Ovckine zverinice

Ovcka · 359714

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #1411 : 15 Oktober 2008, 20:55:40
 ;) ;)

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #1412 : 16 Oktober 2008, 18:56:58
Priden ;) Zdej pa kar na tekme ;D

Ovcka

• *
Odgovori #1413 : 16 Oktober 2008, 21:53:40
Mhm.. Prideva v soboto v Naklo  :P

Moj album

rapgirl

• *
Odgovori #1414 : 16 Oktober 2008, 22:06:02
KONČNO! Jupi! Komaj čakam, da bo tekma. Hihi, to bo še veselje.

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #1415 : 17 Oktober 2008, 07:11:00
Mhm.. Prideva v soboto v Naklo  :P

Fajn...te pocukam za rokav ;D

Ovcka

• *
Odgovori #1416 : 17 Oktober 2008, 07:16:31
Helena velja!  ;)

Moj album

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #1417 : 18 Oktober 2008, 20:29:06
Danes pa smo videli Cosmota v akciji!  ;D

LP, Maja

SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #1418 : 18 Oktober 2008, 20:31:55
Ej, Maja nič te nisem cukala, ker nisem utegnila do Nakla :-\ Je prišlo nekaj vmes in se mi ne bi izšlo oz. bi mogla prav kmalu it. Pa sem se odločila da je bolje da grem za ta čas z Mondom na en malo daljši sprehod. Je bilo pa zjutraj kar mrzlo :)

Kako vama je šlo?

Ovcka

• *
Odgovori #1419 : 19 Oktober 2008, 09:58:11
hej

Majchy ti Cosmota v akciji, jaz pa (koncno) Fibi v zivo  :D :D

MUNDUS skoda, pa drugic.. Drugace pa, evo porocilo  ;)

Torej, vceraj Naklo, agility.. Spet razen mojega cudnega in nerodnega vodenja  :-[  nama je slo kar ok (ceprav sva bila disk).. Pred prvim tunelom zopet izogibanje, pred slalomom izogibanje, ker je bil prehiter in skor mim letu, potem je cel slalom skoraj sam delal, ena napaka edino na sredini (sva jo popravila), in potem je zagledal gospodicno, ki je sedela na parkurju cisto naravnost naprej od slaloma, in njenega psa pod stolom, in potem se enega borderja ki je stal napol v parkurju, in seveda letel posnofat zadeve..  ::) ::) In takrat mislim da sva bila disk. Potem mu je do konca se vseeno slo ok, mislim da je edino preskocil cono na palisadi, ostalo pa bp.. Tudi skozi tadrug tunel je sel takoj..  :)
No v jumpingu je pa najprej skoraj tekel v tunel, ampak sem ga pravi cas ustavila, tako da tam ni bil disk, in potem sva imela probleme s slalomom  ::) Ce se prav spomnim je najprej zgresil vhod, sva popravila, in lepo do konca, ampak mimo zadnje palice.. In se enkrat, no v tretje mu je pa uspelo.. Potem je slo kar ok do konca, samo jaz sem se skoraj vmes zgubila (malo tricky proga za moje pojme).. Tako ta, v jumpingu pa res ne vem, zakaj sva bila disk..  :-[ Ce je kdo kaj vec videl, se priporocam za info  :P

Aja, posnetki sledijo.. Hvala kamermanki Maji, ki naju je pridno snemala (tisto polovicno snemanje v agiju ji je oprosceno, so bili pac moteci dejavniki - moj pes ki leti skoraj ven iz parkurja  :P)

Lp,
Maja

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1420 : 19 Oktober 2008, 17:14:18
Evo posnetek najinih tekov zadnjic iz agility tekme v Trbovljah.. K L I K  ;)

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1421 : 21 Oktober 2008, 18:09:16
Pa se agility Naklo..   K L I K  ::)

Drugace je pa danes dobil nov platnen boks  ;D Tocno takega.. Za moje pojme precej ugodna cena, ceprav je skoraj malo velik  :-[ Ampak ok, tale je XXL, naslednjo manjso imajo M, tista mu pa sigurno "nebi bila prav".. Aja, pa ogrodje je narejeno iz palic premera skoraj 2 centi, tako da skoraj ni sanse, da bi se mi v boxu prevrnil na bok.. Zato mu ga ze nisem prej kupila, ker sem iskala primernega..  ;) No, ta sedaj je pa dovolj velik, da bo nekoc prostor za dva psa  :D :D

Lp..

