Ovckine zverinice

Ovcka · 360187

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #1380 : 29 September 2008, 21:32:32
Pa se en video od danes  K L I K  ;D ;D

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1381 : 30 September 2008, 21:46:12
hej

No, danes sva imela pa po vec kot enem mesecu pavze uspesen trening agilityja  :D :D Povrhu vsega, nam je nasa trsica postavila progo za dvojko, in pa palice na 65.. Ampak mu je slo presenetljivo dobro  :o Palice je podru ene tri potem bolj proti koncu (po cetrtem/petem teku), ko je bil ze utrujen, tunel ni bil grozen, guma in gugalnica tudi ne, delal je s takim veseljem da ga je bilo ful dobro gledat  ;D ;D Res sem ponosna nanj, tako da, prijavila naju bom na sobotno tekmo, ki je pri nas, pa gremo probat odlaufat  ;D Mogoce nama celo uspe brez disk  :P

Bomo videli  ;)

Lp..

Moj album

rapgirl

• *
Odgovori #1382 : 01 Oktober 2008, 12:26:48
Mi bomo pa navijali!

DAJMO COSMO!  :P

:P

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy

Ovcka

• *
Odgovori #1384 : 05 Oktober 2008, 03:53:00
Ovcka kako je šlo danes?

Ah, tri izogibanja, pa disk..  :-\ Vec napisem kasneje..  ;)

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1385 : 05 Oktober 2008, 21:19:05
hej

No takole, pa je se en deloven vikend za nami  ;)

Najprej sobota: torej, agility.. Prva tazaresna tekma (ce ne stejem tistega 4fun). Jaz optimist sem mislila, da bo tamau laufu tako kot je v torek na treningu, ampak ni slo tako gladko.. Pri agiju je najprej tekel mimo drugega skoka (se mu je prevec mudilo) prvo izogibanje, takoj zatem je moral oblajat tunel, drugo izogibanje.. Potem tretje pa nisem sigurna, ali je bilo pri slalomu, ali kasneje se pri enem skoku  :-[ S posnetka se ne vidi dosti dobro, spomnem se pa tudi ne.. Ma vseeno, uglavnem, disk.. Ostalo je drugace presenetljivo dobro odlaufal.. No, se vedno se moram jaz malo unesti, se "naucit" bolje kazat in laufat ter zraven razmisljat kaj delam.. Itd  ;) Pocasi bo.. Bova se sla na kaksno tekmo, da spozna se druge ovire, pa ni hudic da nekoc odlaufa z nulo  :P
No, pri jumpingu je se vecjo bedarijo naredu.. Je pa slalom zaje***.. Ze tako ga ne zna, mu moram kazat, in seveda je ravno med slalomom nekaj izven parkurja zagledal, in itaq ni videl, kam mu kazem.. Seveda se je zmotil, prvic, drugic, oz vmes se mi zdi da sva bila ze disk.. Ne vem  :-[ Na koncu, ko sva poiskusila tretjic in se je zmotil, sva sla od zacetka, potem ga je pa naredil..  :-\

Torej, nauciti se je treba boljsega vodenja, pes se mora naucit slalom, potem bo pa se kaksna tekma.. Za tacas pa skoraj boljse da se ne smesiva vec na tekmah.. Aja, filmcek pride.. 

No, danes je bila pa tudi delovna nedelja. Namrec vstala sem ze ob pol stirih, kajti ob stirih je bil odhod na Ptuj, in od tam naprej z Viktorjem v Djurdjevac na delovni izpit za retrieverje (in pa IPO za Figara).. Ker so pac nas slovenski TP-R, ki bi moral biti vceraj (iz meni se vedno neznanih razlogov) odpovedali, smo se odpravili dol, ker pac to rabimo za sampionat.. No, prijavljenih je bilo vsega skupaj 16 prinasalcev (nekaj labradorcev, ful zlatkotov, en flat), od tega smo bili stirje za delovni izpit, ostalih 12 pa za IPO (oz po nase PNZ). No, naj kar na zacetku povem, da je IPO opravilo le 8 udelezencev (stirje so padli, ker pac niso pokazali zanimanja za divjad), delovni izpit smo pa vsi stirje pozitivno opravili  ;D ;D
No tako, ob pol osmih smo bili zmenjeni v Djurdjevcu, in se skupaj naprej odpelali v njihovo lovsko drustvo. Ko smo uredili vse papirje, placali izpit, smo se odpravili na lokacijo, kjer je potekala loceno tekma in pa IPO. Tako da smo zaceli ob 10h.. No, kako je bilo pri IPO ne vem, ampak nas delovni izpit je trajal cele 3 ure  ::) Testirali so pa cisto vse.. Obnasanje na strel, vodljivost na povodcu, vodljivost brez povodca, odlaganje s strelom (lastnik skrit tako da ga pes ne vidi), vlecka fazana, prosto iskanje dveh kosov fazana, vlecka zajca, prosto iskanje dveh zajcev, delo v vodi in ob vodi (preiskovanje brega in vode), prinasanje race iz vode ob strelu, in pa splosna vodljivost skozi celo tekmo, volja do dela, ter vsako prinasanje posebej ocenjeno..
Ne bom pisala podrobnosti, kako je vse skupaj potekalo, ker je res ful za napisat.. Ampak, na koncu sva si prisluzila 111 tock od 160 moznih, ter opravila izpit z oceno Dobro..  :) Kar glede na to, da nisva dosti vadila s fazanom in zajcem (nic spljoh) je zadovoljiv rezultat.. Ceprav presenetil me je ful pri vlecki zajca, ki jo je naredil enkratno.. S smrckom pri tleh, takoj po sledi, in takoj nasel, ampak je bil problem prijet.. Samo po par malo bolj strogih ukazih je le prijel in prinesel..  :o :)
Aja, sodil nam je priznan kinoloski sodnik Josip Sabo.. Bil je korekten, strog, ze vnaprej je povedal ce kakrsnokoli divjad (fazan, zajec, raca) ne bojo prinesli, izpit ne bo narejen.. Ampak, mislim da smo vsi dobili oceno dobro, in tako opravili izpit (za dobro je od 85-126 pik)..  :)
Aja, no, pa da se Figara pohvalim.. Odlicno je izvedel vsa prinasanja, in uspesno naredil IPO  ;D

