hej
No, za nami je naporen vikend - v soboto specialna razstava za prinasalce na Hrvaskem gradu Trakoscan, v nedeljo pa rally obedience tekma v Ljubljani
Pa lepo po vrsti.. Razstava je bila v lustnem mestecu Trakoscan, na podrocju gradu na lepo pokosenem travniku pod gradom, v blizini je bilo pa jezero (ampak ker smo bili prevec utrujeni, si ga nismo od blize pogledali, ampak samo iz avta

). Prijavljenih je bilo 45 zlatih prinasalcev, tako da za videt je bilo kar nekaj.. Precej lepih psov, razredi so bili vsi zafilani, tako da.. Sodnica je bila gospa Anne Falconer iz Anglije, dolgoletna vzrediteljica in sodnica zlatih prinasalcev, sodila je tudi zlatkote na Cruftsu lani. Zato sva sla tudi k njej, zaradi realnega opisa in ocene. No, in sva ga dobila

Pse si je precej dobro pogledala, pretipala, za vsakega si vzela cas, oceno je dobil odlicno 2 in RCAC, v opisu pa nekaj pohval za kote, lepo gibanje in pa kritike za glavo in front, ter slabo trimanje (ja, po moji krivdi - ocitno se vedno ne znam strizt

). Tako da, overall sva z razstavo zadovoljna, bilo je lustno, super druzba (hvala Zinka in Jan, ter hvala Tina in Mateja za kratek cvek

), tako da, na take specialke bova se kdaj sla. Nasplosno bova pa pomoje z razstavami zakljucila. Zdaj zaenkrat imam ze placan Portoroz (ze od aprila), tako da tja se greva, potem pa bomo videli. Pomoje v kratkem na nobeno vec.
Zato bova pa toliko bolj uzivala na RO tekmah, katerih se mislim letos vseh udelezit, ce bo le casovno zneslo.

No, ravno druga letosnja tekma je bila v nedeljo na KD Ljubljana. Vreme smo imeli super (skoraj prevroce), nasplosno se psom ni dalo delati, med njimi je bil tudi moj svojeglav trmast kosmatinec

In sicer, ko sva prisla na vrsto, mi je najprej na startu hotel zgasnit na skoke (po moznosti skoraj na napacnega) - ravno s skoki se je zacela proga, potem so ga zmedli stozci med katerimi sva sla slalom - je hotel prehitevat in kar sam naredit vajo

, potem ukaza prostor ne pozna vec, in se je ulegal napol

, uspelo nama je pa z vsemi tockami opravit slalom, gugalnico in tunel, ter tanovo vajo vzvratno okoli vodnika

Pozornost je sepala skozi celo progo, oz. ne samo da je sepala, je ni bilo sploh

Zaradi tega sem bila blazno jezna nanj, ker vem, da zna, in vem, da je lahko lepo pozoren skozi celo progo, ampak ne, ne na tekmah

Tako da, ta vikend naju caka tretja tekma v letosnjem letu, in sedaj bova vsak dan vadila pozornost in delno tudi vaje. Ker takole se mi mulc ne bo sel vec!!

Aja, no, pa skoraj pozabila napisat, kljub "slabemu" delu, in kljub temu, da sva imela zadnjic na Barju skoraj 20 tock vec, sva tokrat pristala na 6. mestu, dosegla pa 134 tock

Tako da, z vikendom nasplosno zelo zadovoljna, tamau je se vedno utrujen od vseh nenormalnih naporov

ampak bomo ze

To soboto sva celo frej, v nedeljo pa na KD Krim

Upam, da bo tamau malo bolj resen, da koncno pokaze kaj dejansko zna

To je to.. Slikce iz razstave sledijo...
Lp,
Maja