksne dva dni umivati, potem pa recimo da bo.. Pa danes sem ga se po vratu postrigla, da bo lazje umivanje  ;) 

:-* :-*  nazaj Tobiju  ;)

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #722 : 08 April 2008, 14:58:47
Tkole se pa mi dolgocasimo v tem turobnem dezevnem vremenu  ;) :P

Lp.. ;)

Moj album

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #723 : 08 April 2008, 17:28:00
O Cosmo, takole bo pa že šlo :o Ni vedeti da bi ga slabo vreme kaj motilo :)

Lp

Ovcka

• *
Odgovori #724 : 10 April 2008, 10:00:01
hej

Ah Helena, sploh ga nic ne moti.. Jaz pa bentim vsakic, ko je treba it ven na dez in potem celo vecnost susit ceveljcke, da se do naslednjega sprehoda posusijo  ::) ::)

No, drugace pa vsaj ena vesela novica.. Hot spot sva pozdravila!  :D :D Za usesom ima samo se malo krastic (cisto lepo suhih), tako da danes zvecer se enkrat umijeva, potem pa mislim, da ne bo vec potrebno..  ;D

Pa vceraj so se mi plani za naslednji vikend malo na glavo postavili.. Namrec, izpit za bbh so nam prestavili iz sobote na nedeljo, midva pa v nedeljo prijavljena na cacib celje.. Seveda takoj panika, kaj zdaj. In sem klicala na kzs, kjer mi je zelo prijazna gospa spremenila prijavo iz nedelje na soboto  :o :o :D Tako da imava sedaj v soboto razstavo, v nedeljo pa izpit.  ;)

Je pa drugace vceraj v soli bil najbolj neposlusen pes, kar jih je.. Ocitno je nekdo po poligonu sprehajal gonecko, ker so vsi psi, ampak res vsi imeli gobce na tleh.. Pa mojega ponavadi niti ne gane tok, malo posnofa in to je to. Ampak vceraj je bilo pa grozno  ::) ::) Se potem, ko sem  >:( >:( >:(, in takrat ponavadi zacne lepo delat, ni nic pomagalo. Pozornost na nuli, nos na tleh, pousod okoli, samo proti meni ne.. Pa niso to zdaj izgovori za neposlusnega psa, ker zna delat, in obvlada vaje tako kot je treba, ampak vceraj je bilo nekaj "v zraku"..

Sedaj imamo v soboto se en trening, potem se sprehod po mestu za urbano okolje, pa bomo videli ce bo takrat na poligonu kaj boljse. Ker ce se bo takole obnasal na izpitu, bo porazno. Saj sledi ze mi, ampak tako, da ga moram skoraj prosit.  :-\

Uff, danes sem bila pa dolga..  :-[

To je to ;)

Lp,
Maja

Moj album

Dina

• *
Odgovori #725 : 10 April 2008, 10:29:17

Ocitno je nekdo po poligonu sprehajal gonecko

:D :D :D Ampak resnično nisem bla jaz  :P :P :P

...sledi svojim sanjam

Ovcka

• *
Odgovori #726 : 10 April 2008, 10:34:58

Pa sj te noben ne obtozuje  :P :P

Ne, ta ki je bila, je morala bit ravno v "svojih najbolj vrocih dneh", ker samo to lahko iztiri mojo zvau. Saj si videla v soboto, en dan pred gonitvijo Dincike, pa ni pokazu nobene zelje po sexu z njo  :P :P

Moj album

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #727 : 10 April 2008, 10:35:19

bolj verjetno je kdo stresal koščke nagrade :D

Za preiskus postavi enega prijaznega človečka s slastnim hot dogom (al pa hamburgerjem ) v en kot in gonečko v drug- kam misliš , da bo krenila večina hišnih psov  ;)

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Dina

• *
Odgovori #728 : 10 April 2008, 10:36:57
Jaz se lahko javim, da pripeljem tečko...se pravi, moraš najdit samo še prijaznega človečka in mu kupit hod dog :P Sej bi ti jaz še mojga lupčka posodla, ampak je že rad, če bo pa prijazen do tropa psov, k mu bo hotu hranco sunt, pa ne garantiram... :D :D :D

...sledi svojim sanjam

Ovcka

• *
Odgovori #729 : 10 April 2008, 10:47:55
bolj verjetno je kdo stresal koščke nagrade :D

Ma ne, ni bilo to.. Ker prav vsi fantki so bili vceraj obupni, nonstop snoflali in lulali po poligonu. En labradorec se je se pri odpoklicu na sredi kar ustavil, nos na tla, snofal snofal, pa poscal travo.. Obup! Kaj takega se nisem videla, pa je velikokrat mnogo priboljskov po tleh, ampak niso tako zanimivi, kot je bila ena vonjava vceraj..

