hej
No takole, pa je se en deloven vikend za nami

Najprej sobota: torej, agility.. Prva tazaresna tekma (ce ne stejem tistega 4fun). Jaz optimist sem mislila, da bo tamau laufu tako kot je v torek na treningu, ampak ni slo tako gladko.. Pri agiju je najprej tekel mimo drugega skoka (se mu je prevec mudilo) prvo izogibanje, takoj zatem je moral oblajat tunel, drugo izogibanje.. Potem tretje pa nisem sigurna, ali je bilo pri slalomu, ali kasneje se pri enem skoku

S posnetka se ne vidi dosti dobro, spomnem se pa tudi ne.. Ma vseeno, uglavnem, disk.. Ostalo je drugace presenetljivo dobro odlaufal.. No, se vedno se moram jaz malo unesti, se "naucit" bolje kazat in laufat ter zraven razmisljat kaj delam.. Itd

Pocasi bo.. Bova se sla na kaksno tekmo, da spozna se druge ovire, pa ni hudic da nekoc odlaufa z nulo
No, pri jumpingu je se vecjo bedarijo naredu.. Je pa slalom zaje***.. Ze tako ga ne zna, mu moram kazat, in seveda je ravno med slalomom nekaj izven parkurja zagledal, in itaq ni videl, kam mu kazem.. Seveda se je zmotil, prvic, drugic, oz vmes se mi zdi da sva bila ze disk.. Ne vem

Na koncu, ko sva poiskusila tretjic in se je zmotil, sva sla od zacetka, potem ga je pa naredil..

Torej, nauciti se je treba boljsega vodenja, pes se mora naucit slalom, potem bo pa se kaksna tekma.. Za tacas pa skoraj boljse da se ne smesiva vec na tekmah.. Aja, filmcek pride..
No, danes je bila pa tudi delovna nedelja. Namrec vstala sem ze ob pol stirih, kajti ob stirih je bil odhod na Ptuj, in od tam naprej z Viktorjem v Djurdjevac na delovni izpit za retrieverje (in pa IPO za Figara).. Ker so pac nas slovenski TP-R, ki bi moral biti vceraj (iz meni se vedno neznanih razlogov) odpovedali, smo se odpravili dol, ker pac to rabimo za sampionat.. No, prijavljenih je bilo vsega skupaj 16 prinasalcev (nekaj labradorcev, ful zlatkotov, en flat), od tega smo bili stirje za delovni izpit, ostalih 12 pa za IPO (oz po nase PNZ). No, naj kar na zacetku povem, da je IPO opravilo le 8 udelezencev (stirje so padli, ker pac niso pokazali zanimanja za divjad), delovni izpit smo pa vsi stirje pozitivno opravili

No tako, ob pol osmih smo bili zmenjeni v Djurdjevcu, in se skupaj naprej odpelali v njihovo lovsko drustvo. Ko smo uredili vse papirje, placali izpit, smo se odpravili na lokacijo, kjer je potekala loceno tekma in pa IPO. Tako da smo zaceli ob 10h.. No, kako je bilo pri IPO ne vem, ampak nas delovni izpit je trajal cele 3 ure

Testirali so pa cisto vse.. Obnasanje na strel, vodljivost na povodcu, vodljivost brez povodca, odlaganje s strelom (lastnik skrit tako da ga pes ne vidi), vlecka fazana, prosto iskanje dveh kosov fazana, vlecka zajca, prosto iskanje dveh zajcev, delo v vodi in ob vodi (preiskovanje brega in vode), prinasanje race iz vode ob strelu, in pa splosna vodljivost skozi celo tekmo, volja do dela, ter vsako prinasanje posebej ocenjeno..
Ne bom pisala podrobnosti, kako je vse skupaj potekalo, ker je res ful za napisat.. Ampak, na koncu sva si prisluzila 111 tock od 160 moznih, ter opravila izpit z oceno Dobro..

Kar glede na to, da nisva dosti vadila s fazanom in zajcem (nic spljoh) je zadovoljiv rezultat.. Ceprav presenetil me je ful pri vlecki zajca, ki jo je naredil enkratno.. S smrckom pri tleh, takoj po sledi, in takoj nasel, ampak je bil problem prijet.. Samo po par malo bolj strogih ukazih je le prijel in prinesel..

Aja, sodil nam je priznan kinoloski sodnik Josip Sabo.. Bil je korekten, strog, ze vnaprej je povedal ce kakrsnokoli divjad (fazan, zajec, raca) ne bojo prinesli, izpit ne bo narejen.. Ampak, mislim da smo vsi dobili oceno dobro, in tako opravili izpit (za dobro je od 85-126 pik)..
Aja, no, pa da se Figara pohvalim.. Odlicno je izvedel vsa prinasanja, in uspesno naredil IPO

Zdaj smo pa utrujeni, voznje je bilo kar nekaj, da ne govorim kok smo danes delali (oz mali je, tok ko se nikoli ni).. Kajti tri ure izpita, za stiri tekmovalce, je ful

Ampak ok.. Glavno da je to za nami

Lp..