Ovckine zverinice

Ovcka · 359761

INES

• Vzreditelj
  • *
  • Tora
Odgovori #930 : 24 Maj 2008, 17:56:22
Joj kako ste vi pridni :) Čestitke vsem trem  :-* :-* :-*

..:::nemške doge By Dejan and Ines:::.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #931 : 25 Maj 2008, 19:15:39
hej

Hvala Ines  ;)

No, danes sva se pa kot ze receno odpravila v Pragersko na vzrejni pregled. Vse skupaj se je dogajalo na krasni lokaciji, v blizini strelisca, drugace pa mislim da je bil tukaj ribiski dom.  :) Vse naokoli voda, saj ne vem al so bila jezera ali ribniki, trava lepo pokosena, in ogromno sence. Tako da okolje res enkratno, vreme pa tudi cel cas soncno. Bilo je okoli 10 labradorcev, trije flati in trije zlatkoti. Od vseh skupaj sta bila le dva fanta, moj in pa se en labradorec, ostalo same pupe  :o 
Gor sva prispela okoli pol desetih, si nasla lustno mesto v sencki, se namestila.. Potem sem ga sla prijavit in placat, nato je pa sledilo cakanje. Treba ga je bilo se zmerit v visino (ima 60 cm) in pa pogledala je zobovje. Potem sem mu pa uresnicila zeljo po plavanju  ;D ;D Namrec cel cas je gledal, kako nekateri plavajo in prinasajo aporte, drugi niti niso hoteli v vodo po aport, Cosmo bi pa takoj sel, je bil ves neucakan, cvilil in stokal karnaprej  ::) ::) No, potem je ene 10 minut prinasal aport iz vode - ugotovila sem, da bo tole treba se vadit malo, kajti prinese ze, ampak ko pride ven, in ce me vidi, bo spustil, se stresel, in sele nato prinesel  ::) 
Potem sem ga prisilila, da je malo pocival, ravno toliko da se je vsaj malo posusil, in je ze spet postal tecen za v vodo. No, pa sem ga spustila se za ene 10 minut  :D :D No, potem ob enih smo koncno docakali cestitke in formalno podelitev vzrejnih dovoljenj, in odpravila sva se proti domu  ;)

Sedaj ze od treh spi kot top, zmatran u nulo; zdajle ga bom morala pokonc vrzt, da ga se ven peljem, potem pa vecerja in naprej spat  ;D

Uglavnem, sedaj imam doma plemenjaka za parjenje, ce bo koga (oz. kero) zanimalo  ;) ;) :P

Lp..  ;)

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

m_tejch

• *
Odgovori #932 : 25 Maj 2008, 19:41:34
čestitke  ;)

kala,runo,bella

• *
Odgovori #933 : 25 Maj 2008, 19:46:03
Aho!

Čestitke za vzrejno, itak pa ni bilo nič drugega za pričakovati, ker Cosmo je itak lepotec in pol  :-*

Lp
Ana

Macika

• *
Odgovori #934 : 25 Maj 2008, 20:03:18
Ovčka čestitke za vzrejno  :-*

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

*sara*

• *
Odgovori #935 : 25 Maj 2008, 20:06:59
Bravo bravo!
Čestitke tudi od naju ;)

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

Ewe

• *
Odgovori #936 : 25 Maj 2008, 20:24:04
Čestitke za opravljen vzrejni izpit!

Dina

• *
Odgovori #937 : 25 Maj 2008, 20:36:40
Majči in Cosmičk čestitke :D Niti nismo dvomili v vaju, ko je pa mali taka lepota :) Še par slikc od včeraj - za dokaz :P :P 8)

Šminker mali :-*

Tukaj je Dini zgleda moral pokazati svojo prinašalsko žilico

Tale mi je najbolj carska :D :D :D Kdo najde vsiljivca na sliki >:D

Tamara, Žak in Cosmo

Majči, Cosmičk in Dina

Divjaka

Majči, saj vem, da nisi nič huda, ker sem prilepila fotke 8) :P :P

Lp ;D

...sledi svojim sanjam

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #938 : 25 Maj 2008, 21:11:19
Cosmo čestitke......sedaj pa na lov za bejbami ;)

Lp

LittLe_sTaR*

• *
  • Quido <3
Odgovori #939 : 25 Maj 2008, 21:43:05
Čestiiitke :o

Ovcka

• *
Odgovori #940 : 26 Maj 2008, 13:54:32
Hvala vsem za cestitke!!  ;D ;D

Sedaj se moram samo se en dan spravit "updejtat" spletno stran in naredit malo reklame, ce bo potem kaj "uspeha" in podmladka  ;) :P :P

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #941 : 26 Maj 2008, 20:51:29
Hitro nasvet!

Cosmo ima ugrizno rano na usesu.. Ni sla skoz in skoz, ampak se vidi luknjica od zoba. Tudi kri ni takoj pritekla, ampak sele malo preden sva prisla domov - verjetno zaradi soka.

