hej
Prejle zvecer sem imela pa ne-pasjo "dogodivscino".. Ravno, ko se je zacel delat mrak, jaz veselo zracim sobo, berem pesjanarja in mi za hrbtom zaropota kot pri norcih.. Me je skor kap.. In je samicka od kosa (kosovka) priletela in se zaletela v okno (pol sem imela odprtega, pol zaprtega). Tooook je zaropotalo, jo odbilo, in slism ko pade se dol spodi na tla (mi stanujemo v drugem nadstropju, tako da je padla cca 10m globoko na beton pred vrata trgovine)

Grem s strahom pogledat skozi okno, in vidim da lezi spodaj na hrbtu ampak da se premika.. Nekaj casa tuhtam kaj naj, potem se odlocim, vzamem rokavice in grem dol gledat. Pridem zraven, vidim da ful globoko diha.. Jo poiskusim postavit na tacke, ampak malo spanicari in sfrfota, in se sama nekako postavi na nogice. Gledam, krvi nikjer nic, lepa cista je bila, vrat ji je lepo stal (najbolj me je bilo strah, da si je vrat zlomila), kljuncek je bil tudi cel, ostalo pa niti nisem vedela kako naj pogledam. Jo nezno primem, je bila ful pridna, se je pustila, in jo nesem pod eno grmovje na travo (pripravljalo se je h dezju). Ko sem jo nesla se je z nogicami prijela mojega prsta

No, in jo lepo postavim na tla, se malo umaknem in cakam kaj bo. Nekje dalec je zazvrgolel en kos, je takoj pogledala, sama tudi poiskusila ampak ni slo.. Je samo kljun odpirala in se vedno malo globlje dihala.. Potem sem pocakala se ene 15 minut v blizini, tok da sem jo videla kaj bo, in se je malo pomirila. No, pa sem sla domov in jo pustila spodaj pod grmovjem (na drevo jo nisem upala dat, ker nisem vedela ce se bo lahko obdrzala na veji, domov jo pa tudi nisem mogla odnest, ker nimamo nobene kletke/skatle/cesarkoli, da bi bila lahko notri), potem pa se cakala nekaj casa na oknu, ce bo slucajno odletela, ampak ni (bil je ze kar precej mrak). Je pa ocim prisel pol cez kaksno uro domov, pa smo mu z mami rekle naj gre pogledat ce je se tam, pa je ni bilo vec. Tako da, mocno upam, da ji je uspelo v grmovju najti zavetje, da je bila samo v hudem soku, in da bo zjutraj lepo odletela v svoje gnezdo..

Pa se malo novic o (tavecjem) kosmatincu.
Danes po stanovanju ze normalno hodi, nic vec ne sepa, ga ocitno ne boli vec (tok). Rane se lepo susijo, kri ni vec tekla, vceraj sva cez dan mazala z bepanthenom, zvecer se enkrat razkuzila s plivaseptom in namazala s kremo, za ven imava sicer se vedno copatke, ampak ce bo slo takole naprej, jih pomoje tam nekje v ponedeljek ne bo vec rabil..

Je pa gospod ze malo tecen, ker "nic ne dela" in ne divja (prej sva doma trikce in poslusnost delala, kolikor nama prostor dopusca), in prej zvecer ko sva sla ven sploh ni hotel lulat. Je trmo zganjal, je mislil da bo dosegel, da bo dalj casa zunaj. Pa mu ni uspelo. Sedaj bo pa treba celo noc drzat (od sterih popoldne do osmih zjutraj)
Ja, vem, zleht sem, ampak podje*avat in izsiljevat se pa ne pustim..Lp..