Za preiskus postavi enega prijaznega človečka s slastnim hot dogom (al pa hamburgerjem ) v en kot in gonečko v drug- kam misliš , da bo krenila večina hišnih psov  ;)

Pri moji zvau bi bila tole dilema.. Ali se it igrat z gonecko, ali fehtat hot dog  :P :P

Moj album

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #730 : 10 April 2008, 13:20:18
Tako da imava sedaj v soboto razstavo, v nedeljo pa izpit.  ;)

Potem pa se mogoče kaj vidimo. Sem se namenila da v soboto pridem na "mojo prvo" razstavo :D pa vaju bom vsekakor poskušala najt, da malo premečkam Cosmota :)

Lp

Ovcka

• *
Odgovori #731 : 10 April 2008, 17:00:48
Potem pa se mogoče kaj vidimo. Sem se namenila da v soboto pridem na "mojo prvo" razstavo :D pa vaju bom vsekakor poskušala najt, da malo premečkam Cosmota :)

No super! Midva bova nekje okoli kroga 8 (tam kjer bo najvec zlatkotov), tako da, kar pocukaj za rokav  ;) ;) Na vrsti smo pa sele ob enih, tako da se bova spet posteno nacakala..  ::)

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #732 : 12 April 2008, 13:01:56
hej

Danes smo imeli se en sestanek pred izpitom in pa sprehod v urbanem okolju, na koncu sva sla pa se na poligon program enkrat skoz, pac, za vajo.. No, urbano okolje razen tega da vlece, pa da se malo avta boji, ki je prizgan v prostem teku(pac misli da se bo moral spet peljat), pa da hoce skocit (od veselja seveda) v vsakega ki se rokuje z mano, nama kar gre. Tega skakanja ga moram do konca druzga tedna odvadit, ostalo pa recimo da ne bo sodnik kompliciral.
Na poligonu je bilo pa danes malo bolje kot v sredo. Vsaj snoflal ni prevec, edino dalo se mu ni kaj prevec, je bil utrujen od sprehoda v urbanem okolju  :P Pa dvakrat je "za*ebal" sedi v gibanju. Ostalo je bilo uredu..

Torej imava ta teden se na sporedu: rokovanje s tujci, mimohod mimo stojecih/vozecih avtomobilov, ter pravilno izvedbo sedi in prostor v gibanju. Ce ga tole tok streniram, da bo pravilno naredil, sva v nedeljo zmagala :P Pa predvsem moram ohranit mirne zivce, ter se probat nic kregat z njim cel teden, da bo pozornost potem naslednji vikend najboljsa (to se bom mogla ful kontrolirat, da ne popi*dim, ker ves cas preiskusa moje potrpljenje in do kam lahko gre - tako doma, kot zunaj).

Uglavnem, bo se zelo pester teden..  :D

Lp..

Moj album

INES

• Vzreditelj
  • *
  • Tora
Odgovori #733 : 12 April 2008, 14:48:29
No zdaj bom pa še jaz povedala, da je Cosmo delal več kot odlično :) Sem imela to srečo, da sem bila s Henno v paru z Majo in Cosmotom in sem bila zelo prijetno presenečena. Na takšni pozornosti si človek oči spočije :) Sem se takoj odločila, da bom Taro tudi tko fajn naučila :)

..:::nemške doge By Dejan and Ines:::.