Zdajle sem prebrala v eni temi tole
Citiraj
Rane ugrizov se velikokrat okužijo zato poiščite veterinarsko pomoč, da vam veterinar predpiše ustrezne antibiotike. Tudi majhne rane ugriza se lahko okužijo.

Pa ne vem, ali klicati veterinarja ali ne?

Pomoc prosim??  :'(

Moj album

*sara*

• *
Odgovori #942 : 26 Maj 2008, 20:55:16
Če ni skozi bi js rekla da je samo pretisnjeno oz. preščipnjeno malo. Če veš da je pes ki je to storil zdrav js ne bi komplicirala, ampak samo razkužla pač, sicer pa upoštevaj nasvetu v citatu. Upam da bo Cosmo hitro (oz. do soboto) z zaceljenim ušeskom.

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #943 : 26 Maj 2008, 21:11:44
Če res ni velika rana, bi tudi jaz zaenkrat namazala samo z jodom. Jutri boš pa videla kako je, pa potem lahko ukrepaš naprej.

Lp

Ovcka

• *
Odgovori #944 : 26 Maj 2008, 21:59:39
Hvala obema..

Sem razkuzila s plivaseptom, pa bomo res videli jutri kako bo..  :-\

Moj album

m_tejch

• *
Odgovori #945 : 26 Maj 2008, 22:11:58
joj, kozmička je nekdo napadel  :(, upam da ni prehudo. Jaz bi počakala kakšen dan, in če se bo lepo celilo nebi nikamor hodila. Če pa opaziš, da bo kaj pordečelo pa kar hitro h vetu.

Ovcka

• *
Odgovori #946 : 26 Maj 2008, 23:03:04
joj, kozmička je nekdo napadel  :(

Mhm.. Ma ni prehudo, pomoje je bilo malo soka in pa pac mala ranica je od enega cekana..

Drugace pa, da ne bo kdo mislil, da je Cosmo povzrocil fajt.. Bilo je tko.. Moj privezan, lih odpravljali smo se domov iz agilityja, pa prileti en belgijc, ga ovohava od zadi in ga hoce naskoct. Cosmo zarenci, kao pust me in se hoce umaknit, on mu pa samo za vrat skoci, in ga zacne grizt za vrat in po glavi, ker se mu pac moj ni podredil.. V tistem prileti se belgijka, in oba v Cosmota.  :'( :'( Jaz sem samo spustila povodec, da se je imel sanso branit, in se obrnila stran, ker je bil prevec grozen prizor.. Ko so ostali spravili belgijca stran, je Cosmo samo zacudeno obstal in gledal, nic mu ni bilo jasno. Hitro smo ga pogledali ce je kaj narobe, ampak ni bilo videt razen male rdecine v usesu nic. No, in greva domov, pred hiso pa opazim da ima krvavo uho. Mu grem gledat in opazim luknjico v uhlju..  :'(

Drugace pa, rapgirl, sorci za mojo (mogoce) pretirano reakcijo ob odhodu iz poligona, ampak ocitno moji zivci enostavno niso zdrzali  :-[ Upam, da mi nikoli vec ne bo treba dozivet tega, kako ne ena, ampak kar dve mrcini grizeta mojega bozga revcka  :'( :'( (..in pa kako mi pride pred oci prizor, da ga zgrizeta do smrti..)

Moj album

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #947 : 26 Maj 2008, 23:35:51
 Bogi Cosmo :( :(

Upam, da se rana cim prej zaceli ter vse skupaj ni pustilo prevec psihicnih posledic.

Ovcka vem kako je to, smo  tudi doziveli nekaj podobnega. Odvezana dva RW, ki jih lastnik ni imel pod nikakrsno kontrolo. K sreci se je dobro koncalo in je manjkalo samo par sopov dlake. Sem pa bila jaz v soku menda se par dni.

Cosmo, drzi se :-* :-*

Ovcka

• *
Odgovori #948 : 27 Maj 2008, 11:21:59
Upam, da se rana cim prej zaceli ter vse skupaj ni pustilo prevec psihicnih posledic.

Tole tudi jaz mocno upam..  :-\ Sploh bomo videli kako bo prenesel naslednje srecanje s kasnim belgijcem.. Ampak je pa danes ves tak cuden, zunaj ni nic vlekel (ze vceraj ko sva sla domov ne), doma kar lezi in spi ze cel dan.. Bomo videli kako bo zvecer na sprehodu..

Pa izkazalo se je, da je le slo skoraj cist skozi, kajti na drugi strani je danes tko temno rdece od krvi - kar vceraj ni bilo..  :-\

A se take luknjice cisto lepo zacelijo nazaj, ali bo imel zdaj piercing na usesu?

Moj album

Macika

• *
Odgovori #949 : 27 Maj 2008, 12:06:54
Bogi Cosmo  :'( Tudi jaz upam da mu ni pustilo kakšnih psihičnih posledic.