Zdaj smo pa utrujeni, voznje je bilo kar nekaj, da ne govorim kok smo danes delali (oz mali je, tok ko se nikoli ni).. Kajti tri ure izpita, za stiri tekmovalce, je ful  ::) Ampak ok.. Glavno da je to za nami  ;) ;)

Lp..

Moj album

sasha

• *
Odgovori #1386 : 06 Oktober 2008, 06:52:45
Ovcka a ti velja tekma opravljena na Hrvaskem? Kolikor jaz vem pri nas ne velja.. ???

Je pa res zanimivo vprasanje zakaj je odpadla tekma? Ena in edina, ki jo imamo na leto..In koliko razstavljalcev je bilo zato oskodovanih, ker ne morejo delati sampionata..

Ovcka

• *
Odgovori #1387 : 06 Oktober 2008, 06:57:07
Ovcka a ti velja tekma opravljena na Hrvaskem? Kolikor jaz vem pri nas ne velja.. ???

Kakor sem gledala/iskala/raziskovala.. Nikjer v pravilniku NE pise, da tekme v tujini ne veljajo, in da velja samo tekma opravljena v Sloveniji.. In glede na to, da so nam zapravili edino moznost za pridobitev delovnega izpita pri nas, se mi zdi da mi je dovoljeno it na izpit tja, kamor hocem, tako da bo to za mano, in da lahko nadaljujeva lov za sampionatom, ne pa da se mi zaradi tega to zamakne za eno leto..  ::)

Ti pa povem tocno kaj bom ustimala na KZSju, ko bom nesla potrdilo o opravljenem izpitu gor..

Moj album

sasha

• *
Odgovori #1388 : 06 Oktober 2008, 09:04:18
Ovcka daj please javi..ker je ena nasa sprasevala, pa so ji rekli, da ne velja..da mora biti tekma opravljena v Sloveniji :-\

Se pa seveda strinjam s tabo..res se mi zdi grdo od kluba, da takole zafrkne ne vem koliko ljudi..

mika-nelly

• Gost
Odgovori #1389 : 07 Oktober 2008, 08:35:58
ja men tudi ni logično,da pa zdej mora nekdo čakat še eno leto... če težiš k nekakšnim ciljem, eno leto pomeni ogromno, pa ne vidim razloga zakaj čakat,če imaš možnos nekje drugdje naredit kaj rabiš...

ovčka- z naše strani vse čestitke in veliko  :-* :-* za pridnega cukrčka ( za agility se pa ne sekirat, časa je na pretek ;) )

Bella*Luna

• *
Odgovori #1390 : 07 Oktober 2008, 17:32:25
Še od nas čestitke za še en - uspešno opravljen izpit  ;D Bravo bratec.  ;D

Ovcka

• *
Odgovori #1391 : 09 Oktober 2008, 16:47:45
Punce, hvala za cestitke!   ;)

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1392 : 11 Oktober 2008, 13:17:39
hej

No, da porocam :)

Danes je prislo po posti potrdilo od KZSja o opravljenem delovnem izpitu  :o  :o V sredo, ko so imeli uradne ure sem jim namrec osebno odnesla list z rezultati izpita in pa kopijo rodovnika. Med drugim sem tudi povprasala kako je glede tega, o priznanju tega izpita (oz. po besedah nekaterih - o nepriznanju)  :) In dobila naslednjo informacijo: "Ker so kategorije na teh hrvaski tekmi, katere sem se udelezila cisto isti kot tisti na nasi TPR tekmi v prinasanju, je izpit brez problema priznan. In ta tudi velja na razstavi za vpis v razred delovnih."  :) Tako da, vsi ki dvomite v to, evo uradna informacija iz kzsja.. Aja, je pa ena stvar. Ko pa hoces uveljavljat CH INT, potem pa po pravilih FCIja rabis tekmo v maticni drzavi ali mednarodno tekmo v prinasanju. ;)

