Ovckine zverinice

Ovcka · 359749

Macika

• *
Odgovori #1800 : 05 Oktober 2009, 16:27:58
Oooo čestitke!  :o

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

Roxy

• *
Odgovori #1801 : 05 Oktober 2009, 17:49:48
krožniki so čist tapravi - za jest, nič okrasni  :P. Mi imamo iz te serije že dolgo doma sklečke in desertne krožnike    8)

Pa še v pomivalnem stroju jih lahko pomivaš :) .

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #1802 : 05 Oktober 2009, 19:24:18
deteljica in Roxy vem, da so cisto tapravi, in vem da jih lahko peres, ampak, deteljica, ti jih imas za cel servis, tale najin je pa mogoce prvi in zadnji, zato bo kar ostal okrasen..  ;) :P

Macika hvala!  ;)

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

rapgirl

• *
Odgovori #1803 : 05 Oktober 2009, 19:32:00
Maja čestitke! Pa Cosmotu tudi seveda! ;)

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

Ovcka

• *
Odgovori #1804 : 05 Oktober 2009, 20:55:55
rapgirl hvala!!  ;)

Moj album

Roxy

• *
Odgovori #1805 : 05 Oktober 2009, 23:08:44
Meni bi se pa tako fino zdelo, ko bi zjutraj pozajtrkovala in zagledala "odlično 1.mesto" na dnu krožnika  :D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #1806 : 05 Oktober 2009, 23:25:40
Ovcka, čestitke še tukaj! :o A vaju je kdo snemal?

Ovcka

• *
Odgovori #1807 : 05 Oktober 2009, 23:43:35
Meni bi se pa tako fino zdelo, ko bi zjutraj pozajtrkovala in zagledala "odlično 1.mesto" na dnu krožnika  :D

:D :D :D Se cisto strinjam.. Ampak mi ga je tkooooo skoooda  :-[

aska hvala za cestitke, in ne, nazalost te zmage ni na nobenem posnetku (vsaj jaz nisem opazila nobenega s kamero  :-[) :(

Moj album

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #1808 : 05 Oktober 2009, 23:46:27
Škoda :( Vaju pa na Grosupeljski tekmi spet posnamem. Saj prideta, a ne?

Ovcka

• *
Odgovori #1809 : 05 Oktober 2009, 23:51:03
Seveda! Finalne tekme pa ne zamudiva! :) Ravno danes sem razmisljala, tako blizu smo si ene stir/pet tekmovalk, da bo res tale zadnja tekma odlocilna (beri: pravi boj oz. mesarsko klanje!  :D :D :P)

Moj album

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #1810 : 05 Oktober 2009, 23:56:03
No super. Bom držala pesti. A že kaj o  trojki razmišljaš?

Ovcka

• *
Odgovori #1811 : 06 Oktober 2009, 00:01:23
Hvala  ;)

Ja, trojka pa mogoce izpit novembra al kdaj so ze, alpa na prvi tekmi drugo sezono. Odvisn kako bova napredvala z ucenjem. Pod nujno je treba se pozornost izboljsat, sele takrat loh zacnem razmisljat o trojki  :P

Moj album

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #1812 : 06 Oktober 2009, 00:08:26
Novembra kakor vem, so izpiti. Pa saj vama gre super in pozornost bosta pa tudi že poštimal, da bo še boljša :P

mika-nelly

• Gost
Odgovori #1813 : 06 Oktober 2009, 11:10:58
ovčka, malo z zamudo...ampak vseeno ČESTITKE  :o

Rinchy

• Moderator
Odgovori #1814 : 06 Oktober 2009, 11:17:27
Cestitke! :)

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

Ovcka

• *
Odgovori #1815 : 06 Oktober 2009, 20:54:24
Hvala tudi vama! :)

Evo, obljubljene slikce! ;)

Stopnicke!!  :D :D

Najin lusten "pokalcek" :)

Cosmo in Mimi  :-* :-*

Pa se ena spontana poza  :P

Sibila se 1x hvala za fotke!!  ;)

Lp..  ;)