Mislim, da se te luknjice lepo zacelijo, je imel fantov labradorec tudi luknjico čez uho (ga je pitbul napadel) pa zdaj ni nič več videt.

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #950 : 27 Maj 2008, 12:51:58
Joj Cosmo, upam da bo vse ok. Bogi revcek, nastrada cisto po nedolznem, ker nekateri neotesanci ne morejo imet pripetih psov :-X

Glede luknje ne vem, psica si je pa enkrat raztrgala uho za ca. 2 cm.. napicila uhelj na ograjo, potegnila in strgala. Pa se je cisto lepo zacelilo. Poznala se je rahla brazgotinica, ki jo je pa itak prekrila dlaka, tako da je bilo vse ok.

Zadnjic sva vama trobila.. sem mahala, ampak predno sem lahko zacela, ker prej sem mogla se dopovedat zakaj mora psom trobit.. je malo trajalo, pa sva bila ze kaksen meter stran ;D Sva se pol se full smejala, ko mu recem daj poplozaj.. pa prav kaj, psu naj trobim?!? Jaz pa nazaj,.. kaksnemu psu, to ni pes, to je Cosmo :D Me gleda ves zacuden, nic jasno, pa pravi ok Cosmo, ampak a Cosmo ni pes? - bukselj, kak pes, to je zlatko :D Ocitno se mi ze kisa od te prisilne bolniske ;D

rapgirl

• *
Odgovori #951 : 27 Maj 2008, 14:35:19
Ovčka sej ni panike. Bi tudi jaz tako reagirala. Ajka pozdravlja Cosmota in mu pošilja koš  :-* da se bodo rane hitro zacelile.

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #952 : 27 Maj 2008, 14:43:10
Kako se pa Cosmo na splošno razume s psi?

Dina

• *
Odgovori #953 : 27 Maj 2008, 14:46:28
Če lahko malo komentiram, kot zunanji opazovalec - Cosmičk se fajn razume z drugimi pesjani ;) Sem sigurna, da ni sam iskal "fajta" ;)

Še dokaz - prvo srečanje Cosmička in Dine :)

...sledi svojim sanjam

rapgirl

• *
Odgovori #954 : 27 Maj 2008, 14:53:20
Cosmo se s psi dobro razume. Saj iz mojih izkušenj, ker imamo agilityši spuščene pse ko pripravljamo in pospravljamo ovire, pa ni bilo nič narobe. Kot priča lahko povem, da Cosmo tukaj ni bil nič kriv.

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #955 : 27 Maj 2008, 14:57:44
Ah, saj nisem namigovala, da je on česa kriv  :) Sam če se je do zdaj lepo razumel z njimi, mu verjetno napad ni toliko škodil, da bi fajter ratu

*sara*

• *
Odgovori #956 : 27 Maj 2008, 15:02:02
Ma ja Ovčka, to so teli anši zlatkoti, rivo je tudi enkrat ena majhna zverinca začela nekaj nalajat in se vanjo zaganjat, in ona sam trda in gledala. (je blo ap dovolj da sm fajn zakričala in je šel stran). Se ne znajo postavit zase ::)  :-\

rapgirl

• *
Odgovori #957 : 27 Maj 2008, 15:03:28
K sreči jih rešuje dlaka, ki je dolga in gosta.

*sara*

• *
Odgovori #958 : 27 Maj 2008, 15:35:33
ja res je :)

Ovcka

• *
Odgovori #959 : 27 Maj 2008, 17:12:05
Macika aha, hvala za info  ;)

Nelly saj si imela prav, Cosmo itak ni pes, je zlatko!  :P In si mi dala prav za tuhtat za par sekund, mi ni takoj ustekalo kdo nam ploza  ;)

rapgirl hvala za lepe zelje  ;) Posiljava Ajki nazaj  :-* :-*

Nika do sedaj je imel samo eno "neprijetno" izkusnjo, ko ga je enkrat ko je bil se mali en husky za vrat zgrabil.. Ampak se je vedno lepo razumel z ostalimi, lepo igral in vse.. Samo do igrac je malo posesiven, in zarenci ter zbezi z vsem kar je za igrat - ampak ugriznil nebi nikoli!  :) Tako da tole zdaj je bilo veliko bolj resno, tako da bomo se videli ce bo se naprej tako "flegma"  :-\ Mogoce pa samo belgijcev ne bo maral (pa mu cisto nic ne zamerim, in ga tudi nikoli vec ne pustim blizu kaksnemu!).

*sara* ma ja.. Sej zato me je bila se vecja groza, ker nisem vedela ce se bo sploh branil. Ubistvu se ne spomnim vec podrobnosti, ker tudi gledat nisem hotela/mogla, ampak zobe je pa pokazal, ceprav ne vem ce mu je uspelo ugriznit nazaj, ko je bil un na njemu  ::)

In ja, hvalabogu za dlako.. Pa hvalabogu da ga ni pod vrat ugriznil, ko je postrizen..  :-[

Moj album