To je to, upam da bo ta informacija pomagala komu, ki tako kot jaz nestrpno pricakuje naso enkrat letno organizirano tekmo..  ;)

Aja, pa se to. Izvedela sem zakaj je bila TPR tekma pri nas odpovedana.. Uradna razlaga, zato ker KZS ni pravocasno sprejel novega pravilnika SKRja..  ::) Tako da, bogsigavedi kdaj dejansko bo naslednja tekma, ce bojo to odpovedano prestavili in izvedli se letos, ali res sele cez eno leto (ce sploh). Tako da, moj predlog, vsi z retrieverji, ki stremite k nekim ciljem, zacnite razmisljat o drugih moznostih..  :)

Tako, to je to.. Midva imava pa danes na sporedu se malo treninga, namrec jutri se bova udelezila zadnje letosnje tekme v ROju  ;D Drzite pesti!  ;)

Lp,
Maja

p.s.
Potrdilo o opravljenem delovnem izpitu + postnina stane 16,50 eur..  :-\

Moj album

rapgirl

• *
Odgovori #1393 : 11 Oktober 2008, 13:20:11
Ovčka: bomo držali pesti za jutri. Pa še enkrat čestitke za izpit! ;)

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

Ovcka

• *
Odgovori #1394 : 11 Oktober 2008, 14:49:43
Hvala rapgirl!  ;)

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1395 : 11 Oktober 2008, 21:06:45
Aja, drugace sem pa koncno po enem mesecu nasla cas in updejtala Cosmotovo stran  :-[ Sedaj so vpisani vsi rezultati v zadnjem mesecu  ;) Se vedno me pa caka montaza filmcka iz agility tekme iz Trbovelj (ampak za tistega se ne mudi - noben noce gledat izogibanj in diska)  :P

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1396 : 12 Oktober 2008, 19:32:59
hej

Tako, pa je za nama druga tekma RO I  ;D ;D Vreme smo imeli lepo, tja do eno uro preden sva bila na vrsti je bila megla, potem sonce  :-\ Ampak ok, ga ni prevec motilo.. Proga je bila precej zahtevna, imeli smo gugalnico, visinski skok in tunel, dve vaje s stozci (spirala in vijuganje), in ostale kar tezke vaje.. Pa kljub temu sva tekmo opravila samo z manjsimi napakami, dosegla 132 tock (od 150ih), ter koncala na uspesnem 7. mestu!!!  :D :D Uvrscenih je bilo 17 tekmovalcev, dva sta bila pa disk.. Uglavnem, za moje pojme super uspeh, pa tudi delal je malo boljse kot zadnjic (ceprav je pik manj)..
No, v skupnem sestevku za DP v letu 2008 sva pa koncala na 17. mestu (od okoli 35 vseh tekmovalcev)  ;D

Uglavnem, uzivali smo (malo je bilo samo nadlezno cakanje, ampak smo preziveli), potem na koncu sem ga peljala se malo okopat v Savo, tako da je bil ves srecen  :D

Sedaj pa seveda spi kot top  :P

Lp,
Maja

Moj album

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy

rapgirl

• *
Odgovori #1398 : 12 Oktober 2008, 20:51:29
Ovčka čestitke!  :o

Dina

• *
Odgovori #1399 : 12 Oktober 2008, 21:01:05
Čestitke tebi in Hoikerju :D

...sledi svojim sanjam

Macika

• *
Odgovori #1400 : 12 Oktober 2008, 21:09:29
Čestitke!  :-*

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

Ovcka

• *
Odgovori #1401 : 13 Oktober 2008, 06:49:55
Hihi, hvala vsem!  :-*

Moj album

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #1402 : 13 Oktober 2008, 07:03:12
Ovčka...čestitke tudi od mene :P velja tudi za pretekle dosežke. Bravo vidva ;)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #1403 : 13 Oktober 2008, 07:19:27
Čestitke za 7. mesto :)

A-Tsa-Rja

• *
Odgovori #1404 : 13 Oktober 2008, 07:25:36
Čestitke !  ;D

Rinchy

• Moderator
Odgovori #1405 : 13 Oktober 2008, 15:58:58
Čestitke!

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

Ovcka

• *
Odgovori #1406 : 13 Oktober 2008, 17:27:07
Hvala, hvala!  ;D

Sedaj razmisljam, ce bi naslednje leto nadaljevala v RO II  8) Tam je vsaj manj konkurence, pa kakor vem, pogoj ze imava  :P

Moj album

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
Odgovori #1407 : 13 Oktober 2008, 18:13:06
Malo gledam po temah in tako...

Čestitke!

...:::life is not about waiting for the storm to pass, its about learning to dance in the rain:::...

Ovcka

• *
Odgovori #1408 : 14 Oktober 2008, 15:17:31
Hvala!  ;)

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1409 : 14 Oktober 2008, 19:58:02
Lihkar iz agility treninga.. Najnovejsa novica: Cosmo zna slalom!!!  :o :o :o

Brez kazanja, s fuuul vzpodbujanja, in ga zna..  :)

Moj album