Moj album

A-Tsa-Rja

• *
Odgovori #1816 : 06 Oktober 2009, 20:58:14
Super slikice!  :-* Kako smo luštni in ponosni na 1. stopnički  :D

TYASHY

• *
Odgovori #1817 : 07 Oktober 2009, 21:03:21
Uau, super sta   :o :o :o Čestitke!
Pa, vso srečo in čimbolj zbrano delo na finalni tekmi!  :)

Ovcka

• *
Odgovori #1818 : 19 Oktober 2009, 21:58:48
hej

No tako, pa je se letosnja finalna rally obedience tekma za nami (koncno) ;D

Pa da najprej napisem kako nama je slo.. Tekma se je odvijala na "poligonu" KD Grosuplje (v narekovajih zato, ker imajo KD kar na enem travniku zraven zeleznice, nic ograjeno  ::)). Proge so imeli locene kar s tistimi reklamnimi trakovi, pa veter je ful pihal, in ker se moj mali tistih trakov enmau boji kadar spuscajo cudne zvoke (enkat na razstavi je skoraj nanj padel zelezni nosilec, ki je drzal tisti trak, in od takat se bolj stran od teh trakov drzi), sem ze vnaprej vedela, da bo pozornost bolj zanic. No in imela sem prav.. Proga je potekala po levi mimo teh trakov in po desni mimo, in takrat je slisal bolj malo, vaje delal nepozorno, malo po svoje, napol, in zato sva imela skoraj najslabse tocke v celi sezoni. Ampak ker je vse kuzke nekaj medlo vceraj, fantasticni so bili res samo prvi trije, sva kljub vsemu pristala na 4. mestu in se nama je se ta tekma stela v skupnem sestevku  ;)

Torej, v skupnem sestevku za leto 2009 sva skupno nabrala 86 tock (vseh tekem je bilo osem, ampak stejejo samo stiri najboljse tekme sezone, in midva sva imela 2x1.mesto in 2x4.mesto - se pravi 2x25+2x18 tock). Hkrati je imela tudi isto stevilo tock Melani z dalmatincem Maiem, ampak ker potem takrat kadar je izenacenje gledajo kdo je imel hitrejsi cas, je bila Melani boljsa, in tako sva pristala na (kljub vsemu) odlicnem 3.mestu (med 18 tekmovalci, ki so tekmovali v celi sezoni)  ;D ;D ;D Na prvo mesto se je pa uvrstila Rosana s snavcerko Uli, ki res fenomenalno delata, zmagujeta karnaprej, tako da res, blagor jima  ;D Aja, drugace nam je pa na finalno podelitev osebno prisel cestitat tudi sam predsednik KZSja g. Kavcic  :o

Fotke stopnick se pridejo.. Imam pa tukaj tri fotke poslikane doma, mojo zver s pokalcki  :D

Pokalcek za najino skupno uvrstitev - 3.mesto!!!  ;D

"Closeup" pokalcka  ;)

Pa se vse najine "trofeje" v letosnjem letu  :D :D

Verjetno ni treba posebno omenjati kok sem ponosna na mojo zvau, in malcek tudi nase, seveda  :P Konc koncev, se vedno trdim, da glede na to, da ga vse sama ucim, vadiva kar tako na prostem, nikoli v KDju, tako da se dobro nama tole ratuje, glede na vse..  8)

Sedaj pa koncno zasluzen pocitek za obadva, sicer bova se redno klikala posamezne vaje, ampak ne pretirano, lepo uizi  ;) Ce se pa se par dodatnih vaj pravi cas nauciva, greva pa mogoce novembra na izpit za RO III, ampak ce bova pa drugo leto ze v trojki tekmovala moram pa se premislit. Kajti ugotovila sem, da imava case ful pocasne, tako da morava izboljsat hitrost, drugace nama bo v trojki, ko so na tekmi dodatni dve vaji zmanjkovalo casa, in ce cas prekoracis si diskvalificiran..  :-[

Bomo videli..  ;)

Lp,
Maja in Kozmic  ;)

Moj album

Dina

• *
Odgovori #1819 : 19 Oktober 2009, 22:18:37
Maja in Cosmičk - iskrene čestitke! Superca sta!!!  :-*

...sledi svojim sanjam

Macika

• *
Odgovori #1820 : 19 Oktober 2009, 22:51:21
Vau  :o Čestitke!!!  :-* Ful sta bla pridna  8)

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #1821 : 19 Oktober 2009, 22:55:35
Vsa čast in iskrene čestitke!