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1422 : 21 Oktober 2008, 19:07:52
Tako ta, v jumpingu pa res ne vem, zakaj sva bila disk..  :-[

Sedaj po parkratnem gledanju videa vem  ::) Ko se je zmotil pri slalomu sem ga peljala popravljat na napacno palico (in v napacno smer)  ::) ::) :-[

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1423 : 26 Oktober 2008, 09:13:37
hej

Tukaj imate eno fotozgodbo, ki je sicer stara ze en mesec, ampak v vsem kar se je dogajalo sem jo pozabila objaviti.. Naslov bi pa (po geekovsko) lahko rekla: "How to suck up to a cat in 5 steps"  :P :P

1. korak

2. korak

3. korak

4. korak

5. korak in zmaga  :D :D

In potem ima macek dovolj vsega prilizovanja, in gre.. In je pes kralj sedezne  :D

Lp..  ;)

Moj album

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
Odgovori #1424 : 26 Oktober 2008, 09:20:30
Super slike!  :)  :-*

Lp,Nika

...:::life is not about waiting for the storm to pass, its about learning to dance in the rain:::...

Ovcka

• *
Odgovori #1425 : 27 Oktober 2008, 20:33:00
Hvala Nika  :)

Takole pa izgleda njegov nov "hotel"  ;D Res je ful dober, ker je ogrodje fuul mocno, ni sans da se prekucne, in pa odpira se spredaj in iz strani.. Zaenkrat totalno zadovoljna z nakupom  8)

Lp..

Moj album

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #1426 : 27 Oktober 2008, 20:40:27
Iiiii kak hotel!  :o Kje si pa to kupila? :)

Phoebe se je pa v mojem Ferplastu že prekucnila na bok...  :D :D :D

LP, Maja

Macika

• *
Odgovori #1427 : 27 Oktober 2008, 20:45:25
Hehe dobra zgodba  :D Cosmo je tak cukr ko spančka  :-*

Nobel hotelček ima, mu paše rdeča barva  :P

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

Ovcka

• *
Odgovori #1428 : 27 Oktober 2008, 20:49:34
Majchy kupila sem ga tukaj  :)

Hehe, za Pheobe pa res ni cudno, da se je prekucnila  :D :D Pa tudi, ce se prav spomnim, imajo tisti ferplastovi bolj "nezno" ogrodje.. Zato ga tudi jaz nisem upala nabavit, ker se mi Cosmo rad (vsaj prej v kovinski kletki) v sede naslanja na stranice.. In itak bi sel takoj naokol  ::) In bi bil spet takoj groza in strah  ::) Tole pa pomoje ni tok komot kipnt  :P Bomo videli...

Macika hvala :)

Moj album

A-Tsa-Rja

• *
Odgovori #1429 : 27 Oktober 2008, 21:28:29
Joj, ravno tak boks razmišljama s sestro da bi ga našmu kuple. :) :) Baje je dost kvalitetn... Mal sporoči kok se kej odnese  :P

Tiya

• *
  • Tobias
Odgovori #1430 : 29 Oktober 2008, 19:17:28
Tele fotke z mačkom so naravnost carske :o :D!!!Čist hudo, kak se fajn zastopta! :)

If you can look at a dog and not feel vicarious excitement and affection, you must be a cat!

llove [luv] n (plural loves) 1. very strong affection: an intense feeling of tenderness, devotion, and compassion 2. see also, GOLDEN RETRIEVER

Ovcka

• *
Odgovori #1431 : 29 Oktober 2008, 19:29:47
A-Tsa-Rja sicer ga zdaj nekaj casa ne bova uporabljala, ker ni vec tekem/razstav letos, za doma je pa prevelik, da bi ga imel ves cas postavljenega  ::) Vsekakor pa sporocim kako se bo obnesel na ljubljanski razstavi (zaenkrat planirava biti oba dneva gor)  ;)

Tiya hehe, hvala  ;) Sedaj po dveh letih smo na tej tocki, kjer ne pihamo in ne bezimo vsakic ko pes pride mimo.. Ampak se vseeno si pasji kosmatinec kdaj "prevec dovoli" in takrat sledi kaksen zamah s taco proti gobcu, ali kaksno pihanje. Ampak ko je v igri hrana sta oba v prvi vrsti, komu bo kaj padlo v gobec, in pa takole kdaj pa kdaj "skupaj" spita..  ;D

Moj album

A-Tsa-Rja

• *
Odgovori #1432 : 29 Oktober 2008, 19:51:00
A-Tsa-Rja sicer ga zdaj nekaj casa ne bova uporabljala, ker ni vec tekem/razstav letos, za doma je pa prevelik, da bi ga imel ves cas postavljenega  ::) Vsekakor pa sporocim kako se bo obnesel na ljubljanski razstavi (zaenkrat planirava biti oba dneva gor)  ;)