Ovcka

• *
Odgovori #734 : 12 April 2008, 16:06:07
Ne pretiravej!  :P :P

Ne, sej, kadar ima fajn dan, dela tako da se mu se jaz cudim.. Danes je bilo tko tko, lohka bi se mu malo vec dal, ampak drugace je bilo pa kar uredu..  ;)

Drugace pa, s Taro se morate fuuul igrat, in potem bo tut pozornost fajna  ;) To nam je Bozo skoz govoril, igra igra, velik igre, in ko sva zacela res to prakticirat, se mu je pozornost ful popravila.. In ko je enkrat pozornost, ti lepo sledi, in je ni stvari ki je nebi naredil/naredila  :P

Moj album

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #735 : 12 April 2008, 16:22:42
Se pravi, da v nedeljo tudi za vaju drživa z mojo pesjanko pesti in tačke :)

Ovcka

• *
Odgovori #736 : 12 April 2008, 16:39:07
aska super, hvala  ;) Aja, pa ce ste ze pri drzanju pesti in tack, drzite jih se v soboto, ko sva v celju na razstavi  :P :P

Moj album

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #737 : 12 April 2008, 16:44:26
Bomo pa še za soboto :P :P

INES

• Vzreditelj
  • *
  • Tora
Odgovori #738 : 12 April 2008, 18:22:44
Ja z Utaro se bo dalo veliko narest. Ful ima rada igrače in mi bo dosti lažje.

..:::nemške doge By Dejan and Ines:::.

Ovcka

• *
Odgovori #739 : 13 April 2008, 22:56:50
hej

Bom kar tu postavila vprasanje, pa mogoce dobim kaksen koristen odgovor  :)

Torej, vceraj na treningu poslusnosti se je prvic pojavil problem, in sicer, tamau ze tok dobro pozna program, da kar vnaprej predvideva kaj bo za narest. Ampak to ni narobe. Narobe postane takrat, ko zacneva delat kljuko brez vrvice, in on po tistih 10ih korakih misli naredit ze kar sedi v gibanju (zacne ful zaostajat in tuhta ali bi se usedel ali ne), namesto naprej celo kljuko, potem na koncu sedi in prostor v gibanju ane. To je verjetno zato, ker zadnje 14 dni, odkar vem da bo sigurno izpit vsakic v soli in enkrat dnevno doma vadiva. Pac najveckrat kar enkrat cel program skozi, in to je to. In ocitno si je tok zapomnil, ne pa tocno vrstnega reda, in kar predvideva kaj je za narest, ne poslusa ali pocaka pa komande.

Kaj mi je za naredit? Prejle zvecer sva potem vadila tako, da sva se kar malo sprehajala, in sem vkljucila vse elemente programa notri, da ga pac malo ven iz tiste rutine vrzem.. Morava pa se vadit, kajti sedi in prostor v gibanju nama delata tezave (vcasih se mi pri ukazu sedi uleze).

Kakorkoli ze, vseh predlogov bom vesela..  ;)

Lp..

Moj album

HoviNessa

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #740 : 14 April 2008, 08:06:03
Hej,

mogoče bi poskusila vrstni red vaj skoz spreminjat, da bi bil zmeden in bi bolj dosegla poslušnost...vsaj tako nam svetujejo v naši šoli in res deluje ;) ;D

Imam pa tud jaz tako izkušnjo, ko so vsi kužki kot obsedeni na poligonu, noben sploh ne posluša...za mojo sem ugotovila, da voha po tleh raztrosene priboljške in je tako imela svoj program haha...v vaji prostor se je začela plazit po trebuhu naprej in iskala priboljške haha.. :P

»Imamo kaj praznovati: košček življenja, ki nam je preprosto podarjen: današnji dan. «

Web: http://hovawart-vombarogianland.si

Blog: http://hovawart-vombarogianland.blogspot.com

Ovcka

• *
Odgovori #741 : 14 April 2008, 11:45:02
Hmm, ja, mogoce bom pa res tako.. Pa ne bom tezila za cel opravljen program, ampak samo za posamezne vaje in po vsaki uspesno opravljeni vaji ful igre. In pa pomesala vrstni red, da ne bo vedel da kao delava program.  :)

Hvala..  ;)

Moj album

HoviNessa

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #742 : 15 April 2008, 06:56:55
Pa na nagradico ne pozabi in na pohvalo za vsako uspešno opravljeno vajo. :o

VEDNO pa končaj z vajo, ki jo 100% obvlada, ga ful pohvali in daj priboljšek, da bosta pomirjeno in ne z jezo končala...bo drugič veliko bolj z veseljem šel delat, verjemi. 8) ::)

Veliko uspeha!