Avrora

• *
  • Totally Toller
Odgovori #1822 : 19 Oktober 2009, 23:59:56
Čestitke obema 8)! Kar tako naprej ;)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #1823 : 20 Oktober 2009, 06:46:53
Verjetno ni treba posebno omenjati kok sem ponosna na mojo zvau, in malcek tudi nase, seveda  :P Konc koncev, se vedno trdim, da glede na to, da ga vse sama ucim, vadiva kar tako na prostem, nikoli v KDju, tako da se dobro nama tole ratuje, glede na vse..  8)

Meni se tudi tako zdi :P se enkrat cestitke! 8)

battito animale

sibila

• *
  • still more white...
Odgovori #1824 : 20 Oktober 2009, 08:51:46
Cosmo in Maja, čestitke! ;D Super sta.

Mimi in Lona pa sporočata Cosmu, da ga bosta v kratkem povabili na sprehod, ker nista prišli divjat z njim na tekmo! Pa ga bosta polubčkali in mu voščili.  :)

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #1825 : 20 Oktober 2009, 10:23:44
Maja super. Kar pogumno v trojko. (Sploh bi bil že čas, da se višji razredi  mal napolnijo ;-). )
Kako gre časovno boš dobila občutek že na izpitu, ampak osebno nisme opazila kakšnega pomanjkanja časa v 3 in 4 . Bistveno je, katere vaje so v sestavu. Če je miza pa več vaj s čakanjem (ko pes leži ali stoji in hodimo mi okoli , odpoklici ipd) se seveda porabi več časa. Ampak zdi se mi, da je treba samo vodniku mal hitreje stopit za boljši čas nič drugega.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Ovcka

• *
Odgovori #1826 : 21 Oktober 2009, 21:38:47
Hvala Dina, Macika, Avrora in Lilit;)

skogkatt se enkrat hvala in tudi tebi nazaj cestitke, fenomenalna sta, kar tako naprej!!  ;D

sibila Kozmic pravi, da jima oprosti, ker nista prisli navijat zanj, ampak racuna na skupen sprehod!  :P

deteljica hvala za info..  ;) In ja, mogoce res "zbeziva" v trojko, kajti v dvojki lahko kmalu pricakujemo vajudve z Raa, ane?  :P

Pa se obljubljena slikca iz podelitve  ;)

Lp..  :D

Moj album

HoviNessa

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #1827 : 25 Oktober 2009, 09:28:26
Hej, Maja, čestitke še enkrat :o

Žal je poligon v Grosupljem pač tak kot je, saj v Grosupljem ni NOBENEGA posluha za kinologijo :-\. Zato gostujemo na travniku od GD Grosuplje, ki ga seveda ne pusti ograditi :-\. Zato tudi nimamo poligona za agility, saj nam že steno mularija sproti uničuje(so vozi po njej z motorji ipd...)...

Itak se vsako leto sproti "dogovarjamo" za podaljšanje najema. Kaj bo, ko se bodo tu spravili graditi, nimam pojma, saj smo poskusili dobiti soglasje za ničkoliko prostorov, pa nam župan ne dovoli. Če ima že take izjave za otroški vrtec >:D >:(, veš da bo za pse imel še manj posluha :-X :-X >:(. Pa je vodja našega šolanja Brane Puš, ki je selektor 4x svetovnih prvakov v sledenju in predsednik državne komisije za šolanje, na kar bi moral biti ponosen... :-\ :'(

Tiste trakove smo se trudili dodatno ojačati s palicami, pa je vseeno preveč pihalo :'( :'( Žal.