Ok, hvala. Drugače mi je tudi nekaj povedala že Aska (hvala :)), ampak vseeno, več informacij boljše je  ;D ;)

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
Odgovori #1433 : 29 Oktober 2008, 21:27:11
Tistile koraki na kavču so super taktika :o  saj zmagovalec je pa itak vedno isti, ane :P

Ovcka

• *
Odgovori #1434 : 05 November 2008, 22:41:38
hej

No, ker sem nekoc (dolgo nazaj) tole temo zacela z mojima trenutnima kosmatincema, jo bom sedaj malo pozivela z mojimi preteklimi zivalcami.. Mojimi in tistimi, ki so z njihovo prisotnostjo vplivali na moje zivljenje.. (fotke so malo slabe kvalitete, skenirane pac..)

Sicer se je vse skupaj zacelo s skobcevkami in mucki, ampak od njih nimam slikic.. Aja, pa ati je imel pri njemu doma tudi psa, nemskega ovcarja Runota, z enim pokoncnim in enim dol uhljem, ampak tistega sem bolj redko videvala.. Potem je pa nekje v casu, ko sem bila v 5. razredu osnovne sole prisel k nam "pudeljcek" Muri. Takrat sem ze ful dolgo tezila mami za psa, no, potem se me je pa nekega dne le usmilila, in mi en dan prinesla domov crno kepo dlake  :) No, takole je izgledal  ;D

In ta mala kepa dlake je rastla, prihajala v puberteto, lepo unicevala stanovanje (takrat smo bile same z mami, jaz v soli, ona je imela deljen delovni cas, Muri pa doma sam uniceval vse kar je bilo mozno). Tako da se je mami po enem letu, ko je bil pri nas, odlocila da je naredil dovolj skode, in ga je oddala sodelavcu.  :'( :'( Itak se mi je podrl svet, ampak kaj naj.. Bila sem premlada, da bi lahko karkoli vplivala na to odlocitev..

No, potem je cez par let (konec sedmega razreda) prisel k nama rodovniski perzijec Gigi  :) Bil je enkraten mackon, z ne fuuul potlacenim gobckom, ampak za moje pojme ravno prav, bil je res krasen. Sicer smo razmisljali o razstavah, ampak niti mami niti jaz nismo imele pojma, kako pa kaj, tako da se potem nismo nikoli na nobeno prijavile.

No, taksen je bil, ko smo ga sle parkrat pogledat pred odhodom v nov dom

Pa doma..

Potem je pa zrasel v takega mackona

Aja, pa cesanje mu ni bilo ravno prevec pri srcu  :P

Ampak tudi Gigi ni ostal pri nama do konca.. Problem so bile dlake, itd.., in je po enih dveh/treh letih odsel k sosedi od tete.  :( Tako da sem ga vsaj lahko se vedno videvala, ceprav se mi zdi, da se je takrat karakterno ful spremenil. Do tiste tetke je bil ful nesramen, praskal jo je in grizel. Ne vem, ali je bil ljubosumen na druge macke (ker jih je imela vec) ali kaj..

No, potem je pa minilo kaksno leto, in je bilo stanovanje taaaakooo prazno. In nato sta en dan mami in ocim prinesla domov Joshuo  :) Ki je se danes pri nas  ;D

In po mojem vecletnem fehtanju, je koncno prisel se Cosmo  :P Ostalo storijo pa tako poznate  8)

Aja, no za konec pa se par slikic zivalic, ki so bile okoli mene, ampak nikoli dejansko moje..

Tu blizu pri rudniku so imeli rudarji eno psicko, klicali so jo Ema. No, in postali sva prijateljici.. Hodila je z mano naokoli na sprehode, ceprav je rudnik ene 100m stran, sem ji lahko samo iz okna pozvizgala, in je takoj pritekla, ker je vedela, da bo zmeraj dobila kaj za v gobcek. :)

Potem je zacel naokoli hodit tudi en mesancek, dali smo mu ime Flexi  :) Prisel je vsake toliko, malo naokoli, kaj pojest, malo Emo pogledat, in sel spet po svoje..

S tem da je bilo tu okoli "bloka" zmeraj tudi dovolj mackov.. Ampak noben ni ostal za fuuul cajta..

No, potem je pa tukaj se od starega ata iz Svedske pudeljcek Charli  ;D Sicer sem ga videla samo enkrat, ko smo bile eno poletje gor pri njih na pocitnicah, ampak vseeno.. Ful sva uzivala skupaj tisti cas  :)

Tako, to je to od storije.. Manjka samo se Joy, katerega fotko sem iskala kot nora prej po vseh albumih, ampak nimam nobene  :-[ Moram sfehtat od atija eno..  ;)

Sedaj se pa moje trenutne zivalce spravljajo spat, jaz se jim bom pa pocasi pridruzila  ;)

Ln..

