Ovckine zverinice

Ovcka · 359764

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #810 : 27 April 2008, 08:44:08
Uživajte na današnjem potepu :D in ne pozabi fotiča doma ;) Naju z Asko žal ne bo :(

Tiya

• *
  • Tobias
Odgovori #811 : 27 April 2008, 22:04:19
Bravo Cosmo in Maja!! Čestitke!! :D :-*

If you can look at a dog and not feel vicarious excitement and affection, you must be a cat!

llove [luv] n (plural loves) 1. very strong affection: an intense feeling of tenderness, devotion, and compassion 2. see also, GOLDEN RETRIEVER

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #812 : 28 April 2008, 09:51:19
hej

Hvala Tiya  ;)

No, kot ze receno smo se vceraj odpravili na potep v Robanov kot. Bilo je priblizno 10 psov in se malo vec ljudi. Midve s Kati sva sicer ze takoj na zacetku poti malo zaostali (ostali naju pa niso pocakali  ??? ??? - no, kasneje smo jih sicer nekaj dohiteli), ker je Cosmo ze takoj 50m od avta unicil flexi, tako da smo imeli malo problemov s prevezovanjem sem in tja, in potem ustavljanje zato ker je vlekel nenormalno.  ::) ::) Potem nekje na sredi poti sem ga imela pa dost, sem rekla pa ce se mi s kerim pokoles do smrt, mi je prav vseeno, in sem ga spustila (zraven na sprehodu je bil en meni malo sumljiv belgijski ovcar, tako da nisem hotela reskirat). A nato zacudoma se ni premaknil dalje kot 10m od mene, pa ceprav je bilo ful odvezanih psov, ful ljudi, ampak njega ni nic od tega interesiralo  :o Tako da je potem kar spuscen sel do vrha in potem celo pot nazaj..  :)

No, pa se nekaj fotk, sicer iz konca poti in potem na poti nazaj, ker gorskoz res ni bilo casa fotkat.

Dina

Tarin

Cosmo

Pogled za koco (ful slaba fotka je ker je sijalo sonce direkt vame, in sem se raje skrila v senco)

Pogled v dolino

Vsi trije

Moja zvau - tipicni prinasalec  :D

Na travniku

Obvezno snoflanje ograje

Dirkamo za nami (Tarin je bila tu prehitra in je ze mimo letela preden se je fotkic sprozil  ;D ;D)

Dva utrujena psa

Dokaz da smo res bili tam

Lp..  ;)

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Dina

• *
Odgovori #813 : 28 April 2008, 10:03:23

Dva utrujena psa

:o Kje je pa tatretji "utrujen pes"???

Drugač pa Majči, super fotke ;) Men je ratalo precej zmazkov... :-\ Tok da veš, moja bejba je bla včeraj vse prej kot zmatrana...k smo prišle domov je še eno uro po terasi laufala, pol je jedla in sem jo dala počivat - ampak namest da bi počivala je bezljala po pesjaku sem in tja in se žogala ::) Tko da drugič še vsaj + 2 uri :D

...sledi svojim sanjam

*sara*

• *
Odgovori #814 : 28 April 2008, 10:06:34
O včeraj pa smo se vsi nekaj sprehajali. Cosmolino ima tako vrvico kot Rivča :D, in mu prav paše ;). Maja kako ej s slikanjem borderjev pa vem. Za se zjokat  ::)  :'(. Pa fajna da sta po dolgem času spet lahko uživala v dolgem sprehodu :).

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

Ovcka

• *
Odgovori #815 : 28 April 2008, 10:55:54
Dina kot si ze sama rekla, tretji pes ni bil utrujen sploh, tako da ni fotke  :P :P

*sara* ja res smo uzivali, in prav pasal je tak sprehod. Ceprav danes se mi zdi da malo sepa na zadnjo taco - mogoce je kaj nerodno stopil.  ::) Ah, bo ze..

No, pa se tukaj par fotkic iz sobotne specialke retrieverjev..

Lp..

Moj album

Lydia

• *
  • Tarin
Odgovori #816 : 28 April 2008, 21:57:45
Oooo, ful dobre fotke! Moramo kdaj ponovit :)
Tarin je bila doma čist crknjena in je šla samo še spat. Jah, ni čudno, ko je pa take dirke imela cel dan, hehe.