»Imamo kaj praznovati: košček življenja, ki nam je preprosto podarjen: današnji dan. «

Web: http://hovawart-vombarogianland.si

Blog: http://hovawart-vombarogianland.blogspot.com

Ovcka

• *
Odgovori #1828 : 27 November 2009, 18:02:05
hej

Ojoj, cisto pozabila na mojo temo  :-[

HoviNessa sploh ni panike, poligon je kakrsen je, saj vem da pac ne more bit vse tako kot bi si mi zeleli :P Glavno, da ni noben stekel na tire pod kaksen vlak. Za tiste trakove pa veter pa tudi niste vi krivi. Pac je bila proga preblizu traku, pa je bilo malo krize delat  ::)

No, kakorkoli ze.. Jutri imava midva izpit za RO III, in mocno upam, da nama ga uspe opravit. Sicer vaje se bolj tko tko dela, odvisno no, kaksne volje za delo je  :-\ Recimo ce se mu da delat, sva tudi prostor izboljsala in ga dela ful hitro, ce pa ne, se pa vlece kot megla.. Ampak ok.. Bistvo je, da je v trojki vsega skupaj 65 vaj, naceloma znava vse, recimo iz trojke nama se vedno tisti kvadrat dela probleme, pa vodenje na daljavo (iz stoj najprej prostor, potem sedi in sem), pa se kaj bi se naslo.. Pa saj vse naceloma zna, ampak ce zna tako, za pozitivno opravljeno vajo bomo videli pa jutri.. Mocno upam, da ne bo pretezkih vaj, da vsaj ta izpit nekako skupaj spravima, potem bomo pa ze tja do spomladi vse skupaj popravili, da bomo imeli kaksno sanso pri mocni konkurenci v trojki :P

To je to, upam da boste drzali pesti za naju  ;)
Aja, pa naj se prilepim par fotk, namrec prejsnji vikend sva sla malo na ocetov vikend na "krajsi dopust", pa smo se malo pofotkali  ;)

Takole prenasamo palice naokoli  ::)

Poziramo  :-*

Midva :P

Pa se z ribami iz atijevega ribnika  :P

Lp.. ;)

Moj album

Ovcka

• *
Odgovori #1829 : 28 November 2009, 20:16:17
hej

No evo, pa je izpit za trojko za nama, yeeeeeey  ;D ;D ;D

Pa da napisem kako je bilo.. Sva se pripeljala na poligon, sem se sla prijavit, pa pravijo da bomo kar zaceli (eno uro pred napovedano uro). No ok, pa dajmo.. Hitro placam izpit, nesem stvari v avto, si hitim pogledat progo (zaceli smo kar s trojko, ker unih iz enke se ni bilo). In ker smo bile v trenutku odlocitve edine z Ivano prisotne smo se odlocili, da delamo skupaj v paru. Torej, pogledamo progo, vidim par tezkih vaj - recimo hoja nazaj tri korake, kvadrat (ki nama je delal najvec problemov), ostalo sem se pa odlocila da nama bo nekako moralo it :) In ker je vse tako hitro potekalo nisem imela niti casa bit zivcna (prevec :P). No, letim u avto po psa, ga na hitro peljem lulat, hrenovko v zep za nagrado pred in po tekmi in ze sibama. Najprej je delala Ivana midva sva pa odlagala.. Bil je ful priden, ostal je na prostoru, cisto brez problemov  :D No, potem sva bla pa na vrsti midva.. Sicer ne bom prevec opisovala kako nama je slo, ker si lahko pogledate posnetek  :P Glavno je, da sva izpit naredila s 185 tockami od 190 moznih, casovno sva pa tudi kar uredu prisla skozi, imela sva cas tam nekje 2 minuti in 38 sekund  :)
Uglavnem, ful sem ponosna na mojo zverco, ful je bil priden danes, res je lepo/z veseljem delal (se vmes na progi malo preden sva prisla do mize sem slisala sodnika reci: "poglej kako z veseljem in navdusenjem dela"), tako da, res super no  ;D

Ce pa hocete pogledat filmcek od danes pa KLIK  ;) 8)

Lp,
Maja in (ravnokar globoko v cvilecih sanjah) Cosmo  ;)

Moj album