Moj album

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
Odgovori #1435 : 05 November 2008, 23:20:46
Iiiii kok živalc.  :o Ful lepo da si nam predstavila tvojo živalsko zgodovino. :)

LP, Maja

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #1436 : 06 November 2008, 13:15:18
Zanimivo živalsko preteklost imaš Ovčka. Drugače pa vidim, da je Cosmič pustil mačkona v njegovo hotelsko sobo :).

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

Ovcka

• *
Odgovori #1437 : 06 November 2008, 19:16:18
Majchy ravno skenirat smo se spravili slikce, in sem rekla, da jih objavim  :)

Alba ma to si je Joshua kar sam prisvojil boks.. Pac, vsako luknjo mora raziskat, in pri tem boksu ni bilo cisto nic drugace.. In ko je pes prisel notri, se je se malo bunil, kao da je to njegovo  ::) ;D

No, sedaj pa prosim za en nasvet.. Danes je ati dobil v zacasno varstvo priblizno leto in pol staro psicko, mesanko med huskyjem in mogoce je malo nemca vmes, kateri je pred 14imi dnevi umrl lastnik. Sicer psicka (Tačka ji je ime) atija pozna ze od prej, kajti gor v hribih na vikendu so sosedi. No, in danes jo je pripeljal sabo v delavnico, da boga reva nebi bila sama cel dopoldne. In je bila tam pri nas, lepo lezala in dremala cel siht. Ampak se ji vidi, da je fuuuul zalostna, mogoce celo malo prestrasena. Ko pride ati zraven se kar vrze na hrbet in se pusti crkljat, druge boljkone ignorira (tudi mene, ampak potem sem jo podkupila z briketki, in mi je vsaj iz roke jedla, in se malo pustila pocohat). Drugace je baje prijazna, nobenemu nic ne naredi (niti drugim psom), ampak delovala mi je ful nezaupljiva, tako da se nisem prevec silila k njej.
Pa me zanima kako ji pomagat? Kako jo lahko razveselimo? Da bi vsaj malo pomahala z repom? Ze to, ker je "taka pasma" vmes, ne vem kaksen pristop ubrati, ker s polarci pa res nimam izkusenj.. Samo ful mi jo je bilo hudo gledat, ker ima res tisti otozen pogled. Pa ceprav je se mlada, je bila menda kar precej navezana na lastnika, ki je tudi zelo lepo ravnal z njo (malo je celo bajsika, tako da bi jo bilo treba shujsat), samo naucena ni pa nic. Mislim da tudi prostor in sedi ne zna..

Torej, kaksni nasveti?

Lp..

Moj album

A-Tsa-Rja

• *
Odgovori #1438 : 06 November 2008, 21:26:46
Ovcka: mi smo imeli podobne probleme. Moj dedi je imel maltežana (sicer ne čistokrvnega), kateri ga je oboževal. Skos sta bila skupaj in kamor koli je dedi šel je šel za njim Kiki (tako mu je namreč ime  ;D). Potem je pa dedi umrl. Najprej je bil Kiki cel bogi, ni hotel jesti, nobenega ni ubogal... Tako je zgledalo, kot da potrebuje čas zase, da preboli, da dedija nikoli več ne bo. Tisti čas smo ga takorekoč silili s hrano in vodo, ter ga na povodcu vozili na sprehod (drugače je šel skoraj vedno brez, ker tudi ne živijo kje v mestu in še navadil se je tako, da ni nikamor ušel). Veliko smo ga tudi cartali ter delali družbo, da bi mu poskusili zapolniti praznino. In res čez čas (14 dni - 1 meseca) si je kuža čisto upomogel, za svojega novega gospodarja si je pa izbral mojega strica. Sedaj je tako kot pri dediju. Na sprehode hodita prez povodca, samo kar naprej pa ne morata biti skupaj, ker stric dela  ;) Vseeno mu je lepo, scrtlan je, uživa...

To so bile moje izkušnje. Ful pa pazite koliko popije, da ne bi prišlo do kakšne dehidracije in seveda tudi koliko poje. Seveda ji delajte družbo, da ji bo bolje (če noče se ji podkupite). Upam da ji bo kmalu bolje! Pri nas držimo tačke in pesti za njo! 

p.s. Super je tale tvoja zgodovina živalc pri tebi! :D

Dina

• *
Odgovori #1439 : 06 November 2008, 21:34:22
Hm...mogoče bi se poskusila mal poigrat z njo al pa kej? Probi mal če ma kak interes za igro, da bi jo mal razvedrila. Kolk je pa stara punca?

...sledi svojim sanjam