Dina

• *
Odgovori #817 : 29 April 2008, 07:04:48
 :o Itak, da bomo ponovil :) Ste lepo vabljene kdaj v naš konec ;) ...z Majo že tuhtamo kam bi jo mahnili na naslednje šetanje :) Počohej malo Tarin :)

lp

...sledi svojim sanjam

Lydia

• *
  • Tarin
Odgovori #818 : 29 April 2008, 08:15:07
Javita, ko kaj natuhtata ;D

Lydia

• *
  • Tarin
Odgovori #819 : 29 April 2008, 08:17:02
Aja, še to. Danes gre Tarin z mano v službo, ker smo bolj v izi pred prazniki. To bo pravi čohaški raj zanjo, hehe.

Dina

• *
Odgovori #820 : 29 April 2008, 08:24:11
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAA :o :o :o Srečnica!!! Kje pa delaš, da gre lahko s tabo v službo? ...jst bi tud mela tako službo :'(

...sledi svojim sanjam

Lydia

• *
  • Tarin
Odgovori #821 : 29 April 2008, 12:14:21
Delam v enem fajn podjetju, kjer k sreči nimam veliko osebnega stika s strankami - samo po telefonu. Sodelavki v pisarin obožujeta pse, tako da ni problem, da Tarin kdaj pripeljem zraven. Res pa je, da delo obstane, če je Tarin tam (ker jo vsi hodijo gledat in čohat), tako da greva v službo pogledat le tu pa tam, ponavadi pred kakimi prazniki, ko se zadeve umirijo.
Rekli so, da ni problem, da jo vodim v službo vsak dan, ampak je ne, že zaradi mene, ker sem potem preveč obremenjana s tem kaj počne, kje je, kaj grize, itd. :) Je pa fajn filing, da vem, da če "zagusti", da jo imam lahko pri sebi.

Dina

• *
Odgovori #822 : 29 April 2008, 12:28:19
A rabte še kazga ekonomista ;D ;D 8)

...sledi svojim sanjam

Ovcka

• *
Odgovori #823 : 29 April 2008, 17:21:47
hej

Najprej da ne pozabim.. Lydia dobrodosla v moji temi  ;)

No, sedaj pa novice!

Danes smo se odpravili v Lesce na pregled oci za vzrejni pregled k dr. Zlati Čop. Klinika mi je bila zelooo vsec, celotno osebje prijazno tok, da ne mores verjet, dr. Copova pa isto. :)  Preden ga je pregledala ga je najprej podkupila z briketki  :o No, cel pregled poteka tako: najprej s posebnimi ocali z lucko pogleda oci. Potem mu da kapljice in je treba pocakat 10 minut. Nato se enkrat z lucko in z nekimi razlicnimi lupami pogleda, in to je to  :D
Ze takoj ko mu je prvic pogledala je rekla "jooj kok se tebi lepo vidi". No, kasneje ko je bil pa na mizi in je se enkrat pogledala pa spet "ampak ti imas oci kot primer iz knjige, res krasno, super!!" in nato siba po kolega dohtarja, da je se on pogledu kok ma moja zvau fajn ucke  :o :o :o Meni se je pa na siroko smejalo  ;D ;D ;D

Torej!

RD (displazija retine), PRA (progresivna atrofija retine), HR (prirojena katarakta), PHTVL/PHPV (perzistentna hiperplasticna tunika vasculosa lentis/perzistentni hiperplasticni primarni vitreus) vse je brez sprememb, se pravi oci so ciste!  :D :D Vse kratice in njihove pomene sem zanalasc napisala, kajti ko sem jih sama iskala po internetu jih je bilo skoraj nemogoce najti..

Tako imava sedaj vse potrebne dokumente za vzrejni pregled, tam ga samo se v visino zmerijo in to je to  ;) Aja, pa zvagali smo se v ambulanti, in ima 36,2 kg. Tako da, zredil se ni, ampak ima ocitno ze ves cas "prevec kg"  ::)

No, na poti nazaj smo se pa ustavili v Lj v Alerju, kjer je moja zvau dobil novo igraco in nov flexi (tistega ki ze dolgo iscem, 8m dolzine, s trakom, prav od Flexi-ja)  :o :o

Igraca je seveda tista, ze dolgo ogledana.. Bad Cuz, ki prdi!!!  :D :D :D Igral se se ni veliko z njim, ker je takoj zaspal, ko smo prispeli domov, ampak zanimanje je pa pokazal, tako da bo potem kasneje ko se zbudi se veselo  :D :D

Evo dve slikce.
Gospod Bad Cuz (v modri barvi, ker so imeli na izbiro samo rumeno in modro)

Z novim lastnikom  ;)

To je to!  ;D

Lp..