»Imamo kaj praznovati: košček življenja, ki nam je preprosto podarjen: današnji dan. «

Web: http://hovawart-vombarogianland.si

Blog: http://hovawart-vombarogianland.blogspot.com

Ovcka

• *
Odgovori #743 : 17 April 2008, 14:04:22
hej

Najprej porocilo o vcerajsnji soli.. Slo nama je super, pozornost je bila ves cas 100% (briketek v roki fuuul pomaga pri temu), obe kljuki (s povodcom in brez) je opravil brez napak, razen pri sedi v gibanju je naredil napako in dal prostor namesto sedi. Vse ostalo je bilo uredu  :o :o  Res sem bila vesela ker vcerajsnja pozornost je bila taka, da res samo gledas  :o :o :o Danes  bova se malo povadila, ampak se vedno tako, bolj za salo in v igri, ne zares.  ;)

Druga novica je ta, da je moj mali danes star natanko 19 mesecev  :-* :-* :-* in vsak mesec na ta dan si recem "matr kok gre hitr cajt"  :D :D

Tretja novica: micken sva popularna  :D :D :D V aprilskem Kinologu (tocneje na strani 27) je kratek opis o naju, najinih "hobijih", napisan je link do Cosmove spletne strani, ter objavljena ena mickena lepa fotka iz razstave v Ljubljani  ;)

Drugace pa jaz se psihicno pripravljam na nedeljski izpit (tudi prebrat bi si morala tisti teoreticni del, ampak nekako ves cas odlasam), za sobotno razstavo me niti ne skrbi tok, kajti prvo mi je to, da se bova imela fajn, ce bo pa kaksen naziv padel pa se toliko boljse  ;) ;)

Imejte naju v mislih cez vikend, za tiste ki boste pa kaj na razstavo prisli pokukat se pa vidimo!  ;)

Lp..

Moj album

Tiya

• *
  • Tobias
Odgovori #744 : 17 April 2008, 17:53:42
Ovcka, tebi se pa dogaja! Sm ti kr mal fouš, k bi jst tut rada toliko časa preživela z mojim zlatkotom, pa bi  lahk obvladu še kaj koristnega ::) Men je blo ful fajn z njim v pasjo šolo hodit, bi hodla še zdaj, če bi bla med tednom doma...Skratka, želim vama veliko sreče ta vikend! Če mi bo čas dopuščal, te pa v soboto pocukam za rokav, da mal Cosmota požulim ;)

P.S Dina, a boš ti tud na razstavi? Da se zmenma tisto o "punčki" :P

Lp, Tiya

If you can look at a dog and not feel vicarious excitement and affection, you must be a cat!

llove [luv] n (plural loves) 1. very strong affection: an intense feeling of tenderness, devotion, and compassion 2. see also, GOLDEN RETRIEVER

Dina

• *
Odgovori #745 : 17 April 2008, 20:03:53

P.S Dina, a boš ti tud na razstavi? Da se zmenma tisto o "punčki" :P

Lp, Tiya

Mogoče pa res, sam ne vrjamem, da v soboto ;) Pomojem v nedeljo :) ja tisto o punčki, bi se dalo še kaj razglabljat :D

...sledi svojim sanjam

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #746 : 18 April 2008, 06:17:42
Mogoče pa res, sam ne vrjamem, da v soboto ;) Pomojem v nedeljo :) ja tisto o punčki, bi se dalo še kaj razglabljat :D
Škoda, da v soboto ne prideš an razstavo :-\

kala,runo,bella

• *
Odgovori #747 : 18 April 2008, 08:33:42
Aho!

Maja in Cosmo veliko sreče jutri na razstavi  :-* , bo naša klapa držala pesti, eni od doma eni pa mal bližje vama  ;D

Lp
Ana

Ovcka

• *
Odgovori #748 : 18 April 2008, 09:46:10
Hvala Ana  ;) ;) Midva bova pa drzala pesti in tacke za vaju v nedeljo  :)

Moj album

rashy

• *
  • Go Rush
Odgovori #749 : 18 April 2008, 09:55:20
Veš da bom jst kao mal pomagala pri bbh-ju kužke zmest (ne vem še točn kako-al kolo, al kr tko) pa oblubm da ne bom naloge vzela preveč zares ;) tko, da se ti ni treba bat (maš veze vidiš ;))

love animals