Moj album

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #824 : 29 April 2008, 19:30:28
Ovčka super, da ima Cosmo vse tako kot mora biti. Še krempelj zrihtata pa bo.

Drugače sem pa zelo zadovoljna, da si pohvalila kliniko v Lescah, sem namreč tudi midva hodiva in so res ful prijazni, pa tudi strokovnosti jim na manjka.
Fino da sta se danes potepala po našem koncu, saj sem vedela že prej pa ti nisem hotela omenjat, ker sem bila itak v službi, ti pa si rekla da imata pregled že dopoldan. Tako da, naslednjič.... če bosta še kaj hodila k nam.

P.S. pa zelo zanimiva igrača, je še nisem videla.

Lp

Ovcka

• *
Odgovori #825 : 29 April 2008, 20:37:27
Ovčka super, da ima Cosmo vse tako kot mora biti. Še krempelj zrihtata pa bo.

Joj, najpomembnejs pa pozabim  :-[ :-[  Sprednjega zdaj ne nosiva ze od Celja naprej, no, v nedeljo je sel na tisti sprehod v Robanov se brez zadnjega, ker je izgledalo, da je krempelj dovolj zrasel, da ga ni vec potrebno obuvat.. In enkrat za spremembo sem imela prav!  :o :D Tako da zdaj veselo hodi brez cevljev (nocem jamrat karnaprej, ampak vceraj je zacel sepat na zadnjo taco.. tuhtam da je kej narobe stopil v nedeljo, alpa da ima muskelfiber od predolgega sprehoda, po dveh mesecih bolniske).  :-\ Ah, bo ze  ;)

Btw, prejle sva ze sprobala tanov flexi, in je suuuuper!  :o Se je splacalo zapravit eurcke :P

Moj album

Lydia

• *
  • Tarin
Odgovori #826 : 29 April 2008, 22:01:18
Kakšen flexi si pa kupila?

Ovcka

• *
Odgovori #827 : 29 April 2008, 22:10:52
Tocno takega samo da je v rdeci barvi. In rdec trak ful lepo izgleda, pa tudi to, da je 8m je ful luksuz  :D Recimo, da bo ta dlje zdrzal  :-\

Moj album

*sara*

• *
Odgovori #828 : 30 April 2008, 08:33:13
O super rezultati! Čestitamo tudi medve  :).
IN ful dobro da sta dobila tega Cuza. A to je v btc-ju. Kr jast ga tudi OBVEZNO moram dobit kr mi je tolko posrečen :D. Kakšna pa je cena?
In midve imamo tudi tak fleksi od Flexija (Sam da je roza od tiste kolekcije sumernevemžekaj ;)) , prav tako s trakom in sedaj ga uporabljava cca 3 mesce in je res super. Nič se ne pretegne alpa hakla (za razliko unih ki malo samo vrv) in sm res zadovoljna z njim. Kot si rekla, je dobro zapravit € več in veš da se ti vsaj ne odtrga. ;).

Dina

• *
Odgovori #829 : 30 April 2008, 08:37:39
Majči, mogoč mal butasto vprašanje, ampak me vseen zanima - glede na to, da imaš ti Bad Cuza - a obstaja tud Good Cuz???

...sledi svojim sanjam

Ovcka

• *
Odgovori #830 : 30 April 2008, 10:02:25
*sara* cena Cuza je bila 8.3 eur - je pa large (13 cm premera)  ;) Ampak kot smo ze ugotovili tukaj, teli niso "original" ampak kao ponaredki. Ampak meni je vseeno ful vsec, Cosmo se je pa vceraj zvecer dve uri z njim igral, cisto sam  :o :o Ful je navdusen nad njim  ;)
Tisti flexiji summertime verzije.. A niso samo do 25kg? Meni so tisti tudi ful vsec, ampak ga nisem upala kupit, kaj ce enkrat bolj potegne, tisto samo razpade  :-\

Dina jap, obstajajo tudi Good Cuz-i, ki so pa isti kot tile, ampak brez "rozickov"  :D :D :D Potem imajo pa se Dino cuze, Bear cuze, Cat cuze, Fish cuze, Chicken cuze - ampak nic od tega se ne dobi pri nas, nazalost  :(

Moj album

Lydia

• *
  • Tarin
Odgovori #831 : 30 April 2008, 10:24:17
Jaz imam rozega iz tiste kolekcije summertime od Flexija (5m na trak) in sem zelo zadovoljna. Je pa res, da se flexu bolj kot ne izogibam - raje imam navadne povodce, ker mi na njih Tarin ful lepo hodi, na flexu pa bolj kot ne vleče.

*sara*

• *
Odgovori #832 : 30 April 2008, 10:55:31
http://www.kanina.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wID={d186d794-2a02-4ee2-8f2c-14d234e65e4f}&detailID=3580410..imamo takega, do 35 kg...je ap samo 5 m dolg. In tudi mi imamo fleksi le ko gremo kam na kakšen sprehod in j e ne morem imeti odvezane, je pa vseeno lahko malo "na daljše"

Ovcka

• *
Odgovori #833 : 30 April 2008, 12:26:49
Aja, so potem tudi taki do 35 kg.. No, ampak vseeno, tudi ta moj nov rdec je lep  :P

Drugace pa, tudi midva imava flexi samo za na take sprehode, kjer je lahko na dolgi spagi, ne pa odvezan, zaradi drugih ljudi, katerih je vcasih prevec vesel. Za sprehode v mesto in bolj obljudene kraje imam tudi jaz raje navaden povodec.  :) Je pa tale flexi kar razvada.. Parkrat gres z njim ven, in potem kar "pozabi" ko je na navadnem, da je treba pocasi hodit  ::)

Moj album

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #834 : 30 April 2008, 15:45:46
Verjemite, da se da tudi flexi na trak uničit če je pes zelo vstrajen...mi mamo takega kot Maja samo krajši trak...ga je pa Bal uniču ko nisem bila eno minutko pozorna...je pa itak res, da bo kmalu potrebno kupit novega (če ga sploh bom), ker bo šel naš fantič čez 50 kg...pol pride na vrste že tisti fleksi ko je kot en cegu... ::)

:)

Ovcka

• *
Odgovori #835 : 30 April 2008, 16:38:53
Verjemite, da se da tudi flexi na trak uničit če je pes zelo vstrajen...mi mamo takega kot Maja samo krajši trak...ga je pa Bal uniču ko nisem bila eno minutko pozorna...je pa itak res, da bo kmalu potrebno kupit novega (če ga sploh bom), ker bo šel naš fantič čez 50 kg...pol pride na vrste že tisti fleksi ko je kot en cegu... ::)

Jah, unici se ga sigurno lahko na hitro. Ampak ce zvau ve, da se povodcev ne grize, potem ni bojazni  ;) :P Drugace tale Giant varianta je pa res huda, ker sem gledala po tezi, ima hudic skoraj 1 kilo!! Se malo roke zraven nabildas, ce gres na sprehod z njim  :D :D :D

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #836 : 03 Maj 2008, 17:42:55
hej

No, mi ze od vceraj ne sepamo vec (v cetrtek je se malo tam pa tam posepal) tako da sta danes koncno po dolgem casu prisli na divjanje Kati in Dina  ;D Bili smo zunaj na travniku skoraj dve uri in pol, kjer sta se tamaledva ful znorela, nadivjala, naigrala. Cosmo je celo pridno laufal za frizbijem in ga skoraj vedno (na moje prosnje in prigovarjanje) prinesel nazaj  ;) Vreme je bilo tudi soncno, Kati je nekaj slikic naredila, tako da, res super  :D Moj kosmatinec sedaj ves zadihan pociva, cez pol ure bo pa verjetno ze spal kot top  :D :D

Torej, slikce sledijo.. :)

Lp..

Moj album

Dina

• *
Odgovori #837 : 03 Maj 2008, 21:10:17
hej

Kati je nekaj slikic naredila, tako da, res super  :D

Torej, slikce sledijo.. :)

Lp..